Hamilelikte buzlu çay içebilir miyiz?

0
6703

Hamilelik sırasında, yediğiniz veya içtiğiniz her şeyi izlemek önemlidir. Gıda maddelerinin rastgele tüketilmemesi bebeğe zarar verebilir ve sağlığınızı da etkileyebilir, bu yüzden ne yediğinize ve içtiğinize yakından bakmalısınız. Hamilelik sırasında veya en azından ılımlı tüketilen bir çok gıda maddesi ve meşrubattan kaçınılmalıdır. Buzlu çay harika serinletici bir içecek ama kafein ve şeker içerir, bu nedenle hamilelik sırasında tüketim için güvenli olup olmadığını doğrulamamıza izin verin.

Hamile kadınlar buzlu çay içebilir mi?
Paketlenmiş veya şişe buzlu çay, hamilelik sırasında tavsiye edilmeyen büyük miktarlarda şeker içerir. Tüm hayatınız boyunca buzlu çaydan hoşlanan bir sevgili olsaydınız, hamilelik bu dürtüyü daha da güçlendirebilirdi ve buna karşı korunmak zorunda kalacaksınız. Bunun yerine, azaltılmış şeker içeriği ile ev yapımı buzlu çay tercih edebilir veya şeker yerine bal ekleyebilirsiniz.

Buzlu çayda ne kadar kafein var?
Kafein seviyeleri, seçtiğiniz buzlu çayın markasına ve lezzetine bağlı olarak değişecektir. Ortalama olarak, bir buzlu çay porsiyonu yaklaşık 12 mg ila 18 mg kafein içerir. Hamilelik sırasında, günde 200 mg’dan fazla kafein alımını geçmemelidir. Buzlu çay, günlük kahve düzeltmenizin yerini alabilirse, o zaman çay tüketimi, çaydan daha az kafein içerdiğinden, size zarar vermez.

Hamilelikte buzlu çay faydaları
Çay, hamile bir kadının sahip olabileceği en sağlıklı içeceklerden biri olup, makul miktarlarda da olsa. Çayın sunduğu çeşitli faydaları görelim:

1. Anında yenileme sağlar
Sizi rahatsız eden sıcağında yaz aylarında hamile kalmak, sabah hastalığından bahsetmek kolay değil. Bir bardak buzlu çay, sıcağı yenmenize yardımcı olur ve koyunda sabah hastalıklarını korumaya yardımcı olur. İçkideki kafein sayesinde, anında bir enerji artışı da elde edeceksiniz.

2. Beyin aktif olur
Hamilelikte sırasında kadınlar hantal ve unutkan olma eğilimindedir ve bunlar yaygın belirtilerdir. Buzlu çay içmek, günün bu uykulu dönemlerinde beyni uyarır ve aktif tutar.

3. Gestasyonel diyabeti yönetir
Buzlu çay içmek, gebeliğin diyabet riskini artırmaması nedeniyle hamilelik sırasında kahve tüketmekten daha iyidir. Bununla birlikte, paketlenmiş olanlar ile şekerin aşırı yüklenmesini önlemek için ev yapımı buzlu çayları tercih etmek en iyisidir.

4. Boşlukların oluşumunu önlemek

Hamile kadınlar genellikle ağız sağlığını ihmal etme eğilimindedir. Buzlu çay içmek, dişlerde boşlukları önlemede yardımcı olabilir.

5. Antioksidanlar içerir
Hamilelik sırasında vücuttaki hormonal değişiklikler nedeniyle, serbest radikallerde artış olur ve çayın tutulmasında herhangi bir şekilde yardımcı olabilir. Çay da DNA hasarının önlenmesinde yararlı olan antioksidanlar içerir.

Hamile iken buzlu çay içmenin zararlı etkileri
Kafeinle yüklü çay, sağlığınız ve bebeğinizin sağlığı üzerinde zararlı etkileri olabilir. İşte bilmeniz gereken çay içmenin birkaç zararlı etkisi vardır.

1. Yanlışlığın Nedenleri
Hamilelik sırasında kafein alımınız artar ve büyük miktarlarda çay tüketirseniz düşük yapma şansı artabilir. Aşırı miktarda kafein düşükle sonuçlanabilir.

2. Nöral tüp defektlerinin olasılığını artırır
Buzlu çaydaki kafein, folik asitin emilimini engelleyebilir ve böylece spina bifida gibi nöral tüp defektlerine yol açabilir.

3. Düşük doğum ağırlığına yol açar
Çalışmalar, buzlu çayın gebelik sırasında artan alımının, düşük doğum ağırlığına neden olabileceğini göstermiştir. Temel olarak çaydaki yüksek kafein içeriği nedeniyle.

4. Anemiyi tetikler

Bu dönemde hamile kadınların yüksek miktarda demir ihtiyacı vardır ve çay içmek sıklıkla demir eksikliğine neden olur. Yemeklerle aşırı miktarda çay, hamile kadınlarda anemiye neden olan vücuttaki demir miktarını azaltır. Alternatif olarak, ihtiyacınız olan demirleri sağlamak için diyetinize et ve kümes hayvanlarını da ekleyebilirsiniz.

5. Ölü doğuma neden olabilir
Kafein içeren içecek ve içeceklerin aşırı tüketilmesi, ölü doğumun nedenlerinden biri olabilir. Arzu yüksek olmasına rağmen, hamile olduğunuzda buzlu çay reçetelenmiş sınırın ötesinde tüketmediğinizden emin olun.

6. Dehidrasyona neden olur
İdrar yapma sıklığının, diüretik olarak davrandığından çay içtikten sonra arttığını göreceksiniz. Su kaybına neden olur ve gerekli tuzları ve m

Bir Cevap Yazın