“Emziren Anneler Soruyor”, Esra Ertuğrul cevaplıyor!

0
1030

Anne sütü, bebekler için ideal beslenmeyi sağlar. Bebeğinizin büyümesi için ihtiyaç duyduğu her şey mükemmel bir vitamin, protein ve yağ karışımına sahiptir. Anne sütü, bebeğinizin virüslere ve bakterilere karşı savaşmasına yardımcı olan antikorlar içerir. Emzirme bebeğinizin astım veya alerji olma riskini azaltır. Emzirme, bazı çalışmalarda daha sonraki çocukluk döneminde daha yüksek IQ puanlarıyla ilişkilendirilmiştir. Dahası, fiziksel yakınlık, cilde ciltle temas ve göz teması, bebeğinizin sizinle bağ kurmasına ve güvende hissetmesine yardımcı olur. Anne sütüyle beslenen bebeklerin, fazla kilolu çocuklar olmak yerine, büyüdükçe doğru miktarda kilo almaları daha olasıdır.

Bebeğiniz için en uygun besin anne sütüdür
Anne sütü ve emzirme her hamile ve özellikle yeni anne için en önemli konuların başında yer alıyor. Sağlıkla bebeklerini kucağına aldığınızda ilk hem bebek hem de annenin istediği şey bebeğini hemen emzirmektir. İlk anda sütün gelip- gelmemesi, bebeğin doğru pozisyonda emmesi çok önem taşır. Yeni doğan bir bebek için en uygun besin “anne sütü”dür. Anne sütü; bebeğin sağlıklı olması, tüm besin öğeleri gereksinimlerini karşılaması, kolaylıkla sindirilebilmesi ve enfeksiyonlara karşı koruması açısından yeri doldurulamaz bir besindir. Yeni doğan bir bebeğe ilk 6 aylık dönemde sadece anne sütü verilmelidir.

emziren anneler soruyorEmziren anneler için başucu kitabı
Anne sütü böylesine bir mucizeyken bebeğinizi elbette bu mucize besinden mahrum bırakmamanız gerekir. Hamile Eğitmeni ve Emzirme Danışmanı Esra Ertuğrul, emziren anneler için bir başucu kitabı hazırlamış. Kitapta; sütünüz yeterli gelmediği taktirde ne yapmalısınız, emzirmenin püf noktaları nelerdir, meme ucu çatlakları ve yaralarınız için ne yapabilirsiniz, bebeğiniz meme reddi yaşarsa onu tekrar emmeye nasıl ikna etmelisiniz ve bunun gibi en çok sorulan 101 soruyu cevaplarıyla bulabilirsiniz. Bebeklerimiz anne sütü ile büyüsün diye…

 

Önceki İçerikHamilelikte mide bulantısına karşı ne yapmalıyım?
Sonraki İçerikVejetaryen anne adaylarına öneriler
Nurhan Demirel
1983 yılı Ordu doğumlu olan Nurhan Demirel, Ortaköy Zübeyde Hanım Anadolu Kız Meslek Lisesi Grafik Tasarım Bölümü’nün ardından, Marmara Üniversitesi Matbaa Öğretmenliği Bölümü’nü bitirmiştir. Nurhan Demirel, 15 yılı aşkın süredir bilişim sektöründe iletişim danışmanı olarak hizmeti vermiş ve farklı platformlar için içerik üretmiştir. TRT 1’de yayınlanan kara mizah programı RADAR’ın, Kanal 1 Televizyonu’nda yayınlanan Bravoo isimli şaka programının senaryo yazarıdır. Nurhan Demirel’in; Turkcell Blog, Media Markt’ın teknoloji bloğu Media Trend, Kadinmag.net, Uçuş Noktası, PCkoloji ve Macline dergilerinde, sürekli olarak yazıları yayınlanmaktadır. AnneBebekKulubu.com'un Kurucu Ortağı ve Genel Yayın Yönetmeni'dir. LOCARD Global Cyber Security Summit adıyla Türkiye’nin ilk global siber güvenlik konferansını düzenleyen Demirel, “İlişkisi yok” isimli kitabıyla, sosyal medyanın ilişkileri nasıl etkilediği konusunda araştırmalar yapmıştır. Çocuklar için alternatif teknoloji okulu PlayLab Türkiye’yi hayata geçiren Demirel, Bilişim Muhabirleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olarak STK’ların çalışmalarına destek olmaktadır.

Bir Cevap Yazın