Hamilelik dönemi epilasyon yöntemleri

0
368
Hamilelikte epilasyon yöntemleri nelerdir?
Hamilelikte epilasyon yöntemleri nelerdir?

Hamilelik dönemi epilasyon yöntemleri nelerdir? Hangi epilasyon yöntemi daha uygundur? Epilasyon yöntemlerinde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Hamilenin hassas teni dikkat etmesi gerekenler nelerdir? Cilt Bakım Uzmanı Yasemin Miras hamileler için epilasyon yöntemlerini Anne Bebek Kulübü’nde yazdı.

 

Epilatör ile epilasyon 

Epilatör cımbız mantığıyla tüyleri kökünden alır. Sarjlı ya da adaptör yardımıyla elektrik ile çalışır. Farklı model ve markalarla piyasaya sürülmüş epilatörler mevcuttur. Alışık olanlarda hiçbir etki yapmazken hassas olan ciltlerde acı hissi ile yapımı zorlaşabilir.

Lazer epilasyon 

Lazer epilasyon, tüylerdeki koyu pigmenti hedef alır ve kıl köklerinde geri dönüşümsüz bir etki bırakır. Hamilelik döneminde hormonlar çok aktif olduğu için, tüylerde çok dirençli etki gösterdiği için hamilelik döneminde lazer epilasyondan alınacak başarı oranı oldukça düşüktür. Hamileler üzerinde etkisi de araştırılmadığı için lazer epilasyon yapanlar, hamilelik öncesinde ya da sonrasında yapılması tavsiye edilir.

Ağda ile epilasyon

Ağda kılları kökünden aldığı için 30 güne yakın rahatlık sağlayabilir.  Fakat gebelik sırasında cildiniz dış etkenlere daha duyarlı olabilir. Hamilelik ile birlikte cilt daha hassas olur ve vereceği acı rahatsız edici olabilir. Acısına karşı duyarlılığınız geliştiyse ve rahatsız etmiyorsa tercih edebilirsiniz.

Ağda çeşitleri: Sir ağda, ılık ağda, Roll-on ağda, çam sakızı ağda, kalıp ağda, boncuk ağda ve ağda bantlarını seçebilirsiniz.

Tercih ettiğiniz noktada ağda öncesi ve sonrası antiseptik losyon kullanmayı unutmamak gerekir. İdeal ve hijyenik koşullarda yapılırsa ağda hem ucuz hem de güvenilir bir yöntemdir.

Tüy dökücü krem ve spreyler ile epilasyon

Tüy dökücülerde endişe yaratan husus; içerisinde kimyasalların bulunmasıdır.

Ancak bunların kullanımı konusunun güvenli ya da zararlı olabileceği konusunda yapılmış çalışma bulunmamaktadır.

Herhangi bir kozmetiği uygulamadan önce cildinizin küçük bir alanına sürüp, tepki oluşup oluşmadığına bakın. Havayla temas edince keskin koku veren kimyasallar alerjik reaksiyon oluşturabilir.

Hamilelikte epilasyon yöntemleri nelerdir?
Hamilelikte epilasyon yöntemleri nelerdir?

Tıraşlama ile epilasyon

Gebelik esnasında uygulamak için en kolay yöntemdir. Jilet kullanarak tüylerin tıraşlanması hem ucuz hem de güvenilir bir yöntemdir. Karnınız büyümeye başladığında eşinizden yardım isteyebilirsiniz.

Günümüzde bayanlar içinde üretilen çok çeşitli tıraş bıçakları mevcuttur. Cildinizde çizikler, ufak çaplı yaralanmalar olmaması için ucuz olanı değil koruyuculuğu en iyi olanı seçmelisiniz. Tek, çift, üç, dört ve beş bıçaklı olanı da mevcuttur. Etrafındaki koruyucu jel ile çizikleri önleyenleri de bulunmaktadır.

İşlem sonrasında cildinizi yumuşak tutacak E vitamini içerikli bir nemlendirici kullanabilir, tüylerin çıkmasını biraz daha geciktirebilirsiniz.

Hamilelikte epilasyon nasıl yapılır? Kolay yolları nelerdir? Dilerseniz forum sayfamızda tecrübeli annelerimizden destek alabilirsiniz! Siz de aklınıza takılanları, merak ettiklerinizi veya öğrenmek istediklerinizi bize Forum Anne Bebek Kulübü üzerinden yazabilirsiniz. Kadınlar olarak birlikte güçlüyüz!   

Bir Cevap Yazın