En iyi kolajen markası hangisi?

0
28945
En iyi kolajen markası hangisi?
En iyi kolajen markası hangisi?

Kolajen nedir? Kolajen markaları, çeşitleri ve içerikleri nelerdir? Kolajen alırken nelere dikkat edilmeli? Kolajen bulunan besinler nelerdir? Kolajen ne işe yarar, faydaları nelerdir? Kolajen boy uzatır mı? Kolajenin cilde faydaları nelerdir? Kolajen alerji yapar mı? En iyi kolajen markası hangisi? Hangi kolajen takviyeleri tercih edilebilir nitelikte ürün? Anne Bebek Kulübü yazarı Zeynep Sağlam, kolajen markalarını araştırdı ve en iyi kolajen markalarını okuyucularımız için araştırdı.

En iyi kolajen desteği hangisi? 

Hızla gelişen teknoloji çağında, 21. yüzyılın içerisinde bulunduğumuz şu zamanlarda, konu insanoğlu için cilt bakımı olduğunda her bir markadan ve birçok farklı kozmetikten tutun da, takviye gıdalarına, cilt bakım ürünlerine varıncaya kadar inanılmaz bir ürün çeşitliliğini bulmanız mümkün piyasada.

Özellikle son yıllarda adını sıkça duyduğumuz kolajene ait tüm gıda takviyeleri, serum çeşitleri ve tamamlayıcı ürün olarak kullanabileceğimiz alternatif yan ürünler, genç ve sağlıklı bir cildin olmazsa olmaz anahtarı olarak görülüyor. Tabii kullanımı kişinin ihtiyacına göre değişiyor. İster takviye olarak alabileceğiniz ister serum olarak uygulayabileceğiniz bu çok çeşitliliğe sahip olan kolajen dünyası asıl özütü protein olduğu için, birçok yaşlanma karşıtı ürünün temelini oluşturduğu gibi, vücut ve cilt sağlığı için inanılmaz mucizeler yaratıyor.

İnsanlar ruhsal bedenine yatırım yaparken aynı zamanda fiziksel görünümünde uyum içinde ahenkle dans edebilmesi için farkındalığa doğru tırmanış serüveninde hep bir arayış içindedir. Yaş her ne kadar ilerlerse ilerlesin, sahip olduğu cildin daha sağlıklı ve daha genç görünme isteği olunca devreye devasa kolajen dünyasının ürünleri ve kullanımı giriyor. Yaş ilerledikçe vücutta azalan kolajen miktarı sebebiyle yüzümüzde ve vücudumuzun diğer bölgelerinde gelişen sarkmalar ve kırışıklıklar kolajen desteği sayesinde en aza indirilebiliyor. Bu nedenle birçok insan, daha sağlıklı ve genç bir cilt görünümü için kolajen takviyesi almayı tercih ediyor.

Özellikle soğuk havalarda hassaslaşan, kuruyan, pul pul dökülen ve irite olan cilt konfor alanından çıkıyor bu sebeple daha yoğun kolajenlerle cildinize ışıltı katabilirsiniz. Yine aynı şekilde havanın ısısı arttıkça cildiniz ciddi derecede neme ihtiyaç duyuyor. Cildi yatıştırmak ve ihtiyacı olan tüm bakım ve desteği sağlamak için gereken tüm takviye ve tamamlayıcı ürün olan kolajenlere ihtiyaç oranı günden güne artıyor.

Başlarda çok memnun kaldığınız kolajen ürünlerinizden kullandıkça aynı sonucu alamamaya başladıysanız, aradığınız cevap belki de bu derin araştırma sonucu elde ettiğim yazımda olabilir. İşte en iyi kolajen markaları!

Okumalısınız: Güvenilir vitamin takviyeleri – hangi takviyeyi almalıyım? 

En iyi kolajen ve hyaluronik asit takviyesi
En iyi kolajen ve hyaluronik asit takviyesi

Kolajenlerin faydaları nelerdir? 

Kolajenin vücudumuz için oldukça önemli olduğundan bahsetmiştik. Yani bu protein, vücudumuzun birçok bölümünde görev alıyor. Bu nedenle faydaları saymakla bitmiyor desek yeridir. Ancak başlıca faydaları için genel olarak şunları söylememiz münkün :

  • Cilt sağlığını geliştiriyor. Cildin elastikiyetini arttırıyor ve cilt kusurlarının iyileşmesine yardımcı oluyor.
  • Kırışıklık oluşumunu azaltarak yaşlanma belirtilerini geciktiriyor.
  • Kas kütlesinin korunmasına ve arttırılmasına yardımcı oluyor.
  • Sindirim sisteminin düzenlenmesini sağlıyor. Bu sayede metabolizmanın hızlanmasına yardımcı oluyor.
  • Kıkırdak bütünlüğünün korunmasına yardımcı oluyor. Bu sayede eklem ağrılarıyla mücadele ediyor, eklem iltihaplanmasını engelliyor.
  • Kemiklerin güçlenmesini sağlıyor. Kemik kaybının önlenmesine katkıda bulunuyor.
  • Kırık ve çatlakların iyileşme sürecini hızlandırıyor.

Saç ve tırnak sağlığının gelişmesine katkıda bulunuyor.

  • Yaraların iyileşme sürecini hızlandırıyor.
  • Diri, canlı ve dolgun bir cildin kilit noktası haline geliyor.
  • Cilt yapısının temel yapı taşları görevini üstleniyor.
  • Ciltte kaybedilen yeni ve taze görünümün tekrar kazanılmasına fayda sağlıyor.

Siz de cildinizi birkaç sene önceki gergin ve enerjik görünümüne geri döndürmek istiyorsanız, bakım rutininize kolajen içerikli ürünleri eklemenin tam zamanı.

Dilerseniz; Zamanla ortaya çıkan yaşlanma belirtilerine karşı koyup cilde ihtiyacı olan gerginliği ve temel yapı taşını geri kazandıran en iyi  kolajen bakım ürünlerini birlikte keşfedelim.

Cilt için en iyi kolajen takviyesi
Cilt için en iyi kolajen takviyesi

En iyi kolajen takviyesi ve kolajen serum çeşitleri

Peki kolajen nedir, ne değildir ? Faydaları nelerdir ve en iyi kolajen takviyesi hangisi ve kolajen serum hangisi ?

Tüm bu soruların cevabını sizler için derledim.

Cilt bakım rutininize yepyeni bir soluk getirecek kolajen takviyeleri ve kolajen serumları…

Kolajen nedir?

Kolajen destekleri zamanımızın en gözde cilt, saç, eklem destekleri konumunda olduğu için, vücüdumuzun cilt ve vücut bütünlüğünü koruyan bir protein yapısının yaklaşık üçte birini oluşturan bir protein olarak düşünebiliriz.

Vücudumuzda yer alan tüm proteinlerin %30’u ve cildimizdeki proteinlerin %80’i tamamen kolajenden oluşuyor. Kolajen; vücudumuzda sürekli yenilenen cildin, saçların ve tırnakların kendini tekrar etmesinin yanı sıra sağlıklı ve güçlü olmasından da sorumlu.

Kaslarımızda, kemiklerimizde, tendonlarımızda ve bağ dokularımızda bulunan bu protein; aynı zamanda kan damarlarımızın, dişlerimizin ve gözümüzün yapısında da yer alıyor. Bu nedenle kolajeni tüm bu dokuları bir arada tutan bir tutkal gibi düşünebilirsiniz.

Kolajen dünyasının tam olarak 16 alt türü bulunuyor. Bunlardan en yaygın olanlar ise Tip 1, Tip 2, Tip 3 ve Tip 4 kolajen.

Kolajen piyasada oldukça pahalı ve ürün çeşitliliğinin çok olması nedeniyle her ihtiyaca hitap eden marifetli bir ürün. İşte bu nedenle, “kolajen takviyeleri satın alırken” dikkat edilmesi gereken bazı “püf noktalar” var. Bunlar ve diğer mühim ayrıntıları yeniden ve toplu halde bir defa daha hatırlamaya ne dersiniz ?

Kolajen tipleri nelerdir? 

Tip 1 kolajen, yani vücudumuzdaki kolajenin %90’ı, deri, kemik, tendon, kıkırdak, diş ve bağ dokularda bulunuyor.

Tip 2 kolajen, eklemlerde yer alıyor.

Tip 3 kolajen, vücuttaki tüm organların desteklenmesinde, kas ve damarların yenilenmesinde görev alıyor.

Tip 4 kolajen ise cilt katmanlarında bulunuyor.

Tip 1 kolajen nedir?

Vücudumuzda en fazla miktarda bulunan kolajen çeşidi olan Tip 1 kolajen;  çünkü vücudumuzda yer alan kolajenin tam olarak  %90’ı, deri, kemik, tendon, kıkırdak, diş ve bağ dokularda bulunuyor.

Tip 1 kolajen, kemikleri güçlendiriyor, doku onarımını destekleyerek yaraların daha çabuk iyileşmesini sağlar, cildin elastikiyetini arttırarark iltte yer alan kırışıklık ve çizgileri kaldırmada aktif rol oynuyor.

Tip 1 kolajen ,vücudumuzun parçalarını bir araya getiren eozinofilik liflerden meydana geliyor. Bu nedenle sağlıklı bir yaşam için vücudumuzda tip 1 kolajen eksikliğini gidermemiz için ihtiyacımız olan en uygun kolajen çeşidine başvurmamız mümkün.

İlerleyen yaşlarda gerçekleşen güç kaybına karşın, kasların yeniden inşaa edilmesinde oldukça faydalı.

Yine yaşlanmanın verdiği olmusuz etki ile en çok zarar gören organ olan gözümüz için inanılmaz bir öneme sahip olan kolajen, göz organında oluşan görme kayıplarının önüne geçiyor. Daha sağlıklı gözlere sahip olabilmemiz için kolajen kullanımını bir kere daha düşünmeliyiz.

Kemiklerimizin zamanla zayıflaması, hareket alanımızın kısıtlanması, hareketsiz bir yaşamdan kaynaklanan kronik kas ve kemik rahatsızlıkları kolajen kullanımıyla minimuma indiriliyor. Çünkü vücudumuzda yer alan Kolajen Tip 1 miktarı yeterli olursa yapı taşı olan kemiklerimizin sağlıklı olma oranı %90’ın üstünde.

Vücut sisteminde omurgalar ciddi bir görev görür. Eğer omurgalarınızın yeniden inşaa edilmesine katkıda bulunmak istiyorsanız şayet kolajen kullanımına dikkat etmelisiniz.

Gerek hava şartlarına bağlı gerekse ruhsal halimize bağlı oluşan tırnak kırılmaları ya da tırnak kayıpları, tırnakta ki şekil bozukluklarının önüne geçmek isterseniz yine adresiniz Tip 1 Kolajen kullanımı olmalı.

Tip 1 kolajen miktarınız vücutta dengelenmeye başladığında daha kalın, gür ve  güçlü saç köklerine sahip olmaya başlarsınız. Böylece saçlarınızda dökülme gibi sorunlara karşı önlem almış olursunuz.

Diyetisyen Betül Ova yazdı: Kolajen nedir, ne için kullanılır? 

Tip 2 kolajen nedir ?

Bağ dokularındaki kıkırdak oluşumuna yardımcı olan tip 2 kolajen eklem sağlığı açısından oldukça önemli bir yere sahip olmakla birlikle, eklem ya da kıkırdak sorunlarına bağlı olarak ortaya çıkan cilt problemleri, saç ve tırnak sorunları gibi problemlerin giderilmesine yardımcı olan bir takviyedir. Tip 2 kolajen bir uzman kontrolünde alınmalıdır.

Hücresel olmayan kıkırdak matrisi tarafından üretililen Tip 2 kolajen, kıkırdak matrisi, kıkırdağın içinde yer alan sıvı benzeri bir dolgudan oluşur. Bu nedenle vücüdumuzda yer alan kıkırdak dokularımızın içinde (%90) Tip 2 kolajen vardır. Eklem kıkırdak dokularında ise toplam proteinin %90’ı kadar tip 2 kolajen bulunuyor. Bu nedenle eklem rahatsızlıklarının, kıkırdak rahatsızlıklarının ve çeşitli cilt sorunlarının çözümünde en etkili takviyeler arasındadır.  Sırt, boyun, çene gibi eklem bölgelerinin desteklenmesinde tip 2 kolajen etkili bir proteindir.Romatizmal hastalıkların ortadan kaldırılmasında tip 2 kolajen kullanılabilir.Oral olarak kullanılan tip 2 kolajen sayesinde ciltte kolajen ve hiyalüronik asit sentezi artmaktadır.İlerleyen yaşlarda ortaya çıkan eklem ağrılarının tedavisinde etkilidir.Tip 2 kolajen her yaşta sağlıklı bir yaşam için gerekli olan bir protein türüdür.Vücudumuzda belirli bölgelerde yoğun olarak bulunan tip 2 kolajenler besinlerle alınabileceği gibi takviye ilaçlarıyla da bir uzman kontrolünde alınabilir.

Tip 3 kolajen nedir?

Organlarımızı ve cildimizi oluşturan hücre dışı matrisin ana bileşeninden oluşan Tip 3 kolajen vücuttaki kan dokusun oluşmasına yardımcı olurken, cildin esnekliğini ve sıkılığını korumasına destek verir niteliktedir. Kasları ve organları desteklemenin yanı sıra damarlara da elastikiyet verirken kırışıklıkları azaltır, esnekliği artırır, kemik matrisini destekler, sindirim sistemini destekler ve cilt nemlendirmesini artırabilir. Zayıf veya hasar görmüş tırnakları onarır ve ince telli saçları gürleştirir.

Tüm kolajenlerin sağladığı genel faydadan bahsedecek olursak eğer vücuttaki en sık kullanım amacı tırnak ve saçlara sağladığı faydalardır.

Tip 4 Kolajen

Cildin sıvı filtrasyonu aşamasında rol oynayan tip 4 kolajen, sindirim ve solunum yüzeylerini oluşturmaktadır. Cildin derin katmanlarında bulunan kolajen tipi, yağ ve organları çevreleyen bazal zarın oluşumunda etkilidir.

2023 yılının en iyi kolajen markaları

Şimdi gelelim en iyi kolajen takviye çeşit ve markalarına ;

En iyi kolajen markası: Prosante UltraKolajen Shot Yorumları
En iyi kolajen markası: Prosante UltraKolajen Shot Yorumları

Prosante UltraKolajen Shot

Prosante UltraKolajen Shot; içinde bulunan yüksek oranda hidrolize edilmiş kolajen peptidleri ve vücut sağlığını için gerekli yardımcılar sayesinde zamanla kaybedilen kolajen ihtiyacına takviye desteği kazandırmayı amaçlayan bir ürün olarak dikkatleri çekmekte.

İçeriğinde bulunan güçlü antioksidanlar, serbest radikallerin vücudumuza verdiği hücresel hasarı onarmaya yardımcı olurken, Glikozamin Sülfat, Kondroitin Sülfat ve Metilsülfanil Metan sayesinde eklem, kas, kemik sağlığınızı da onarmanın yanında korumanızı da sağlıyor. Prosante UltraKolajen; hidrolize edilmiş kolajen peptidleri sayesinde kolajenin emilimini arttırarak daha hızlı biyoyararlanıma sunmasını sağlıyor. Ayrıca ürün içeriğinde şeker bulunmadığı için, kilo aldırmak gibi bir durum ile karşı karşıya kalmıyorsunuz. Daima  genç görünüme, sağlıklı bir vücuda ve ışıltı dolu bir cilde sahip olmak istiyorsanız Prosante UltraKolajeni tercih edebilirsiniz.

Gelin dünyanın ilk ve tek Unisex kolajen desteği olan Prosante UltraKolajeni’in özelliklerini yakından inceleyelim:

  • Cildimiz zamanla bizimle birlikte yaşlanır ve yıpranır. Yaş alırken güzelleşmenin sırrı ise vücudumuza yatırım yapmaktır. Yaş ilerledikçe cildimizin parlaklığını, elastikiyetini ve sıkılığını kaybetmesi doğaldır. Kremler, serumlar ve maskeler, cildimizi yaşlanmaya karşı yeteri kadar koruyamazken hücresel yıkımı da onarmaz. Bu nedenle vücuda kolajen yüklemesi yaparak kolajen üretimini desteklemek ve cildi yıpratan hücresel faktörleri içeriden onarmak gerekir. Dünyanın ilk ve tek unisex ürünü olan Prosante UltraKolajen Shot yaşa ve cinsiyete bakılmaksızın herkesin kullanımına uygun şekilde formülize edilmiş.
  • Prosante UltraKolajen’de 5000 mg hidrolize kolajen peptid, hyaluronik asit, glikozamin sülfat, kondroitin sülfat, metilsülfanil metan, L karnitin ve koenzim Q10 içerir. Formülünde ayrıca C vitamini, E vitamini, D vitamini, çinko, biotin, ve selenyum bulunur.
  • Prosante UltraKolajen; hidrolize edilmiş kolajen peptidleri sayesinde kolajenin emilimini arttırarak daha hızlı biyoyararlanıma sunmasını sağlar.
  •  Prosante UltraKolajen Shot, yüksek kolajen içeriği ile kaybedilen kolajeni takviye ederken hacminin bin katı kadar su tutabilen hyaluronik asit desteği ile cilde derinlemesine nem ve canlılık kazandırır. 
  • Prosante UltraKolajen; kolay kullanılabilir likit formundaki her servisinde klinik araştırması yapılmış 5000 mg Tip 1, Tip 2 ve Tip 3 hidrolize edilmiş kolajen peptid içerir. Molekül ağırlığı 2000 daltondur. Helal sertifikalı sığır kolajenidir.
  • Prosante UltraKolajen Shot, bir kutusu 15 günlük olan, tek kullanımlık 30 ml’lik hazır shot(likit-hazır içilebilir) formdadır. Hiçbir işleme gerek duyulmadan anında kullanılabilir olmasını önemli bir ayrıcalıktır. Günde 1 adet tüketilebilir. 4- 8 hafta kullanılması sonrasında gün aşırı alınması önerilir.

Önemli bir hatırlatma: Prosante UltraKolajen Shot ilaç değildir ve hastalıkların tedavisinde kullanılamaz. Gıda takviyesi grubunda yer alan bir üründür.

Prosante UltraKolajen Shot’ı en uygun fiyatlara satın almak için tıklayın! 

En iyi kolajen markaları: Cosvia Collagen
En iyi kolajen markaları: Cosvia Collagen

Cosvia Collagen

Cosvia Collagen içinde barındırdığı yüksek oranlı kolajen içeriği ile vücutta kaybedilen kolajen ihtiyacına takviye desteği ile cilde derinlemesine nemlilik kazandırmayı amaçlayan bir ürün olarak karşımıza çıkıyor.

İçeriğinde barındırdığı antioksidanlar, serbest radikallerin cildimize verdiği hücresel hasarı onarmaya yardımcı olurken, ciltte yenileme sağlayan vitamin, mineral ve bitkisel özleri içeren Cosvia Collagen; hidrolize edilmiş kolajen peptidleri sayesinde kolajenin daha hızlı emilimini ve cilmize daha etkili nüfuz etmesini sağlıyor. Ayrıca ürün içeriğinde şeker olmadığı için, kilo aldırmak gibi bir durum ile karşı karşıya kalmıyorsunuz. İçinde yer alan ahududu aroması ile içimi oldukça kolay ve lezzetli bir ürün. Eğer her zaman genç görünüme ve ışıltı dolu bir cilde sahip olmak istiyorsanız Cosvia Colagen tercih edebilirsiniz.

Gelin Türkiye’de ilk ve tek spiruluna içeren kolajen desteği Cosvia’nın özelliklerini yakından inceleyelim:

• Yaş ilerledikçe cildimiz; canlılığını, elastikiyetini ve sıkılığını kaybeder. Yaşlanırken güzelleşmenin sırrı, cildimize yatırım yapmaktır. Vücuda kolajen yüklemesi yaparak kolajen üretimini desteklemek ve cildi yıpratan hücresel faktörleri içeriden onarmak gerekir.

• Cildinizi gençleştirecek kolajen desteği, Türkiyede ilk defa astronot besini olan spirulina ile birlikte. Cosvia Collagen, 5000 mg hidrolize kolajen peptid, hyaluronik asit, spirulina ve koenzim Q10 içerir. Formülünde ayrıca C vitamini, E vitamini, çinko, biotin, folik asit ve selenyum bulunur.

• Cosvia Collagen, yüksek kolajen içeriği ile kaybedilen kolajeni takviye ederken hyaluronik asit desteği ile cilde derinlemesine nemlilik kazandırır. İçeriğindeki antioksidanlar, serbest radikallerin cilde verdiği hücresel hasarı onarır. Cildin yenilenmesini sağlayan tüm vitamin, mineral ve bitkisel özlerini içeren Cosvia Collagen, hidrolize edilmiş kolajen peptidleri sayesinde kolajenin daha hızlı emilim göstermesini ve cilde daha etkili nüfuz etmesini sağlar.

Cosvia Collagen; toz şase formundaki her servisinde klinik araştırması yapılmış 5000 mg Alman menşeili Tip 1 ve Tip 3 kolajen peptid içerir. Molekül ağırlığı 2000 daltondur. Helal sertifikalı sığır kolajenidir.

Cosvia Collagen, 14 adet günlük kür halinde hazırlanmış tek kullanımlık 10 gr. paketlerden oluşur. Günde 1 adet bir bardak su ile karıştırılarak 4- 8 hafta kullanılması önerilir.

Önemli bir hatırlatma: Cosvia Collagen ilaç değildir ve hastalıkların tedavisinde kullanılamaz. Gıda takviyesi grubunda yer alan bir üründür.

Voonka Collagen Beauty Hyaluronic Acid
Voonka Collagen Beauty Hyaluronic Acid

Voonka Collagen Beauty Hyaluronic Acid

Konu en iyi kolajen takviyesi olduğunda akla gelen ilk isimlerden diğeri de elbette Voonka. 150 mh hyaluronik asit içeren bu takviye ürünü tablet şeklinde tüketiliyor. İçeriği kolajen bakımından oldukça zengin olan Voonka Colllagen cildinize kaybettiği nemi geri kazandırmak ve ışıl ışıl sağlıklı bir cilt vadetmek için üretilmiş bir ürün. Ek olarak ürünün C vitamini ile zenginleştirildiğini de söyleyelim.

Voonka Collagen Powder Hidrolize Kolajen Vitamin C

Kolajen takviyesi denildiğinde toz formundaki takviyelerin üstünü çizip geçmek elbette olmaz! Tip 1, Tip 2 ve Tip 3 kolajen içeren bu takviye, C vitaminiyle zenginleştirilmiş ürün içeriği ile cildin normal fonksiyonları için gerekli olan kolajen üretimini desteklerken bununla da sınırlı kalmıyor. Aynı zamanda kıkırdak, sindirim sistemi ve kan damar sağlığınızı da    destekliyor. Ürün toz halinde olduğu için tüketimini suyun içine takviye ederek ya da herhangi bir gıda ile karıştırarakta içebilmeniz mümkün.

Solgar Hyaluronic Acid Collagen Complex
Solgar Hyaluronic Acid Collagen Complex

Solgar Hyaluronic Acid Collagen Complex

Bir diğer marka ise Solgar. Hyaluronic asit ile zenginleştirilen bu kolajen takviyesi, vücudun daha dengede çalışabilmesi için gerekli olan metabolizmayı destek verirken bir yandan da bağışıklık sisteminizi güçlenmesine yardımcı oluyor. Bunlara ek olarak diş ve cilt sağlığımızında yanında olan bir ürün. Düzenli kullanımda yorgunluğa ve bitkinliğe dair olan şikayatleri  azaltmada yardımcı görevi görüyor. Kimi kullanıcıların ürün kullanım yorumlarını okuduğumda edindiğim bilgi de ise , Tip 2 kolajen içerdiği konusunda uyarılarda bulunmuş. Yani cilt ve saç    sağlığındansa kemik sağlığı için daha etkili olduğunu söyleyebiliriz.

Neocell Süper Collagen
Neocell Süper Collagen

Neocell Süper Collagen + Vitamin C 120 Tablet

Süper Kollajen, ürün içeriğinde NeoCell’in teknolojik olarak geliştirmiş olduğu hidroliz işlemini kullandığı büyük kolajen moleküllerini barındırıyor. Vücutta sağlıklı kollajen oluşumunu destekleyen, klinik olarak incelenen BioActive kollajen NeoCell içeriyor. Klinik Sonuçlar neticesinde NeoCell Collagen kullananların cilt hidrasyonunu ortalama % 21 oranında arttırdığı ve % 50’ye kadar da yükselttiği, % 92’sinde artmış cilt hidrasyonu ve % 60 daha sıkı, daha yumuşak cilde sahip olduğu görülmüştür. Bir gıda takviyesi olarak vücuda kuvvet ve esneklik sağlayan karmaşık bir yapısal proteinden oluşan Neocell Süper Collagen tercih edebileceğiniz ürünler arasında yer alıyor.

Youtheory Collagen
Youtheory Collagen

Youtheory Collagen

Yaşlanmanın erken belirtilerine yol açan ciltte sarkmalar, derin çizgiler cildin görünüm kalitesini etkileyen en önemli unsurlar arasında yer alır. Youtheory Collagen ürün içeriğinde bulundurduğu  C vitamini takviyesi ile vücudun hayati proteini beslemesine yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Bu ürün, yaşlanma sürecinin etkilerine karşı koymak için yoğun bir beslenme sağlar.

Bir çok markanın piyasaya sunmuş olduğu kolajen içeren ürünler arasında Youtheory Collagen, anti aging konusunda en uzman markaların başında yer alıyor. Hem ürün özellikleri hem de kısa süre içerisinde hızlı sonuç sağlayan yapısıyla ürün kullanıcıları arasında tercih sebebi olmaya devam ediyor. Cildin yenilenmesi, kas ve kemik sisteminin güçlenmesi gibi konularda en önemli yardımcılardan biri.

Naturagen Collagen
Naturagen Collagen

Naturagen Collagen

Ürün içeriğinde şeker ve gluten barındırmayan Naturagen Collagen bünyesinde Hyaluronik Asit, Biotin, Koenzim Q10 Vitamin B, Vitamin B6, Vitamin C, Vitamin E vitaminleri barındırıyor. Optimum cilt yapısını ve sağlıklı cilt görünümünü desteklemek için gerekli temel besinleri içinde barındıran Naturagen Collagen, Kolajen ve elastin üretiminden sorumlu olan fibroblastların yoğunluğunu arttırmayı hedefliyor.Bu sayede cildin daha iyi nemlenmesini sağlarken dokuları iyileştiriyor ve kırışıklıkların azalmasına yardımcı oluyor.

Dinamis Multi Collagen with Vit-C Powder
Dinamis Multi Collagen with Vit-C Powder

Dinamis Multi Collagen with Vit-C Powder

Dinamis; vizyon ve misyon olarak ürün içeriğini formüle ederken ham maddesinin en doğal kaynaklıardan olmasına dikkat ediyor. Ürün kullanıcı adaylarının ve kullananların maksimum etki almasını hedefliyor bu nedenle. Ham madde seçiminde yüksek kalite bitkisel, vitamin ve mineralleri tercih ederek, ürünlerini GMP prensipleri ile üretim yapan tesislerde üretip ve bitmiş ürün analizlerine tabi tutarak, kalite testleri ile güvence altına alıyor. Gluten, tatlandırıcı, koruyucu, tuz, maya, soya ve süt ürünleri içermeyen bu ürün Hidrolize Kollajeni içinde yoğun şekilde barındırıyor. Tercihler arasında ilk sıralarda yer alan markalardan birtanesi.

Botanik Ecza firması tarafından üretilen Suda Collagen bir yerli markası olup, bedenimize yaşlandıkça kaybettiğimiz kolajen miktarını geri kazanmamıza yardımcı olan tüm besin değerlerini ve proteinleri içeriğinde barındırıyor.  %100 kırmızı  etten yani sığır kolajeninden üretilen Suda Collagen, Alman VERISOL markalı biyoaktif hidrolize kolajen peptitlerini bünyesinde barındırıyor.  Bu besin takviyesinin içinde 5500 mg sığır kolajeni,  100 mg hyaluronik asit, 500 mcg biotin ve 5 mg koenzim Q10 bulunuyor. Gluten ya da laktoz gibi alerjen maddeler içermediği için rahatlıkla tercih edilebilir markalar arasında.

Imunex Collanex
Imunex Collanex

Imunex Collanex

Formülü İsviçre’de geliştirilen, özel bir gıda takviyesi çeşidi olan Imunex Collanex ürün içeriğinde aktif şekilde C vitamini barındırması nedeniyle kan damarlarının, kemiklerin ve kıkırdağın normal fonksiyonu için gerekli olan tüm kollajen oluşumuna katkı sağlıyor.

All in One Sığır kolajeninden üretilmiş olan All in One Collagen içeriğinde TİP 1, TİP 2 ve TİP 3 hidrolize kolajen peptit bulunduruyor.  8.800 mg’lık kolajene sahip olduğundan dolayı günlük kolajen ihtiyacınızı fazlasıyla giderir nitelikte. İçeriğindeki Tip 2 kolajen ile eklem sağlığını korumaya ve kemiklerin kırılganlaşmasını önlemeye yardımcı olmayı hedefleyen bu gıda takviyesi ihtiyaca göre tercih edilebilir  nitelikte markalardan.

CollaJeune® Beauty
CollaJeune® Beauty

CollaJeune® Beauty

Türkiye’nin ilk hidrolize balık kolajeni olan CollaJeune® Beauty , İçeriğindeki hidrolize balık kolajeni cilt tonunun, esnekliğinin ve elastikiyetin korunmasında önemli bir rol oynarken içeriğinde C Vitamini, Hyaluronik Asit ve Çinko ile zenginleştirilmiş bu formül, bağ dokularının ve derinin ana proteini olan TİP 1 ve TİP 3 kolajenin doğal kaynağıdır. Günlük ihtiyaç duyulan kolajen miktarını cömertçe içeren bu kolajen takviyesi tercih edilebilir markalar arasında yer alıyor.

Aksu Vital Kolajen + C Vitamini
Aksu Vital Kolajen + C Vitamini

Aksu Vital Kolajen + C Vitamini

Tamamen doğal ürünlerin yüksek teknolojiyle bir araya getirildiği, ürün içeriğinde Tip 1       kolajenin hakim olduğu, Hyaluronik asit ve C vitamini takviyesinin aktif olduğu Aksu Vital Kolajen, daha sağlıklı, genç ve dinamik bir cilde sahip olmanın kapılarını aralamış durumda bu kolajen takviyesiyle. İnsan kimyasıyla tam uyum gösteren kolajen  gıda takviyesi, sağlıklı yaşamın olmazsa olmazlarından.

Beef Collagen
Beef Collagen

Beef Collagen

Düşük molekül ağırlığı ve neredeyse yok denecek kadar nötr tat ve enfes kokusuyla rahatlıkla yanınızda heryere taşıyabileceğiniz en üstün kalite standartlarına göre formüle edilmiş olan bu ürün yoğun ve kaliteli kolajen peptitleri içeriyor. Vücudun doğal kolajen üretimini fazlasıyla karşılayan bu ürün tüm ihtiyaçlarınıza cevap verir nitelikte üretilmiş. Sığır kaynaklı hidrolize kolajen peptitlerinden oluşan Beef Collagen formülünde ilave şeker, yapay tatlandırıcı ve koruyucu madde olmadığı gibi helal sertifikası almış ve en doğal yöntemlerle bizlerin ihtiyacına sunulmuştur.

✓ 28 günlük kür)

Collagen Beauty Formula
Collagen Beauty Formula

Collagen Beauty Formula

Ürünün içeriği mikro besinlerin en güçlü etkisiyle eksiksiz bir cilt sağlığı ve tazelik sunarken, cildimizin en ihtiyaç duyduğu kolajen peptid, vitaminleri bolca barındırıyor. Collagen Beauty Formula cildimizin en ihtiyaç duyduğu doğal güzelliği yeniden kazanmamız, saç ve tırnaklarımızın yeniden kuvvet kazanması için tasarlanmış takviyelerden bir tanesi.

MCT Collagen
MCT Collagen

MCT Collagen

Sığır kolajen peptidleri, orta zincir trigliseritleri karışımı ve hindistan cevizi kaynaklı mct yağının güçlü kombinasyonu ve çikolata tadıyla ile formüle edilen bu ürün içeriğinde ilave şeker, laktoz, yapay tatlandırıcı bulundurmadığı gibi Tip 1 ve Tip 3 kolajen içeriği barındırmakta bünyesinde. Sağlık ve güzellikte hedeflerine ulaşmak isteyenler için tasarlanmış bir ürün.

Supra Marine Collagen 
Supra Marine Collagen

Supra Marine Collagen 

Ürün içeriği, doğal yollardan avlanmış olan balık kolajeni barındırırken, hyaluronik asit ve c vitamini bir arada tutan bu ürün Kore menşeili olup , cilt sağlığı ve güzellik rutinine özen gösteren kullanıcılar için benzersiz bir deneyime sahip şekilde formüle edilmiş. Tip 1 kolajen ile formüle edilmiş bu gıda takviyesi tatsız, kokusuz ve kolaylıkla içilebilir olarak tasarlanmış.

Supra Collagen for You

Tip 1 ve 3 sığır kaynaklı olan Supra Collagen For You kolajen takviyesi bünyesinde c vitamini ve çinkonun birleşimiyle oluşan sinerjik etki ile tasarlanmış olup, içeriğinde barındırdığı zenginleştirilmiş kolajen takviyesi ile tasarlanmış biz kullanıcılara, ekonomik ambalajları sayesinde sunulmuş bir kolajen içeriği. Yaşlanma karşıtı olan bu ürün içeriğinde renklendirici ve tatlandırıcı bulundurmaktadır. Aroma tadını sevenler için tercih edilebilir bir ürün.

Wecollagen
Wecollagen

Wecollagen

İtalgel markalı, hidrolize balık kolajeni ile helal sertifikaya sahip  olan WeCollagen Türkiye’nin ilk ve tek  arı sütü ile zenginleştirilmiş kolajen takviyesi, Koenzim Q10, Hyaluronik asit ve Vitamin, Mineral kompleksi formülünde barındırıyor. DPÜ Ar-Ge Laboratuvarları tarafından yapılmış analizler ve kanıtlanmış üstün kalite ile tasarlanmış bir kolajen takviyesini bizlere sunuyor. Vücut direncini arttırırken, yaşlanmaya karşı hücreleri geciktirmek isteyenler için tercih edilebilir nitelikte bir ürün. Tip 1,2,3 kolajeni bünyesinde barındırıyor.

Via Life Collagen
Via Life Collagen

Via Life Collagen

Elma kök hücrelerinden üretilen ViaLife, balık kolajen peptit ile yaşlanmayı geciktirdiği gibi kırışıklığı önleyici bir formüle de sahip. ViaLife Kök hücre kozmetiğinde yeni nesil buluş olarak görülüyor. Balık kolajen peptit ile elma çekirdeği kök hücresi özünden oluşturulmuş bu gıda takviyesi, günümüz teknolojisi ile üretilmiş olup, ciltteki kök hücreleri koruyan devrim niteliğinde bir ürün olarak görülüyor. ViaLife, içindeki balık kolajen peptit sayesinde ciltteki kök hücrelerinin yaşlanmasını geciktirerek, kırışıklığı önlüyor, parıltılı ve sağlıklı bir saç yapısı için zemin hazırlıyor, güneşin zararlı etkilerine karşı koruma sağlıyor, dokuların yenilenmesini ve üretilmesini sağlıyor. Ürünün formülünde Elma Ekstresi
Soya Proteini, Vitamin C, Vitamin E, Vitamin A, Vitamin D3, Vitamin B2, Şeftali Aroması mevcut.

En iyi kolajen serum çeşitleri

Şimdi de gelin en iyi kolajen serum çeşitlerini inceleyelim.

Caudalie, Resveratrol Lift Anında Sıkılaştırıcı Etkili Serum
Caudalie, Resveratrol Lift Anında Sıkılaştırıcı Etkili Serum

Caudalie, Resveratrol Lift Anında Sıkılaştırıcı Etkili Serum

Resveratrol, formülünde hiyalüronik asit ve vegan kolajenin birleşiminden oluşan patentli kompleks içeren serum bulundurması sebebiyle cildin pürüzsüz bir görünüm sağlamasına destek verirken, kırışıklıkların görünümünü düzeltiyor, yüz ovalini şekillendiriyor. Bünyesinde barındırdığı, fesleğen, limon otu, papatya, kekik ve portakal çiçeği içeren kokusuyla %97 doğal içeriklere sahip olan ürün, yağ içermeyen formülü sayesinde cilt tarafından kolayca emiliyor.

Kiehl’s, Powerful Wrinkle Reducing Cream
Kiehl’s, Powerful Wrinkle Reducing Cream

Kiehl’s, Powerful Wrinkle Reducing Cream SPF30

Çizgi ve kırışıklar ile savaşan güneş korumalı yüz kremi, içeriğindeki bakır ve kalsiyum bileşenleri ile cildinize elastikiyetini geri kazandırır, kolajen sayınızı arttırır ve cilt yüzeyinizin daha pürüzsüz bir hale gelmesine yardımcı olur. 30 faktöre sahip olan bu kremi, özellikle gündüzleri evden çıkmadan önce kullanın. Cildiniz sıkılaşırken aynı zamanda güneşten korunsun…

La Mer, Lifting and Firming Mask
La Mer, Lifting and Firming Mask

La Mer, Lifting and Firming Mask

Cildin doğal kolajen üretimini destekleyen La Mer Lifting and Firming Mask, konsantre formülü sayesinde cildinizi sıkılaştırır. Maske cildinizle temas ettiği andan itibaren cildiniz nem kazanmaya başlar ve yumuşacık olur. Düzenli kullanımda cildiniz daha gençle parlak bir görünüme sahip olur. Haftada iki kez yüzünüze ve boynunuza uygulayabilirsiniz.

New Essentials Kolajen Serum
New Essentials Kolajen Serum

New Essentials Kolajen Serum

Yaşlanma oranını en aza indirmeyi hedefleyen kırışıklık ve çizgi karşıtı olan bu kolajen serum son zamanların en popüler cilt bakım ürünlerinden biri. Yaşlanma belirtilerinin önüne geçen ürün, daha genç ve canlı bir cilt vaadediyor. Serumun içerisinde kolajen, protein ve nemlendirici bulunuyor. Bu da sahip olunan cildin nem dengesini korurken bir yandan da protein sentezini destekliyor, canlılık ve parlaklık kazandırıyor.

Mizon Collagen 100
Mizon Collagen 100

Mizon Collagen 100

Konu ciltte canlılık ve parlaklık olunca, kolajen serum dünyasında akla gelen bir diğer ürün ise Mizon Collagen 100. İçeriğindeki zenginleştirilmiş marine collagen sayesinde cildin elastikiyetini korumasına yardımcı olan ürün, yorgun ciltler için oldukça ideal. Cildi derinlemesine nemlendiren serum, aynı zamanda dış etkenlere karşı da koruma sağlıyor.

Algenist Genius Liquid Collagen
Algenist Genius Liquid Collagen

Algenist Genius Liquid Collagen

Bitki özlü aktif kollajen molekülleri içeren bu formül cildi aydınlatıyor, dolgunluk veriyor ve güçlendiriyor. Eğer vegan içerikli bir ürün arıyorsanız Algenist Genius Liquid Collagen tam size göre.

LR Zeitgard Racine Kolajen Serum
LR Zeitgard Racine Kolajen Serum

LR Zeitgard Racine Kolajen Serum

Saf kolajen içeren bu serum, cildin sıkılaşmasını sağlarken bir yandan da cildi derinlemesine nemlendiriyor. Ek olarak bu nemi hapseden ürün; daha genç, taze ve pürüzsüz bir görünüm vaadediyor.

Dermalogica Dynamic Skin Recovery SPF 50
Dermalogica Dynamic Skin Recovery SPF 50

Dermalogica Dynamic Skin Recovery SPF 50

Ciltte hali hazırda oluşmuş zararı gideren ve gelecekte oluşacak kırışıklıklara karşı önlem alan bu krem, cildin doğal kollajen oluşumunu destekliyor. SPF 50 içeriği ile de cildi güneşin zararlı ışınlarına karşı koruyan bu ürün cildin nem bariyerini yeniden yapılandırıyor.

Dr.Jart+ Dermask Spot Jet Neck & Chin Lift
Dr.Jart+ Dermask Spot Jet Neck & Chin Lift

Dr.Jart+ Dermask Spot Jet Neck & Chin Lift

Yaşla birlikte gelen sarkan cilt görünümü kendini en çok boyunda ve çenede belli ediyor. Dr. Jart’ın nokta atışı tedavi sağlayan bu maskesi, çene ve boyun bölgenize kollajenle destek verdiğinden daha gergin bir görünüme kavuşmanız için birebir olanak sağlıyor.

Drunk Elephant Protini™ Polypeptide Cream
Drunk Elephant Protini™ Polypeptide Cream

Drunk Elephant Protini™ Polypeptide Cream

Protein, peptid ve aminoasitlerden oluşan ve tam bir ‘yapı taşı kokteyli’ olan bu ürün cildinizi      yeniden yapılandırarak, güneş izlerinden ince kırışıklıklara kadar eskiyen cilt görünümünü minimuma indiriyor. Tercih edilebilir bir seçenek.

Dr Dennis Gross C+ Collagen Brighten & Firm Vitamin C Serum
Dr Dennis Gross C+ Collagen Brighten & Firm Vitamin C Serum

Dr Dennis Gross C+ Collagen Brighten & Firm Vitamin C Serum

Formülündeki C vitamini ile cilde kaybettiği enerjiyi geri kazandıran Dr Dennis Gross’un bakım serumu, içeriğindeki kollajen amino asitleri ve özel enerji kompleksiyle cilde eski dolgunluğunu geri kazandırıyor ve geriye sağlıklı bir ışıltı bırakıyor.

Ole Henriksen Banana Bright Eye Creme
Ole Henriksen Banana Bright Eye Creme

Ole Henriksen Banana Bright Eye Creme

Göz çevreniz de kolajen yoksunluğundan etkilenenlerden. Ole Henriksen’in muz tozu ve C vitaminiyle güçlendirilmiş bu kolajen kremi göz çevresini anında dolgunlaştırıyor, rengini düzeltiyor ve zamanla kırışıklıkları gideriyor. Üstelik kapatıcınızın kalıcılığını artıran bir makyaj bazı işlevi de görüyor.

Nuface Trinity Collagen Booster Bundle
Nuface Trinity Collagen Booster Bundle

Nuface Trinity Collagen Booster Bundle

Cilde ihtiyacı olan egzersizi sağlayan NUFace’in yüz masaj aleti, kolajen destekli yan ürünleriyle cilde ameliyatsız ve ağrısız bir dolgunluk veriyor. Günde sadece birkaç dakikanızı ayırarak cildinize ihtiyacı olan elastikiyeti çifte güçle geri kazandırabilirsiniz.

Murad Rapid Collagen Infusion For Lips
Murad Rapid Collagen Infusion For Lips

Murad Rapid Collagen Infusion For Lips

Elastikiyet kaybı yaşayan ve ince çizgi görünümü artan dudak ve dudak çevresinden şikayetçiyseniz Murad’ın bu ürününü bakım rutininize ekleyin. Dikey çizgileri ve kırşıklıkları yoğun kollajenle yok eden ve pürüzsüz bir sonuç veren bu ürün daha dolgun dudaklara sahip olmanızı sağlayacak.

Procsin Kolajen Serum 
Procsin Kolajen Serum

Procsin Kolajen Serum 

Tüm cilt tiplerine uygun, damlalıklı pratik bir ambalaja sahip olan bu serum, cildin genç görünmesini ve kırışıklıkların azalmasını sağlar. Özellikle sarkan cilt kendini en çok boyunda ve çenede belli eder. Çene ve boyun bölgenize destek vererek daha gergin bir görünüme kavuşmanıza yardımcı olan bu serum cildin diri, canlı ve dolgun görünmesini sağlar. Dokuların onarılmasını ve elastikiyetlerinin artmasını sağladığı için erken yaşlanmanın önüne geçer. Cilt dokusunu destekleyerek cildin yağ, asit ve nem dengesini sağlamaya yardımcı olur.

Yeni anneler tecrübelerini paylaşıyor! En iyi kolajen markası hangisi? Kolajen kullananların yorumlarını öğrenmek için Anne Bebek Kulübü Forum‘u ziyaret edebilirsiniz.

ANNE BEBEK KULÜBÜ FORUM: Tıklayın, sohbete katılın! 

Önceki İçerikDoğum sonrası ne zaman egzersiz yapmalıyız?
Sonraki İçerikÇocuklarda kabızlığa ne iyi gelir, kabızlık nasıl geçer?
10 Nisan 1987'de Çankırı'da doğan Zeynep Sağlam, çocukluk döneminin büyük bir kısmını Istanbul'da geçirmiş, ardından Çanakkale'de yaşamına devam etmiştir. Eğitim hayatına kaldığı yerden burada devam eden Zeynep, 2010 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde İşletme lisansını tamamlamış, ardından ; ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, ISO 20000:2005 Food Safety Management System, ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 9001:2008 Quality Management System Fundamental Training Eğitimi, ISO 14001:2004 Environmental Management System Fundamental Training Eğitimi, ISO 19011 Quality and Environment Management Systems Audit Training Eğitimi, ISO 19011 Kalite ve Çevre Yönetim Sistemleri Tetkiki Eğitimi, OHSAS 18001:2007 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Eğitimi, OHSAS 18001:2007 Occupational Health Safety Management System, Qualİty Engıneerıng Management Traınıng, Human Resources SpecializationTraining, Body Langue, Effective Communication, Executive Assistant and Office Management Training eğitimleri almıştır. ÇOMÜ’de iş yaşamına devam eden Zeynep, diğer yandan Sosyololji ile yakından ilgilenen bir insan olarak Sosyololji Lisansını tamamlarken, yüksek lisans hazırlıkları ile uğraşmaktadır. Yazan, çizen, İçerik üreticiliği yapan, en çokta okuyan meraklı bir anne olan Zeynep, kalemin görünmeyen sihrine inananlardan...

Bir Cevap Yazın