Bebek yoğurdu nasıl yapılır?

0
746

Bebekler için ek gıda dönemi başladığında verilecek ilk besinlerden biri de yoğurttur. Hem tadımı kolaydır hem de sonraki dönemlerde içerisine ekleyeceğiniz besinlerle farklı tatlar elde edebilirsiniz. Ek gıda döneminde 3 kuralını uygulamayı unutmayınız. Bebekler ve çocuklar için paketli gıdalardan uzak durmalısınız. Ev yapımı bebek yoğurdu yaparak bebeğinize yedirebilirsiniz. Gıda Teknikeri Pelin Kahraman Avşar, sağlıklı beslenmeye gönül vererek, bebek yoğurdu nasıl tarifini Anne Bebek Kulübü okuyucuları için yazdı.

Bebek yoğurdu neden önemlidir?

Anne sütünden sonra ek gıdaya geçiş sürecinde ilk tadım yaptırdığımız bir besindir yoğurt.
3 gün kuralına uyarak 6 ay itibari ile verebileceğiniz hemen hemen her bebeğin severek yediği ve çok çeşitli olarak verebileceğiniz probiyotik bir öğündür. İçerisinde bulunan yararlı bakteriler sayesinde vücutta doğal olarak bulunan bakterileri desteklemek için kullanılır.

Araştırmalara göre fermente edilen süt ürünü tüketen insanların daha sağlıklı ve uzun ömürlü oldukları söyleniyor.

Fermente besinler sağlıklı beslenmenin en önemli unsurlarından biridir.

Yoğurt gaz oluşumu yapabileceğinden bebeğinizi gözlemlemeniz gerekir ve muhakkak metal kaşık ile yedirmemeniz gerekiyor.

Bebeğinize inek ve keçi sütünden yoğurt yapabilirsiniz. Fakat keçi sütünün, inek sütüne oranla farklılığı mevcuttur. Keçi sütünün kazein oranı inek sütüne oranla daha düşüktür. Yani daha az alerjendir.
Sonuç olarak yoğurt yapabilmek için güvenilir bir çiğ süt ve yoğurt mayasına ihtiyacımız vardır.

png 20211219 121354 0000
Bebek yoğurdu nasıl yapılır?

Bebek yoğurdu nasıl yapılır?

Malzemeler
  • 1 litre çiğ süt
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt mayası
Hazırlanışı
  • Çiğ süt kaynamaya başladıktan sonra en az 5 dakika daha kaynatıyoruz.
  • Yaklaşık 45 derece olacak şekilde, el yakmayacak ısıda soğutuyoruz.
  • El yakmayacak ısı: serçe parmağınızın 7-10 saniye kadar dayanabileceği ısıdır.
  • Yoğurt mayasını biraz süt ile açalım ve ılımış olan sütümüze döküp, tahta kaşık ile karıştıralım.
  • Tercihen küçük 210 cc cam kavanozlara pay ederek kapağını kapatıyoruz.
  • Kavanozları bez ile sarıp fırın içerisinde minimum 4,maksimum 8 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Mayalanmış yoğurdun soğumasını bekleyip buzdolabına kaldırıyoruz.
  • Ertesi gün yemeye hazırdır.
Şifa olsun.
Anneler burada buluşuyor! Siz de aklınıza takılanları, merak ettiklerinizi veya öğrenmek istediklerinizi bize Forum Anne Bebek Kulübü üzerinden yazabilirsiniz. Kadınlar olarak birlikte güçlüyüz!
Önceki İçerikBağışıklık sistemi nasıl güçlenir?
Sonraki İçerikÇocukların ellerinde siğil neden olur?
Uludağ Üniversitesi Gıda teknolojisi mezunuyum. Evli ve 2 çocuk annesiyim.. Bursa’da ikamet ediyorum. Tam bir Bursa sevdalısıyım. Bir cathering şirketinde proje müdürü olarak görev yapıyorum. Türkiye’de işini severek yapan %17 insandan bir tanesi olarak kendimi çok şanslı hissediyorum. Mutfağı seviyorum. İnsanları yemek yerken seyretmek büyük bir mutluluk benim için. Amatör olarak fotoğraf çekiyorum. En sevdiğim kısmı ise yapılan özel yemekleri ölümsüzleştirmek. Alternatif tıp ile ilgiliyiz ailecek. Ekolojik yaşam, kimyasalsız yaşam hayat hedefim. Artık her şeyin katkılı olduğu bu dünyada katkılardan bir nebze olsun uzak kalabilmek adına yazılan hayat tecrübeleridir okuduklarınız. Umarım birilerine ses, birilerine nefes olabilir.

Bir Cevap Yazın