Koronavirüs anne sütünden bulaşır mı?

0
3636

Emziren anneler de koronavirüsle enfekte olabilir. Bu süreçte Covid-19 bulaşan annelerin merak ettiği konulardan biri de anne sütünden bebeğe korona virüs bulaşıp bulaşmayacağı. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Dicle Çelik, emziren anneler için Anne Bebek Kulübü’nün sorularını yanıtladı.

Koronavirüs anne sütünden bulaşır mı?
Anne sütü bebekleri pek çok hastalığa karşı korumaktadır. Covid-19 antikorlarının sütle bebeğe geçmesi mümkün olabilir ama bu konuda yeterince çalışma bulunmamaktadır. Emzirmeyle Covid-19 bulaşmasına dair de bir vaka bulunmamaktadır. Bu durumda annelerin bebeklerini emzirmesinde bir sakınca olmamakla birlikte damlacık enfeksiyonu yoluyla bulaşma olabileceği de unutulmamalıdır. Bu nedenle emzirmede bazı kurallara uyulmalıdır.

Koronavirüs günlerinde bebek aşıları ertelenmeli mi? 

EMZİRME NASIL YAPILMALI?

Koronavirüsle enfekte olan anne bebeğini emzirebilir mi? Koronavirüsle enfekte anne emzirirken nelere dikkat etmelidir?
Bebeğe dokunmadan önce ve dokunduktan sonra eller yıkanmalıdır. Eller tek kullanımlık kağıt havlu ile kurulanmalıdır. Emzirilen ortamın sık sık havalandırılmasına dikkat edilmelidir. Emzirme sırasında solunum hijyeni uygulanmalı ve maske takılmalıdır. Covid- 19 olan bir kadın emzirme için çok iyi hissetmiyorsa, sütünü sağarak bebeğini güvenli yollarla besleyebilir. Anneler bu süreçte bol su içmeli, beslenmelerine dikkat etmelidir. Koronavirüs yenidoğanlar dahil herkes için bir tehlike oluşturmaktadır. Bu nedenle yenidoğanlar ve çocuklarla ilgili de dikkatli davranılmalıdır.

Koronavirüs cinsel yolla bulaşır mı? Okumak için tıklayın! 

 

Bir Cevap Yazın