Çocukları baharda nasıl giydirmeliyiz?

0
730

Kış mevsiminin peşine İlkbahar aylarında hem çocuklar hem de yetişkinler için giyinmek hem zaman alıyor hem de düşündürücü hale geliyor. Sıcaklıkların gün içinde pek çok kez değiştiği bahar aylarında çocuklar nasıl giydirilmelidir? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzman Doktor Mehmet Soner Sarmaşık, bahar aylarında çocuklar nasıl giydirilmeli gerektiği ile ilgili merak edilenleri Anne Bebek Kulübü okuyucuları için yazdı.

Mevsimine göre giyinme neden önemlidir?

Bahar ayları, sıcaklıkların bir günde 15 ila 30 derece arasında değişebileceği bir dönemdir. Bu değişken havada, çocuklarımızı uygun şekilde nasıl giydirelim?

Çocuklar mevsim ne olursa olsun rahat kıyafetlere ihtiyaç duyarlar. Bahar, çocukları ve yetişkinleri dışarı çıkmaya teşvik eden bir mevsimdir. İçeride oynamak rahat kıyafetler ve ayakkabılar gerektirir, ancak açık havada çocukların yapabileceği daha fazla aktivite vardır.

Çocuğunuz parkta ve oyun alanlarında daha fazla zaman geçirecektir. Esneklik sunan rahat kıyafetler en iyi seçeneğiniz olacaktır.

Hafif giysiler bahar için daha uygundur. Havalar ısındığı için artık kalın giysilere ihtiyaç kalmayacaktır. Kolsuz gömlekler için henüz biraz erkendir. Bu nedenle, havalar ısınana kadar çocuğunuzun kollarının kısmen kapalı olduğundan emin olun. Bu, güneş batana kadar bir ceket ihtiyacını ortadan kaldıracaktır.

Anahtar nokta, kat kat giyinmektir, çünkü sıcaklık arttıkça çıkarılabilirler. Bir kot veya polar ceket, çocuğunuzu sıcak tutacak kadar hafiftir. Ceketin altına bir kazak,gömlek veya tişört vücudun soğuk havaya karşı yalıtılmasına yardımcı olacaktır. Ceket, kazak kollu gömlek rahatça çıkarılıp çantanıza koyulabilir ve siza fazla yük yapmaz.

Kıyafet seçiminde, giysilerin nefes alabilir yapıda olmasına dikkat etmek derekir. Bu giysiler, çocuklarınızın daha uzun süre serin kalması için yeterli havalandırma sağlamak üzere tasarlanmıştır. Pamuk, keten gibi malzemelerden yapılmış giysiler, bahar için en uygun seçeneklerdir.

Soğuk sabahlarda, bir eşarp çocuğunuzun boynunu soğuktan koruyacaktır, sıcaklık artınca çıkarılabilir. Soğuk bahar sabahlarında şapka veya kapüşonlu bir giysi koruyucu olacaktır.

Kapri pantolonlar, sıcaklık yükseldiğinde serin kalmaya yetecek kadar cildi açığa çıkarırken bacakların çoğunu kaplayarak bu boşluğu kapatır. Koyu renkli kot pantolonlar, soğuk sabahları sıcak tutmak ve sıcak öğleden sonraları serinlemek için eşit derecede işe yarayacaktır.

png 20220413 183052 0000
Baharda çocuklar nasıl giydirilmelidir?

Baharda ayakkabı ve şapka seçimi nasıl olmalıdır?

Beyaz spor ayakkabılar, ilkbaharda çocuğunuz için en iyi ayakkabıdır. İlkbaharın sonlarında sandaletlerler ayakları ve ayak parmaklarını serin tutmak için yeterli hava sirkülasyonu sağlar.

Güneş yanığı, yazın sıcağında olduğu gibi, baharın ortasından sonlarına kadar olan serinletici günlerde de olabilir. Bu nedenle, çocuğunuzun yüzünü gelen güneş ışınlarından engelleyebilecek hafif, pamuklu ve hasır bir şapka veya kanatlı geniş kenarlı bir şapkayı ihmal etmeyin.

 

Anneler burada buluşuyor! Siz de aklınıza takılanları, merak ettiklerinizi veya öğrenmek istediklerinizi bize Forum Anne Bebek Kulübü üzerinden yazabilirsiniz. Kadınlar olarak birlikte güçlüyüz!

Bir Cevap Yazın