Yenidoğan bebek alışverişi nasıl yapılır?

0
7079

Yeni doğmuş bir bebeğin ihtiyacı olan en önemli şeyler nelerdir? Her ne kadar bebek doğduktan sonra alışverişe başlamanız gerektiğine dair yaygın bir inanış olsa da, yeni doğmuş çocuğunuzun gelişine hazırlıklı olunmasına yardımcı olur. Ebeveynlerin çoğu, bebekleri doğmadan önce veya hemen sonra ayakkabı, oyuncak, battaniyeler ve hatta daha büyük bir ev alırlar, ancak esasların listesi gerçekten de bu kadar karmaşık olmak zorunda değildir. Peki yenidoğan bebek alışverişi nasıl yapılır? Yenidoğan bebeklerin ihtiyaçları nelerdir?

Yeni doğan bebek alışverişinde neler alınmalı?

İlk birkaç ay için gerekli temel yeni doğan bebek ürünleri listesini öğrenmek için okumaya devam edin.

en guzel bebek resimleri
Yenidoğan bebek alışverişi nasıl yapılır?

1. Genel
Bu bebek eşya listesini A’dan Z’ye hazırlarken, sevinç demetinizin, her yönün ve her mevsimin her küçük aktivitesini göz önünde bulundurmanız gerekir. Yeni doğan bebeğiniz farklı fazlar için farklı kıyafet ve aksesuar setleri gerektirir. İşte spesifik amaçlara ayrılmış yeni doğmuş bebek şartları.

bebek emzirme kiyafeti satin al
Yenidoğan alışverişinde emzirme ürünleri nelerdir?

2. Emzirme
Küçük olanı beslemeyi tercih ettiğiniz yöntemden bağımsız olarak aşağıdaki liste, bebeğinizin ihtiyaç duyduğunuz beslenmenin ne olduğuna dair net bir fikir verir.

Emzirme giysileri: Yeni emziren anneler için hafif malzemeler ve emzirme örtüleri iyi bir seçenektir. Cildinizi korumak için emzirme sütyenleri, gece kıyafetleri ve üstleri, meme başı kremi ve meme başı kalkanlarını seçin.

Göğüs pompaları: Elektrikli ve manuel göğüs pompaları gibi piyasada mevcut farklı tipler vardır. Açık veya kapalı bir sisteme sahip pompalar veya aynı anda bir veya iki memede çalışan pompalar arasından seçim yapın.

Sterilizatör: Yeni doğmuş bebeğinizi emziriyorsanız veya biberonla besleme yapıyorsanız, bebek bir yaşında olana kadar emzikleri ve şişeleri sterilize etmeniz gerekir.

aptamil devam sutu baslangic bebek sutu
Formül Süt (Devam Sütü) :
Ayrıca bebeğinize biberonla besleme yapıyorsanız, bebek alışveriş listesine bebeğinizi beslerken kullanacağınız beslenme ürünlerini de eklemeniz gerekecek. Bebeğinizin pediatristinin önerdiği bir formül süt markası satın alın. Yeni doğan bebeğinizin bu markanın alerjisi, rahatsızlığı veya kabızlığı olup olmadığını görmek için tek bir kutu ile başlayabilirsiniz.

Biberon: Biberonların üzerinde bulunan anti-colic nipeller, yeni doğmuş bebekler için en iyi türüdür. Bebeğin beslenme sırasında yutardığı hava miktarı bu şekilde en aza indirilir. Biberonlar BPA içermez ve yüksek sıcaklıklara dayanabilecek kaliteli malzemelerden olmalıdır.

Şişe temizleme fırçası: Her yemekten sonra yemek artıkları biberonundan kurtulmak önemlidir. Şişe sterilizatörü temizleme fırçası ile birleştirildiğinde temizlik ve hijyen korunmasına yardımcı olabilir.

Termos: Bir şişe sıcak suyu depolamak için ideal bir konteynırdır. Kaynamış su termoslarda tutulabilir ve formül sütünün karıştırılması için kullanılabilir.

Önlükler ve müsli bezler: Yeni doğmuş bebeğinizi biberonla beslerken veya emzirirken, döküntüleri ve karışmayı önlemek için bebeğin önünü kullanın. Muslin bezleri döküntüleri temizlemek, saçmalamak ve yeni doğanınızı beslerken kıyafetlerinizi temiz tutmak için idealdir. Bir destek yastığı bebeğinizi emzirirken rahat bir duruşun korunmasına yardımcı olur.

bebek yatagi ve bebek odasi tasarimi
Yenidoğan bebek odası alışverişi nasıl yapılır?


3. Yatak

Yeni doğan bebeğinizin ilk birkaç ay boyunca odanızda uyumanıza izin verilirken, yeni doğan bebeğinizin uyku alanını planlamak için idealdir. Birlikte uyumaya karar verirseniz, bebeğin bölgeyi sağlam ve güvenli tutmak gerekir. Hava koşullarına göre bir battaniye ve çarşaf ekleyin.

Bebek yatağı ve beşik: Sert, iyi donanımlı yeni şilteli hafif bir beşik veya Moses sepeti, bebek yatağı temel ihtiyaç listesindeki ilk üründür. Yumuşacık battaniyeye veya minderlere yatırım yapmaktan kaçının çünkü bunlar bebeği boğup boğabilirler. Bunun yerine, hafif kağıtlar kullanın ve sıkıca tutturun. Bu yastık çift katmanlı ve düzgün bir şekilde dikildiği sürece, yumuşak yastıklardan daha iyi bir seçimdir.

Bebek battaniyesi ve çarşaflar: Yeni doğan bebeğin yatak takımları için tüy bırakmayan kaliteli battaniye ve çarşaflar en iyi seçimdir. Battaniyeler nefes alabilir olmalı. Yatak için açık renkler seçin. Bebeğinizin uyuması için kuru ve rahat bir yatağa sahip olduğundan emin olmak için yatak koruyucuları veya hızlı kuru çarşaflar gereklidir.

Cibinlik: Yeni doğmuş bebeğinizin etrafındaki sivrisineklere gelince asla dikkatli olamazsınız. Ultrasonik bir sivrisinek kovucu ile birlikte bir cibinlik, bebeğinizi ısırır ve hastalıklardan koruyabilir.

yenidogan bebek bezi hangi marka bebek bezi en iyisi
Yenidoğan bebek bezi seçimi nasıl yapılır?

Bebek Monitörü: Bebeğinize bakıcıya emanet edecekseniz bebek monitörüne ihtiyacınız olacak, bu da uyuyan çocuğunuza göz kulak olmanıza yardımcı olacaktır. Daha uzun ömürlü olan şarj edilebilir tür olduğundan emin olun.

4. Bebek Bezi
Yeni doğmuş bebekleri düşündüğünüzde, “sevimli” kelimesinden başka akla ilk gelen nokta çocuk bezi. Bu öğe, bebek temel alışveriş listesinde en üst sıraya sahiptir.

Tek kullanımlık bebek bezleri: Çocuk bezlerini toplu olarak almaktan kaçının. Bunun yerine, 3 markadan oluşan örnek paketler satın alın ve her birini bebeğin üzerine deneyin. En rahat markete bağlı olarak, yeni doğan bebeğiniz için kalanları toplu olarak satın alın. Bu bebek bezleri, açık hava gezileri sırasında gayet işe yarar.

Pamuklu bezler: Yeniden kullanılabilir pamuklu bezler hassas bebek cildinde güvenli bir seçenektir. Bununla birlikte, bu bebek bezlerinin kirlendiği için çok yakında değiştirilmeleri gerekir, bu da onları doldurmanızı gerektirir.

Döküntü kremi: Kaliteli bir çocuk bezi döküntü kremi alın ve kullanışlı tutun. Bebeğinizin pediatristindeki talimatlara göre kullanın.

Islak mendil: Yeni doğmuş bebeğinizin alt kısmının temizlenmesi, hafif ve hijyenik olarak yapılmalıdır. Islak mendil, bebeğinizin cildindeki nemi koruyarak bölgeyi temiz tutar ve taze kokar.

yeni dogan bebek modasi 2018 2019
Yenidoğan kıyafetleri nasıl olmalıdır?

Alt değiştirme minderi: Bebeğinizin bezini alt değiştirme minderinde değiştirirken, yatak çarşaflarını ve diğer malzemeleri kirletmesini önleyin. Temizlemesi ve kullanımı kolay olan bu paspaslar, seyahat esnasında oldukça kullanışlıdır.

5. Giyim
Yeni doğan bebeğiniz için almanız gereken ilk şey kıyafet. Yeni doğan bebek kıyafetleri rahat, pamuklu olmalı ve varsa güvenli motiflere sahip olmalıdır. Yumuşak kumaşlar alın ve kaçının, parıltılı, ağır bezemeler, payetler, kurdele, kravatlar ve düğmelerden kaçının, çünkü bunlar boğulma tehlikeleri veya deri tahrişi kaynağı olabilir. Yeni doğmuş bebekler hızlı büyüdükçe çok fazla kıyafet almayın. Aşağıdaki öğeleri satın alırken hava koşullarını düşünün.

Uyku tulumları: Tam vücut takımları veya uyku takımları, kolay değişen ve giyinmek için yeni doğmuş bebekler için tasarlanmıştır. Boyundan ayak bileğine kadar ön kısımdaki baskı düğmeli bir düzine uyku elbisesi alın.

Üstler: Yeni doğmuş bir bebeğin giyilmesi bebeğinizin hassas ve minik olduğu için birazcık zor olabilir. Arkada düğmeli veya kafanın üzerinden geçen kıyafetlerden kaçının. Zarf boyunları veya açık cepheleri olan üstleri veya singletleri 5-6 set satın alın.

Çoraplar: Sıcaklık düştüğünde veya dışarı çıkarken yenidoğan ayaklarınızın her zaman sıcak tutulması şarttır. Senin küçük bir tanesi için sevimli desenleri ile 3 çift pamuklu çorap satın alın.

Başlıklar: Yeni doğmuş bir bebeğin kafası bebeği sıcak tutmak ve ona güvende hissetmek için bir battaniyeyle, başlıkla veya başlıkla kaplanmalıdır. Bebeğin kulaklarını kaplayan pamuklu başlıklar en iyi seçimdir.

Kundak bezi: Pamuklu battaniyelerin etrafına sarın veya kundak kumaşları mutlaka alınmalıdır. Sıcak ancak nefes alabilen, bir bebeğin kundaklanması bebeğin kendini güvende ve sıcak hissetmesini sağlar.

bebek banyo nasil yaptirilir bebek kuveti
Yenidoğan banyo ürünleri nasıl alınır?

6. Banyo ve Temizlik
İlk birkaç kez, yeni doğmuş bebeklerin sünger veya pamuklu çubukla hızlı bir şekilde silinmesi gerekir. Bununla birlikte, bebeğinizin banyoda eğlenceli bir sıçrama yapması çok uzun sürmez. Bu ayrıca ebeveynlerin yeni doğan bebekleriyle bağ kurabildiği özel bir zamandır.

Küvet: Bebeğin büyüklüğüne ve rahatınıza göre, piyasadaki mevcut seçenekler arasından ideal küveti seçin. Plastik küvetler, bebek banyosu temellerini temizlemek için daha kolay olsa da, bebeğiniz büyüdükçe küvet genişleyebilir. Ayrıca seyahat ederken kullanışlı olan şişme veya katlanabilir küvetleri seçebilirsiniz.

Havlular: Emici malzemeden yapılmış 2-3 yumuşak banyo havlusu alın ve bunları dolaştırın. Açık renkli pamuklu havlular en iyi seçenektir.

Bebek yıkama ve şampuan: Göz yaşartıcı, hafif, kokusuz şampuanlar ve bebek yıkaması mutlaka yapılmalıdır. Küçük bir şişeyi alın ve yeni doğmuş bebeğinizin cildiyle nasıl dolduğunu kontrol edin.

Masaj ve saç yağı: Yeni doğmuş bebeğinize masaj yapmak için badem veya hindistancevizi yağı gibi geleneksel yağları kullanabilirsiniz. Şişelenmiş yağlar alıyorsanız, nazik, organik bazlı ürünler alın ya da öneriler için bebeğinizin doktoruna danışın.

Bebek kremi: Yenidoğan bebeğinizin cildini, her banyodan sonra uygulanması gereken iyi bir bebek kremi ile nemlendirin. Vücudunuzun her yerine uygulanmadan önce bebeğinize bir yama testi yapın.

kablosuz ip bebek kamerasi
Yenidoğan odası için güvenli önlemler nelerdir?


7. Güvenlik

Yeni doğan bebeğinizin büyümesi için daha güvenli bir ortam oluştururken evinizi prova eden bebekler, kazalara neden olur. Eviniz için yüksek kaliteli karbon monoksit ve duman dedektörlerine yatırım yapın. Düşmeleri önlemek ve bebeğinizi belirli bir alanda tutmak için kuklalar ve merdiven kapıları çok gereklidir. Pencere ve dolap kapakları, priz kapakları, yangın korumaları, mobilya köşesi koruyucular ve daha birçok yeni buluş, yeni doğan bebeğinizin evinizi güvenli hale getirmesine yardımcı olabilir. Bir termometre, bir ilk yardım çantası ve hastalıklar hakkında bir kitap, evde bir bebek varken tutulması gereken en önemli ihtiyaçların başında gelir.bebek tasima kangurusu

8. Bebek taşıma ürünleri
Öğün vakti hazır olup olmadığınızı veya dışarı çıkıp çıkmayacağınızı öğrenmek için önemli bebek ekipmanı hazır bulundurmanız önemlidir. Bebeğiniz için kanguru kese bebek taşıyıcısına yatırım yapın. Bebeğiniz büyüdükçe onu bebek arabası veya çocuk arabası içine koyabilirsiniz. Piyasada ihtiyacınızı karşılayacak, boyut, renk ve farklı amaçlara sahip bebek taşıma ürünleri bulabilirsiniz.

bebek arabasi oto koltugu
9. Dışarıya çıkmaya hazırlık

Kullanacağınız ulaşım türüne bağlı olarak, seyahat hazırlığı önemlidir. Bebeğinizle birlikte evden çıktığınız zaman dışarıda rahat edebilmeniz için pek çok seçenek bulunuyor.

Bebek bezi çantası: Seyahat ederken tüm bebek ihtiyaçlarınızı saklamak için yeterli odaya ve ceplere sahip olan modaya uygun bir bebek bezi çantası alın.

Araba koltuğu / bebek arabası: Bu ürünleri sadece sık sık kullanmayı planlıyorsanız ve bulunduğunuz bölge bebek arabası dostuysa satın alın. Yaşadığınız semt bebek arabası kullanmaya müsait değilse pahalı bebek arabaları almaktan kaçının.

bebek doktoru


10. Sağlık

Bebeğinizin pediatristinin kliniğine veya hastanesine düzenli ziyaretler yapmak, yeni doğmuş çocuğunuzu sağlıklı tutmak için önemlidir. Yeni doğmuş bebeklerinizin saçlarını sadece bebek makasıyla kırpmak önemlidir. Bu makas, güvenliği sağlamak için yuvarlatılmış noktalara sahip kavisli bıçaklara sahiptir. Yeni doğan bebeğinizi büyütürken ellerinizi her zaman temiz tutmak için el dezenfektanları gereklidir.

Hava şartlarını göz önünde bulundurun
Yeni doğan bebeğin temel ihtiyaçlarını satın alırken, hava koşullarını ve mevsimi göz önünde bulundurmanız gerekir. Peki hangi mevsimde bebeğinize hangi ürünleri satın alabilirsiniz?

yaz deniz bebek

Yeni doğan bebekler için yaz ihtiyaç listesi

Daha önce bahsedilen detaylı kontrol listesine ek olarak, yaz aylarında doğmuş bir bebek için ihtiyaç duyacağınız birkaç eşya vardır.

Bebek yelekleri: Popper düğmeleri ve zarf boyunları ile beden takımları veya yelekler ideal yazlık giysilerdir.

Uyku kıyafetleri: Yeni doğan bebekler ilk birkaç ay için uyku tulumlarında yaşarlar.

Araba ya da çocuk arabası için güneş şemsiyesi: Seyahat için ideal, yeni doğan bebeğinizi bir sıcak çarpmasından korumak için bebeğinizin pusulası ve araç pencerelerinizde bir gölge ayarlayın.

Yaz şapkası: Bebeğinizin gözleri güneşten korunacak şekilde bir kenarlı şapka seçin.

Muslin örtüleri: Çoğu sallanan sandalye, çocuk arabası ve araba koltuğu, küçük elbisenizi terleten sentetik bir kumaşla gelir. Pamuk çarşafları, aralarında bir şey çizdiğinizde bebeğinizi serin tutar.

Güneş kremi: Yeni doğmuş bebeğinizin hassas cildinde kullanmak için en iyi güneş koruyucu türü için bebeğinizin çocuk doktoruna danışın.

yeni dogmus kiz bebek

Yeni doğan bebekler için kış ihtiyaç listesi

Kış aylarında, sıcaklıklar düşer ve bebeğinizin ek bir giysi olmadan ısınmasını zorlaştırır. Bebeğinizin sağlığına dikkat edin ve bu kontrol listesi ile kendinize bir iyilik yapın.

Bebek yorganı: Pazarda, yumuşak malzemelerle yapılmış ve farklı boyutlarda, desenlerde ve renklerde bulunan çeşitli bebek yorganları bulabilirsiniz. Ya da annelerimiz yorgan yapma konusunda oldukça yetenekliler. Onlardan da yardım alabilirsiniz.

Pazen çarşafları ve battaniyeler: Kaliteli battaniyeler ile pazen çarşaflara yatırım yapın. Bunlar yenidoğan bebeklerin soğuk günlerde sarmak için idealdir.

Tam kollu örgü yelekler: Örgü yelekler, doğrudan kışın bebekleri ısıttığı için tercih edilir. Bebeğinizi ısıtacak pek çok örgü modeline internetten araştırarak ulaşabilirsiniz.

Termal Giyim: Ekstra sıcaklık için bebeğinizin termal pantolon ve yeleklere ihtiyacı vardır.

Kazak veya hırka: Yeni doğan bebeğinizin kış kıyafetindeki son kat bir kazak olabilir. Yünün kızarıklık yaratıp yaratmadığını görmek için bebeğinizin cildine dikkat edin. Bu olursa, yün battaniyeyle birlikte birkaç pamuk katmanını tercih edin.

Yünlü şapkalar ve patik: Çoğu kazak takımında, bebeğinizin uygun bir takım olması için çorap ve şapkalar bulunur. Patikleri bir çift pamuklu çorap üzerine giydirebilirsiniz.

yeni dogan bebek sonbahar kiyafetleri

3. Yeni doğmuş bebekler için sonbahar ihtiyaç listesi

Sonbaharda yenidoğan bir bebek için, tüm mevsimler için listelenen bebek ürünleri ile birlikte birkaç ekstra şeye ihtiyacınız olacaktır. Bunlar şunları içerir:

Kısa kollu ve uzun kollu bebek yelekleri: Yaklaşık 5-6 çift yelek, ve hırka edinmek sonbaharda idealdir. Hava nemli olduğunda, yelek tüm bebeğinizin en önemli ihtiyacı.

Uyku tulumları: Gevşek uyumaya uygun uyku tulumları özellikle pamuktan yapılma sonbahar sırasında işe yarar. Yıkamak ve kurutmak kolaydır.

Pamuklu ceketler: Soğuk sonbahar günlerinde yeni doğmuş çocuğunuza pamuklu bir ceket giyebilirsiniz. Kışın da kış aylarında giymek için daha büyük bir beden alın.

Böcek kovucu ve dikenli ısı tozu: En iyi itici krem ve dikenli ısı tozu için bebeğinizin pediyatristine danışın. Bunları bebeğinizde sivrisineklerden ve sonbahardaki ısı döküntülerinden korumak için kullanın.

Yeni doğmuş bebeğinizin gelmesi için hazırlanırken yapılacak çok fazla şey var ve yukarıda listelenen gerekli tüm detaylar için alışveriş yapmak en önemli şeylerden biridir. Bu listeyle, küçük bebeğinizi sağlıklı, rahat ve mutlu tutmak için ihtiyaç duyacağınız tüm yeni doğmuş bebek ürünlerini listeledik. Gerisi size, sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almanıza kalıyor.

 

Yeni anneler burada buluşuyor! Siz de aklınıza takılanları, merak ettiklerinizi veya öğrenmek istediklerinizi bize Forum Anne Bebek Kulübü üzerinden yazabilirsiniz. Kadınlar olarak birlikte güçlüyüz!