Çocuklar için en iyi balık yağı takviyeleri ve markaları nelerdir? 

1
11978

Balık yağının faydaları nelerdir? Balık  yağı çocuklar için faydalı mı? Balık yağı en çok hangi balıklarda bulunur? Balık yağı takviyelerinin içeriğinde neler bulunur? Çocukların gelişimi açısından balık yağı ne işe yarar? Çocuklar için en iyi balık yağı takviyeleri ve markaları nelerdir?  Ne zaman ve nasıl verilmeli? Anne Bebek Kulübü yazarı Zeynep Sağlam, balık yağı hakkında merak edilenleri yazdı!..

En iyi balık yağı markaları ve içerikleri
En iyi balık yağı markaları ve içerikleri

Çocuklar için en iyi balık yağı markaları ve içerikleri 

Çocuklarımız olmazsa olmazlarımız hayatımıza varlığıyla ve sağlığıyla anlam katan başka dünyaların minik ama bir o kadar dev mucizeleri…. Onlar için, onların sağlığı için ve ebeveynlerin araştırıp bütün bilgileri tek noktada bulmaları için bu araştırmayı derledik. Çocukların yemek ve öğün ahlakına oturtulmuş çok önemli bir besin olan balık, meğer çocuklarımız için ne kadar da değerliymiş. Her sofrada en az haftanın 2 ya da 3 günü bulunan balığın saymakla bitmeyen faydaları ve lezzeti hayatımızın vazgeçilmezi haline gelmiş durumda.

Özellikle çocuklardaki gelişim ve sağlık açısından kullanılan balık yağı, aileler tarafından faydaları ile gündemde yerini korumaya devam ediyor. Çocuklarda balık yağı ne zaman verilmeli ve nasıl kullanılmalı sorusuna cevap arayan pek çok aile, internet üzerinden sorgulamalarını gerçekleştiriyor. Peki, balık yağının çocuğa faydaları nelerdir? İşte, balık yağı nedir ? Balık yağı nasıl verilmeli ? Ne zaman kullanılmalı ? sorularının cevapları.

Balık yağının faydaları konusunda bilgi sahibi olmak, yaşantımızı sağlıklı bir şekilde devam ettirebilmemiz açısından oldukça önemli ve günümüzde balığın sofralarımızda önemli bir yeri var. Sağlık açısından özellikle yabancı ülkelerde insanlar beslenme rejimlerinde sağlıklı olan her ne varsa buna uygun gıdaları seçmekte azami dikkat gösteriyorlar. Bu gıdalar içerisinde de ilk sırayı doymamış yağ asitleri yönünden zengin olan balık ve diğer su ürünleri alıyor.

Yağlar, insan organizması için gerekli olan en önemli unsurlardan bir tanesi olduğu için, bunlar sadece yüksek enerji kaynağı olmayıp aynı zamanda yağda çözünen vitaminleri bulundurmaları, proteinlerle birleşerek lipoproteinleri oluşturmaları ve kan lipit düzeylerinde rol oynamaları bakımından oldukça önemliler.

Sağlıklı ve dengeli beslenmeyi zorlaştıran yaşam tarzı değişimi ile birlikte son yıllarda gıda takviyelerinin kullanımında önemli bir artış görülmekte. Ülkemizde ve dünyada en yaygın kullanılan gıda takviyelerinden bir tanesi ise işte bu sebepten balık yağı. Balık yağı uzun yıllardır çok fazla kişi tarafından kullanılan yaygın bir besin takviyesi olması sebebiyle, birçok formda üretilen balık yağı kapsül, çiğneme tableti, balık yağı hapı gibi farklı şekillerde piyasada bulunuyor.

Ayrıca üreticiler tarafından, balık yağının çocuklar için daha eğlenceli olması adına, çiğnenebilir jeller halinde de üretilmesi güzel bi adım olmuş. Bunlardan hangisini tercih etmeniz gerektiği veya kendinizin ya da çocuğunuzun balık yağı takviyesine ihtiyacı olup olmadığınızı hekiminize danışarak öğrenebilmeniz mümkün. Çünkü tüm gıda takviyelerinde olduğu gibi balık yağıda bilinçsizce kullanılmaması gereken bir üründür. Maksimum faydayı sağlamak için lütfen hekim kontrolü ve tavsiyesi doğrultusunda kullanmaya özen gösterin.

Balık yağı ne işe yarar?
Balık yağı ne işe yarar?

Balık yağı nedir?

Sağlık üzerindeki faydaları saymakla bitmeyen omega 3 yağ asitlerinin en iyi kaynağı olan balık yağı, yağlı balıklardan elde edilen hayvansal kaynaklı bir yağ olduğu için Omega 3 yağ asitleri ve ayrıca D vitamini de içeren balık yağı takviyeleri hem çocuklar hem de yetişkinler tarafından kullanılmaktadır. Balık yağı; yağ oranı yüksek olan ton balığı, ringa balığı, uskumru gibi balıklardan elde edilen ve yüksek oranda omega 3 içeren bir besin takviyesidir.

Normal şartlarda sağlıklı beslenme ilkelerine göre omega 3 yağ asitlerinin vücuda yeterli miktarda alınabilmesi için haftada 2-3 gün balık tüketimi önerilir. Fakat denize uzak olan bölgelerde yaşayanlar veya balık pişirmekten, tüketmekten hoşlanmayanlar, yetişkinler ve çocuklar başta olmak üzere, her yaştan birey tarafından hekim önerisiyle kullanılabilen bir takviyedir balık yağı takviyesi.

Omega 3 nelerde var?
Omega 3 nelerde var?

Omega 3 eksikliği bir insanda nelere yol açar?

Yapılan araştırmalarda, özellikle beyin ve sinir sisteminde önemli görevlere sahip olan Omega 3’ün eksikliğinde kişilerde öğrenme güçlüğü, unutkanlık, cilt hastalıkları, çocuklarda büyüme geriliği, kemik ve eklem hastalıkları, kolesterol, kanser gibi pek çok sağlık sorununa yakalanma olasılığı artar.

Bunlardan korunabilmek adına sağlıklı ve dengeli beslenilerek omega 3 yağ asitleri vücuda yeteri kadar alınmalı, bu mümkün değilse hekime danışılarak balık yağı takviyelerinden mutlaka yararlanılmalıdır.

 

Balık yağının faydaları nelerdir?
Balık yağının faydaları nelerdir?

Balık yağının faydaları nelerdir?

Balık yağının çocuklar ve yetişkinler için sağlık yönünden birçok faydaya sahip olduğunu yaygın olarak hepimiz biliyoruz. Çocuklarda büyüme ve gelişmenin sağlıklı bir şekilde sürdürülmesinin yanı sıra bilişsel, gelişim ve olgunlaşmada da balık yağının önemli etkileri olduğu saptanmıştır. Yetişkinlerde ise birçok hastalığa karşı korunmada omega 3 yağ asitleri ciddi bir öneme sahip.

Balık yağı takviyesinin düzenli kullanımında, insan vücudunda, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruma sağladığı, bilişsel fonksiyonları güçlendirdiği, kemik sağlığını desteklediği, karaciğer yağlanmasını önlemeye yardımcı olduğu, ruhsal hastalıklardan korunmaya katkı sağladığı, enflamasyonu azalttığı, göz sağlığını koruduğu gibi daha birçok konuda fayda sağladığı saptanmıştır.

Balık yağı kullananlar ya da kullanmak isteyen tüketiciler tarafından en çok sorulan ve merak edilen bir diğer konu ise balık yağı kilo aldırır mı sorusunun yanıtı. Balık yağı kapsüllerinin içerisindeki yağ, gün içinde aldığımız kalori miktarı ile karşılaştırıldığında küçük bir miktar olarak gözüktüğü için, her ne kadar kalori değeri olsa da kilo aldıracak bir etki yaratması mümkün değil. Bunu kendi oğlumdan gözlemleyerek söyleyebilmem mümkün. Balık yağı tüketimi konusunda aktifiz.

Aksine yapılan çalışmalardan bazıları omega 3 alımının kilo vermek isteyen ve diyet yapan bireylerde kilo vermeyi hızlandırdığını gösteriyor. Bununla birlikte beslenme düzeni ile yeterli miktarda omega 3 alan bireylerde balık yağı takviyesi kullanımında gereksinimin aşılması söz konusu olabilir. Bu durumda gelişebilecek olumsuzluklardan korunabilmek adına balık yağı almadan önce mutlaka hekiminize danışmalısınız.

Balık yağının çocuklara faydaları nelerdir?
Balık yağının çocuklara faydaları nelerdir?

Balık yağının çocuklara faydaları nelerdir?  

Beslenme; çocukların büyüme, gelişme, yaşamın sürdürülebilmesi ve sağlığının korunması olarak tanımlanır. Fetal dönemde temelleri sağlam atılan, yeterli ve dengeli beslenme biçiminin, sağlığın korunması ve geliştirilmesinde en önemli etken olduğu özellikle son yıllarda yapılan çalışmalarla desteklenmiş durumdadır. Çocuklar hızlı büyüme ve artmış aktivite nedeniyle erişkinlere oranla daha fazla enerji ve besin öğesine gereksinim duydukları için balık yağı tüketimi çocukların hızlı gelişmesini sağlayan ve aktif hayatını destekleyen önemli bir enerji kaynağıdır.

Yetersiz balık yağı tüketimi ise çocuklarda büyüme ve gelişmeyi yavaşlatttığı için çocukların zeka gelişiminin normal düzeyde seyretmesi bakımından omega-3 kullanımı ya da tüketimi şart. Balık yağı, içerisinde bulunan D vitamini sayesinde kemiklerin güçlenmesini sağlar. Boy uzatması ile ilgili herhangi bir bilimsel bir veri olmadığı için direkt “Boy uzatır” değil, “Boy uzamasına dolaylı bir şekilde katkı sunar” demek daha doğrudur.

Harvard Tıp Fakültesi’nde yapılan araştırmalarda EPA ve DHA’nın hamilelikte çok önemli olduğunu ortaya koymuştur. DHA, cenin ve bebeğin normal gelişimi için beyin zarının yüzde 15-20, retinanın da yüzde 30-60’ının oluşmasına yardım eder. Hamileliğin özellikle son 3 ayında anneden bebeğe önemli ölçüde Omega-3 yağ asitleri iletilir. Son yapılan çalışmalarda kanında Omega-3 yağ asitleri seviyesi düşük olan çocukların büyük ölçüde davranış bozukluğu, öğrenme güçlüğü ve sağlık problemlerinin yaşadığı belirtilmiştir. Özellikle gebelikte balık tüketimine sağlıklı bir şekilde devam eden ya da balık yağı takviyesi tüketmeye başlayan annelerin, balık yağı alımı sebebiyle hem bebeğin beyin gelişimi için hem de annenin doğum sonrası depresyonunu önlemede yardımcı olduğuna dair yapılan araştırmalar vardır.

Balık yağı ne zaman ve nasıl verilmeli? 

Yeterli miktarda balık tüketildiğinde Omega 3 desteğine çokta gerek kalmadığını belirten araştırmalar mevcut. Omega-3 yağ asitleri, vücutta sentezlenemeyen elzem yağ asitleri olduğu için besinlerle alınması her zaman iyidir, denilmektedir. Özellikle EPA ve DHA’lar, pıhtılaşmayı önleyici, kan yağlarını düzenleyici ve damar koruyucu etkileri nedeniyle kalp ve damar hastalıklarından korunmada etkilidir. Hücre zarlarını kuvvetlendirir. Retina ve beyinin gelişimi ve sağlığı için gereklidir. Anti-inflamatuar etkileri vardır.

 

Balık yağı hapı
Balık yağı hapı

Doğru balık yağı nasıl seçilir? 

Evet balık yağı alıyoruz, kullanıyoruz ama gerçekten doğru balık yağını seçebiliyor muyuz?

Balık yağı seçerken dikkat etmemiz gereken en önemli şey EPA ve DHA’dır. EPA ve DHA balık yağının içindeki aktif bileşenlerdir. Omega-3’ün olumlu etkilerinden faydalanabilmek için günlük almamız gereken EPA ve DHA miktarının toplamda 1000 mg civarında olması gerekiyor.

Omega-3 takviyesi seçerken EPA/DHA oranının 3/2 ve katları olmasına dikkat edin. Bu oran ne kadar yüksekse, omega-3 takviyesinin kalitesi de o kadar iyidir.

Omega-3 takviyesi Trigliserid formunda olmalıdır. Etil ester formundaki omega-3 ürünleri insan sağlığı için uygun değildir.

Omega-3 yağ asitleri, hava ile temas ettiklerinde okside olurlar ve yapıları bozulur. Omega-3 yağlarının içine konulduğu kapsüllerin hava sızdırmazlık garantisi olduğundan emin olun.

İki parmağınızın arasına alıp sıktığınızda yumuşak olan kapsüller, hava sızdırırlar. Bu tür kapsüller Omega-3 yağ asitlerinin okside olmasına neden olur. Hava sızdıran kapsüllerde bulunan Omega-3 yağlarını tercih etmemek gerekiyor.

Bazı üreticiler, Omega-3 kapsüllerinin okside olarak bozulmasını engellemek için kapsülün içine azot gazı (Nitrojen) kabarcığı koyarlar. Omega-3’ün azot gazı kabarcığı ile birlikte kullanıldığı kapsüller ardında yüksek teknoloji bir üretim anlayışı vardır ve bu yöntem sayesinde değerli yağ asitleri bozulmadan etkinliklerini korurlar. Azot gazı insan sağlığı için zararsızdır ve bu sistemle üretilmiş ürünler doğru Omega-3 takviyeleridir.

GDO ve ağır metaller içermedikleri üretici tarafından garanti altına alınmış Omega-3 takviyeleri kullanmaya özen gösterin.

Kullandığınız takviyelerin etiketinde “Takviye Edici Gıda Onay Numarası” bulunmasına dikkat edin. Bu numaraya sahip olmayan ürünleri kullanmayın.

Unutmayın! Her balık yağı omega-3 demek değildir. Satın aldığınız takviyenin üstünde 1200 mg balık yağı yazıyor olabilir. Ama bu balık yağının miktarıdır, içindeki faydalı aktif maddelerin değil. Yani, 1200 mg balık yağının içindeki EPA ve DHA’nın toplamı 100 mg olabilir.

 

Balık yağı markaları
Balık yağı markaları

 

Balık yağı takviye çeşitleri ve markaları

Bu yazıda sizler için balık yağı çeşitleri ve markalarına yer verdim. Balık yağları ile ilgili merak ettiğiniz konuları ve sorularınızı yorumlar kısmından iletebilirsiniz. Balık yağı kullanımı ile ilgili çocuk doktorunuzdan detaylı bilgiyi alabilirsiniz. 

Easyfishoil Omega 3 kullanıcı yorumları
Easyfishoil Omega 3 kullanıcı yorumları

Easyfishoil Omega 3

Balık tadı ve kokusu vermeyen, reflü, gaz gibi şikayetlere neden olmayan bu takviye ürün, patentli Concordix teknolojisiyle, Norveç’te üretilmiş. Şeker ve yapay maddeler içermiyor.

Balık dokusundan elde edilen hayvansal bir yağ olan EasyFishoil, içeriğinde bol miktarda omega 3 yağ asidi (alfa linoleik asit), D vitamini ve DHA bulunduruyor. Yeni nesil bir balık yağı olan Easyfishoil, çocukların gelişimine yardımcı olan, jel tablet formu ve lezzeti sayesinde kolayca kullanılabilen ve en çok tercih edilen ürünler arasında.

Çocuklar için, kolay çiğnenebilir nitelikte olan bu ürün, özel formunda tazeliğini ilk günkü gibi koruyan özel ambalajında, standart balık yağlarına göre %44 daha fazla emilim sağlayacak şekilde üretilmiş.

Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi’ne (EFSA: European Food Safety Authority) göre 2 ile 18 yaş arasındaki çocuklar için tavsiye edilen günlük EPA+DHA miktarı 250 mg’dır. EasyFishoil içeriğindeki 258 mg DHA ve 54 mg EPA ile günlük önerilen miktarı 1 jel form ile karşılamaktadır.

 

Möllers Omega 3 balık yağı kullanıcı yorumları
Möllers Omega 3 balık yağı kullanıcı yorumları

Möller’s Omega 3 Balık Yağı

Möller’s Omega 3 Cod Live Oil Balık Yağı, Omega 3 (EPA, DHA) yağ asitleri ve A, E, D vitaminleri ile desteklenmiş zengin bir omega 3 yağ asidi kaynağıdır. Norveç’in Atlantik kıyılarında yaşayan yabani kuzey kutbu morina balığından elde edilen bu ürün, Avrupa Farmakopesi ve GOED standartlarında, moleküler distilasyon yöntemi ile balığın işlenmesi sırasında toksik ve zararlı maddelerden arındırılarak üretilmiş bir balık yağı takviyesi.

Vitaminler ile desteklendirilen bu ürün, trigliserid formda, Avrupa Farmakopesi ve GOED (Global Organization for EPA and DHA Omega-3s) standartlarında üretilmiş, “Moleküler distilasyon” ile toksik ve zararlı maddelerden arındırılmış,  Doğal Tutti Frutti (karışık meyve) aroması içerir. Menşei Norveç’tir.

Nutrigen Balık Yağı kullanıcı yorumları
Nutrigen Balık Yağı kullanıcı yorumları

Nutrigen Balık Yağı

4-13 yaş grubu çocuklar için geçerli olan bu ürün,içeriğinde 225 mg DHA ve 90 mg EPA bulunan çocuklara özel takviye edici gıdadır. Nutrigen Balık Yağı’nın formülü arjinin, çinko, D ve K vitaminleri ile desteklenmiştir. 4-10 yaş grubu çocukların kullanımına uygun olan Nutrigen Balık Yağı’nın ağır metal analizi yapılmıştır.

IFOS sertfikalı MEG-3 balık yağı kullanılmıştır.

Bu ürün omega 3 yağ asidi DHA içerir. DHA beynin normal gelişimi ile göz ve sinir sisteminin gelişimine yardımcı olur.

İçerdiği vitaminler ile çocuklarda normal büyüme ve kemik gelişimini destekleyen bir üründür.

Ocean VM Şurup Kral Şakir kullanıcı yorumları
Ocean VM Şurup Kral Şakir kullanıcı yorumları

Ocean VM Şurup Kral Şakir

12 vitamin 5 minerali bünyesinde barındıran Ocean VM Şurup Kral Şakir, çocuklar için takviye edici bir gıdadır. Günlük ihiyacı karşılayan B1, B2, B3, B5, B6, B12, Folik Asit, Biotin ve C vitamini normal enerji oluşum metabolizmasına katkıda bulunur. B2, B3, B5, B6, B12 ve C vitamini yorgunluk ve bitkinliğin azalmasına katkıda bulunur. Selenyum, B12, B6, D3, C vitamini

. D3 vitamini normal kemiklerin, kas fonksiyonlarının ve dişlerin korunmasına yardımcı olur. Multivitamin ve mineralleri bir arada sunan formül  helal sertifikalı, kimyasal renklendirici ve tatlandırıcı içermez.

 

ocean imunol şurup kullanıcı yorumları
ocean imunol şurup kullanıcı yorumları

Ocean Imunol Şurup

Çocukların kolayca tüketebilmesi için lezzetli aroması ile şurup (sıvı) formda üretilen Ocean Imunol, ballı çilek aromalı şurup içeriği ile ekinezya, beta glukan, propolis, çinko ve c vitamini ile zenginleştirilmiş bir gıda takviyesi olarak karşımıza çıkıyor. Bağışıklık destekleyici çinko ve C vitamini içeren imunol şurup günlük kullanıma uygun olarak içerisinde bulundurduğu C vitamini ile bağışıklık sisteminin normal fonksiyonlarına katkıda bulunuyor.

Dişlerin ve kemiklerin normal fonksiyonu için gerekli olan kolajenin oluşumunda rol oynayan ürün, enerji oluşum metabolizmasına katıda bulunuyor.

İmunol şurup içerisinde bulunan çinko;

A vitamininin normal metabolizmasına katkıda bulunur,

Normal protein sentezini destekler,

Normal kemiklerin korunmasına katkıda bulunur,

Bağışıklık sisteminin normal fonksiyonunu destekler.

 

Venatura Kids Omega 3 Şurup kullanıcı yorumları
Venatura Kids Omega 3 Şurup kullanıcı yorumları

Venatura Kids Omega 3 Şurup

Çocuklara özel üretilen, bir Omega 3 gıda takviyesi olan Venatura Kids Omega 3, kolay emilen sıvı formu ile vücudumuzda üretilemeyen ve dışarıdan alınması gerekli olan Omega 3 yağ asitlerini içeren bir yapıda inşaa edilmiş.İçeriğinde 370 mg DHA ve 255 mg EPA bulunan ürün, E ve A vitamini ile desteklenmiş.

DHA ve EPA, kalbin normal fonksiyonuna katkıda bulunur. * DHA normal beyin fonksiyonlarının ve görme yetisinin korunmasına katkıda bulunur.**

IFOS Kalite Standartlarıyla üretilen ürün, Menşei Türkiye (Balık yağının menşe ülkesi Norveç, Vitamin A ve Vitamin E’nin menşe ülkesi Almanya’dır.) Ifos onaylı, Trigliserid formda özel üretim olan balık yağı özellikleriyle tercih edilebilir markalardan.

 

Zade Vital Omega 3 kullanıcı yorumları
Zade Vital Omega 3 kullanıcı yorumları

Zade Vital Omega 3

Zade Vital’in premium serisine ait olan Premium For Kids, çocukların kullanımına uygun formülize edilmiş omega 3 içerikli bir gıda takviyesidir. Zade Vital’in balık yağı hammadesi Norveç’in derin deniz balıklarından elde edilmiştir. Zade Vital Premium for Kids ürünü omega 3 yağ asidi olan DHA içerir. DHA beynin normal gelişimi ile göz ve sinir sisteminin gelişimine yardımcı olur. Hijyenik ve pratik blister ambalaj yöntemi ile hijyenik kullanımı sağladığı gibi Trigliserid formda olan bu ürün GMP standartlarına uygun üretilmiştir.

 

Krilom Omega 3 Balık Yağı Şurup
Krilom Omega 3 Balık Yağı Şurup

Krilom Omega 3 Balık Yağı Şurup

Krilom Omega 3 Balık Yağı Şurup içeriğinde 820 mg omega 3, 390 mg EPA ve 260 mg DHA bulunduran bir gıda takviyesidir. Omega 3 vücut tarafından üretilemediği için besinler yoluyla karşılanabilen elzem yağ asitidir. Çocukların kullanımına uygun olan Krilom Omega 3 Balık Yağı, IFOS onaylıdır. Şeftali ve mango aroması ile tatlandırılmıştır.

Krilom Omega 3 Balık Yağı Şurup’un içeriğinde, EPA ve DHA kalbin normal fonksiyonuna katkıda bulunur. DHA normal beyin fonksiyonlarının ve görme yetisinin korunmasını destekler.

Newvit Omega 3 D Vitaminli Balık Yağı Şurup kullanıcı yorumları
Newvit Omega 3 D Vitaminli Balık Yağı Şurup kullanıcı yorumları

Newvit Omega 3 D Vitaminli Balık Yağı Şurup

Vücudumuzda üretilemeyen ve dışarıdan alınması gerekli olan Omega 3 yağ asitlerini ve D vitamini içeren bir gıda takviyesi olan Newvit Omega 3, günlük EPA,DHA ve  D vitamini ihtiyacının karşılanmasına  destek olur.Sıvı formu ile kolay emilim sağlıyan ürün kemik gelişimi için gereklidir. Menşeli İzlanda olan ürün, aromalandırılmış kolay içimi ile tatlandırıcı, renklendirici ve koruyucu içermez. 

Zade Vital Combo kullanıcı yorumları
Zade Vital Combo kullanıcı yorumları

Zade Vital Combo

Türkiyede ilk defa farklı gıda takviyelerini tek üründe sunan yenilikçi bir ürün olan, Zade Vital Combo, çocukların günlük beslenmelerine ilave olarak tüketebilecekleri bileşenleri içerir.

 Zade Vital Combo Junior içinde, Çörek Otu Yağı, Ceviz Yağı, Yer Fıstığı Yağı ve Premium Kids Omega 3 Balık Yağı kapsülleri bulundurmakta.

Zade Vital Combo Junior’da bulunan bitkisel yağlar yüksek oranda esansiyel doymamış yağ asitleri içeriyor.

Zade Vital Combo Junior, 4 farklı ürünü tek kutuda, cold press yöntemiyle, üretilen bitkisel yağlar ileTrigliserid formda üretmiş. Hijyen sunan blister ambalaj desteği ile farklı kalite yönetim sistemi ve sertifikasına sahip Zade Vital tesislerinde üretilen bu ürün, DHA oranı yüksek Omega 3 yağ asitleri içermektedir. EPA ve DHA kalbin normal fonksiyonuna,  DHA normal beyin fonksiyonlarının ve görme yetisinin korunmasına katkıda bulunur.

NBL Fish Oil Jr Omega 3 Balık Yağı kullanıcı yorumları
NBL Fish Oil Jr Omega 3 Balık Yağı kullanıcı yorumları

NBL Fish Oil Jr Omega 3 Balık Yağı

Balık tüketmeyen çocuklar için şeftali ve mango aroması ile alternatif bir Omega 3 tercihi olan NBL Fish Oil Jr Omega 3 Balık Yağı, omega 3 yağ asitlerini içeren gıda takviyesi olarak karşımıza çıkıyor. Esansiyel yapısı gereği vücutta üretilemeyen Omega 3 yağ asitleri, dışarıdan besin yoluyla veya besin takviyeleri ile alınmak zorunda olduğu için, bünyesinde EPA, DHA yağ asitlerini barındıran ürün, kolay emilim sağlayan sıvı formuyla, Ifos onaylı ve çocuklara özel formülde üretilmiştir.

Eurho Vital Cod Liver Oil Omega-3 Plus Balık Yağı kullanıcı yorumları
Eurho Vital Cod Liver Oil Omega-3 Plus Balık Yağı kullanıcı yorumları

Eurho Vital Cod Liver Oil Omega-3 Plus Balık Yağı

A, D ve E vitamini içeriği olan bu ürün, Morina balığının karaciğerinden üretilen omega 3 yağ asitlerini içeren takviye edici bir gıdadır. Omega 3 yağ asitleri vücut içerisinde üretilemediği için dışarıdan besin yoluyla alınması gereken bir besindir. EPA ve DHA’yı bünyesinde barındıran bu balık yağı, çocukların ve yetişkinlerin kullanımına uygun olarak sıvı form ile kolay emilim sağlamak amacıyla üretilmiştir.

Marnys JunOmega 3 Şurup 125 mL kullanıcı yorumları
Marnys JunOmega 3 Şurup 125 mL kullanıcı yorumları

Marnys JunOmega 3 Şurup 125 mL

Yüksek Omega 3 içeriği ile Trigliserid formda, sıvı formu ile kolay emilim sağlayan bu ürün, diğer ürünler gibi, esansiyel bir yağ asidi olan Omega 3’ün vücut içerisinde üretilemediğinden dolayı, vücut için gerekli olan besinlerden (balık, ceviz vb.) veya diğer gıda takviyelerini vücuda sağlıkla almayı hedefleyen ürünlerden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor.

 Limon aroması ile çocukların sevebileceği lezzette bir Omega 3 takviyesi olan ürünün menşei İspanya.

 

OmePa DK2 Balık Yağı kullanıcı yorumları
OmePa DK2 Balık Yağı kullanıcı yorumları

OmePa DK2 Balık Yağı

K ve D vitamini ile desteklenmiş içeriği ile trigliserid formda üretilen bu ürün, diğer balık yağı markaları gibi, D vitaminini benzersiz kılan özelliği ile yiyeceklerden sağlanabildiği gibi güneşten de kazanılabilen bir ürün içeriği olarak karşımıza çıkıyor. K vitamini de omega 3 gibi besinler yoluyla vücuda kazandırılabilen elzem bir vitamin olması sebebiyle, DHA,EPA ile normal beyin fonksiyonlarının ve görme yetisinin korunmasını desteklemeyi, D ve K vitaminleri ile normal kemiklerin korunmasına katkıda bulunmayı, D vitamini ile normal kas fonksiyonunun korunmasına destek olmayı amaçlamış. IFOS kalite onayına sahip olan ürün, bu sayede saflık, temizlik ve güvenilirliğini her seride kanıtlamayı amaç haline getirmiş bir ürün.

NeOmega Balık Yağı Omega 3 Şurup kullanıcı yorumları
NeOmega Balık Yağı Omega 3 Şurup kullanıcı yorumları

NeOmega Balık Yağı Omega 3 Şurup 

Kolay emilim sağlayan sıvı formuyla, kuzey yarım küredeki temiz soğuk su balıklarından elde edilen takviye edici bir gıda olarak karşımıza çıkan bu ürün, portakal aroması ve sıvı formu ile özellikle kapsül yutmada zorluk çeken çocuklar için alternatif bir Omega 3 takviyesidir. NeOmega Balık Yağı, E, A ve D3 vitamini ile desteklenmiş sıvı formu ile vücutta kolay emilim sağlıyor. Farmasötik teknoloji ile stabil, saf yüksek oranda omega 3 yağ asidi içeren özel formülasyona sahip olan bu ürün tercih edilebilir nitelikte ürünlerden bir tanesi.

 

New Life Efa-Vit kullanıcı yorumları
New Life Efa-Vit kullanıcı yorumları

New Life Efa-Vit

 İçeriğinde 12 çeşit vitamin bulunduran bu ürün, multivitaminler ile desteklendirilmiş, omega 3 yağ asitleri içeren takviye edici bir gıda olarak karşımıza çıkıyor. Balık yağı tadının ve kokusunun en aza indirildiği Efa-Vit, çocukların ve yetişkinlerin kullanımına uygun olarak üretilmiş bir ürün. Karışık meyve aromalı olan bu ürün, NEO3 ve WisdOM-3 teknolojisi ile IFOS kalite onayına sahip. Sıvı form ile hızlı emilim sağlayan Efa Vit, Ifos onaylı. Günlük D vitamini ihtiyacını fazlasıyla karşılayan ürün bünyesinde EPA,DHA’yı bolca barındırıyor. DHA normal görme yetisinin korunmasına, EPA ve DHA kalbin normal fonksiyonuna, Biotin normal makro besin öğeleri metabolizmasına yardımcı olur.

Octamar Vitamin Omega 3 Şurup kullanıcı yorumları
Octamar Vitamin Omega 3 Şurup kullanıcı yorumları

Octamar Vitamin Omega 3 Şurup

Mineral ve vitaminler ile desteklendirilmiş olan bu ürün, günlük ihtiyacı karşılayan B kompleks vitaminleri ile sıvı formda hazırlanmış, hızlı emilimiyle desteklenmiş, 7 çeşit vitamin ve çinko minerali ile özel formüle sahip bir balık yağı takviyesidir.

Octamar Vitamin Omega 3, portakal aroması ve sıvı formu ile balık yağı tüketmek istemeyen çocuklarımıza alternatif bir Omega 3 tercihi olabilir içerikte. B kompleks vitaminleri normal enerji oluşumuna, B2 ve B3 vitaminleri yorgunluk ve bitkinliğin azalmasına, B2 ve B3 vitaminleri normal mukozanın ve cildin korunmasına, B2 vitamini normal görme yetisinin ve kırmızı kan hücrelerinin korunmasına katkıda bulunan bu ürün tercih edilebilir ürünler arasında yer alıyor.

YouPlus +Kids Omega-3 kullanıcı yorumları
YouPlus +Kids Omega-3 kullanıcı yorumları


YouPlus +Kids Omega-3

Yüksek miktarda balık yağı içeren, kolay emilim sağlayan sıvı formda olan bu ürün, 2014 yılında en iyi tat, koku ve aroma ödülüne sahip olmuş bir gıda takviyesi. Bebek ve çocuklarımız için rahatlıkla kullanabileceğimiz YouPlus +Kids Omega-3,  EPA ve DHA içerir. Koku ve aroma ödüllü bu ürün diğer balık yağı markaları gibi aynı özelliklere sahip bir içerikte üretilmiş.

ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME: “Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Ürün yelpazesi diğer gıda takviyelerinde olduğu gibi balık yağında da oldukça geniş olması sebebiyle, aynı markanın farklı tatlardaki ürün içeriklerine yer vermedim. Tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurarak, bebeğiniz için en uygun olan balık yağını tedarik ediniz.”

Balık yağı alırken nelere dikkat edilmeli? Balık yağı alerji yapar mı? Balık yağı açıldıktan sonra ne kadar kullanılır?  Balık yağı bebeklere ne zaman verilir? Öğrenmek için Anne Bebek Kulübü Forum‘u ziyaret edebilirsiniz. Kadınlar olarak birlikte güçlüyüz!

ANNE BEBEK KULÜBÜ FORUM: Tıklayın, sohbete katılın! 

Bilimsel kaynaklar:
Yüksek DHA içeren balık yağları sağlığı nasıl etkiliyor?
Balık yağı takviyesi ile ilgili tartışmalar
Gebelikte balık yağı takviyesi, çocuk metabolizması ve astım riski

Önceki İçerikÇocuklarda iştahsızlık nedenleri ve tedavisi
Sonraki İçerikBebeğim için en iyi bebek şampuanı hangisi?
10 Nisan 1987'de Çankırı'da doğan Zeynep Sağlam, çocukluk döneminin büyük bir kısmını Istanbul'da geçirmiş, ardından Çanakkale'de yaşamına devam etmiştir. Eğitim hayatına kaldığı yerden burada devam eden Zeynep, 2010 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde İşletme lisansını tamamlamış, ardından ; ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, ISO 20000:2005 Food Safety Management System, ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 9001:2008 Quality Management System Fundamental Training Eğitimi, ISO 14001:2004 Environmental Management System Fundamental Training Eğitimi, ISO 19011 Quality and Environment Management Systems Audit Training Eğitimi, ISO 19011 Kalite ve Çevre Yönetim Sistemleri Tetkiki Eğitimi, OHSAS 18001:2007 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Eğitimi, OHSAS 18001:2007 Occupational Health Safety Management System, Qualİty Engıneerıng Management Traınıng, Human Resources SpecializationTraining, Body Langue, Effective Communication, Executive Assistant and Office Management Training eğitimleri almıştır. ÇOMÜ’de iş yaşamına devam eden Zeynep, diğer yandan Sosyololji ile yakından ilgilenen bir insan olarak Sosyololji Lisansını tamamlarken, yüksek lisans hazırlıkları ile uğraşmaktadır. Yazan, çizen, İçerik üreticiliği yapan, en çokta okuyan meraklı bir anne olan Zeynep, kalemin görünmeyen sihrine inananlardan...

1 YORUM

Bir Cevap Yazın