Yenidoğan bebek ilk neler görür?

0
893

Bebeğiniz dünyaya geldi. Yenidoğan bebekler, dünyaya geldiğinde görme yetileri zayıftır ve 20 santimden uzağı görmeleri zordur. Peki yenidoğan bebek ilk neler görür?

Yeni anneler Anne Bebek Kulübü Forum’da buluşuyor! Türkiye’nin en kapsamlı anne bebek forum sitesine şimdi üye olun! 

Yenidoğan bebek ilk neler görür? 

Bebeğiniz gözlerini dünyaya açtı…Bebeğinizi ilk günlerinde sevgiyle izleyin… Çünkü o, sizi gözlerini ayırmadan dikkatle izliyor ve tanımaya çalışıyor…

40 yıldan uzun süredir çocuk gelişimi ve davranışı üzerinde çalışan psikoloji profesörü Fergus Lowe’un kızı Brigid Lowe ile birlikte yazdığı Optimist Yayınları’ndan çıkan ‘Çocuğunuzun Beyin Eğitimi (Brain Training for Babies)’ isimli kitabında yenidoğanın ebeveyninin yüzüne bakmak üzere olduğu belirtiliyor.

Yenidoğan bebek ilk ne öğrenir?

Yenidoğanın anne babasının gözlerine uzun uzun dikkatle bakması, öğrendiği ilk becerilerden biri.

İlk altı hafta içinde bakışlarının daha fazla odaklandığını ve daha uzun sürdüğünü fark edebilirsiniz. Bebeğiniz gözlerinize bakarken başınızı eğmeyi deneyin, onun da başını eğdiğini göreceksiniz.

Bebeklerin ilgisini en çok ne çeker? 

Bebeğiniz en çok iki şeye bakmak ister: Kenarlar ve hareketler. Yeni doğmuş bebeğiniz size baktığında yüzünüzün çevresini sistematik olarak incelediğini fark edebilirsiniz. Başınıza yüzünüzün dış hatlarını değiştiren bir eşarp taktığınızda bebeğiniz sizi tanımayabilir.

Kenarlara olan bu merakı teşvik etmek için belirgin çizgileri ve canlı zıt renkleri olan oyuncak, bebek eşyası ve bebek odası dekorasyonunu tercih edebilirsiniz.

Bebeğinize sevgi ile bakın! 

Bebeğiniz insan yüzüne diğer her şeyden daha uzun süre bakmak üzere programlanmıştır. Kısa bir süre sonra bir yabancının yüzü yerine annelerinin yüzüne bakmayı tercih ederler.

Yaşamının ilk haftalarında etrafına bakındığında daima sevgi dolu bir yüz görmesini sağlayın ve gözlerini başka tarafa çevirene kadar bakmasına izin verin.

Yenidoğan bebek bakımı hakkında bilmeniz gerekenler nelerdir? Öğrenmek için tıklayın! 

Bir Cevap Yazın