Bebekler için ıspanağın faydaları nelerdir?

0
2699

Ispanak, kelimenin tam anlamıyla en iyi besin maddelerine sahip yiyecek seçeneklerinden biridir ve çok iyidir çünkü vücuttaki besinleri dengeler. Gerçekten de ıspanak, demir emilimine yardımcı olan zengin bir C vitamini kaynağı olduğu için efsanevi bir üne sahiptir. Aynı zamanda bol miktarda kalsiyum ve potasyum içerir, ikincisi sebze içerisinde bulunan diğer tüm mineralleri sayıca fazla tutar.

Anne Bebek Kulübü, ıspanağın bebeğinizin beslenmesindeki önemini anlamanıza yardımcı olur ve bu sebzeyi beslemek için bazı kolay ve lezzetli yöntemler paylaşır.

Bebekler ne zaman ıspanak yiyebilir?
Bebeğiniz beslenmesine ıspanak koymak için 12 aylık olana kadar beklemelisiniz. Yapraklar, gelişmekte olan bebeklerin sindirim sistemi tarafından sindirilemeyen nitrat denilen bileşikler bakımından zengindir.

Ispanağın sağlık için faydaları

Ispanak, minerallerin hazinesidir. İşte bu yüzden bebeğiniz için mükemmel bir yiyecektir.

Kemikleri güçlendirir: Ispanak, hepsi kemiklerin güçlendirilmesinde ve sağlıklı gelişiminde önemli rol oynayan kalsiyum, magnezyum ve fosfor gibi mineraller bakımından zengindir.

Kaslar için iyi: Etrafında 100g ıspanak, 2.14g protein içerir, bu da onu iyi bir vejetaryen amino asit kaynağı yapar ve et, süzme peynir ve baklagiller gibi diğer yüksek proteinli gıdalarla iyi bir şekilde birleştirir.

Sağlıklı dolaşım sistemi: Proteinle birlikte demir, vücutta doğru dolaşımda yardımcı olur, çünkü bu demir ve protein kombinasyonu hemoglobin profilini oluşturmaya yardımcı olur. Ispanak belki de en bilinen yararı.

Bağışıklık için iyi: Multivitamin gıdalar sağlıklı bir bağışıklık sistemi için gerekli tüm ana vitaminleri içerir. Aslında ıspanak zengin bir K vitamini kaynağıdır.

Nemlendirmede yardımcı maddeler: Ispanak% 90’ın üzerinde sudur; bu da bebeğinizi nemli tutmak için sıvılar açısından doğal olarak zengin olduğu anlamına gelir.

Görme yararları: Ispanak zengin bir beta karoten kaynağı (A vitamini) olduğu için, görmenin korunmasına ve iyileştirilmesine yardımcı olur.

Bir Cevap Yazın