1 günde implant yapılır mı?

0
766
1 günde implant tedavisi
1 günde implant tedavisi

1 günde implant yapılır mı? 1 günde kaç tane implant yapılır? 1 günde implant tedavisi herkese uygulanabilir mi? İmplant yaptırırken nelere dikkat etmek gerekir?  Diş Eti Hastalıkları ve Cerrahisi Uzmanı Dr. Dt. Çağdaş Çağlar Laçin, 1 günde implant tedavisi hakkında merak edilenleri yazdı… 

1 günde implant yapımı nedir? 

60 yılı geçen bir süredir yapılan implant tedavisi hala geliştirilmektedir. Günümüzde diş eksikliklerinin tamamlanmasında giderek daha fazla uygulanmaktadır. İlk implant yapılmaya başlandığı dönemde tek diş eksikliklerinin giderilmesinde kullanılan köprü protezinin önüne geçilmesi hedeflenmiştir. Ancak zamanla tüm dişlerini kaybeden bireylere dahi yeterli sayıda implant uygulanması ile sabit dişlerin yapılabileceği kanıtlanmış ve günümüzde başarıyla uygulanmaktadır.

1 günde implant tedavisi de işte bu şekilde geliştirilen ve oldukça zaman kazandıran bir işlemdir. Bu tedavide amaç diş çekimi ile implant uygulamasının aynı seans içerisinde yapılması olmaktadır. Bu işlemde eğer yeterli değerler alınırsa 1 gün içerisinde implant üzerine geçici diş de yapılabilmektedir. Bu karar tedaviyi yapan doktor tarafından verilir.

İmplant tedavisi ile ilgili en çok merak edilenler bu yazıda! Okumak için, tıklayın! 

bir günde implant tedavisi
1 günde implant tedavisi

1 günde implant tedavisi herkese uygulanabilir mi?

1 günde implant tedavisi belirli şartları olan bir işlemdir. Ve bu şartları sağlayan herkese uygulanabilir. Bunun için genellikle 2 boyutlu röntgen dışında bir 3 boyutlu röntgen (bilgisayarlı tomografi) alınarak implant planlanan bölge değerlendirilir. Gerekli şartları sağlıyor ise işlemlere geçilir.

İmplant uygulandıktan sonra kalıcı diş için ne kadar beklemek gerekir?

İmplant yerleştirildikten sonra 6 hafta ile 16 hafta arasında beklemek genellikle yeterli olmaktadır. Ne kadar bekleneceği operasyonu gerçekleştiren doktor tarafından kararlaştırılır. Bu karar, kemik grefti uygulanıp uygulanmaması, kemiğin sertliği gibi çeşitli kriterlere göre saptanır.

1 günde implant için özel bir implant tipi var mıdır?

Pek çok implant sistemi rahatlıkla uygulanabilirken 1 günde implant için bazı firmaların özel formdaki implantları da vardır. Bu implant tipleri ile operasyon başarısı artırılabilmektedir. İmplant tedavilerinin başarısı günümüzde çok yükxek değerlerdedir ancak her tıbbi işlemde olduğu gibi %100 bir başarı bulunmamaktadır. İmplant operasyonu yeterli kemik olduğu sürece tekrarlanabilirdir.

1 günde implant için özel protez sistemi var mı? 

Hemen hemen bütün protez sistemleri ile yapılabilmektedir. Özel bir sistemi yoktur. Ancak geçici diş yapılacak ise genellikle vidalı geçici diş önerilmektedir. Böylece simante protez ile kullanılacak yapıştırma ajanlarının yara yerlerine sızarak buradan uzaklaştırılmadığında verebileceği zarar ortadan kaldırılmış olur.

Önceki İçerikYenidoğan bebek ilk neler görür?
Sonraki İçerikHamilelikte nefes egzersizleri nelerdir?
Dr. Dt. Çağdaş Çağlar Laçin
1988, Eskişehir doğumlu Dr. Dt. Çağdaş Çağlar Laçin, 1992 yılından beri İstanbul’da yaşamaktadır. İlk ve ortaokul eğitimlerini Nişantaşı Nilüfer Hatun İlköğretim Okulu’nda, Lise eğitimini ise Şişli Kurtuluş Lisesi’nde tamamlamıştır. Dr. Laçin, İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun ve İstanbul Üniversitesi Periodontoloji Anabilim Dalı’nda doktora yapmıştır. Doktora eğitimi sırasında diş eti hastalıkları, diş eti hastalıklarının cerrahi olmayan tedavisi ve cerrahi gereken diş eti tedavileri, implant operasyonları, greft, membran, mine matris proteini vb materyallerin uygulamaları gibi ileri düzeydeki diş eti ve alveol kemiği yıkımları ile ilgili hastalıkların tedavilerini yürütmüştür. Özellikle odaklandığı durumlar, bütün ağzın beraber ele alınarak tedavi edilmesi üzerinedir. Cerrahi ve rekonstrüktif diş hekimliği ile kaybedilen yumuşak ve sert dokuların(diş eti - kemik) yerine getirilmesi, ileri implant cerrahileri ile ileri düzeyde kemik kaybı durumlarında da implant uygulamaları, All-on-Four uygulamaları sayesinde kısa sürede ve az sayıda implant ile sabit diş yapılması konuları üzerine özellikle çalışmaktadır. Diş Hekimliği eğitimi sırasında fotoğrafçılık eğitimi alan Dr. Dt. Çağdaş Çağlar Laçin, mezuniyet sonrasında dental fotoğrafçılığa yönelmiş ve özellikle yaptığı spesifik işlemleri fotoğraflayarak kayıt altında tutmaya özen göstermektedir. Aynı zamanda İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Programı’nda öğretim üyesi olarak ders veren Dr. Laçin klinik çalışmalarını Bakırköy, İncirli’de bulunan muayenehanesinde sürdürmektedir. Bilginin güncelliğini oldukça önemseyen Dr.Laçin, Avrupa Periodontoloji Federasyonu (EFP), Türk Periodontoloji Birliği (TPD) başta olmak üzere bir çok ulusal ve uluslararası meslek birliğine üyedir.

Bir Cevap Yazın