Karantinadan sonra ilk yapmak istediğiniz şey?

0
906

Şu anda hepimiz tarihi bir olaya tanıklık ediyoruz. Bu büyük salgın hepimizin hayatında köklü değişiklikler meydana getirecek. Belki de çoğumuz bundan sonra hayallerini ertelemeyecek , istediği hayatı istediği insan ile yaşayacak. Karantinadan sonra eminim sizler de benim gibi ne yapmak istediğinizle alakalı hayaller kuruyorsunuzdur. Benim en büyük tutkum seyahat etmek. Ve bundan sonra  bunu daha çok yapacağım .  Uzun süredir hayat koşuşturmacası, problemler vs. derken gezmeyi unutup depresyona girmiştim. Hatırlıyorum da Roma ‘da aşk çeşmesinde dilek paramı atıp daha güzel ve romantik yıllar hayal etmiştim . Hayaller romantizm gerçekler karantina oldu?!  Ancak her ne olursa olsun, umudumu asla yitirmeyip daha şimdiden karantinadan çıktıktan sonra gideceğim yerlerin listesini yaptım.

ozbekistan semerkant 1280x720 1
Özbekistan

SEMERKANT 

Amin Maalouf’un Semerkant adlı romanını okuduktan sonra Ömer Hayyam’a ’a karşı bir hayranlığım oluştu.

Herkes gönlünce bir yol arıyor kendine. Kimi arayışı sürdürmekte , kimi bulduğundan emin..
Ama bir gün bir ses haykıracak göklerden . ‘’ herkesin yolu kendine varır , arama başka yerde ! ‘’

İranlı şair Ömer Hayyam’ın nasıl bir ülkede yaşadığını merak ediyorum. Yürüdüğü yollarda yürümek istiyorum. Gözümü kapatıp onun bir zamanlar burada bu şehirde nefes aldığını hayal etmek istiyorum. Cok sevdiğim rubailerini onun izlerinin olduğu sokaklarda okumak istiyorum. Yıldızlara bakıp bir zamanlar Ömer Hayyam’ın da o yıldızlara baktığını düşlemek istiyorum. Acaba şimdi yaşasaydı yıldızlar ona bu kötu günleri haber verir miydi merak ediyorum.
japonya tatilinde nerelere gidilir 1

JAPONYA

Tokyo’ya bir fırsatını bulup gidememiştim. Açıkçası Japonya’nın kendine has kültürünü yakından görmeyi çok istiyorum. Özellikle Japon mutfağını çok sevdiğim için yemeklerini tatmayı çok istiyorum. İnançlarını çok merak ediyorum. Oraya gitmişken tam anlamıyla kültürlerini anlamak istiyorum.

hindistan yoga tatili
HİNDİSTAN 

Hindistan’a gitmeyi çok istiyorum. Özellikle dağlarına çıkıp orada ki Budist rahiplerle konuşmak istiyorum. Nedense onların öğretileri çok ilgimi çekiyor. Yoganın tam felsefesini öğrenip orda bunu yapmayı istiyorum. Aslında yoga içinde çok farklı şeyleri barındıran bir öğreti. Bunu burada ne kadar anlayabiliriz ki! Çoğu kişi bunu vücut sıkılaştırmak için uyguluyor, ben bunu bedenimle bütünleştirip anlamlandırmak istiyorum. Sadece bedensel değil mental bir şey oysa.

israil kubbetus sahra

İSRAİL
KUBBETÜS SAHRA 

Yıllardır din savaşlarına konu olmuş olan  İsrail çok merak ettiğim yerler arasında. Tüm dinlerin gözbebeği olan bu yerde yüzyıllardır kan ve gözyaşı eksik olmuyor. Hz Muhammed
( SAV) peygamber kanı dökülen yerler için belanın ve savaşın eksik olmayacağını söylemişti. Bundan mıdır bilmiyorum her karış toprağı kanla dolu. Orda ki o havayı soluyup, orayı yaşamak istiyorum. Paylaşılamayan bir kadın gibi.

Kubbetüs Sahra
Kubbetüs Sahra , Müslümanlar , Hristiyanlar ve Yahudiler için çok önemlidir ve üç din için kutsaldır. Rivayetlere göre Hz. Adem cennet’ten bu taşın üzerine iner , yani dünyada ilk insanın ayak bastığı yer burasıdır. Hz. İbrahim bu kaya üzerinde Hz. İsmail’i kurban etmek istemiş. Hz. Nuh’un gemisi burada karaya oturmuş. Hristiyanlığa göre Hz. İsa bu kaya üzerinde çarmıha gerilir. Hz Muhammed burada miraca yükselmiştir.

karantina sonrasi italya romada yapilacaklar

İTALYA 

Ve gitmekten asla bıkmayacağım yer İtalya. Defalarca gitmeme rağmen yollarım hep oraya çıkıyor. Şimdi zor günler yaşasa da eski parlak zamanlarına döneceğine eminim. Rönesansın gözbebeği İtalya… Her sokağında tarihin izleri var. Sanırım bu yüzden orayı çok seviyorum. Sadece anlamsızca sokaklarında dolaşmak bile bana keyif veriyor. Yanı sıra bir sürü tarihi eseri bir arada görebiliyorsunuz. Hatta o eserlerin çizilip, yapıldığı yerde bile oturup Floransa’yı seyredebiliyorsunuz. Tabii yemeklerinden bahsetmeme gerek bile yok. Kim sevmez pizza ve makarnayı. Yanında bir de şarap eşliğinde.

istanbul gezileck yerler seyahat tavsiyeleri scaled

Bu listeye İstanbul’u eklemiyorum. Zaten dünyanın en güzel şehrinde yaşıyorum.Bunun için kendimi çok şanslı hissediyorum . İstanbul gibi ihtişamlı , güçlü bir şehirde doğdum ve büyüdüm. Yıllardır yapılaşma artsa da hala büyülü bir şehir. Onca medeniyete ev sahipliği yapmış, sahip olunmak için onca mücadele edilmiş bu şehir için ne yazsan az kalır.

 

Bir Cevap Yazın