Takdir ve iltifat neden önemli?

0
1504

Övgü ve takdir insanların hoşuna gider. Yaşımız kaç olursa olsun övgü sözleri bizi mutlu eder. İnsanların yaptığımız işleri takdir etmesi, güzel sözlerle bahsetmesi bizi mutlu eder. Günlük iş sıkıntısı, hayatın zorlukları, stres yüzünden, çok az iltifat ve takdir sözlerini kullanıyoruz.

Sevdiklerimize özel olduklarını hissettirelim
Toplumdaki insanlar birbirlerini etkiler; olumlu düşünce, sevgi ve takdir sözleri arttıkça insanlar da birbirlerine daha hoşgörü ile yaklaşacaklardır.   Toplum olarak iltifat etmekten çekiniyoruz. Birisine iltifat etsek, şımaracağını düşünüyoruz. Bu düşünce bizi ve toplumumuzu da olumsuz etkilemektedir. Eşimiz, oğlumuz, kızımız, öğrencilerimiz, sevdiklerimiz, dostlarımız mutlu olsun ve güzel duygular artsın. İnsanlara önemli ve özel olduklarını hissettirelim.

İltifat etmenin olumlu etkileri nelerdir?
Evde annemize, babamıza, eşimize, yavrularımıza, komşularımıza; iş yerinde çalışanlarımıza, amirlerimize, memurlarımıza, birlikte çalıştığımız insanlara; okullarda öğretmenlere, idarecilere, öğrencilerimize iltifat edelim… Sonra olumlu etkilerini görelim…

“Bu gün ne kadar güzel giyinmişsin, saçların ne güzel olmuş, kravatın çok hoş, ayakkabıların, çantan ne kadar güzel, gülümsemen çok güzel, senden olumlu enerji aldım diyelim.
İnsanlar birbirlerini etkiler, biz insanları mutlu edersek onlar bizi mutlu edecektir. Aynaya gülerek baktığımızda aynadaki görüntümüz de bize gülecektir. Toplumdaki insanlar da birbirlerine gülümseyerek, hoşgörüyle baktıklarında toplum huzuru ve uyumu artacaktır.

Takdir ve iltifatı ne kadar artırırsak toplumdaki hoşgörü ve anlayış iklimine de katkıda bulunuruz. “Üzüntüler paylaşıldıkça azalır, sevgiler paylaşıldıkça çoğalır”  sözünden hareketle; iltifat ve takdirin artması dileğiyle…

İltifatın olumlu etkileri:
– Sevginizi gösterir,
– Motivasyon kazandırır,
– Kuvvet ve moral verir,
– Gülümsemeyi artırır,
– Değer oluşturur,
– Huzur verir,
– Sihirlidir,
– Moral verir,
– Güç kazandırır,
– Dinç tutar,
– Bedavadır,
– Sağlıklıdır,
– Hastalandırmaz,
– Tedavi edicidir,
– Etkisi büyüktür,
– Size değer katar,
– İyi niyetinizi gösterir,
– Paylaşımı artırır,
– Olumlu etkisi vardır,
– İletişimi olumlu etkiler.

Önceki İçerik7 – 9 Aylık bebek beslenmesi nasıl olmalı?
Sonraki İçerikBebekler için ıspanağın faydaları nelerdir?
Murat Ertan
1966 Ankara ili, Güdül ilçesi Sorgun beldesi doğumludur. Evli ve 3 kız babasıdır. Lisans Eğitimini; Ankara Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi’nde tamamlamıştır. Yüksek Lisans Eğitimini; Ankara Üniversitesi’nde “Öğretmen Yetiştirilmesi ve Atamalarının İncelenmesi” konusunda tamamlamıştır. Kamu Kurumları ve Eğitim Kuruluşlarına, Siyasi Partilere, Yöneticilerine; Eğitici Eğitimi, Protokol ve Görgü Kuralları, İletişim, Beden Dili, İletişim ve Beden Dili, Algı Yönetimi, İmaj Yönetimi, Girişimcilik, Sunum Teknikleri, Arabuluculuk, Uzlaşma Teknikleri, Problem Çözme, Diksiyon ve Hitabet,  Zaman Yönetimi, Toplantı Yönetimi, Motivasyon, Liderlik, Stres Yönetimi, Öfke Yönetimi, Aile Eğitimi, Sınav Kaygısı, Verimli Ders Çalışma Teknikleri, Başarının Pin Kodları, Bakış Açısı Eğitimi, İkna Yöntemleri, Etik Eğitimi, Para ve Bütçe Yönetimi, Yaşam Koçluğunda Yedi Yüz Bin kişiye "Eğitim” vermiştir. Milli Eğitim Bakanlığı’na, İçişleri Bakanlığı’na, Sağlık Bakanlığı’na, Ulaştırma Bakanlığı’na, Kültür Bakanlığı’na, Gençlik ve Spor Bakanlığına, Üniversitelere, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne, Valiliklere, Üçüncü Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığına, PTT Genel Müdürlüğü’ne, Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’ne, Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü’ne, İl Milli Eğitim Müdürlüklerine, İl Sağlık Müdürlüklerine,  Polis Meslek Yüksek Okullarına, Polis Mesleki Eğitim Merkezlerine, Kaymakamlıklara, Belediyelere, Hastanelere, Alışveriş Merkezlerine Sendikalara, Gençlik Spor Merkezlerine, Eğitim vermektedir. “Tarihi Sözler Antolojisi”  adlı eseri 10. baskısını yapmıştır. “Sevgi ve Mutluluk Öyküleri” adlı eseri 7. baskısını yapmıştır. “Başarı ve Motivasyon Öyküleri” adlı eseri 6. baskısını yapmıştır. “Sımsıcak Aile Öyküleri” adlı eseri 6. baskısını yapmıştır. “Akıl ve Bakış Açısı Öyküleri” adlı eseri 6. baskısını yapmıştır. “Hayat ve Eğitim Öyküleri” adlı eseri 6. baskısını yapmıştır. “Tarihi Öyküler” adlı eseri 6. baskısını yapmıştır. “Tarihi Anekdotlar” adlı eseri 6. baskısını yapmıştır. “Düşünürlerden Akıl Öğütleri” adlı eseri 4. Baskısını yapmıştır. “Liderlerden Gençlere Öğütler” adlı eseri vardır. “Özlü Sözler Antolojisi” adlı eseri vardır. “Gönül Yazıları” adlı eseri vardır. “Anlayarak Hızlı Okuma” adlı eseri vardır. haberankara.com.tr sitesinde “Kişisel Gelişim” üzerine makaleler yazmaktadır. gercekhaber.com.tr sitesinde “Kişisel Gelişim” üzerine makaleler yazmaktadır. annebebekklubu.com.tr sitesinde “Kişisel Gelişim” üzerine makaleler yazmaktadır. Medya Pusula Dergisinde “Kişisel Gelişim” üzerine makaleler yazmaktadır. Genç Bürokrat Dergisinde “Kişisel Gelişim” üzerine makaleler yazmaktadır. İlgi Alanları:     Türkiye Bilardo Federasyonunda, Antrenörlere Eğitim verdi. Tae-kwondo, Kung - fu, Kick-Boks Branşlarında Antrenörlük ve Hakemlik, Satranç Sporunda Antrenörlük yapmaktadır. Doğa gezileri, Müze gezileri, Fotoğraf çekimleri ile ilgilenmektedir.

Bir Cevap Yazın