En iyi bebek maması hangisi? Hangi mamayı tercih etmeliyim?

0
86605
En iyi bebek maması 2020
En iyi bebek maması hangisi? Hangi mamayı tercih etmeliyim?

“En iyi bebek maması hangisi? Hangi mamayı tercih etmeliyim?” sorusu yeni bebek sahibi olmuş ebeveynlerin en çok merak ettiği konuların başında geliyor. Bir bebek dünyaya gelirken, ruhsal ve zihinsel anlamda anneden yeterli desteği fazlasıyla alırken, fiziksel anlamda giderilmesi gereken temel ihtiyaçları kalır geriye. Bunlar; altını almak, uykusu geldiğinde uyutmak, karnını doyurmak ve gazını çıkarmak şeklinde devam eder. Yazıldığı kadar kolay olmasa da bir bebeğe bakmak, eğer bir anneyseniz, bebeğinizin her türlü ihtiyacını karşılamak için programlanmış olmaya eşdeğerdir. Peki en iyi bebek maması hangisidir? Bebek maması markaları hangileridir? Bebek maması nasıl yapılır? İçerik olarak en iyi bebek maması hangisidir? İşte bebek mamaları ile ilgili inceleme ve yorumlarımız!

En iyi formül mama hangisi? 

Her anne bilir ki, bazen doğumdan hemen sonra süt gelmeyebilir. Bunun birçok sebebinin olmasının yanında, ilk defa doğum yapan anneler bu konuda ister istemez zor anlar yaşarlar. Bu da bir deneyim gerektirir. Süt az geldiği için bebek doymayabilir, süte ek olarak mama kullanımına başlamak durumunda kalabilirsiniz.

Velhasıl, çözümler çok. Hiçbir anne ile bebeği aynı şart ve imkanlarda değil. Hiçbir anne bebek ilişkisi, bir başka aileye uyum sağlayamayacak kadar kendine özeldir.

Tüm dünyada kabul gören bir bilgi vardır anneliğe dair. Kesin ve net.. Anne sütü ilk 6 ay bebek için çok önemlidir ve anne tüm şartlarını zorlayarak bu süreçte bebeğini beslemek için yoğun çaba sarf etmelidir. İlk 6 ay anne sütünün dışında hiçbir besin bebeğe verilmez, su bile. Çünkü bebek, anne sütünden su ihtiyacını karşılayacak kadar özel bir varlıktır.

Ama bazen, bu kesin bilgiler kadar net değildir annenin sütü, ifade edilenler olduğu gibi işlemez.

İşte bu noktada mama kullanımına dair yapılan araştırmalardan yola çıkarak, sizlerle mama kullanımı ve markalarına dair bir çok bilgiyi paylaşma isteği hasıl oldu. Peki en iyi formül mama hangisi? Çocuk doktorlarının en çok tavsiye ettiği bebek mamalarını ve özelliklerini Anne Bebek Kulübü uzman kuruluna danışarak hazırladık. İşte en iyi bebek maması markası hangisi? sorusunun cevabı:

En  iyi bebek maması çeşitleri nelerdir?

Piyasada 3 çeşit bebek maması bulunmaktadır:

Yenidoğan bebekler için bebek mamaları

Anne sütüne en yakın formülize edilmiş bebek mamalarıdır. Annenin sütü yetersiz olduğunda veya sağlık problemleri nedeniyle doktor önerisi ile kullanılmaktadır.

Gazlı bebekler için özel mamalar 

Mama alan bazı bebeklerde gaz ve kabızlık problemi görülebilir. Eğer bebeğinizin gaz ve sindirim problemi varsa gazlı bebekler için üretilmiş mamaları tercih edebilirsiniz. Bu mamalar içeriğinde probiyotik lifler içerirler ve yapılarındaki proteinler küçük parçalar halindedir. Bebeğinizde kabızlık problemi varsa doktorunuza danışarak, kabızlık için bebek maması önerisi isteyebilirsiniz.

Bebeklerde gaz neden olur? Gazlı bebekler için öneriler!

Protein hidrolizatlı mamalar

İnek sütü alerjisi olan bebeklerin kullanabileceği bu mamalar, alerjik bebekler için formülize edilmiştir. Bebeğinde inek sütü alerjisi olan anneler bu mamaları doktor önerisi ile tercih edebilir.

Bebek ve çocuklarda besin alerjisi nasıl anlaşılır? 

Ayrıca bu türlerin dışında;
Prematüre, kusma reflü, ishal, laktoz intoleransı gibi durumlara özel bebek mamaları da  piyasada bulunmaktadır. Bebeğinizin özel durumu ile ilgili mama tavsiyesi için doktorunuza danışmanızı tavsiye ederiz.

NOT: Bebeğiniz için en uygun mamayı çocuk doktorunuz tavsiye edebilir.

Kullanıma hazır mamalar

Adı üzerinde kullanıma hazır mamalardır. Bu mamalara herhangi bir katkı ve işlem yapmadan, bebeğinizin biberonuna koyup verebilirsiniz. Özellikle dışarıda kolayca bebeğinizi
besleme konusunda yardımcı ürünlerdir. Isıtmak gerektiğinde sıcak suyun içerisinde az bekletip, bebeğinize verebilirsiniz.

Toz mamalar

Suyla karıştırarak kullanılan mamalardır.

En iyi bebek maması hangisi: İşte bebek maması markaları ve 2024 içerikleri 

Anne sütüne eşdeğer olan mamalar nelerdir? Hangi marka mamalar en iyisi?

Bu sorulardan yola çıkarak, annelerin kafasındaki tüm sorulara yanıt bulmaya çalışalım. En iyi bebek maması hangisidir?

Türkiye’de Aptamil, Similac, HIPP, Bebelac, Golden Goet, Evolvia, SMA, Töpfer Organik Bebek Sütü vs. mama markaları satılmaktadır. Bu kadar çok marka olunca anneler de haklı olarak hangi mamayı alacağına karar veremez hale gelmektedir.

Aptamil bebek maması yorumları
Aptamil bebek maması yorumları

Annelerin kafasındaki sorulara yanıt verebilmek adına, öncelikle mamaların içinde bulunması gereken bileşenleri inceleyelim.

Aptamil Bebek Mamaları

Aptamil bebek mamaları 40 yılı aşkın süredir bebeklerin beslenmesi üzerine araştırmalar yapan ve satışa sunan bebek maması firmasıdır. Aptamil 1, Aptamil 2, Aptamil 3, Aptamil 4, Aptamil 5 gibi doğumdan itibaren 3 yaşına kadar yaş gruplarına göre çeşitleri bulunmaktadır. Aptamil bebek mamaları Türkiye’de yıllardır en çok tercih edilen bebek maması markalarının başında gelmektedir. Kendine özgü içeriği ve tarzı ile beğenilen bir bebek maması olan Aptamil patentli prebiyotik lif karışımı içerir. Bu şekilde bebeklerin bağışıklık sistemini güçlendirmeyi ve kolay dışkılamasını hedeflemektedirler. Prebiyotikler  bağırsaklardaki yararlı bakterileri besleyip sayısını arttırarak zararlı bakterin azalmasını ve bağışıklık sistemin daha güçlü olmasını sağlıyor. Aynı zamanda içeriğinde Postbiyotikler de bulunuyor. Anne sütünde bulunan postbiyotikler, bebek mamaları arasında sadece Aptamil’de bulunur. Bağışıklık sisteminin gelişimi için bağırsakta faydalı bakteri oluşmasını ve üremesini teşvik ederler. Hastalıklara sebep olan zararlı bakterilerin ise büyümesini engellerler. Aptamil büyüme, gelişme hem de bağışıklık sistemi gelişimi için Nükleotid içeriğine sahip. Yine Aptamilde bulunan taurin de zeka gelişimi için önemli olan ve anne sütüne yakın bebek mamalarında olması gereken bir özellik.

Aptamil Nutricia Pronutra Advance bebek mamalarının menşei İrlanda. Sadece Türkiye’de değil, dünyada 150 den fazla ülkede satışı mevcut.

Aptamil bebek mamaları kutularında Nutricia yazar. Bu isim bir şirket adını temsil eder.

Aptamil 1 Bebek Sütü İçeriği

Aptamil bebek sütünün içeriğinde patentli prebiyotik lifler ve postbiyotikler bulunuyor. Prebiyotikler ve postbiyotikler bebeklerin bağışıklık sistemini güçlendirici özelliğe sahip. Bu içerik özelliği sadece Aptamil bebek mamasında mevcut. Anne sütünde olduğu gibi, karbonhidrat kaynağı yalnızca laktoz. Şeker içermiyor. Balık yağı özellikle bir DHA kaynağı olduğu için formüle balık yağı eklenmiş. (Omega 3 Omega 6) DHA, bebeklerin zihinsel gelişimine ve bağışıklık sistemi gelişimine yardımcı olduğu için, bu alanda çalışmalar fazlasıyla yürütülmektedir. Protein miktarı dengeli 1,3g/100ml. Nükleotidler, Taurin, Vitaminler, Mineraller içeriyor.

Aptamil markasının en belirgin özelliği, anne sütündeki prebiyotik lif karışımına en yakın etkinliği gösterdiği klinik çalışmalarla kanıtlanmıştır.

Aptamil 2 Devam Sütü İçeriği

0,8g/100ml miktarında ve 9:1 oranında GOS/FOS içeren patentli prebiyotik lif karışımı. Bahsedilen miktardaki lif bileşenlerinin, bağışıklık sistemi üzerine olumlu etkilerinin olduğunu gösteren çalışmaları mevcut firmanın. Aptamil bebek mamasının içeriğinde Postbiyotikler de bulunuyor. Anne sütünde bulunan postbiyotiklerin de bağışıklık sistemini güçlendirme etkisi mevcut.  Karbonhidrat kaynağı olarak anne sütünde olduğu gibi yalnızca laktoz içeriyor. Şeker içermiyor. Nükleotid içeriyor. Protein miktarı 1,4g/100ml dengeli. Balık yağı içeriyor. Pek çok formülde 2 numaralı ürünlerden itibaren balık yağı içeriği bulunmuyor. Ancak Aptamil bebek mamasının 5 numarasına kadar tüm çeşitlerinde balık yağı LCPUFA (DHA ve AA) mevcut. Taurin içeriyor.

Aptamil 3 Devam Sütü İçeriği

Prebiyotik lif karışımı, postbiyotik ve nükleotid ilaveli. Prebiyotik lif karışımı içeriği ile bağışıklık sistemini doğal olarak desteklemeye yardımcı olur. Sadece Aptamil’de bulunan Aptamil Prebiyotik Lif Karışımı, bilimsel olarak klinik araştırmalardan geçmiş ve onaylanmıştır. Ayrıca; içerdiği bu lifler sayesinde sindirimi kolaydır, yumuşak ve doğal bir dışkılama sağlar, kabızlığı önerler.  İçeriğindeki postbiyotikler de bağışıklık sistemini destekler. (Olumlu Özellik) Protein, karbonhidrat ve minerallerin miktar ve kalitesi, süt bebeklerinin özel besinsel ihtiyaçlarını karşılamak üzere hazırlanmıştır.  Karbonhidrat kaynağı anne sütünde olduğu gibi yalnızca laktozdur. Aptamil 3 kalsiyum, demir ve vitaminlerle zenginleştirilmiştir. Balık yağı, nükleotid ve taurin içeriyor. Bu ürün, kabız bebek maması olarak da biliniyor.

Aptamil 4 Devam Sütü İçeriği

0,8g/100ml miktarında ve 9:1 oranında GOS/FOS içeren prebiyotik lif karışımı. Bahsedilen miktardaki prebiyotik lif bileşenlerinin, bağışıklık sistemi üzerine olumlu etkilerinin olduğunu gösteren çalışmaları mevcut firmanın. Postbiyotikler de içeriyor. Postbiyotikler bağışıklık sisteminin gelişimi için bağırsakta faydalı bakteri oluşmasını ve üremesini teşvik ederler. Hastalıklara neden olan zararlı bakterilerin ise büyümesini engeller.  Karbonhidrat kaynağı olarak sadece laktoz içeriyor. Protein miktarı 1,3g/100ml dengeli. Balık yağı mevcut. Taurin içeriyor.

Aptamil Prosyneo Bebek Maması

Aptamilin yeni maması anneler tarafından merak ediliyor ve diğer mamalardan ne farkı olduğu bilinmiyor.

Aptamil Prosyneo bebeğin annesinde ya da babasında bir alerjik durum varsa, bebek sezeryanle doğduysa anne sütü alımı yoksa ya da anne sütü yetmiyorsa kullanılacak uygun bir bebek maması.

Sezeryanla doğumda bebek doğum kanalından geçemediğinden ordaki yararlı bakterileri alamıyor ve bu yüzden normal doğumla doğan bebeklere oranla bağışıklık sistemi daha düşük olabiliyor. Sezeryanle doğan bebeklerde önerilme nedeni de bu.

Aptamilin yeni bebek maması Aptamil Prosyneo içeriğinde prebiyotik lifler, anne sütünde bulunan probiyotik çeşidi bifidobakterium breve M16-V içeriyor. Bu içerikleri ile Aptamilin yeni maması prosyneo da bağışıklık sistemini destekleyici özelliğe sahip.

Aptamil prosyneo küçük parçalara ayrılmış proteinler içeriyor. Bu sayede bebeğin sindirimi daha kolay gerçekleşiyor. Aynı zamanda alerji riski taşıyan bebeklerin de kullanımında öneriliyor.

Şeker içermiyor. Koruyucu ve gluten de içermiyor.

Aptamil AR Ürün İçeriği: Bu ürün, bebeklerde kusma ve besinlerin yemek borusundan geriye doğru kaçması problemlerinde kullanılan bir mama türü. Bebeklerin yemek borusu ile midesi arasında bulunan kasların henüz tam olarak gelişmediği durumlarda, bebeğin yediklerini tekrar geriye çıkarması durumunda bebeklerde reflü görülmesine sebep olur. Aptamil AR, kusma problemini en aza indirmek için formüle keçi boynuzu lifi eklemiş. Balık yağı, taurin, nükleotid içeriyor.

sma bebek mamaları yorumları
SMA bebek mamaları yorumları

SMA (ESEMA) Bebek Mamaları:

SMA, İngilizce “Simulated Milk Adaptation”ın baş harflerinden ortaya çıkmış bir İrlanda markası.1915 yılında üretilmiş olan SMA maması, dünyanın ilk bebek maması olarak bilinmekte. SMA, Nestle’ye ait bir marka ve yurtdışında satışı da oldukça yaygın. Nestle’nin birçok ülkede bebeğe dair beslenme konuları üzerine çok çeşitli markaları da mevcut. Ayrıca bebek beslenmesi üzerine bilimsel çalışma yapan araştırma merkezleri olmakla birlikte, bu araştırma merkezlerinde gerçekleştirdikleri ve hala üzerinde durdukları birçok çalışma mevcut.

SMA 1915’ten beri anne sütüne en yakın protein içeriğini hedeflediği için, proteini büyümenin en önemli yapıtaşı olarak görüyor.

SMA 1 Bebek Sütü İçeriği:

  • Karbonhidrat kaynağı %100 laktoz.
  • Nükleotid İçeriyor. LCPUFA (DHA ve AA) içeriyor.
  • Protein miktarı 1,3g/100ml
  • Probiyotik ve prebiyotik içermiyor. (İçinde probiyotik ve prebiyotik barındırmamaları, bunun sebebi ise ; yararı kesin olarak kanıtlanamayan hiçbir maddeyi ürünün içine dahil etmek istemedikleri düşüncesiymiş.)

Formül sütlerdeki en önemli kriter whey protein oranı. SMA mama, piyasadaki mamaların arasında whey proteini en yüksek olan ve şeker içermeyen bir mama türü. İçerdiği karbonhidrat ise %100 laktoz. İçinde nişasta barındırmıyor.

Anne sütünden başka hiçbir şeyde olmayan Alfa-laktalbumin ilk defa SMA ile bir bebek mamasının formülünde yer almış. SMA yöneticilerinin açıklamalarına göre Alfa-laktalbumin’i mamanın içine eklemek endüstriyel bir devrim ve büyük bir gelime olarak görülüyor.

Alfa-laktalbumin bebeğin uyku düzenini olumlu yönde etkilerken, bebeğin ruh halini düzeltiyor. Bu da bebeklerde sakinlik ve huzur sağlarken, zeka ve beyin gelişimine, sinir sisteminin gelişmesine ve sağlıklı büyümesine büyük katkı sağlıyor.

SMA, bebeğin büyümesi ve gelişimi için gereken tüm amino asitleri yeterli derecede ve kalitede içerdiği için, bebeklerin tüm protein ihtiyacı karşılanıyor. Buradan yola çıkarak her protein aynı değildir diyen SMA’nın sloganı ise” Bebeğiniz iyi büyüsün, iyi yaşasın!”

SMA 2 Devam Sütü İçeriği:

  • Karbonhidrat kaynağı %100 laktoz.
  • Nükleotid İçeriyor. LCPUFA (DHA ve AA) içeriyor.
  • Protein miktarı 1,5g/100ml

Probiyotik ve prebiyotik içermiyor. (Olumsuz Özellik) ) (İçinde probiyotik ve prebiyotik barındırmamaları, bunun sebebi ise; yararı kesin olarak kanıtlanamayan hiçbir maddeyi ürünün içine dahil etmek istemedikleri düşüncesiymiş.)

Nestle’nin Türkiye’de olmasa da yurtdışında, bebeklerin beslenmesine dair farklı mamaları mevcut. Ayrıca bebeklerin beslenmesi üzerine bilimsel çalışmalar yürütüyorlar.

SMA 3 Devam Sütü İçeriği:

  • Karbonhidrat kaynağı %100 laktoz.
  • Nükleotid İçeriyor.  DHA ve AA içeriyor.
  • Protein miktarı 1,5g/100ml
  • Probiyotik ve prebiyotik içermiyor. (Olumsuz Özellik) (İçinde probiyotik ve prebiyotik barındırmamaları, bunun sebebi ise ; yararı kesin olarak kanıtlanamayan hiçbir maddeyi ürünün içine dahil etmek istemedikleri düşüncesiymiş.)

SMA mamaların olumsuz özellikleri:

  • İçinde probiyotik ve prebiyotik barındırmamaları… Bunun sebebi ise; yararı kesin olarak kanıtlanamayan hiçbir maddeyi ürünün içine dahil etmek istemedikleri düşüncesiymiş.

Bebek mamalarını ve içeriklerini denetleyen, global olarak onay veren, ESPGHAN (Avrupa Pediatrik Beslenme, Gastroenteroloji ve Hepatoloji Derneği) hekimlerden oluşan bir üst kuruluş olmakla birlikte, bebek beslenmesinde en üst zirvede. Bu kuruluşun, öngörüsü ise; Şubat 2011’de yayınladığı bir rapora göre mamaların içerisine giren prebiyotik ve probiyotikler zararlı değil ama bunun bebek mamalarına eklenerek rutin olarak kullanılmasının yararı, özellikle de bağışıklığa olan yararı henüz kanıtlanmamış durumdadır deniliyor.

Evolvia bebek maması yorumları
Evolvia bebek maması yorumları

Evolvia Bebek Maması

Türkiye’de Toksöz Grup bünyesinde olan Montero Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş son kullanıcıya ulaştırılan Evolvia bebek maması markası aslında 1943 yılında İspanya’da kurulan Ordesa Laboratuvarı tarafından üretilmeye başlamış. Ancak şu anda raflarda satılan Evolvia Bebek mamalarının menşeyi Danimarka.

Evolvia 1 Bebek Sütü içeriği:

  • Probiyotik içeriyor. Formüle probiyotiğin eklenmesi, bebeklerde bağışıklık sistemini desteklemektedir. Prebiyotik için ise yalnızca FOS kullanılmış. Karbonhidrat kaynağı olarak ise laktozun yanında maltodekstrin kullanılmış. Bu bileşen anne sütünde bulunmamaktadır.
  • Prebiyotik lifler (Kısa ve uzun zincirli fruktooligosakkarit)
  • Balık yağı (DHA kaynağı)
  • Nükleotidler (Bebeklerde bağışıklığa destek olur)
  • Taurin (Bebeklerde zihinsel ve sinirsel gelişimlere destek olur, kandaki su ve tuz dengesini sağlamaya yardımcı olur.
  • Bitkisel Yağlar (Hurma yağı, hurma çekirdeği yağı, kanola yağı, ayçiçek yağı, oleik asitçe zengin ayçiçek yağı, araşidonik asitçe (AA) zengin yağ)
  • Peynir altı suyu proteini (Alfa-laktalbumin ile zenginleştirilmiş)
  • Maltodekstrin,
  • Antioksidanlar
  • Yağsız Süt
  • Mineraller (Sitrik asidin potasyum tuzları, ortofosforik asidin kalsiyum tuzları, Sodyum sitrat, kalsiyum hidroksit, kalsiyum klorür, kalsiyum karbonat, sitrik asidin Magnezyum tuzları, demir II sülfat, çinko sülfat, bakır sülfat, mangan sülfat, Potasyum iyodür, sodyum selenit, emülgatör (soya lesitini),
  • Vitamin kompleksi ( Vitamin C, Vitamin E, niasin, Kalsiyum d-pantotenat, Vitamin A, Vitamin B1, vitamin B6, Vitamin B2, Folik asit, Vitamni K, Biyotin, Vitamin D, Vitamin B12 ), kolin, inositol,

Evolvia 1 Bebek Sütünün Olumsuz Özellikleri:

Yapılan araştırmalar sonucunda; Evolvia bebek markasının satışının yalnızca Türkiye’de olduğu ve etiketinde İspanya’da üretildiği yazmasına rağmen orada dahi satışının olmaması konusunda birçok bilgi mevcut. Türkiye dışında herhangi bir ülkede satışları mevcut değil. Bu tüketiciler için kafaları karıştıran en büyük sorulardan bir tanesi.

Bir diğer dezavantajı ise; bu markanın her yerde SYGM içerdiğini vurgulamasına rağmen hiçbir etikette SYGM’ye rastlanılamaması. SGYM (Süt Yağı Globül Membranı) anlamına gelir. Anne sütünde, süt yağı globüllerinin etrafını saran, içinde gangliozidler, siyalik asit, fosfolipidler, laktoferrin ve immünglobulin gibi çok önemli biyoaktif maddeler içeren bir bileşendir.

Evolvia 2 Devam Sütü İçeriği:

Evolvia 1 bebek sütünde bahsedildiği gibi; formülün etiketinde SYGM içerdiğini vurgulamasına rağmen hiçbir etikette SYGM’ye rastlanılamaması olumsuz bir özellik. SGYM (Süt Yağı Globül Membranı)anlamına gelir. Anne sütünde, süt yağı globüllerinin etrafını saran , içinde gangliozidler, siyalik asit, fosfolipidler, laktoferrin ve immünglobulin gibi çok önemli biyoaktif maddeler içeren bir bileşendir. Bu membranı ürüne eklemek için ekstrakte etmek veya formüle süt yağı eklemek gerekir. Üründe süt yağı yok. Protein miktarı ise, anne sütü ile ve diğer formül bebek sütleriyle karşılaştırıldığında, yüksek. (1,8g/100ml). Karbonhidrat kaynağı olarak ise laktozun yanında maltodekstrin kullanılmış. Bu bileşen anne sütünde bulunmamaktadır. Probiyotik içeriyor. Formüle probiyotiğin eklenmesi, bebeklerde bağışıklık sistemini desteklemektedir. Prebiyotik lif  ise yalnızca FOS içeriyor. DHA kaynağı olarak balık yağı mevcut.

Evolvia 3 Devam Sütü İçeriği:

Evolvia’nın diğer formüllerinde olduğu gibi, bu devam formülde de SGYM içermiyor. SGYM (Süt Yağı Globül Membranı) anlamına gelir. Anne sütünde, süt yağı globüllerinin etrafını saran , içinde gangliozidler, siyalik asit, fosfolipidler, laktoferrin ve immünglobulin gibi çok önemli biyoaktif maddeler içeren bir bileşendir. Probiyotik içeriyor. Prebiyotik lif  ise yalnızca FOS içeriyor. Protein miktarı ise, anne sütü ile ve diğer formül bebek sütleriyle karşılaştırıldığında, yüksek. (2,18g/100ml). Yüksek protein içeren formül sütlerin kullanımı sonucu bebeklerde, ileriki yaşlarda obezite rahatsızlığı yaşanılmasını gösteren çalışmalar vardır. Karbonhidrat kaynağı olarak ise sadece laktoz içeriyor. Evolvia 1 ve 2’de laktozun yanında maltodekstrin içeriyor olması olumsuz bir özellikken, Evolvia 3’te laktozun yanında maltodekstrin kullanılmaması olumlu bir özellik. Nükleotid içeriyor. LCPUFA (AA ve DHA) kaynağı içeriyor.

Evolvia AC Ürün İçeriği:

Evolvia AC, kolik, gaz ve sindirim bozukluğu olan bebekler için üretilen bir formül. Maltodekstrin, laktoz, beta pozisyonlu palmitik asitçe zengin bitkisel yağlar (palm yağı, palm çekirdeği yağı, kolza yağı, ayçiçek yağı, oleik asitçe zengin ayçiçek yağı, araşidonik asitçe (AA) zengin yağ), kısmen hidrolize edilmiş whey proteini, kıvam artırıcı (keçi boynuzu lifi), emülgatör (soya lesitini ve yağ asitlerinin mono- ve digliseritlerinin sitrik asit esterleri), vitaminler (vitamin C, vitamin E, nikotinamid, kalsiyum pantotenat, vitamin B2, vitamin B6, vitamin B1, vitamin A, folik asit, vitamin K, biyotin, vitamin D, vitamin B12), balık yağı (DHA kaynağı), L-Tirozin, kolin klorür, taurin, inositol, nükleotidler.

Golden Goat bebek maması yorumları
Golden Goat bebek maması yorumları

Golden Goat Bebek Mamaları:

Golden Goat bebek mamaları, keçi sütünden üretilen ilk mama olma özelliğini taşıyor. Türkiye’de herhangi bir üretimi olmamakla beraber, ambalajlama ve kutulama da dâhil olmak üzere, üretimin tüm aşamaları Yeni Zelanda’da gerçekleşiyor. Yeni Zelanda, bu mamaları kullanıma hazır bir şekilde Türkiye’ye ithal ediyor. Firma kendi çiftliklerinde özel yetiştirdiği keçilerin sütlerini kullanıyor ve çiftliklerden toplanan sütler test aşamasından sonra fabrikada bekletilmeksizin üretime giriyor.

Golden Goat 1 Bebek Sütü İçeriği

Prebiyotik ve probiyotif lif kaynağı bulunmuyor.

Nükleotid içermiyor.

Diğer formüller gibi bitkisel yağ (kanola ve ayçiçek) içeriyor.

Karbonhidrat kaynağı sadece laktoz.

İçeriğinde, keçi sütü katı maddeleri %43 ibaresi yer alıyor. Bu da ürünün % 57’sinin keçi sütünden oluşmadığını gösteriyor. Oysa ürün keçi sütü olarak konumlandırılıyor.

İçerikte belirtilen laktozun, keçi sütü katı maddeleri haricinde belirtildiği için inek sütü katı maddeleri kaynaklı olduğu düşünülmektedir.

Keçi sütü bazlı bebek sütlerinin en önemli özelliği, içinde barındırdığı yağ asiti kompozisyonunun ve sütten gelen proteinin , aminoasit içeriğinin anne sütüne benzer olmasıdır. Fakat bu üründe bitkisel kaynaklı yağlar bulunuyor.

Golden Goat 2 Devam Sütü İçeriği;

İçeriğinde, keçi sütü katı maddeleri %43 ibaresi yer alıyor. Bitkisel yağ mevcut. Prebiyotik ve probiyotif lif kaynağı bulunmuyor.

Nükleotid içermiyor.

Protein değeri dengeli (1,3g/100ml)

Karbonhidrat kaynağı olarak gösterilen laktozun, keçi sütünden üretilip üretilmediği konusunda formülde, belirsizlik mecvut.

Humana bebek maması yorumları
Humana bebek maması yorumları

Humana Bebek mamaları

Almanya’da üretilen Humana bebek mamaları, Bausch&Lomb Sağlık ve Optik Ürünleri A.Ş tarafından Türkiye’ye ithal ediliyor. Almanya’da satışa sundukları formüllerle, Türkiye’de satışa sundukları formüller aynı içeriğe sahip.

Humana 1 Bebek Sütü İçeriği:

Anne sütünde olduğu gibi, karbonhidrat kaynağı yalnızca laktoz. Protein miktarı dengeli (1,4g/100ml). LCPUFA kaynağı, balık yağı. Nükleotid içeriyor. Probiyotik içermiyor. GOS: Galakto-oligosakkarit ilave edilmiştir. Uzun Zincirli PUFA: Uzunzincirli çoklu doymamış yağasitleridir. (Omega 3 ve Omega 6 yağ asitleri) Nukleotid içeriyor.

Humana 2 Devam Sütü İçeriği:

Karbonhidrat kaynağı olarak laktozun yanında maltodekstrin ve glikoz şurubu mevcut. Protein miktarı dengeli (1,4g/100ml) Nükleotid ve Probiyotik içermiyor. Yağı alınmış süt, demineralize peyniraltı suyu tozu, bitkisel yağlar (hurma, kanola, ayçiçeği), maltodekstrin, galakto-olilgo-sakkarit şurubu (sütten), laktoz, glikoz şurubu, kalsiyum karbonat, emülgatör: soya lesitini, ortofosforik asidin kalsiyum tuzları, potasyum klorür, sodyum sitrat, vitamin karışımı (C vitamini, niasin, pantotenik asit, E vitamini, B6 vitamini, A vitamini, B1 vitamini, B2 vitamini, folik asit, K vitamini, biotin, D vitamini, B12 vitamini), Potasyum sitrat, L-tirosin, magnezyum karbonat, taurin, demir- II laktat, L-triptofan, çinko sülfat, potasyumiyodat, mangan sülfat, sodyum selenat.

Humana 3 Devam Sütü İçeriği:

Demir ve kalsiyumun yüksek olması sebebiyle demir eksikliği anemisi ve raşitizm için önerilir. İçerdiği artı prebiyotik lifler sayesinde bağırsak hareketlerini tertip ederek kabızlığı önler ve dışkı kıvamını normalleştirir.

Hiçbir savunucu madde, boya içermez, glütensizdir.

Humana 3 kuvvetli kemikler için kalsiyum ile, omega 3 yağ asitleri ile, demir ve iyot ile zenginleştirilmiştir. Ayrıca Humana 3 muhtevanında yüksek kaliteli süt proteini ve B vitamin kompleksi de barındırır. Muhtevanındaki Prebiyotik GOS, LCPUFAs ve Nükleotidler natürel olarak anne sütünde de bulunur. Yağsız inek sütü, bitkisel yağlar (palm, ayçiçeği, kanola yağı), Pirinç tozu, Dekstrin,

Similac bebek maması yorumları
Similac bebek maması yorumları

Similac Bebek Mamaları

Similac 127 yıl önce Amerika’da kurulmuş, Abbott adında küresel bir sağlık şirketinin ürünü. Öyle ki ilaç, tıbbi cihaz, beslenme, bebek mamaları gibi alanlarda üretim yapan ve 26 yıldır Türkiye’de 100’den fazla ürünle faaliyet gösteren bir firma. Fakat üretilen formüllerin Amerika’daki formül içeriklerine bakıldığında farklılıklar olduğu kullanıcı yorumları arasında fazlasıyla dolaşmakta.

Genelde, hemen hemen her ülkede satışı olan diğer firmalar (Aptamil, Hero, SMA gibi) her ülkede aynı formülü kullanıp, her ülke için aynı fabrikalarda üretim yaptırıyor olmasına rağmen, Similac’taki bu farklılık kafaları oldukça karıştırmakta. Bu noktada tercih sizlerin.

Similac 1 Bebek Sütü İçeriği:

  • Hurma yağı içermeyen özel yağ karışımı
  • DHA ve nükleotid ilaveli GOS (prebiyotik) içerir.
  • Karbonhidrat kaynağı 100% Laktoz+GOS’tur.
  • B12, C, D, E, K vitaminleri içerir. Yağsız Süt (Süt), Laktoz (Süt)
  • Ayçiçek yağı, soya yağı, hindistancevizi yağı
  • Peyniraltı suyu proteini konsantresi, (Süt Proteini)
  • Mineraller (Potasyum sitrat, kalsiyum karbonat, potasyum hidroksit, magnezyum klorür, sodyum klorür, Demir II sülfat, çinko sülfat, bakır sülfat, mangan sülfat, potasyum iyodür, sodyum selenat) Peyniraltı suyu proteini hidrolizatı (süt proteini)
  • Vitaminler, Nükleotidler, Hurma yağı içermeyen özel yağ karışımı
  • DHA ve nükleotid ilaveli GOS (prebiyotik) içerir.
  • Karbonhidrat kaynağı 100% Laktoz+GOS’tur.
  • B12, C, D, E, K vitaminleri içerir.
  • Similac 2 Devam Sütü İçeriği;
  • Karbonhidrat kaynağı sadece laktoz. Probiyotik içermiyor. Prebiyotik olarak sadece 0,3g/100 ml GOS içeriyor. LCPUFA olarak DHA mevcut. Protein miktarı 1,72g/100 ml (biraz yüksek). Ayçiçek yağı, soya yağı, hindistancevizi yağı mevcut.

Similac 3 Devam Sütü İçeriği:

Probiyotik içermiyor. Prebiyotik olarak GOS içeriyor. AA ve DHA içeriyor. Karbonhidrat kaynağı olarak laktozun yanında sofra şekeri bulunmakta. Ayçiçek yağı, Soya yağı, Hindistan cevizi yağı, Peyniraltı suyu proteini konsantresi.Yağsız süt, Nükleotidler, A, B12, C, E, K vitaminleri içerir. Hurma yağı içermeyen özel yağ karışımı. Protein miktarı diğer formüllere oranla biraz yüksek (2,7g/100ml)

HİPPOrganik Combiotic bebek maması yorumları
HİPPOrganik Combiotic bebek maması yorumları

HİPP Organik Combiotic Bebek Mamaları:

Hipp Organik Combiotic Bebek Mamaları, çok eski bir marka olmakla birlikte dünyada 70’in üzerinde ülkede HIPP satılıyor. Türkiye ise 2008 yılında tanışmış durumda.. HIPP holdinge bağlı ithalat ve pazarlama şirketinin Türkiye, İstanbul ayağı.

Anne sütü almayan bebekler için probiyotik bakteri ve prebiyotik içeren formüle sahip, Combiotic serisi Devam Sütü başka hiçbir markada yok. Dünya üzerinde Hipp’i diğer ürünlerden ayıran en büyük fark klinik araştırmaları. Şekersiz olan Combiotik serisi, anne sütüne en yakın biberon maması olma özelliğini taşıyor.

Hip Organik Combiotic 1 Bebek Sütü İçeriği:

  • Yağsız Süt, Kısmen demineralize peynir altı suyu tozu, Bitkisel yağlar (hurma yağı, kolza yağı, ayçiçek yağı), Nişasta, Prebiyotik lif (Laktozdan gelen galaktooligosakkaritler), Kalsiyum karbonat, LCP1-yağlar (Bitkisel yağ, balık yağı), P otasyum klorür, L-tirozin, C vitamini, L-triptofan, Demir II sülfat, Çinko Sülfat, E vitamini, S tabilizatör L( +) laktik asit, D oğal laktik asit kültürü (Lactobacillus fermentum hereditium2), N iasin, P antotenik asit,
  • Bakır lizin kompleksi, A vitamini, B1 vitamini, B6 vitamini, M angan sülfat, P otasyum iyodat, B2 vitamini, S odyum Selenat, F olik asit, K vitamini, B iotin, D vitamini, B12 vitamini
  • Probiyotik ve Prebiyotik ilavelidir. HİPP’teki probiyotik kaynağı, anne sütünden doğal olarak izole edilen laktik asit bakteri grubundan Lactobacillus fermentum türleridir. Bu bakterilerin olumlu yönde aktivitelerini destekleyen HİPP bebek mamaları, prebiyotikleri de yine sütten doğal olarak izole edilen galaktooligosakkaritlerdir

HİPP Organik Combiotic 1 Bebek Sütü Olumsuz Özellikleri:

  • Biliyoruz ki anne sütünün karbonhidrat kaynağı %100 laktozdan oluşmaktadır.
  • Formülde karbonhidrat kaynağı olarak laktozun yanında nişasta da yer alıyor.
  • Anne sütünde bulunan nükleotid ve taurin bileşenleri bu formülde yer almıyor. Bu bileşenler, bebeklerin bağışıklık sistemini ve zihinsel gelişimini destekliyor.

HİPP markası Alman menşeyli bir marka. Almanya’da çeşitleri mevcut olmakla birlikte, nişastalı ve nişastasız seçenekleri yer alıyor raflarda. Türkiye’de ise böyle bir seçenek mevcut değil. Bebek ve devam sütü formülleri nişastalı.

HİPP Organik Combiotic 2 Devam Sütü İçeriği:

Probiyotik ve Prebiyotik ilavelidir. Probiyotik kaynağı, anne sütünden doğal olarak izole edilen laktik asit bakteri grubundan Lactobacillus fermentum türleridir. Formülde karbonhidrat kaynağı olarak laktozun yanında nişasta da yer alıyor. Prebiyotik olarak GOS içeriyor. Nükleotid içermiyor. LCPUFA olarak balık yağı içermiyor. Protein miktarı dengeli (1,5g/100ml)

HİPP Organik Combiotic 3 Devam Sütü İçeriği:

LCPUFA olarak balık yağı içermiyor. Formülde karbonhidrat kaynağı olarak laktozun yanında nişasta da yer alıyor. Prebiyotik olarak Gos mevcut. Probiyotik mevcut.

Bebelac bebek maması yorumları
Bebelac bebek maması yorumları

Bebelac Bebek Maması

Aptamil, Lactamil, Bebelac, Nutrilon ve Milupa Danone Nutricia çatısı altında olmakla birlikte bu ürünlerin Türkiye ayağında ise Numil Gıda Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. vardır.

Avrupa’da bebek beslenmesindeki 106 yılık tecrübesiyle üretim yapan Bebelac, bebek beslenmesinde lider konumda olan bir marka. 0-3 yaş bebek beslenmesinde uzmanlaşmış bir marka olan Bebelac, dünya genelinde 100’ü aşkın ülkede, milyonlarca annenin bebeklerini güvenle beslemek için tercih ettiği ürünler arasında yer alıyor.

Tüm Bebelac ürünleri, Avrupa’daki tesislerde ve Avrupa Birliği Bebek Beslenme Standartlarına uygun olarak üretiliyor. Markanın en çok vurgu yaptığı nokta, fermantasyon teknolojisi kullanılan tek bebek maması formülü olması. Bu teknoloji ile bebeklerin sindirimine yardımcı olunduğu, bilimsel çalışmalar ile kanıtlanmıştır.

Bebelac Gold 1 Bebek Sütü içeriği:

  • Karbonhidrat kaynağı, anne sütündeki gibi %100 laktoz.
  • Nükleotid içeriyor.
  • Formül probiyotik içermiyor.
  • Formülde, özellikle beyin ve bağışıklık sistemi gelişiminde etkili LCPUFA (DHA VE AA) mevcut.
  • Aptamil markasında olduğu gibi prebiyotik lif içeriyor.

Bebelac Gold 2 Devam Sütü İçeriği:

  • Bebelac Gold 2, fermantasyon teknolojisi ile hazırlanan ilk ve tek devam sütüdür. Fermantasyon teknolojisi ile üretilen Bebelac Gold 2, prebiyotik bileşenler de içerir.
  • Devam formülünde karbonhidrat kaynağı yalnızca laktoz.
  • Sadece Aptamil ve Bebelac markalarında kullanılan 0,8/100 ml miktarındaki GOS/FOS karışımı prebiyotik bu formülde de bulunuyor.
  • Nükleotid ve taurin içeriyor.
  • Protein miktarı 1,4g/100 ml (dengeli)
  • LCPUFA kaynağı olarak balık yağı/tek hücreli yağı içermiyor. (olumsuz bir özellik)

Bebelac Gold 3 Devam Sütü İçeriği:

Demineralize peynir altı suyu, Bitkisel Yağlar ( Hurma, Kanola, Hindistan Cevizi, Ayçiçek) Karbonhidrat kaynağı Laktoz, Yağsız Süt, Prebiyotik Lifler (Galaktooligosakkarit (Sütten), fruktooligosakkarit)

Peyniraltı suyu konsantresi (Sütten), Kalsiyum karbonat, Hayvansal Yağlar (Balık Yağı), Taurin

Bebelac Gold 4 Devam Sütü İçeriği:

Karbonhidrat kaynağı, anne sütündeki gibi %100 laktoz.

Protein miktarı 1,4g/100 ml (dengeli)

Sadece Aptamil ve Bebelac markalarında kullanılan 0,8/100 ml miktarındaki GOS/FOS karışımı prebiyotik bu formülde de bulunuyor.

LCPUFA (DHA VE AA) kaynağı içermiyor. (olumsuz özellik)

Bebelac 1 Bebek Sütü İçeriği:

  • Aptamil ve Bebelac Gold ürünlerinde yer aldığı gibi bu formülde de 0,8/100 ml miktarındaki GOS/FOS karışımı prebiyotik lif karışımı bulunuyor. Bu lif karışımı ve miktarı diğer markaların formüllerinde bulunmuyor. Prebiyotik lifler, sindirim ve bağışıklık sistemi gelişimine yardımcı olmaktadır.
  • Karbonhidrat kaynağı, anne sütündeki gibi %100 laktoz.
  • Protein miktarı 1,3g/100 ml (dengeli). Yüksek proteinin ileriki yaşlarda obeziteye neden olduğunu gösteren bilimsel çalışmalar mevcuttur.
  • LCPUFA kaynağı olarak balık yağı kullanılmıştır. Özellikle DHA bebeklerin zihinsel gelişimi ve bağışıklık sistemine destek olmaktadır.
  • Probiyotik içermemekle birlikte, içerikte yer alan prebiyotik lifler probiyotiklerin gelişimini olumlu yönde desteklemektedir.
  • Ürün Nutricia firmasına ait olup, üretim yeri Polonya’dır.

Bebelac 2 Devam Sütü İçeriği:

  • Karbonhidrat kaynağı olarak, laktozun yanında nişasta ve pirinç tozu mevcut. Hemen hemen hiçbir bebek mama markalarında görülmeyen bir bileşen.
  • 0,8g/100 ml miktarında prebiyotif lif (GOS/FOS) karışımı, firmanın diğer markaları olan Aptamil ve Bebelac Gold ürünlerinde de mevcut.
  • Protein miktarı 1,4g/100 ml (dengeli)
  • Nükleotid içeriyor.
  • Probiyotik ve LCPUFA kaynağı olarak balık yağı içermiyor.
  • İçerikte, nişasta ve pirinç tozu olması, probiyotik ve balık yağı içermemesi olumsuz özellik taşıdığı gösteriyor.

Bebelac 3 Devam Sütü İçeriği:

Bebelac 3 prebiyotik bileşen içerir. Prebiyotik bileşenler, sindirim sistemini düzenlemeye ve bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olan probiyotik mikroorganizmaların bağırsakta gelişimini ve yaşamını destekler.

Bebelac 4 Devam Sütü İçeriği:

  • Anne sütü olan karbonhidrat kaynağı yalnızca laktoz.
  • Protein miktarı dengeli 1,5g/100 ml
  • 0,8g/100ml miktarında 9:1 oranında GOS/FOS prebiyotik lif kompozisyonu içeriyor.
  • Probiyotik ve balık yağı içermiyor.

Bebelac Gold AR:

Bu kategorideki ürünler kusma ve yemek borusundan besin geri kaçış problemi olan bebekler için formüle edilmiştir.

Bebeklerin yemek borusu ile midesi arasında bulunan kas il doğduklarında tam olarak gelişimini tamamlayamadığı için , yediklerini tekrar ağzına gelerek çıkarması durumu, bebeklerde reflü rahatsızlığının yaşanmasına sebep olmaktadır.

Kusma ve reflü problemi olan bebekler için eğer anne sütü yeterli gelmiyorsa, doktorunuzun tavsiyesi eşliğinde bu özel üretilmiş mamalardan kullanabilirsiniz. Ürünün en belirgin özelliği, kusma problemini önlemek için formülün içine keçi boynuzu lifi eklenmesidir.

Töpfer bebek maması yorumları
Töpfer bebek maması yorumları

Töpfer Bebek Mamaları

Süt Avustralya’da ekolojik ortamda yetiştirilen Saanen cinsi keçilerden elde ediliyor. Keçilerin beslenmesinden sağımına her şey organik kurallara uygun yapılıyor. Keçi sütü inek sütüne göre daha kolay sindirilebilir. Özellikle orta zincirli yağ asidi içeriği fazla. Daha düşük alfa s1 kazein oranı, buda daha düşük alerji riski demek. Daha yüksek nükleotit ve poliamin içeriği. Oligosakkarit oranının hem anne sütüne daha yakın olması hemde inek sütünden 5 kat fazla olması. İçeriğindeki laktoferrin sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Daha yüksek b1, b2 vitamini. Daha yüksek kalsiyum,fosfor, potasyum, selenyum içeriyor. Omega-3 yağ asitleri, vitaminler, mineraller ve amino asitler içeren ve tamamen organik sütten üretilen biberon formülüdür.

Ürünlerin organik olduğundan nasıl emin olabiliriz?

Ürünlerin organik sertifikası bağımsız uluslararası denetleme kuruluşu BCS tarafından verilir. Hem Töpfer Firması hem de ürünlerin Türkiye pazarında pazarlama ve satışını yapan Hiper Farma İlaç firması BCS kuruluşu tarafından denetlenmektedir. Ürünün kutusu üzerinde yer alan ‘BIO’, ‘Organik Tarım’ ve ‘ÖKO Garantie’ logoları ürünün organik olduğunu kanıtlar.

Töpfer Organik Bebek Sütü (Doğumdan itibaren 6. ayın sonuna kadar kullanılır) ve Töpfer Organik Devam Sütü (6. aydan itibaren kullanılır)

Bebek beslenmesi ve bebek mamaları ile bilgi için aşağıdaki yazılarımızı da okuyabilirsiniz:

Bebeğinizin sağlığı için hangi bebek mamalarını tercih etmelisiniz?
Bebeklerde ve çocuklarda besin alerjisi nasıl anlaşılır? Süt alerjisi belirtileri nelerdir?
Keçi sütü bebekler için faydalı mı? İnek sütü alerjisi olan bebeklere keçi sütü verilebilir mi?
Bebekler ne zaman ne yiyebilir?
Bebekler için gece maması tarifi
Bebeğinizi 7 adımda doğru emzirin!
Emzirme döneminde nasıl beslenmelisiniz?

Bebek maması açıldıktan sonra ne kadar sürede tüketilmeli?

Bebek mamasının oda sıcaklığında bırakılması durumunda bozulabileceğini unutmayın.

Hazırlanan bebek mamasını 2 saat içinde tüketmeye özen gösterin; ayrıca beslenmeye başladıktan sonraki bir saat içinde kullanılması önemlidir.

Eğer hazırlanan bebek mamasını 2 saat içinde kullanamayacaksanız, hemen şişeyi buzdolabında saklayın ve 24 saat içinde tüketin.

Bebek maması içinde kalan artıkları, bebeğinizi besledikten sonra atın. Bebek maması ve bebeğinizin tükürüğünün birleşimi, bakteri büyümesine neden olabilir. Şişeyi bir sonraki kullanımdan önce temizleyip dezenfekte ettiğinizden emin olun.

Açılmamış bebek mamalarını serin, kuru ve kapalı bir yerde saklayın. Araçlar, garajlar veya dış ortamlar uygun değildir.

Bebek maması kabı açıldığında, kapağı sıkıca kapatılarak serin ve kuru bir yerde saklanmalıdır. Buzdolabında muhafaza edilmemelidir.

Çoğu bebek mamasının, kabı açıldıktan sonraki 1 ay içinde tüketilmesi önerilir (etiketi kontrol edin). Açılan kabın üzerine tarihi yazarak hatırlamanız kolaylaşacaktır.

Kap üzerinde belirtilen “Son Kullanma” tarihinden sonra ürünü asla kullanmayın.

Yasaklanan bebek maması markaları

Sivil toplum kuruluşu Clean Label Project, bebek maması endüstrisinde gerçekleştirdiği çarpıcı bir çalışma sonucunda, birçok ünlü markanın ürünlerinde bulunan zehirli maddeleri açıkladı. Yapılan araştırmada, piyasadaki bebek mamalarının çoğunun içerisinde ağır metal kalıntılarına rastlanması, ebeveynler arasında büyük endişe yaratıyor.

Clean Label Project’in son 5 ay içerisinde ABD’deki süpermarketlerde satılan bebek mamaları ve formüllerini incelediği araştırmada, ürünlerin %65’inde arsenik, %58’inde kadmiyum, %39’unda kurşun ve %10’unda akrilamit izleri bulunduğu tespit edildi. Bu maddelerin özellikle bebek formüllerinde yüksek oranda bulunması, bebeklerin sağlığını ciddi şekilde tehdit ediyor.

Clean Label Project’in açıkladığı sonuçlara göre, en riskli bebek mamaları üreten firmalar arasında Gerber, Enfamil, Plum Organics ve Sprout bulunuyor. Bu markaların ürünlerinde tespit edilen yüksek arsenik miktarı, gelişim bozuklukları başta olmak üzere çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilmektedir.

Dünya Sağlık Örgütü, arsenik zehirlenmesinin gelişim bozuklukları, kalp, damar ve şeker hastalıkları gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceğini belirtiyor. Ayrıca, kurşun zehirlenmesinin de çocuklarda zekâ geriliği, davranış bozuklukları, yavaş gelişim, işitme problemleri ve kansızlığa neden olabileceği vurgulanıyor.

Geçtiğimiz yıllarda Avrupa Birliği ülkelerinde yapılan bir başka araştırma da pirinç bazlı bebek mamalarının içerisinde yüksek oranda arsenik bulunduğunu ortaya koymuştu. Queens Üniversitesi Küresel Gıda Güvenliği Enstitüsü araştırmacıları, bu tür mamaların yasal seviyenin çok üzerinde arsenik içerdiğini belirterek ebeveynlere dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunuyor.

Bu yazıyı okuyanlar ayrıca şunları da aradı; yasaklanan bebek maması markaları, doktorların önerdiği bebek maması markası, bebek maması alerjisi, humana bebek maması 1, bebek maması aptamil 1, hünnap bebek maması, tek kullanımlık bebek maması, en iyi kilo aldıran bebek maması, torku bebek maması, pirinç unu ile bebek maması, baby goat bebek maması, bebek maması aptamil, bebek maması unu, bebek maması yapımı, bebek maması sma, bebek maması hipp, bebek maması diyeti.

Anneler tecrübelerini paylaşıyor! Anneler hangi bebek mamasını tercih ediyor ? Öğrenmek için Anne Bebek Kulübü Forum’u ziyaret edebilirsiniz.

FORUM: En iyi bebek maması kullanıcı yorumları için tıklayın!

Anneler burada buluşuyor! Siz de aklınıza takılanları, merak ettiklerinizi veya öğrenmek istediklerinizi bize Forum Anne Bebek Kulübü üzerinden yazabilirsiniz. Kadınlar olarak birlikte güçlüyüz!

En iyi bebek maması yazımıza yorumlarınızla destek olun! Bu yazının altına kullandığınız bebek maması ile ilgili yorum ve görüşlerinizi yazabilirsiniz. Bebeğiniz için en iyi bebek mamasını doktorunuzun önerisiyle seçebilirsiniz. Bu sayfada yer alan içerikler sadece bilgilendirme amaçlıdır.

Bir Cevap Yazın