Perine masajı nedir, nasıl yapılır?

0
1696
Perine masajı nedir, nasıl yapılır?
Perine masajı nedir, nasıl yapılır?

Perine masajı nedir? Hamilelikte perine masajı nasıl yapılır? Perine masajının faydaları nelerdir? Perine masajına ne zaman başlanmalı? Yaşam Koçu ve Yoga Eğitmeni Aslı Karabacak, hamile anneler için perine masajı ile ilgili merak edilenleri yazdı!..

Hamile anneler için perine masajı 

Perine masajı, normal doğum düşünen gebelerde uygulanan bir yöntemdir. Perine masajı yaparak daha rahat bir normal doğum süreci geçirebilirsiniz. Pek çok kadın perine bölgesinde oluşabilecek hasarlardan korkmaktadır. Sırf epizyotomi korkusundan birçok gebe sezaryen doğumu istemektedir. Yeterince perine hazırlığı yapılırsa doğumda oluşabilecek travmaları azaltmış olursunuz.

Epizyotomi, normal doğum sırasında bebek çıkarken perine bölgesinde oluşabilecek hasarları önlemek amacıyla bu bölgeye yapılan kesiye verilen addır. Şöyle ki perine; vajina ve anüs(makat) arasındaki ince derinin olduğu bölümdür. Normal doğum sırasında bebek dışarı çıkarken baskı uygular ve ıkınma aşamasında genellikle bu bölgede hasarlar oluşur. Doğumda epizyotomi yapılmasını önlemek amacıyla doğum öncesinde doktorunuz tarafından perine masajı önerilir. Gebeliğin 36. ve 37. haftasından sonra vajen girişinin rahatlaması için aroma terapi yağları ile vajina içerisine baş parmağınızla saat 3 ve 9 hizasında masaj yapılır. Böylece pelvik taban kaslarının kanlanmasını, esnemesini ve güçlenmesini sağlayarak direnç kazandırmış oluruz. Doğumda bebeğin başının çok rahat çıkmasına yardımcı olur. Perine masajını kolaylıkla evde haftada 2 ya da 3 kez 5-10 dakika yapabilirsiniz. Masajı yapabiliyorsa gebe kendi yapabilir ya da eşi tarafından uygulanabilir. Masaja başlamadan önce muhakkak eller yıkanmalı, mesaneniz boş olmalıdır.

Perine masajı yaparken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? 

Perine masajını yaparken saf zeytinyağı, badem yağı, hindistancevizi yağı ya da perine masajı için hazırlanan özel yağları kullanabilirsiniz. 

Perine masajı öncesi mutlaka doktorunuzla görüşün. Unutmayın daha az yırtık, daha az epizyotomi ihtiyacını azaltır.

Önceki İçerikGenital siğil nedir, nasıl geçer?
Sonraki İçerikAile planlaması yöntemleri nelerdir?
Aslı Karabacak
1983 yılında İzmir’de doğdu. Yaşar Üniversitesi Pazarlama mezunu, uzun yıllardır kurumsal firmaların satış ve pazarlama departmanlarında yönetici olarak çalıştı. Kurumsal hayatı sırasında yolunun kesiştiği koçluğun hayatta en önemli tutkusu olan insan hayatına dokunabilmesi için güzel bir fırsat olduğunu anladıktan sonra gelişimini bu yöne doğru çevirdi. 18 yıllık kurumsal hayat tecrübesiyle ICF onaylı koçluk eğitimini ve sürdürebilir marka stratejisi eğitimini tamamladı. Reiki 1. seviye uygulayıcısı aynı zamanda Yoga Alliance onaylı 200 saatlik yoga eğitimi alarak, sertifikalı eğitmen oldu. Daha sonra uzmanlaşarak Yoga Alliance onaylı 40 saatlik hamile yogası eğitmenliği sertifika programını tamamladı. Yoga yolculuğuna profesyonel olarak Hatha yoga ve hamile yogası (doğuma hazırlık egzersizleri) özel ders ve grup dersleri vererek devam etmektedir.

Bir Cevap Yazın