Hamilelik sonrası genital estetik

0
533
Genital estetik kimlere yapılır?
Genital estetik kimlere yapılır?

Kimler genital estetik yaptırabilir? Sık doğum ya da normal doğum yaparken zorlanma sonucu deformasyon olmuş genital bölge bazen kadınları mutsuz edebiliyor. Mutlu evliliğin temel yapı taşlarından olan cinsellik de olumsuz etkilenebiliyor. İlerleyen yaşlarda farklı sağlık sorunlarını da beraberinde getirin bu durum ile ilgili Kadın Doğum Uzmanı, Jinekolog Op. Dr. Duygu Mutlu, Anne Bebek Kulübü okuyucuları için genital estetik ile ilgili merak edilenleri yazdı.

Genital estetik hangi durumlarda yapılır?

Her dönemin ihtiyacı olan genital estetik, artık her şeyin daha konuşulabilir olduğu günümüzde daha çok adından söz ettirmeye başlamıştır. Bazen sadece görsel anlamda bir düzeltme gibi görülse de çoğu kez altında bir ihtiyaç yatar.

En çok başvuru nedeni vajinal genişlik şikayeti

Genital bölge estetiği söz konusunda oldu mu ilk sırada vajinoplasti yani vajinal daraltma operasyonları yer alır. Geçirilen hamilelikler, travmatik doğum öyküsü, bazen de sadece genetik olarak dokuların fazla esnek olması neden olabiliyor. İlişkiden zevk alamama, ilişki esnasında gaz sesi, bitmek bilmeyen akıntılar ve bazen de buna eşlik eden idrar kaçırmaları genel başvuru nedenleri arasında.

Genital estetik çeşitleri nelerdir?
Genital estetik çeşitleri nelerdir?

Genç kızların en çok yaptırdığı ameliyat labioplasti

Labioplasti yani genital dudakların estetiğinde en sık yapılan küçük dudaklardaki küçültme ve büyük dudaklara yapılan dolgu işlemleri. Bu her zaman ilişkide özgüven eksikliği veya ağrı şikayeti ile karşımıza gelmez. Çoğu kez gelen, henüz cinsel hayatı bile olmayan genç kızların  spor yaparken yaşadığı zorlanmalar, dar kıyafet ve bikini giymekten utanma gibi nedenlerdir. 

Genital bölge kararmaları kabusunuz olmasın

Hormonal değişimlerin en hızlı olduğu ergenlik ve hamilelik gibi dönemlerin veya epilasyonun ardından artan genital kararmalar da oldukça sık başvuru nedenleri arasında. Lazer ile yapılan birkaç seansın ardından tatmin edici bir renk açılması mümkün.

Genital estetik ile tedavi edilen hastalıklar nelerdir?
Genital estetik ile tedavi edilen hastalıklar nelerdir?

Orgazm olamıyorum, var mı bir çözümü

Orgazm olamama, ilişkide hazzın olmaması veya vajinal kuruluk ve dolayısıyla ilişkide yaşanan ağrılar için de vajene yapılana dolgu, PRP ve lazer uygulamaları mevcut. Yine klitoris üzerinde fazla deri varsa bunun yeniden tasarlanması mümkün.

Yeni trend Barbie Estetiği

Tabii her estetikte olduğu gibi genital estetiğin de bazı trendleri var. Her ne kadar çoğu kez bu bir ihtiyaç meselesi olsa da bazen tamamen görsel amaçlıdır. Barbie estetiğinde hedef küçük dudakların tamamen büyük dudakların içinde olduğu ve karşıdan bakıldığında vajen girişinin görülmediği, barbie bebeklerdeki o düz görüntüdür. Bu operasyonda genelde küçük dudaklar daha da küçültülür ve karın bölgesinden liposuction ile alınan yağ dokusu büyük dudaklara enjekte edilerek istenilen görüntü elde edilir.

Ameliyatsız estetik de mümkün

Çoğu kez hastalar estetik yaptırmak ister ancak narkozdan ve ameliyattan korkar. Çoğu günübirlik işlem olsa da ameliyat korkusu olan veya vakti olmayan hastalarda öğle arasında bile yapılabilen lazer işlemleri ile hastayı ağrı olmadan, anestezi almadan 15-20 dk lık bir seansla normal hayatına geri döndürmek mümkün.

Anneler burada buluşuyor! Siz de aklınıza takılanları, merak ettiklerinizi veya öğrenmek istediklerinizi bize Forum Anne Bebek Kulübü üzerinden yazabilirsiniz. Kadınlar olarak birlikte güçlüyüz!

 

Önceki İçerikGebelikte tarama testleri nelerdir
Sonraki İçerikAnnelerin kabusu ateş neden olur?
Op Dr Duygu Mutlu - Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı 2012 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezuniyeti ardından İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden kadın hastalıkları ve doğum uzmanlığını aldı. Öğrencilik yıllarından itibaren ilgi duyduğu medikal estetik ile uzmanı olduğu jinekoloji dalını birleştirip genital estetik alanında hem yurtiçi hem yurtdışından aldığı eğitimler ve özel ilgi ile her gün kendisini daha da geliştirmektedir. Bu alanda pek çok yeniliğe imza atıp, uzmanlık bitirme tezini de menopoz kadınlardaki genital sorunlara PRP uygulamaları üzerine yazdı. Yine genital estetiğe olan merakı ürojinekoloji alanında kendini geliştirmeye yöneltti ve idrar kaçırma ameliyatları başta olmak üzere pek çok vakayı vajinal yolla yapmaya başladı. Jinekolojinin yanısıra doğal ve sağlıklı yaşama olan tutkusu ve aynı zamanda yoga eğitmeni olması da hasta yaklaşımında her zaman daha doğala yakın ve bütüncül olmaya onu yöneltti. Kanıta dayalı tıbbın bilimselliğine duyduğu şüpheler ile fonksiyonel tıp alanında uzmanlaşmaya ve bu konuda araştırmalarına devam etmektedir. Kendisi fonksiyonel tıbbı tamamen bilimsel, kişiye özel ve geleceğin bütüncül tıp yaklaşımı olarak açıklamaktadır. Bu bütüncül yaklaşımı mesleğinin tabanına oturtmuş ve gerek tedavisi olmayan gibi sunulan polikistik over sendromu gibi kronik hastalıklara yaklaşırken gerek de gebe takiplerinde ve doğumlarında kullanmaktadır. Gebelerinin stressiz ve huzurlu bir gebelik geçirmesini sağlamaya çalışmak ve her kadının hayatının en özel deneyimlerinden biri olan doğumu en sade, en mahrem, en doğal ve tam da hayal ettikleri şekilde yaşamalarını sağlamak mesleki felsefesidir. Şuan İstanbul Özel Birinci Hastanesinde görevine devam etmektedir.

Bir Cevap Yazın