MHRS ile koronavirüs aşı randevusu nasıl alınır?

0
622
Koronavirüs aşısı için randevular alınmaya başlandı.

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında geliştirilen ve ülkemizde 14 günlük teste sokulan Çin menşeili Sinovac koronavirüs aşısında son duruma gelindi. Büyük bir yan etkisi görülmeyen koronavirüs aşısında randevular alınmaya başlandı.

MHRS üzerinden koronavirüs aşı randevusu nasıl alınır?

Vatandaşlar ister mhrs.gov.tr üzerinden isterse de ALO 182 üzerinden koronavirüs aşısı için randevu alabilecekler. Aşılar risk gruplarına göre yapılacak.

alo182
MHRS.gov.tr üzerinden koronavirüs aşı randevusu alabilirsiniz.

Sisteme e-Devlet üzerinden de kolayca girebilirsiniz. Daha detaylı bilgi almak için ise ALO 182’yi arayabilirsiniz.

Vatandaşlar, öncelik gruplarına göre kendilerine ulaşan bildirimden sonra, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden aile hekimlerinden veya uygun kamu hastanesi ya da özel hastaneden randevu alarak aşılarını yaptırabilecek.

Risk gruplarına göre ilk kim aşılanacak?

Bilim Kurulu’nun kararı ile ilk aşamada sağlık çalışanları, 65 yaş üstündekiler ile yaşlı ve engellilerle korumaevlerinde kalanlar gibi toplu ve kalabalık yerlerde yaşayan yetişkinler aşılanacak. Aşılama ise dört aşamadan oluşacak.

İkinci aşamada kimler aşı olacak?

Gerekli sektörlerde çalışan, 50 yaş üstü ve bir kronik rahatsızlığı bulunan kişiler ikinci aşamada koronavirüs aşısı olacaklar.

Üçüncü ve dördüncü aşama

50 yaş altı en az bir kronik rahatsızlığı bulunanlar, genç yetişkinler ve bunların dışında bulunan kişiler son aşamalarda aşı olacaklar.

Koronavirüs aşılaması ne zaman başlayacak?

Aşılamanın önümüzdeki hafta resmi olarak başlaması bekleniyor. Hastanelere ve özel yerlerde “Aşı odaları” hazırlandı. Vatandaşların aşıları bu özel kurumlarda takip edilecek.

Çocuklar koronavirüs aşısı yaptırmalı mı?

Aşı zorunlu olmayacak. Bu nedenle ciddi bir yan etkisi bulunmayan koronavirüs aşısını yaptırmak ise tamamen ebeveynlerin vereceği bir karar.

Yukarıdaki adımları inceleyerek MHRS veya ALO 182 üzerinden koronavirüs aşı randevusu alabilir veya koronavirüs aşısı hakkındaki fikirlerinizi bize yorumlarda belirtebilirsiniz.

Bir Cevap Yazın