Trendyol alışveriş tecrübeleri: Trendyol’dan nasıl alışveriş yapılır?

0
1474
Trendyol alışveriş yapanlar
Trendyol alışveriş yapanlar

Trendyol’dan nasıl alışveriş yapılır? Trendyol’dan alışveriş yapmak güvenli mi? Trendyol’da avantajlı alışveriş nasıl yapılır? Kargo sorunları ve hasarlı ürünlerle ilgili yapmanız gerekenler nelerdir? Trendyol alışverişleri ile ilgili sık yaşanan sorunlar ve çözüm yollarını sizler için yazdım. İşte Trendyol alışveriş tecrübeleri ve yorumlarım!..

Trendyol'dan alışveriş yapmak güvenli mi?
Trendyol’dan alışveriş yapmak güvenli mi?

Trendyol’da alışveriş yapmak güvenli mi?

Bugünlerde evimi yeniliyorum ve  günümün büyük bir vakti internetten alışveriş yapmak, gelen kargoları almak ve beğenmediğin ürünleri kargo şubesine gidip iade etmekle geçiyor. Kendi kendime söylenip duruyorum. İnternetten alışveriş neden yapıyorum? Hani zamandan tasarruf edecektim? Hani evimi kolayca yenileyecektim? Vb. bir sürü pişmanlık içeren şikayetler…

Trendyol’u ilk yıllarında beğenerek takip ediyordum ve moda alanında oluşturdukları başarılı çizgilerini de takdir ediyordum. Ancak kontrolsüz ve saldırgan büyüme stratejisi Trendyol’dan beni her geçen gün daha fazla soğutuyor. Televizyonda, internet sitelerinde, sosyal medyada, kısacası her yerde Trendyol var. Bu kadar reklamın sonucu; satın aldığınız 10 ürünün 9’u iade! Bu nedenle kargoda gece 11’e kadar çalışıyor ve şube önlerinde uzun iade kuyrukları oluşuyor. Üstelik kargo çalışanlarının bu kadar emeğinin ve uzun çalışma saatlerinin karşılığı ise söylediklerine göre standart maaş. Bunca reklamın sonucunda ise tüketicinin elimde kalan ise kırık, hasarlı, kalitesiz ve defolu ürünler!  Trendyol bu durumu en kısa sürede düzeltmezse nefret edilen markalar sıralamasında 1 numarada yer alacak. 

Trendyol alışveriş tecrübelerim ve yorumlarım 

Gelelim Trendyol’dan satın aldığım ürünlere ve alışveriş tecrübelerime…

Trendyol - Homefesto dekoratif perde
Trendyol – Homefesto dekoratif perde

Homefesto’dan defolu perde

Bu perdeyi çok beğenerek sipariş etmiştim. Perdem elime ulaşınca hemen düğmelerini dikip astım. Bir de ne göreyim! Perdenin sağ kanadında iki tane fark edilir beyaz leke gördüm. Trendyol Müşteri Hizmetleri’ni aradım ve perdeyi iade etmek istediğimi söyledim. Sorun benden kaynaklanmadığı ve açıkça görüldüğü için iade sürecim sorunsuz gerçekleşti.

Homefesto dekoratif özel tasarım perde
Homefesto dekoratif özel tasarım perde

Homefesto’dan yanlış perde 

Özel tasarım bu perdeleri giyinme odam için beğenerek sipariş ettim. Ancak bu perdenin de sol kanadı yanlış gelmiş. Yıl sonu yoğunluğu ve neredeyse aldığım her şey defolu çıktığı için iade için henüz bu perdeye sıra gelmedi! Perde satın alacaklara tavsiye perdeye düğmelerini dikmeden önce yere serip, defosu olup olmadığını kontrol etmeniz. Nitekim eğer perdenizi defosu olduğu halde kullanırsanız iade konusunda sorun yaşayabilirsiniz.

Edit 1: Perdeyi yaklaşık bir ay önce satın almıştım ve aldığım ürünlerin birçoğunun  defolu veya hatalı gelmesi moralimi oldukça bozmuştu. O yüzden perdeyi iade etmek için Trendyol’u aramaya bile üşendim ve aradan bir ay gibi bir süre geçti.  Neyse ki daha fazla süre uzamadan aklım başıma geldi ve Trendyol Asistan üzerinden müşteri hizmetleri ile iletişime geçtim. Sağolsunlar son derece ilgili davrandılar ve bir iki gün sonra perdemin doğru parçası elime ulaştı. Şuanda giyinme odamda perdemi keyifle kullanıyorum. Homefesto’ya da ayrıca teşekkür ederim.

Home color home Petek Kadife Dokulu Fon Perde
Home color home Petek Kadife Dokulu Fon Perde

Home color home –  Petek kadife dokulu fon perde 

Yeşil renkte ki bu perdeyi yatak odam için satın aldım ve gayet memnun kaldım. Kadife dokulu, yumuşacık bir perde. Sadece biraz ince ama çok sorun değil. Perdelerin düğmesi de dikilmiş geliyor.  Yatak odasında da oldukça şık duruyor. Aynı butikten salonum için de bir perde sipariş edeceğim.

Trendyol Monte Sehpa Roma 3'lü Zigonsehpa
Trendyol Monte Sehpa Roma 3’lü Zigonsehpa

Kırık sehpa 

Dekoratif ve oldukça hoş görünen bir zigon sehpa. Ancak fotoğraftakiyle elime ulaşan ürün arasında ciddi bir kalite farkı var. Aynı ahşap değil bir kere. Bir de kenarında kaplaması çıkmış ve küçük bir kırık vardı. Ateşle yapıştırdı arkadaşım. Göndermeye üşendiğim için şu anda kullanıyorum.

Trendyol kirli çamaşır sepeti
Trendyol kirli çamaşır sepeti

Kırık kirli sepeti 

Banyom için bu kirli sepeti ve çamaşır sepetini satın aldım. Sepet sert ve kırılabilir bir malzemeden yapılmış. Kargoya da korunaksız bir şekilde verildiği için sepetin kapağı kargoda kırılmış. Trendyol Asistan‘a sepetin kırık fotoğraflarını gönderdim ve iade için bizde haber bekleyin cevabını aldım. Trendyol’dan haber beklerken firma yeni bir kapak göndermiş. Ancak sepette de kırık olduğu için yarın kargoyla iadeye gönderiyorum.

English Home katlanabilir kirli sepeti yorumları
English Home katlanabilir kirli sepeti yorumları

English Home katlanabilir kirli sepeti

English Home severek alışveriş yaptığım bir marka.  Ancak bu katlanabilir kirli sepetini aldığıma pişman oldum ve iade ettim. Görüntü olarak dekoratif ve çok şık görünüyor fakat çok kullanışsız. Ayrıca kirli sepetini katlamanıza zaten gerek yok. Evde sürekli kirli çamaşır çıktığı için kirli sepeti banyonuzun demirbaşı oluyor. Bu sepetin altında da karton var ve ıslandığı zaman sepet çöp olacak. Almayı düşünüyorsanız vazgeçmenizi tavsiye ederim.

TEDA Saksı Standı 3 Katlı Çiçeklik Balkon Organizer Ahşap Stand Saksı Sehpası 3 Katlı Saksı Standı
TEDA Saksı Standı 3 Katlı Çiçeklik Balkon Organizer Ahşap Stand Saksı Sehpası 3 Katlı Saksı Standı

Kalitesi düşük ahşap çiçek organizeri 

Malum karantina günlerindeyiz ve bazen hayat eve sığmıyor! Bu yüzden evin balkonlarını düzenleyip, kendime daha keyifli bir yaşam alanı oluşturmaya çalışıyorum. Balkonum için bugünlerde çiçekler, ağaçlar ve sebze tohumları satın alıyorum. Balkondaki saksı sayıları her geçen gün arttığı için de çiçeklerimi organize etmek için bu ahşap çiçek organizerı sipariş ettim. Ancak elime ulaşan ahşabın kalitesi gerçekten çok kötüydü. Bu yüzden iade kaçınılmaz oldu.

Trendyol Karaca Very Berry 6 Kişilik 26 Parça Kahvaltı Seti Yorumları
Trendyol Karaca Very Berry 6 Kişilik 26 Parça Kahvaltı Seti Yorumları
Trendyol Evony Cerrahi Maske Yorumları
Trendyol Evony Cerrahi Maske Yorumlarıb

Evony cerrahi maske yorumu

Cerrahi maskeler, dezenfektanlar, siperlikler… Koronavirüs pandemisi ile birlikte hayatımıza girdiler. Artık maskemiz ve dezenfektanımız olmadan dışarıya çıkamıyoruz. O yüzden internetten alışveriş yaparken maske ihtiyacımız varsa mutlaka satın alırım. Evony maskeyi instagram fenomenlerinin yukarı kaydırmalı reklamlarında görmüştüm ve indirimli olarak satın almak istedim. Maske elime geçtiğimiz hafta ulaştı. Ancak maskenin teli burnuma oturmuyor ve nefes alırken maskede damlacıklar oluşuyor. Sanırım naylonumsu bir malzemesi olduğu için böyle oluyor. Daha sonraki siparişlerimde bu markanın maskelerini satın almayı düşünmüyorum.

Kalitesiz ve soluk baskılı Karaca Very Berry 2 kişilik kahvaltı seti 

Trendyol’dan severek aldığım ve beni en çok hayal kırıklığına uğratan Karaca’nın Very Berry 6 kişilik kahvaltı seti oldu. İnşallah elime kırılmadan ulaşır diye dua ederken, elime ulaşan ürün son derece soluk, kalitesiz baskısı da oldukça kötüydü. Bendeniz, yıllarca grafik tasarım ve baskı teknolojileri eğitimi alan biri olarak bu kalitesiz baskılı tabaklarla kahvaltı edemeyeceğime kanaat getirdim. Ancak bir tarafım da kargoya gitmeye üşeniyor ve boş ver kullan gitsin, ne olacak ki diye beni teselli ediyordu. Açıkçası kahvaltı takımını  iade edip etmeme konusunda kararsız kaldım. Sonra tabakları elime aldığım gibi üniversiteden baskı teknolojileri hocamın kapısını çaldım. Kendisi benimle aynı katta oturuyor. Tabakları elimize alıp baskı kalitelerini iyice bir inceledikten sonra baskı kalitesinin iyi olmadığına hemfikir olduk. Hocamın tekstil bölümü mezunu eşi de tabakları beğenmeyerek, “hoşuna gitmediyse üşenme değiştir” dedi ve net olarak kararımı verdim. üri ne derse, o!

Yarın kargoya götürüp iade edeceğim ama ya kargoda kırılırsa diye endişe ediyorum. Şikayet var internet sitesinde aynı ürünle ilgili bir şikayet var. Tabak kargoda kırılmış ve iadesi ile ilgili kullanıcı sorun yaşıyormuş. Aynı sorunları ben de yaşamak istemiyorum. Umarım sorunsuz bir iade süreci yaşarım. Gelişmeleri buradan sizlerle de paylaşacağım.

Bu arada gördüğüm kadarı ile Karaca Home kendi web sitesi üzerinden de satış yapıyor. Instagram’da da çok fazla reklamlarına denk geliyorum. Web siteleri  bana biraz English Home taklidi gibi geldi. Keza Madame Coco da neredeyse bire bir English Home web sitesini taklit etmiş. Kendi marka kimliğine göre web sitesi yapmak bu kadar zor mu? Neden özgün bir şeyler göremiyoruz? Neden hep taklit işler yapılıyor?!

Trendyol alışveriş iadeleri, yaşanan sorunlar ve alışveriş yorumlarım

Bütün bu olumsuz deneyimlerden sonra tek iyi olan şey Trendyol’un problemsiz iade politikası oldu. Ancak kendilerine naçizane tavsiyem bu kadar sorun çıkaran tedarikçilerinin üyeliklerine son vermeleri. Aksi takdirde aldığımız ürünlerin neredeyse %90’ını iade etmek zorunda kalıyoruz. Kargolarda gereksiz yoğunluk oluyor ve pandemi günlerinde mecburen birçok kez kargoya gitmek zorunda kalıyoruz. Bence Trendyol sosyal medya fenomenlerine reklam yapmaları için bedava alışveriş kredileri/çekleri dağıtacağına, kaliteden sorumlu alışveriş müfettişleri ile iş birliği yapsa daha faydalı olur. Bu kişiler her ay belirli miktarda alışveriş kredisiyle siteden alışveriş yapar ve sorunlu tedarikçileri Trendyol’a bildirir. Böylelikle problemli ürün satan satıcılar sitede yer almaz ve iade kargo trafiği de bir nebze olsun azalır. Aksi takdirde kargo kamyonları daha çok boşuna gider gelir… 

Ayrıca kalitesiz, hasarlı,  veya problemli ürün satan satıcıların üyeliklerine son verilmesi Trendyol’un marka itibarı açısından oldukça önemli. 

Trendyol kargoları için alışveriş tüyoları

Eğer siparişiniz kırılacak bir ürünse elinize muhtemelen kırılmış olarak ulaşacaktır. Kargo personeline kargonuzu kontrol etmek istediğinizi söyleyip, kargonuzu kontrol edin. Eğer kırılma veya hasar varsa tutanak tutturup, ürün iadesi konusunda avantajlı duruma geçebilirsiniz. Aksi takdirde iade süreciniz uzayabilir ya da para iadesi alamayabilirsiniz.

Trendyol kargoları ya bizzat Trendyol’un kendi kargosu tarafından getiriliyor ya da MNG Kargo, Yurtiçi Kargo veya Aras Kargo ile geliyor.  Bugünlerde Sürat Kargo ile de çalışmaya başlamışlar.  ancak Sürat Kargo ile çalışmak biraz problemli.   Ürün iadesi olduğunda problem yaşayabilirsiniz çünkü günlük kargo kotaları var.  Bu kota dolduğunda yeni bir paket almıyorlar.  Ancak Sürat Kargo’dan gelmişse ürününüz mecburen gene aynı kargoyu kullanmak zorundasınız. Bu yüzden tavsiyem sabah saatlerinde kargo kotası dolmadan şubeye gitmeniz yönünde olur. 

Hazır kargo konusuna gelmişken Trendyol kargolarının gece 23.00’a kadar çalıştığını belirtmeden edemeyeceğim.  Sokağa çıkma yasağı olduğu olan günlerde de çalışıyorlar.  sanırım sadece pazar günü tatilleri var. 

Bir de iade kargolar konusunda yaşadığım bir problemden bahsetmek istiyorum. Genellikle evime yakın olduğu için MNG Kargo’dan kargolarımı göndermeyi tercih ediyorum. Ancak kargo personel maske, mesafe ve temizlik kurallarından hiç birine uymuyorlar. Maske takmayı istemiyor, uyarınca da yemek yiyordum, sigara içiyordum gibi bahaneleri öne sürüyorlar. Bazense sizi duymazlıktan gelerek, hiç umursamıyorlar!.. Artık pes ettiğim için kimseye tek söz söylemeden kargomu iade edip, olay mahallinden uzaklaşıyorum.

Trendyol çeyiz alışverişi

Trendyol, çeyiz alışverişi yapmak için ziyaret edeceğiniz son alışveriş sitesi olsun. Bu kadar da iddialı söylüyorum. Gelen ürünlerin çoğu sorunlu ve kargo iadeleri ciddi zaman alıyor. Çeyiz için satın alacağınız ürünler de muhtemelen ağırlığı fazla ve taşıması sizin için zor olacak ürünler olacak. Düşünsenize 20 kg olan bir kargoyu nasıl geri iade edebilirsiniz? Özellikle mobilya ve ev aletleri konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz. Aslında iadelerde temel sorun gelen ürünün kalitesi oluyor. Örneğin ahşap, demonte bir ürün satın alıyorsunuz. Satın aldığınız ahşabın fotoğrafta göründüğü kalitesiyle gelen ahşabın kalitesi arasında dağlar kadar fark var. Birinci sınıf fotoğraf, gelen ürünse 3. kalite!…

Trendyol’da sahte ürün veya ikinci kalite ürün mü satılıyor? 

Trendyol’dan son yapmış olduğum alışverişleri düşündüğümde acaba markalar ikinci ya da üçüncü kalite ürünlerini mi Trendyol üzerinden satışa çıkarıyor? Çünkü bu kadar kalite problemi bu zamana kadar cidden görmemiştim.  Sürekli alışveriş yaptığım markaların  ürünleri Trendyol’dan sipariş ettiğimde genellikle gelen ürünü beğenmiyorum ve iadeye gönderiyorum. Birkaç bu konudaki  şikayetlerimi Trendyol Müşteri Hizmetleri’ne de ilettim ancak değişen birşey olmadı. 

Sahte ürün konusuna gelirsek…Evet, bu konuda sitede sahte ürün satıldığı ile ilgili hem şikayet platformlarında, hem de sözlüklerde birçok yorum bulunuyor. Bu konuda da son derece dikkatli olup, ürünün faturası, garanti belgesi, etiketi gibi detaylara bakmak gerekiyor.   Eğer satın aldığınız ürünün sahte olduğunu düşünüyorsanız kullanmadan müşteri hizmetlerini  arayabilirsiniz. Şikayetinizden sonuç alamazsanız eğer sosyal medyada bekle, özellikle Twitter’da paylaşım yaparsanız ürün iadesi alabilirsiniz.  

Sahte ürünlerle ilgili bir diğer  konu ise gıda takviyeleri ile ilgili.  son zamanlarda özellikle vitamin ve balık yağı gibi sağlık ürünleri de  Trendyol ve diğer alışveriş siteleri üzerinden satılmaya başlandı.  Kullanıcı şikayetleri ve basına yansıyan  haberlere göre bazı markaların sahte ürünleri  internet üzerinden satılıyor ve bu ürünleri kullananların sağlığı da risk altında.   Bu tür sağlık ürünlerini Trendyol veya diğer internet siteleri üzerinden satın almanızı önermiyorum.  Güvenilir vitamin ve gıda takviyesi markalarını eczaneden satın almanızı tavsiye ederim.

Trendyol bizi alışveriş bağımlısı mı yaptı? 

Bu yazıyı alışveriş yaptıkça güncelliyorum ve kendime bugün şu soruyu sordum: “Memnun değilsen neden alışveriş yapıyorsun?”  Sanırım indirim tuzağına düştüm ve alışveriş bağımlısı oldum. Her gün Noel Baba gibi kargocuların eve gelip bana satın aldıklarımı getirmesi hoşuma gidiyor. Bu hoşluk hissi kargo paketini açtığımda aldığım ürün kötüyse  eğer yerini pişmanlığa bırakıyor. Gene de Trendyol’dan alışveriş yapmaktan kendimi alıkoyamıyorum.

Gıda alışverişi için en iyi alışveriş sitesi ve uygulamalar 

Pandemi günleri nedeniyle artık gıda alışverişimizi de internet ya da mobil uygulamalar üzerinden yapıyoruz. Bu süreçte kullandığım uygulamaları ve alışveriş tecrübelerimi “Gıda alışverişi için en iyi alışveriş sitesi ve uygulamalar” başlıklı yazımda anlattım. En iyi market uygulalamarını bu yazımda bulabilirsiniz.

Siz Trendyol ile ilgili bir sorun yaşadınız mı? Bize yorumlarda belirtebilirsiniz.

Önceki İçerikPandemi döneminde çocuklarda göz muayenesi
Sonraki İçerikMHRS ile koronavirüs aşı randevusu nasıl alınır?
1983 yılı Ordu doğumlu olan Nurhan Demirel, Ortaköy Zübeyde Hanım Anadolu Kız Meslek Lisesi Grafik Tasarım Bölümü’nün ardından, Marmara Üniversitesi Matbaa Öğretmenliği Bölümü’nü bitirmiştir. Nurhan Demirel, 15 yılı aşkın süredir bilişim sektöründe iletişim danışmanı olarak hizmeti vermiş ve farklı platformlar için içerik üretmiştir. TRT 1’de yayınlanan kara mizah programı RADAR’ın, Kanal 1 Televizyonu’nda yayınlanan Bravoo isimli şaka programının senaryo yazarıdır. Nurhan Demirel’in; Turkcell Blog, Media Markt’ın teknoloji bloğu Media Trend, Kadinmag.net, Uçuş Noktası, PCkoloji ve Macline dergilerinde, sürekli olarak yazıları yayınlanmaktadır. AnneBebekKulubu.com'un Kurucu Ortağı ve Genel Yayın Yönetmeni'dir. LOCARD Global Cyber Security Summit adıyla Türkiye’nin ilk global siber güvenlik konferansını düzenleyen Demirel, “İlişkisi yok” isimli kitabıyla, sosyal medyanın ilişkileri nasıl etkilediği konusunda araştırmalar yapmıştır. Çocuklar için alternatif teknoloji okulu PlayLab Türkiye’yi hayata geçiren Demirel, Bilişim Muhabirleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olarak STK’ların çalışmalarına destek olmaktadır.

Bir Cevap Yazın