En iyi bebek bezi markası hangisi?

0
16953

En iyi bebek bezi hangisi, hangi markayı satın almalıyım? Yenidoğan bebeği olan ailerin en sık sorduğu sorulardan biri de bebek bezi markası.  Bir annenin yenidoğan bebeği için, onu beslemek, uyutmak, sallamak ve gazını çıkartmanın ötesinde, bebek bakımı için en uygun bebek bezi hangisi olduğu merak edilen en önemli konular arasındadır. Dolayısıyla bebeğin en önemli temel ihtiyaçlarından birisi de bebek bezidir. Bebek bezi fiyatları bu kadar pahalıyken ailelerimiz en ekonomik ve kaliteli markayı seçmeye çalışıyor.  Anne Bebek Kulübü yazarlarından Zeynep Sağlam bebek bezi markalarını inceleyerek, anne babalar için bir rehber hazırladı.

Yenidoğan bebeklerin, ilk doğduğu günlerde ve bu günleri takip eden süreçte sık sık altının değiştirilmek zorunda olması, bebek bezlerinin, bebekler için ne denli önemli olduğunu vurgular niteliktedir. Bu yüzden bugün pişik yapmayan ve kimyasal içermeyen bebek bezlerini inceleyecek, en iyi bebek bezi markası hangisi? Bu sorunun cevabını ürünlerin özelliklerini inceleyerek arayacağız.

En iyi bebek bezi markası
En iyi bebek bezi markası

Bebek bezi seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

Anne olmak, bebek bezleriyle ilgili pek çok seçenek arasında doğru tercihi yapmayı zorlaştırabilir. Bebek bezleri, hem anne hem de bebek için önemli bir konudur. Bu makalede, bebek bezleriyle ilgili popüler markaların karşılaştırması ve fiyat analizi yaparak, sizin ve bebeğinizin ihtiyaçlarına uygun olanı seçebilmeniz için rehberlik edeceğiz.

Genelde, yeni anne ve babalar, yenidoğan bebeklerinin altını değiştirme konusunu çok önemserler. Bunun sebebi ise, bebeğin altını nasıl değiştirecekleri konusunda yeterli deneyime sahip olma çabası ve bebeklerini gözlemleme isteği. Gözlemler, tecrübeye döndüğünde ise, bir annenin bebeğinin altını değiştirme isteği, otomatiğe bağlanır deyim yerindeyse. Bebeğin altını değiştirirken, anne ve bebeğin kurmuş olduğu bağ ise böylece kuvvetlenir. Anne bu esnada bebeğiyle temas kurar, onunla konuşur, dokunur. Bu, bir bebeğin gelişimi için oldukça faydalı olan anlardan biridir.

İşte bu yüzdendir ki; her açıdan bebek bezleri, hem ebeveynler için hem de bebekler için oldukça önemli bir konu. Haliyle, bebek bezleri bu kadar büyük bir önem arz edince, ebeveynler, bu durumda maliyet kalemlerini bir kez daha gözden geçirmek zorunda kalırlar.

OKUMALISINIZ: Bebek bezi nasıl seçilir? 6 adımda doğru bebek bezi tercihi

Günümüzde üretilen bebek bezleri, geçmişte üretilen bebek bezlerine nazaran, bebeğin cildini tahriş etmemek adına, hem daha ince hem de emici rolü fazlasıyla etkin olmakla birlikte, bebekleri bulaşıcı herhangi bir hastalıktan korumaya yönelik üretilmektedir. Tek kullanımlık bir ürün olan bebek bezleri, bu yüzden tüm toplumlar için bebek ve çocuk sağlığı açısından çok önemli bir üründür.

Bebek nüfusunun artışıyla birlikte bebek bezi tüketimi ve buna bağlı olarak atık bebek bezi miktarları da artış göstermektedir.

Bu nedenle, hijyenik ürün pazarında atılabilir bezlerin payı %50’ye yakındır. Pazar hâkimiyeti açısından ise dünyada ABD ve Çin’li firmalar ön plana çıkmıştır. Türkiye’de ise özellikle İstanbul civarı ve Gaziantep’te yoğun bir şekilde bebek bezi üretimi yapılmaktadır. Bebek bezi ihracatının gittikçe arttığı ülkemizde ihracatın çok büyük bir kısmı Irak’a yapılmaktadır.

Ailelerin en çok merak ettiği konulardan biri de “Bebek bezi alerji yapar mı?” sorusudur. Her bebeğin cildi, ürünlere karşı aynı reaksiyonu göstermiyor olabilir. Bu sebeple bir bez bebeğe pişik ve alerji yaparken, aynı ürün başka bir bebekte benzer sorunlara sebep olmayabilmektedir. Bu noktada marka ve özellik araştırması konusu ebeveynlere düşmektedir.

En iyi bebek maması hangisi? 2024 Bebek maması markaları ve fiyatları için tıklayın! 

Şimdi kara kara düşünüyorsunuz, çocuğum için hangi bebek bezi daha iyi ve kimyasal ürün içermiyor? Gelin hep birlikte piyasada adından söz ettiren, anneler tarafından en çok tercih edilen ve kullanıcı yorumlarına göre sevilen en iyi bebek bezlerini inceleyelim.

2024 en iyi bebek bezi markaları 

Prima Pampers bebek bezi yorumları
Prima Pampers bebek bezi yorumları

Prima Bebek Bezi:

Pampers Prima, Amerika merkezli 1837 yılında kurulan P&G (Procter & Gamble) adlı şirketin bebek bezi markası.

Türkiye pazarına 1987 yılında giren P&G; Türkiye’de toz deterjan, hazır çocuk bezi, hijyenik ped ve çamaşır suyu üretim tesisleri ve dağıtım merkezi ile faaliyetlerini sürdürüyor.

P&G’ın Ürettiği Bebek Bakım Ürünleri:

Prima (Pampers)

Prima Islak Havlu

Carter’s uyu&oyna:

Prima, piyasaya sürüldüğü dönemde market reyonlarının tümünde satılıyordu. Bebek bezinde devrim yaratan marka, elastik bantlar, emici jel ve bel bandı gibi pek çok yeniliği getirerek, alanında öncü firmalardan biri haline gelmiştir.

Prima’nın, tüketiciler nazarında önceliği; bebekler için tasarladıkları yüksek kalite ürünler ve devam eden çalışmaları hakkında, bebeklerin sağlık açısından güvenliğinin sağlanması ve korunması.

Günde 25 milyonu aşkın bebeğin, güvenle kullandığı tüm prima bebek bezleri ve ürünleri, dermatolojik olarak teste tabii tutulmuş ve testi başarıyla geçmiş. Ürünlerin içinde bulunan tüm bileşenler, bebeklerin güvenliği ve sağlığı için inşa edilmiş. Dolayısıyla Prima; güvenli olduğu onaylanmış ürünleri satışa sunuyor ve ürün içeriği malzemelerinin de onaydan geçmiş olması gerekiyor. İşte sizler için yaptığımız bebek bezi incelemesi sonuçları!… 

Prima Aktif Bebek Bezi:

Dünyada ve ülkemizde bebek bezi piyasasının lideri konumunda olan Prima’nın Yeni bebek, premium care ve Aktif bebek bezleri mevcut.

Prima aktif bebek bezi özellikleri:  

Tüm ebeveynler bilir ki; bir bebek cildi için temiz havanın önemi çok büyüktür. Prima aktif bebek bezi, içinde bulunan hava kanalları sebebiyle, bebeklerin özellikle gece daha rahat uyumasına yardımcı oluyor. Hava kanalları, bezin içinde havanın serbestçe dolaşabilmesi için boşluklar yaratıyor. Bu da bebeklerin, tüm gece boyunca altlarının rahat nefes almasına ve sabahları uyanınca altlarının kuru kalmasına yardımcı oluyor.

Ekstra kuru tabaka, ekstra gece emiciliği, esnek yan bantları ve pamuk gibi yumuşak dokusu, bebekler için tercih edilebilecek en iyi bebek bezleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Bu noktada tercih elbette annelerin..

Prima Premium Care Bebek Bezi:

Huggies bebek bezi yorumları
Huggies bebek bezi yorumları

Bebeklerin cildini korumak için, bezin içinde hava dolaşımını sağlayan yani nefes alan yüzey mevcut. Hava kanalları, bezin içinde havanın serbestçe dolaşabilmesi için boşluklar yaratıyor. Bu da bebeklerin, tüm gece boyunca altlarının rahat nefes almasına ve sabahları uyanınca altlarının kuru kalmasına yardımcı oluyor.

Ekstra kuru tabaka, ekstra gece emiciliği, esnek yan bantları ve pamuk gibi yumuşak dokusu, bebekler için tercih edilebilecek bezler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Bu üründe en hassas cilde sahip olan bebekler için özel tasarlanmış ipeksi yumuşaklıkta malzemeler kullanılmış. Ayrıca yenidoğan bebeklerin ilk günleri için önem arz eden, göbek bağı oyuntulu kısım için özel tasarlanmış bir alan mevcut bezin içinde.

Huggies Bebek Bezi

Merkezi Amerika Birleşik Devletlerinin Texas Eyaletinde bulunan 1872 yılında kurulan Pampers’den sonra dünya pazarında en büyük ciroya sahip Kimberly-Clark şirketinin ürünü. Kimberly-Clark şirketinin de bir çok markası bulunmaktadır. Bunlardan en bilineni Kotex ve Depend’dir.

Markanın en önemli özelliği kız ve erkek bebekler için ayrı tasarlanmış olmasıdır. Kızlar için emici bölge ortada, erkekler için emici bölge önde yer almaktadır. Bu yeni tasarımı ile ciddi anlamda fark yaratmıştır. Türkiye’ye 2005 yılında giriş yapmışlardır.

Huggies Yenidoğan Bebek Bezi:

Huggies Yenidoğan bebeğinin hassas cildine en iyisini vermek isteyen anneler için üretilmiş bir bez. Sadece Huggies Yenidoğan’da bulunan pamuk gibi yumuşacık yastıklar; sıvı kaka ve ıslaklığı saniyeler içinde emdiği için, nefes alan dış yüzey, bebeğin cildinin hava almasını ve esnek bel bandı bebeğin rahat etmesini sağlar. Bez ıslandığında renk değiştiren ıslaklık göstergesi ise annelere en büyük kolaylığı sağlıyor. 

Huggies Yenidoğan Bebek Bezi Özellikleri:

  • Sıvı kakayı ve ıslaklığı saniyeler içinde emer, bebeğinin cildinin kuru kalmasına yardımcı olur.
  • Bez ıslandığında renk değiştiren ıslaklık göstergesi mevcut.
  • Pamuk gibi yumuşak bir dokuya sahip.
  • Yenidoğan bebekte görülen belden sızmaları, sıvı kaka bariyeri ile önlemeye yardımcı olur.
  • Üst yüzeyindeki yumuşak yastıklar bebeğinin cildi ile sıvı kaka arasında bariyer oluşturur.
  • Nefes alan dış yüzeyi mevcut.
  • Esnek bel bandı, bebeklerin vücuduna en iyi şekilde uyum sağlamak için üretilmiş.
  • Dermatolojik olarak teste tabi tutulmuş.
  • Mükemmel uyum için istenilen yerden yapışabilen yan bantları mevcut.

Huggies 3-4-5 Numara Bebek Bezi:

3 numara (4-9 kilo), 4 numara (7-14 kilo) ,4+5 (9-16 kilo) şeklinde kilo ağırlıklarına göre tasarlanmış , Huggies Bebek Bezi, Türkiye de ilk ve tek olan bacak oyuntulu özel kesimi ile bebeğin vücut yapısına mükemmel uyum sağlarken, esnek bel bantıyla da bebeklere rahatlık sunar. Quick Dry teknolojisi sayesinde, sıvıyı saniyeler içerisinde emerek, bebeğinin altının kuru kalmasına yardımcı olur. Bacak oyuntulu özel kesim bölümü ile bebeklere uyum sağlar.

Huggies külot bez özellikleri:

  •  Hem gündüz hem gece için uygun olan bu ürün 4-5-6 beden için üretilmektedir.
  • 360 derece ve tüm vücudu saran esnek bel bandı
  • Bebeğin cildinin nefes almasını sağlayan mikro gözenekli doku
  • Külot gibi kolayca giyilebildiği gibi yanlardan yırtılarak kolayca çıkarılabilme
  • Saniyeler içerisinde sıvıyı emip kuru kalabilme
  • Bez ıslandığında ıslaklık göstergesi 

Huggies little swimmmers özellikleri (Mayo bebek bezi):

3-4 (7-15 kg) ve 5-6 (12-18 kg) için iki farklı ürün tipi vardır. Bebek bezleri gibi suda şişmeme özelliği taşır.

Huggies Emici gece külodu özellikleri:

Bu ürün büyüme çağındaki çocuklar için alt ıslatmaya karşı geliştirilmiş bir üründür. 4-7 yaş (17-30 kg) ve 8-15 yaş (27-57 kg) için iki farklı ürün tipi mevcut. Gerçek iç çamaşırı gibi görünür ve hissedilir.

Komili bebek bezi yorumları
Komili bebek bezi yorumları

Bebek nasıl bezlenir? Yenidoğan bebeklerin altı nasıl değiştirilir? Öğrenmek için tıklayın! 

Komili Bebek Bezleri

Komili’nin öyküsü 1878 yılında Midilli Adası’nda başladı. O yıllarda Ada, Osmanlı toprağıdır. Komili Hasan, Midilli Adası’nda sabun ve zeytinyağı üreterek geçimini sağlamaktadır. Aile, Lozan Antlaşması’ndan sonra mübadele gereği Ayvalık’a göç eder ve Komili markasının öyküsü burada devam eder.

Marka kavramının daha söz konusu bile olmadığı bu yıllarda, Hasan Komili “kalitesiz ürünle alıcıyı bir kez, kendini ebediyen kandırırsın” diyerek yola çıkmış ve kuşaklar boyu sürecek Komili markasının tohumlarını atmıştır. Bir markanın zeytin ağacı gibi gerekli zamanlarda budanabilirse ölümsüz olacağı inanışıyla hep zamanın ilerisinde hareket edilmiş, markanın yenilikçi ve kaliteli duruşundan hiç vazgeçilmemiştir.

Komili bebek bezlerinin ürün sloganı Türkiye’nin %100 zeytinyağlı krem içeren tek bebek bezi olması.

Komili Bebek Bezi Türleri

  • Komili Bebe 1 Yenidoğan Bebek Bezi (2-5 kg)
  • Komili Bebe 2 Mini Bebek Bezi (3-8 kg)
  • Komili Bebe 3 Midi Bebek Bezi (6-9 kg)
  • Komili Bebe 4 Maxi Bebek Bezi (7-18 kg)
  • Komili Bebe 4+Maxi Plus Bebek Bezi (9-20 kg)

Komili bebek bezi özellikleri nelerdir?

  • Zeytinyağlı kremli iç yüzey
  • Özel emici bölge
  • Esnek yan bantlar
  • Yumuşak, yüksek bariyerler
  • Nefes alan dış yüzey
Canbebe bebek bezi yorumları
Canbebe bebek bezi yorumları

Can Bebe Bebek Bezleri:

İsminden dolayı yerli olduğu kanısına varılsada, aslında yabancı bir firmaya ait bir marka olan Can Bebe, yerli firma olan Astel Kağıt tarafından oluşturulmuş, fakat 2000 yılında Belçikalı Ontex firmasına satılmıştır. Halen yurt dışında da bir çok bölgede satışı gerçekleşmektedir. Dolayısıyla kendi markalarını Doğu Avrupa, Rusya, Ortadoğu, Sahra-altı Afrika, Kuzey Afrika ve Amerika kıtasında pazarlama imkanı yakalamışlardır

Menşeyi Türkiye olan Canbebe, ürün gelişimine giderek iki konuda öne çıkmayı hedeflemiştir. Bunların ilki sadece yeni Canbebe de bulunan patentli FLEXFIT teknolojisi. Bu teknoloji, daha geniş emici tabaka ve daha fazla emici mikro tanecik anlamına geliyor.

Bir diğeri ise ön ve arka bariyer kilit sistemi, bu şekilde de sızıntılara karşı daha iyi koruma sağlamayı hedefliyor. Canbebe bebek bezi, külot bez ve yüzücü bebek bezi üretiyor. Canbebe’nin standart ürünü ve  prematüre bebekler için ayrı bir ürünü bulunmaktadır. Son yıllarda adından söz ettiren en iyi bebek bezlerinden biridir. 

Canbebe’nin sloganı, bebek, kadın ve yetişkin bakımı konusunda kişisel hijyen çözümleri üreten lider bir uluslararası şirket olarak çalışmalarını yürütüyor. Kaliteli ve yüksek değer ölçüsünde ürünleri tüketicilere güvenle sunmak adına, kendi markalarının yanı sıra önde gelen perakendecilerin özel markaları altında 110’den fazla ülkeye ürün dağıtılmaktadır.

Molfix bebek bezi yorumları
Molfix bebek bezi yorumları

Molfix Bebek Bezi:

Menşeyi Türkiye olan Molfix, Türkiye dahil olmak üzere, yurtdışında 72 ülkeye ürününü pazarlama liderliğine sahip olduğu için, prima gibi en çok tercih edilen, lider konumunda olan bir bebek markası.

Molfix bebek bezi bedenleri prematüre bebekler için olan 0 numara ile başlayıp 6 numaraya kadar devam ediyor. Menşei Türkiye olan Molfix ayrıca renkli tasarımları ile de dikkat çekiyor. Tüm bez markalarının fiyatları göz önüne alındığında fiyat uygunluğu açısından orta dereceli olduğu söylenebilir. Fiyatı uygun olması nedeniyle anneler tarafından tercih edilen bebek bezi markalarından.

Molfix bebek bezi özellikleri nelerdir?

Molfix Prematüre (0), Yenidoğan (1), Mini (2) için özellikler:  

  • Ultra Emici
  • Ektra emici tabaka
  • Sızdırmaz bariyer
  • Esnek&Anatomik
  • Özel Göbek bağı oyuntusu
  • Süper esnek yan bantlar
  • İnceltilmiş anatomik yapı
  • Cilde dost
  • Nefes alan dış yüzey
  • Yumuşak iç yüzey

Molfix Midi (3) – Extra large (6) arası ürünlerin özellikleri:

  • 3D Teknolojisi elastik gövde sistemi
  • Daha elastik yan bantlar
  • Çift katlı sızdırmaz elastik bariyerler
  • Rahat ve esnek orta lastik sistemi
  • Tam Koruma
  • 2 katlı yeşil emici bölge
  • Yumuşak nefes alan iç-dış yüzey
  • Aleo vera & papatya özlü
  • Renk değiştiren ıslaklık bölgesi
  • Cilde dost
  • Hipoalerjenik & Latex, Paraben, BPA içermez
Sleepy bebek bezi yorumları
Sleepy bebek bezi yorumları

Sleepy Bebek Bezi

Faaliyetlerine 2004 yılında çocuk bezi üretimiyle başlayan Eruslu Sağlık Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. Sleepy markasını hayata geçirerek, çocuk bezi üretimine başlamış. Bunun yanı sıra 2010 yılında, yetişkin hasta bezi, ıslak havlu ve cep mendili; 2013 yılında hasta altı örtüsü üretimine de başlayan Eruslu Sağlık, sektöre yeni bir bakış açısı getirerek, diğer kesim tüketicilere de en büyük kolaylığı sağlamış. 2017 yılında ise kadın pedi üretimine başlamışlar.

Eruslu Sağlık Ürünleri bugün ayda;

  • 220 milyon ped çocuk bezi,
  • 10 milyon ped hasta bezi,
  • 10 milyon ped hasta altı örtüsü,
  • 10 milyon paket ıslak havlu
  • 11 milyon paket cep mendili
  • 100 milyon adet hijyenik kadin pedi ile üretim kapasitesi bakımından sektörünün en önde gelen kuruluşları arasında.

Eruslu Global Şirketler Topluluğuna bağlı olan ve dünya genelinde 60’tan fazla ülkeye ihracatı, yaygın yurt içi satış yapılanmasıyla Eruslu Sağlık, tüketici memnuniyetini her zaman en üst seviyede tutarak, onlara dünya standartlarının da üstünde, en yüksek kalitede ürünler sunmayı amaçlamışlar.

Yenilikleri ve teknolojik gelişmeleri yakından takip eden Eruslu Sağlık, tüm ihtiyaçlara anında ve kaliteli çözümler sunmak için mevcut ürünlerini geliştiriyor ve tüketicileri için sektöre her zaman yeni ürünler kazandırmaya yönelik çalışmalarına hızla devam ediyormuş. Bu nedenle Sleepy Natural Bebek Bezi kullananların ve yorumlayanların sayısı ise bir hayli fazla. Sleepy en iyi bebek bezi markaları arasında kendine yer bulmuş durumda. 

Bambo Nature bebek bezi yorumları
Bambo Nature bebek bezi yorumları

Bambo Nature Bebek Bezi:

Bebek dostu: Maximum emicilik, ultra yumuşaklık ve esneklik sağlar

Cilt dostu: Alerjen madde ve kimyasal içermez

Çevre dostu: Sürdürülebilir hammadde ve geri dönüşümlü atık Çevrenin mümkün mertebe korunmasını sağlayan önlemlerin her adımda alınmasını sağlamak için Bambo Nature bezlerinin dağıtım ve üretimi ardındaki tedarik zinciri bağımsız sertifika şirketleri tarafından yönlendirilmiştir ve denetlenmektedir.

Bu süreç atıkların %95 geri dönüşümlü olduğu üretim tesislerini, doğal kaynakların tahribatından kaçınılarak temin edilen hammadde kaynaklarını içerir. Bu ise Bambo Nature bezlerini pazardaki en çevre dostu ürün haline getirmiştir.

  • % 100 klorsuz, Hiçbir parfüm içermez. Hiçbir nemlendirici losyon içermez. Optik parlatıcı içermez
  • Hiçbir ftalat içermez. BPA içermez. TBT, PVC, antioksidanlar veya lateks içermez.
  • FSC sertifikalı odun hamuru.

Özellikleri: Dokuma görünümlü arka ve üst tabaka, bebeğin cildi için ekstra yumuşaklık sağlar. Kolayca takılan esnek, streç yan paneller. Hızlı emilim ve kuru yüzey sağlayan sistem. Çocuğa hareket özgürlüğü sağlayan mükemmel vücut uyumu. İnce ve nefes alabilen doku. Doğumdan tuvalet eğitimine kadar kullanılabilen ebatlar.

Bambo Nature Bebek Bezi Sertifikaları:

Nordik ekolojik etiketi, Bambo Nature bezlerinin son derece sıkı çevresel ihtiyaçları gözettiğinin, optik beyazlatıcı veya parfüm içermediğinin göstergesidir.

FSC etiketi Bambo Nature bezlerinin hammaddesinin sürdürülebilir orman kaynaklarından geldiğinin ve kesilen ağaçtan fazla sayıda dikildiğinin göstergesidir.

Dermotolojik test, Bambo Nature bezlerinin deri döküntüsü veya alerjiye sebep olmadığının göstergesidir. Minimum emilim miktarı= no1: 480gr no2: 575gr no3: 765gr no4: 860gr no5: 910gr Kokusuz, parfümsüz ,yağsız.

A101-Soffia bebek bezi yorumları
A101-Soffia bebek bezi yorumları

Soffio Bebek Bezi (A101 Bebek Bezi)

Halk arasında bilinen adıyla A101 bebek bezidir. Logosundan dolayı markanın Soffia bebek bezi olarak anıldığı da bir gerçektir. Bim’in bebek bezi üretmesinden sonra  A101 adına Sleepy bebek bezinin üreticisi olan Eruslu Sağlık Ürünleri tarafından üretilmektedir.

Markanın belirttiği özellikler:

Ergonomik 3’lü bant, ıslaklık göstergesi, ekstra kuru tabaka, bebek losyonu, gözenekli iç yüzey, yumuşak esnek ön ve arka kulaklar, pamuksu dış yüzey. Ergonomik 3’lü cırtıyla sızdırmalara karşı önlem alınmış ve ekstra kuru tabakasıyla uzun süre kuruluk hissi veriyor. Islaklık göstergesi sayesinde çiş takibi yapılabiliyor. 1-6 beden seçenekleri var ve yumuşak esnek bantları sayesinde bebeğine hareket özgürlüğü veriyor. Fiyatı da oldukça ekonomik bir ürün.

Jenny & Willy Bebek Bezi bebek bezi yorumları
Jenny & Willy Bebek Bezi bebek bezi yorumları

Jenny & Willy Bebek Bezi:

Halk arasında bilinen adıyla Bim bebek bezidir. Bim adına üretilmektedir. Artan bebek bezi , fiyatlar ve zorlaşan yaşam koşulları, bizi en ucuz bebek bezi fiyatları arayışına çıkarmaktadır. En uygun fiyatlarla adından söz ettiren BİM market elbette en önemli ihtiyaçlardan birisi olan bebek bezi için de tercih edilen marketlerden biri olmuştur. Bim bebek bezleri ürünlerinin en çok arananı Jenny Willy bebek bezidir.

Jenny willy bebek bezi fiyatları oldukça ucuz fakat alıp almamak elbette bu noktada ebeveynlere kalmış bir tercihtir. Kullanıcı yorumları hakkında bilgi sahibi olmak, bebek bezi konusunda ebeveynleri aydınlatacak en iyi yollardan biridir.

Baby Star Bebek Bezi yorumları
Baby Star Bebek Bezi yorumları

Baby Star Bebek Bezi:

Ülker firmasının bir markası olan Baby Star, incelediğim markalar arasında en düşük fiyata sahip. Türkiye’nin en büyük firmalarından biri olan Ülker bir çok marka ile Türkiye’de ve dünyada bilinmektedir. Ülker bünyesinde bulunan Komili firmasının da ayrıca bir bebek bezi bulunmaktadır. Yani Ülker Grubu iki bebek bezi markası ile farklı kesimlere hitap etmektedir.

Baby Star, yenidoğandan itibaren yürüme çağına kadar bebeklere eşlik eden farklı boylardaki tasarımlarıyla ürünlerini pazara sunmaktadır. Kullanıcılar tarafından genel olarak beğenilse de sızdırma ve pişik şikayetlerine ve çeşitli kullanıcı yorumlarına rastlamak mümkün.

2, 3, 4, 4+ ve 5 bedenleriyle uygun fiyatlı olan bu ürünün, orta kalite emiş gücünde olan bebek bezlerinden olduğunu söyleyebiliriz.

Pişik tedavisi nasıl yapılır? Pişikten korunmak için neler yapılmalı? Tıkla, öğren! 

Evy Baby bebek bezi yorumları
Evy Baby bebek bezi yorumları

Evy Baby Bebek Bezi:

Yerli bir firma olan Evyap firmasının markasıdır. 1927 yılında sabun üretimiyle başladığı ticari hayatına onlarca marka ile devam etmektedir. Markaları ihraç edilmekte ve artan bir pazar payına sahip olmaktadır. Evyap firmasının bilinen markalarından bazıları; Arko, Duru, Fax sabun, Sanino, Activex’tir.

Evy Baby Bebek Bezi Özellikleri:

Pamuksu üst yüzey, süper emici tanecikler, pişiği önlemeye yardımcı krem, ekstra emici yeşil tabaka, anatomik yapı.

Flexdry sistem özelliğiyle üretilen Evy Baby, bebeğine maksimum ölçüde kuruluk sağlayarak ıslaklık hissinin verdiği rahatsızlıktan koruyor.

Boydan boya emici bölgesi, nefes alan pamuksu dokusu, emici kristalleri ve ikili sızdırmazlık kalkanıyla pişiğe ve tahrişe karşı etkili. Ultra esnek ve yumuşak yan kanatları sayesinde bebeklere hareket özgürlüğü veriyor.

Aloe Vera’lı olan ürünün, tekrar yapışabilen akıllı bantlarıyla ilgi çektiğini söyleyebiliriz.

Yenidoğan ve mini boylarındaki ıslaklık göstergesi sayesinde çiş takibi yapılabiliyor.

Evy Baby yenidoğan, 2, 3, 4, 4+, 5 ve 6 bedenleriyle ergonomi ve kalite bakımında beğenilen bebek bezleri arasında. Her markette bulmak kolay olmayabiliyor ama internetten sipariş vermek günümüzde oldukça kolay bir iş.

Çocuğunuz çişini söylemiyor mu? Bebeklerde bez bırakma için en yapmalısınız? Uzman annelerimiz tecrübelerini paylaşıyor. Tıkla, oku! 

Pine bebek bezi kullanıcı yorumları
Pine bebek bezi kullanıcı yorumları

Pine Bebek Bezi

Arkan Kağıtçılık alanında uzmanlaşmış kadrosu ve dünya standartlarında üretim teknolojisi ile bebek bezi, hasta bezi, ıslak mendil ve bebek bakım ürünlerinin üretimi ve pazarlanması alanında faaliyet gösteren yenilikçi ve modern bir sanayi kuruluşudur.

Bu şirket 1992 yılında faaliyetlerine gıda, temizlik, sağlık ve kozmetik ürünlerinin pazarlaması ile başlamış, edindiği tecrübe ışığında 2007 yılında sanayi yatırımları neticesinde hijyenik ürünler sektörüne Pine ve Bebish olarak iki marka kazandırmıştır.

Arkan Kağıtçılık global pazarların nabzını ölçüp ihtiyaçlarını belirleyerek, sürdürülebilir projeleri ve kurumsal yönetim anlayışını ilke edinmiş ve dünya çapında 45 ülkeye ürünlerini ihraç eder duruma gelmiştir.

Dünya çapında faaliyet gösteren dev tedarikçilerin portföylerinde güvenilir müşteri olarak beyaz listede yer alan Arkan Kağıtçılık, Tekirdağ Çorlu’da kurulu fabrikasında yapacağı sanayi yatırımları ile büyümeye, istihdam sağlamaya ve ülke ekonomisine değer katmaya devam etmektedir.

Çok fazla sorulan bebek bezlerinden birisidir. Bazı marketlerde ve Hepsi Burada gibi internet sitelerinde satışa sunulmaktadır.

Pine Bebek Bezi Çeşitleri:

1 Yeni doğan, 2 Mini, 3 Midi, 4 Maxi, 4+Maxi Plus, 5 Junior, 5+Junior Plus, 6 Ekstra Large.

Pine Bebek Bezi Özellikleri:

  • Defalarca açılıp kapanabilen cırtlı ön ve yan bantlar
  • Rahat hareket sağlayan esnek kulaklar
  • Sıvıyı hızla emip hapseden süper emici tanecikler
  • Ekstra emici yeşil tabaka
  • Ekstra yükseltilmiş sızdırmayı önleyici bariyerler
  • Pişik önleyici nefes alabilen tekstil dış yüzey
  • Krem ve parfümle gelen mis koku
Pedo bebek bezi kullanıcı yorumları
Pedo bebek bezi kullanıcı yorumları

Pedo Bebek Bezi:

2010 yılı itibari ile RCP GROUP bünyesine dahil olan “Ekonomi Segmentinin Lider Bebek Bezi Markası” PEDO, yenilenen teknik altyapısı ve idari kadrosuyla “Hem Ekonomik, Hem Kaliteli” ürünleri ile sektöründe öncü olmaya çalışan ve Samsun’a kazandırılan ulusal bir marka olan PEDO sektöründeki lider firma olma amacıyla çalışmalarına başlamıştır. Standart paket, eko paket,süper paket, ikiz paket ve jumbo paket olmak üzere farklı paket seçenekleriyle üretilen PEDO mini, midi, maxi ve junior alternatiflerine de sahiptir.

Pedo Bebek Bezi Çeşitleri:

  • Pedo Standart Mini (3-6 kg)
  • Pedo Standart Midi (7-9 kg)
  • Pedo Standart Maxi (7-18 kg)
  • Pedo Standart Maxi+ (9-20 kg)
  • Pedo Standart Junior (11-25 kg)
  • Pedo Standart Mini Ekonomik Boy (3-6)
  • Pedo Standart Mini 12 Pcs (3-6 kg)
  • Pedo Standart Midi Ekonomik Boy (4-9 kg)
  • Pedo Standart Maxi Ekonomik Boy (7-18 kg)
  • Pedo Standart Maxi 22 Pcs (7-18 kg)
  • Pedo Standart Junior 22 Pcs (11-25 kg)

Pedo Bebek Bezi Özellikleri:

  • Pamuksu dokunuşlu üst yüzey
  • Esnek cırtcırtlı yan bantlar
  • Sızıntı önleyici yan bariyerler
  • Süper emici tabaka
  • Özel tekstil dış yüzey
  • Homojen dağıtıcı yeşil tabaka
Goo.N Bebek Bezi kullanıcı yorumları
Goo.N Bebek Bezi kullanıcı yorumları

Goo.N Bebek Bezi

Türkiye pazarına giriş yapan Goo.N bebek bezinin üreticisi Daio Paper Corporation, 1943’ten bu yana faaliyet gösteriyor. Hijyen ve kağıt kategorisinde dünyanın ilk 10 şirketi arasında yer alan ve 29 ülkede kullanıcılarla buluşan Daio “daha iyi bir gelecek için” mottosuyla, bebek bezinin yanı sıra gazete kâğıdından fotokopi kağıdına, ıslak havludan kağıt mendile kadar 20.000’in üzerinde ürün çeşidine sahip. Merkezi Japonya’da olan Daio’nun; Çin, Tayland, Endonezya, Kore, ABD ve Şili’de de ofisleri bulunuyor.

Bebek bezi kategorisindeki global deneyimlerini Türkiye pazarına da taşımayı hedeflediklerini belirten Goo.N Türkiye Ülke Müdürü Toshio Watanabe, “Daio güvencesi, kalitesi ve teknolojisiyle Goo.N bebek bezi, anne ve bebeklere Japon Saakuru teknolojisi ve yüksek ürün kalitesiyle, emicilik yumuşaklık ve ultra kuruluk sunuyor. Japonya’da ‘Annelerin Tercihi Ödülü’ sahibi olan Goo.N bebek bezinin, satış ve dağıtım faaliyetleri, Türkiye’de Dalin markası ile tanınan Kopaş Kozmetik tarafından gerçekleştiriliyor.

  • GOO.N; İngilizce’de “iyi bebek bezi” anlamına gelen “Good Nappy” kelimelerinin kısaltılmasıyla ortaya çıkmıştır. Okunuş olarak da Japonca’da “iyi yetişmek ve büyümek” anlamına gelen ぐんぐん (gun-gun) kelimesine karşılık gelen GOO.N; hijyen ve kağıt kategorisinde dünyanın ilk 10 firması arasında yer alan Daio Paper Corporation ailesinin bir üyesidir.
  • Ultra kuruluk sağlayan Japon teknolojisi, yumuşacık dokusuyla gelen mükemmel cilt koruması ve esnek yapısının sunduğu hareket özgürlüğü ile GOO.N bebek bezleri, bir süredir Türkiye’de de satışta.
  • Bebeklerin  tüm ihtiyaçlarını ve ebeveynlerin beklentilerini  düşünen GOO.N; tüm ürünlerini aynı özveriyle üretmektedir.
  • Japon Saakuru Teknolojisi ile üretilen iç yüzeyi, yuvarlak yastık dokusu ve ara kanalları ile sıvıyı saniyeler içerisinde emerek hapseder, ultra kuruluk sağlar.
  • İlk dokunuşta bile fark edeceğiniz pamuk gibi yumuşacık dış dokusu ve bebeğinizin cildine temas eden yastıklı iç yüzeyiyle bebeğinizin cildini özenle korur, daima rahat ve yumuşak kalmasını sağlar.

Goon Bebek Bezi Özellikleri, Faydaları:

  • Japon teknolojisi kullanılarak üretilmiş olup Türk markasıdır.
  • Farklı beden seçeneklerine sahiptir.
  • Külot bez formu vardır.
  • Hava geçirgen yapısı ile pişik korunmasına yardımcı olarak terletmeyi azaltıcı özellikler sunar.
  • Islaklık göstergesi ile bez değişim vaktinin geldiğinin anlaşılmasını sağlar.

Çeşitleri:

  • Goon Premium Soft 4 Beden Jumbo Paket
  • Goon Pants Külot Bebek Bezi
  • Goon Eko Paket
  • Goon Yenidoğan Eko Paket

NOT: Tüm markaların bebek bezi fiyatlarını öğrenmek ve en ucuz bebek bezi markalarını görmek için karşılaştırma sitelerinden faydalanabilirsiniz.

Bebek bezi beden tablosu 

Bebek bezleri genellikle bel ve bacak etrafında lastikli bir tasarıma sahiptir. Bebek bezi beden tablosu, bebeklerin kilo ve yaşlarına göre uygun olan bez bedenini belirlemek için kullanılır. Bebek bezlerinin genellikle belirli ağırlık aralıklarına yönelik bedenleri vardır ve bu tablo, ebeveynlere hangi bedenin bebeğine en uygun olacağı konusunda rehberlik sağlar.

Aşağıda, tipik bir bebek bezi beden tablosunun nasıl olabileceğini anlatan bir örnek bulunmaktadır. Ancak, her markanın kendine özgü beden tabloları olabilir, bu nedenle kullanılan markanın spesifik tablosuna göz atmak her zaman en doğrusudur.

Ağırlık (kg) Bebek Bezi Bedeni
2-5 Yenidoğan (NB)
4-8 Küçük (S)
7-12 Orta (M)
10-14 Büyük (L)
12+ X-Large (XL)

Bu örnekte, bebeğinizin ağırlığına bağlı olarak uygun olan bebek bezi bedenini belirlemek için kullanılan bir tablo bulunmaktadır. Örneğin, 3 kg ağırlığındaki bir yenidoğan bebek için uygun olan beden “Yenidoğan (NB)” olacaktır. Tablo, bebeğinizin ağırlığını ve bezi ne kadar sık değiştirmeniz gerektiğini anlamanıza yardımcı olabilir.

Unutmayın ki her bebek farklı büyüme hızlarına sahip olabilir, bu nedenle bu tablo sadece genel bir rehberlik sağlar. Bez markalarının spesifik beden tablolarını inceleyerek bebeğiniz için en uygun bez bedenini belirlemeniz önemlidir.

Çocuklarda tuvalet eğitimine ne zaman başlanmalı? 

Bilimsel çalışmalar:

Bebek bezi çöpü doğayı tehdit ediyor!
Bebek bezinin neden olduğu dermatit ve bebeklerin cilt bakımı

En iyi bebek bezi forum:

Anneler hangi bebek bezini tercih ediyor? En iyi bebek bezi hangi marka? En iyi bebek bezi önerileri için tıklayın! 2024 yılının en iyi bebek bezi markalarını birlikte seçelim!

Bir Cevap Yazın