Bebeğim için en iyi bebek şampuanı hangisi?

0
5638
Bebekler için en iyi bebek şampuanı hangisi?
Bebekler için en iyi bebek şampuanı hangisi?

Bebek bakımında kullanılan ürünlerin seçimi, anneler için oldukça önemli bir konudur. Bebeklerin hassas cildi, doğru ürün seçimini gerektirir. Bu noktada, annelerin deneyimleri ve önerileri, diğer ebeveynlere ışık tutan önemli bir kaynaktır. Bu hafta, bebek bakımında en çok kullandığımız bebek şampuanlarını inceliyoruz. Bebeğim için en iyi bebek şampuanı hangisi, hangi bebek şampuanını satın almalıyım? Bebek şampuanı markaları nelerdir? Bebek şampuanı alırken nelere dikkat edilmeli? Temiz içerikli bebek şampuanı markaları hangileri? Anneler hangi bebek şampuanını tavsiye ediyor? Anne Bebek Kulübü yazarı Muazzez Dilek Yaşar,  bebek şampuanı markalarını inceledi ve en iyi bebek şampuanlarını yazdı!..

Bebek şampuanı alerji yapar mı?
Bebek şampuanı alerji yapar mı?

Bebek şampuanı alerji yapar mı? 

Bebeği dünyaya gelmeden hemen hemen herkes doğum çantası hazırlar ve yanında da hastane çıkışı için hazırlıklar olur. Peki ya bebek şampuanının tüm bu hazırlıklar arasındaki yeri ve önemi nedir?  Direk cilde temas ettiği için en önemlileri arasında yer alır.

Neredeyse   tüm market ve kozmetikçilerde de bulabileceğiniz bebek şampuanı eczanelerde de satılmaktadır. Fakat eczanede satılanlar doktor tavsiyesi olamadığı sürece ilk akla gelenlerden olmaz. Oysaki doktor tavsiyesi olmadan da araştırmalar sonucunda çocuğunuz için en iyisini bulabilirsiniz. Eğer çocuğunuz atopik değilse yani alerjik bir tene sahip değilse bu işin üstesinden gelebilirsiniz.

Öncelikle atopik çocuk nedir bu konu da bilgi sahibi olmalısınız.

Atopik dermatit en yaygın görülen egzama türüdür ve kroniktir. Görülme sıklığı ise bebeklik veya erken çocukluk dönemi olarak ortaya çıkar. Ailede alerji öyküsü varsa görülme olasılığı yüksektir. Eğer bebeğinizde veya çocuğunuzda kaşıntı, kızarıklık ve döküntü, çok kuru veya pullu cilt, açık kabuklu veya ağrılı yaralar var ise uzman yardımı almalısınız. Bu belirtiler isilikten farklıdır, çünkü atopik kroniktir isilik ise aşırı sıcak sonrası çıkar.

Bebeğinizin cildi hassas ise organik bebek şampuanı seçebilirsiniz. Bebek şampuanı özelliklerini iyice araştırmalı ve bebek bakımı hakkında doğru bilgilere ulaşmalısınız.

Bebek şampuanı kullananlar

Bebek şampuanı kullananlar

Bebek şampuanı tavsiyesi

Bebek şampuanlarında da cilt tipine uygun seçimler yapılmaktadır. Alışveriş sitelerini incelediğimizde bu sitelerde 129 çeşit şampuan ve türevi ürünler satılmaktır. Nedir bu türevi diye soracak olursanız saç şampuanı ve vücut şampuanı olarak düşünebilirsiniz. İki bir arada olan ürünler de vardır.

Bu kadar çeşit arasından nasıl seçim yapacağım diye düşünecek olursanız öncelik içeriğine bakmak olacaktır. Bu konuda kullanıcı yorumları da bir kıstas olabilir fakat her bebek farklıdır. Tıpkı her bir birey gibi fayda ve zarar konusunda baz alacağınız konu kendi bebeğiniz olacaktır. Ailenin alerji öyküsünü gözden geçirdiniz, tüm hazırlıklar tamam o zaman gelelim nasıl bebek şampuanı seçeceğiz.

  1. Öncelikle şampuanın pH değerine dikkat etmelisiniz ve bu değeri ileriki dönemlerde aklınızda tutmalısınız. Çoğu bebek şampuanı ideal pH değerinde üretilse de siz çocuğunuz için ideali bulmalısınız.
  2. İçeriğine baktığınız şampuanın çok fazla sabun içermemesine dikkat etmelisiniz çünkü iyi durulama yapamazsanız konak oluşumuna neden olabilirsiniz. Baş üstünde kalan tabaka derisinin hava almasını engelleyeceği için daha fazla yağ üretimine neden olacaktır. Bu konak oluşturulabilecek nedenler arasında olabilir.
  3. Bebekler ve çocuklar için en önemli özelliklerden biri de göz yakmaması gerekliliğidir. Gözleri yanan bir bebek keyifli bir banyo yapamaz ve hatta banyo yapmaktan kaçınır. Dolayısıyla dikkat edilmesi gereken hususlardan en önemlilerindir.
  4. Son olarak seçeceğiniz şampuan çok renkli, çok köpüren bir ürün olmamalıdır ve içinde fazla hatta mümkünse hiç sert kimyasallar kullanılmamalıdır.

Tüm bu maddeler göz önünde bulundurularak uygun şampuanı seçerken öncelik içerik olmak kaydıyla sonrasında maddi kısmına bakarak bütçenize göre seçim yapabilirsiniz.

Bebek şampuanı tavsiye
Bebek şampuanı tavsiye

Annelere bebek şampuanı tavsiyeleri: En iyi bebek şampuanı hangisi?

Bir anne olarak en çok bilinen şampuan markalarını ve deneyimlediklerimi aşağıda sizlerle paylaşıyorum. Siz de tavsiyelerinizi yorum olarak benimle paylaşabilir ve en iyi bebek şampuanı seçeneklerini oluşturabilirsiniz.

Mustela bebek şampuanı

Normal ciltler, kuru ciltler, çok kuru ciltler ve hassas ciltler olmak üzere 4 alternatifi var. Hepsi de göz yakmıyor, alerjik değildir.

Ürün özellikleri:

Banyo suyunun kurutucu etkisini azaltarak cilt yüzeyini rahatlatır.

Saçlı deriyi ve cildi yumuşak bir şekilde temizler.

Sabun içermeyen özelliği ile rahat durulama sağlar, pH nötr dengesi ve hindistan cevizi özü sayesinde suyun kurutucu etkisini kontrol altına alır, ciltte kuruluğa neden olmaz. 

Göz yakmayan özelliği ile konforlu bir yıkama sağlanır.

Hipoalerjenik olarak üretilmiş ve dermatolojik olarak test edilmiştir.

Dalin bebek şampuanı

Dalin bebek şampuanı uzun yıllar piyasada olması sebebiyle pek çok kullanıcı tarafından beğenilmiş ve hatta kendine has kokusu ile öne çıkmıştır.

Ürün Özellikleri 

%98 doğal içerikli yapısı vardır. Kalan %2 ise güvenle kullanılabilecektir. 

İçerisinde boya, alkol, sabun, paraben, SLS, SLES bulunmamaktadır.

Göz yakmaması sebebiyle rahat bir banyo imkanı sunar.

Şampuanın yumuşaklığı klinik olarak test edilmiştir.

Sebamed bebek şampuanı

En önemli özelliği cildin pH dengesine uygun bir ürün olmasıdır.

Ürün özellikleri 

Alerjik ciltler için etkinliği kabul edilmiş bir şampuandır. 

Yeni doğan bebekten itibaren kullanılmaya başlanabilir.

İçeriğindeki pH 5.5 cildin doğal yapısını korur ve nemlendirici özelliği ile yumuşak bir yıkama sağlar. 

Göz yakmaz fakat direk gözle temas etmemesine dikkat edilmelidir. Temas ettiği durumlarda bol su ile durulanmalıdır.

Kullanma talimatına uyulduğu takdirde konak oluşumunu engeller.

Unibaby bebek şampuanı

İçerik olarak doğal, boyasız ve alerjiye neden olmuyor.

Ürün özellikleri 

İçerik olarak doğal, boyasız ve alerjiye neden olmuyor. Yenidoğandan itibaren kullanılabilir.

Cilde uyumlu pH değerine sahiptir ve günlük kullanım için uygundur.

İçerisinde alkol, paraben, boya, SLS, SLES, sülfat ve silikon yoktur.

Dermatolojik olarak test edilmiş hipoalerjenik yapıya sahiptir.

Johnson’s baby bebek şampuanı

Alerjik reaksiyon göstermiyor ve göz yakmıyor.

Ürün özellikleri 

Alerjik reaksiyan göstermiyor ve göz yakmıyor.

Hipoalerjenik oluşu ve pH seviyesi cilde uyumludur ve pediatrist ve dermotolog tarafından test edilmiştir. 

İçerisinde boya, sabun, SLS, SLES bulunmamaktadır.

Göz yakmayan özelliği sayesinde yumuşak ve rahat bir banyo sağlar.

Komili bebek şampuanı

%100 saf zeytinyağı içeriyor ve göz yakmıyor.

Ürün özellikleri 

İçerisinde %100 doğal zeytinyağı vardır.

Bebek cildinin pH değeri ile uyumludur ve alerji yapma düzeyi minimum düzeydedir.

Boya içermektedir ve renklendirici  yoktur.

Göz yakmayan özelliği vardır.

Hipp bebek şampuanı

Organik badem özü ve organik badem yağı en yüksek kaliteye sahip cilt bakımı sağlıyor.

Ürün özellikleri 

Gözleri yakmaz bu konuda hassas oldukları için tüm aile bireyleri için uygundur.

Paraben, mineral yağ, esansiyel yağ, renklendirici ve koruyucu, PEG içermemektedir.  

Organik badem özü ve organik badem yağı en yüksek kaliteye sahip cilt bakımını  sağlıyor.

Doğal bebek şampuanlarının içerisinde olmaması gereken kimyasallar

Peki şampuanların içeriğinde yoktur ibaresi bulunun kimyasal ürünler nelerdir?

SLS (sodyum loril sülfat): Şampuanlarında içinde olan bu madde gözü zedeler ve cildi tahriş eder. Uzun vadede kullanımda ciddi sağlık sorunlarına neden olur.

SLES (Sodyum loril eter sülfat): Şampuan ve kişisel bakım ürünlerinde bulunur ve cildi tahriş eder. Cildin doğal mekanizmasına zarar verir. Hormonları ve üreme sağlığını olumsuz yönde etkiler.

SCS (Sodium coceth sülfat): Şampuanların köpürmesini sağlar. Zararlı olan kısmı sentetik oluşu, cildi tahriş etmesi ve göz yakmasıdır.

Sodyum Hidroksit: Saçları düzleştirmek ve farklı özellik kazandırmak için kullanılır. Kesinlikle bebekler ve çocuklar için uygun değildir. Cildi tahriş eder.

Ethylparaben: Cilde zarar verir. Kanser üzerinde etkisi olup olmadığı halen araştırılmaktadır.

Yukarıdaki maddelerden herhangi biri varsa o şampuanı almamak için geçerli bir nedeniniz var demektir.

Dalin, Sebamed, Unibaby, Johnson’s baby, Komili, Hip, Mustela ve benzeri bir çok alternatifi bulunan bebek şampuanı çok büyük bir pazar ve uygun olanı seçmek ve öneride bulunmak oldukça zor fakat ben örnek olarak verdiğim şampuanları kullandım ve herhangi bir sorun yaşamadım.  Bu konuda verebileceğim en önemli tavsiye kullandığınız ürünü gözlemlemek olacaktır. Çünkü yukarıda da belirttiğim gibi her bebek farklıdır ve gözlemlenecek reaksiyonda farklılık gösterecektir. Bilinen markalardan yola çıkarak seçiminizi yapabilirsiniz. Her zaman dile getirdiğim ve güvendiğim konu şu ki iyi bir anne çocuğu için en iyi olanı bulur…

Sizin de bebeğinizin cildi hassassa ve en iyi bebek şampuanını seçmekte zorlanıyorsanız bize yorumlardan ulaşabilirsiniz. Kadınların fikirlerinden faydalanmak istiyorsanız da Forum‘a üye olup bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

Bebek şampuanı ile ilgili yapılan bilimsel çalışmalar:
Bebek şampuanı alerji yapar mı?
Bebeklerde cilt bakım ürünlerinin kullanımı

Bir Cevap Yazın