Ispanaklı tarhanadan bebek omleti

0
653
ıspanaklı tarhana omlet tarifi

Sağlıklı beslenmeyi öğrenmenin ilk adımı ek gıda sürecinde doğru tadımlar yapmaktır. Bebeğiniz bu süreçte dönem dönem farklılar gösterse de ayına göre tadımları gerçekleştirmeye devam etmelisiniz. Ispanak içerisinde A vitamini, C vitamini, E vitamini ve B grubu vitaminler ve magnezyum, fosfor ve iyot minerallerini de içerir, demir yönünden de zengin olduğu söylenilmektedir. Ayrıca bol miktarda da protein bulunmaktadır. Gıda Teknikeri Pelin Kahraman Avşar, sağlıklı beslenmeye gönül vererek, ıspanaklı tarhanadan bebek omleti tarifini Anne Bebek Kulübü okuyucuları için yazdı.

Bebek beslenmesinde her öğünün olduğu gibi kahvaltının yeri de oldukça önemlidir. Bebeğini tek başına büyüten annelerin hem besleyici hem pratik tariflere ihtiyacı çoktur. Bu tarife geçmeden önce dikkat edilmesi gereken bir nokta vardır.

Yumurtanın alerjik özelliği olduğundan dolayı ek gıda döneminde acele edilmemesi gereken gıdalardandır. Bu dönemde sarısından tattırarak 3 gün kuralına göre başlamalı sonrasında çeşitliliği arttırmalıyız.

Tarhana çorbası çok seven bebekler olduğu gibi sevmeyen bebeklerde maalesef ki vardır. Bu sebeple tarhana çorbası sevmeyen bebeğiniz için tarhanalı omlet hazırlamak hem besleyici, hem lezzetli hem de sizin için pratik olacaktır. Oldukça doyurucu olan bu omleti ister sade bebek tarhanasından ister ıspanaklı bebek tarhanasından hazırlayabilirsiniz.

Adsiz tasarim 2021 12 29T155933.201
Ispanaklı Tarhanadan Bebek Omleti Nasıl Yapılır?

Ispanaklı Tarhanadan Bebek Omleti Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı Dirim baby ıspanaklı tarhana
  • 2 çorba kaşığı yoğurt suyu
  • 1 çay kaşığı Dirim baby tam buğday unu
  • Yarım çay kaşığı Dirim baby zeytinyağı

Hazırlanışı

  • Yumurta sarısı, tarhana ve yoğurt suyu karıştırılır.
  • Tarhana yumuşaması için 5 dakika beklenir.
  • Tam buğday unu ilave edilir ve zeytinyağı sürülmüş tavada önlü arkalı pişirilir.

 

Şifa olsun

 

Anneler burada buluşuyor! Siz de aklınıza takılanları, merak ettiklerinizi veya öğrenmek istediklerinizi bize Forum Anne Bebek Kulübü üzerinden yazabilirsiniz. Kadınlar olarak birlikte güçlüyüz!

Önceki İçerikKızamık hakkında bilinmesi gerekenler
Sonraki İçerikZeytin yaprağı çayı ve faydaları nelerdir?
Uludağ Üniversitesi Gıda teknolojisi mezunuyum. Evli ve 2 çocuk annesiyim.. Bursa’da ikamet ediyorum. Tam bir Bursa sevdalısıyım. Bir cathering şirketinde proje müdürü olarak görev yapıyorum. Türkiye’de işini severek yapan %17 insandan bir tanesi olarak kendimi çok şanslı hissediyorum. Mutfağı seviyorum. İnsanları yemek yerken seyretmek büyük bir mutluluk benim için. Amatör olarak fotoğraf çekiyorum. En sevdiğim kısmı ise yapılan özel yemekleri ölümsüzleştirmek. Alternatif tıp ile ilgiliyiz ailecek. Ekolojik yaşam, kimyasalsız yaşam hayat hedefim. Artık her şeyin katkılı olduğu bu dünyada katkılardan bir nebze olsun uzak kalabilmek adına yazılan hayat tecrübeleridir okuduklarınız. Umarım birilerine ses, birilerine nefes olabilir.

Bir Cevap Yazın