Hamilelik dönemi cilt lekelenmeleri için doğal çözümler…

0
560
Hamilelik lekelerine neden oluşur?
Hamilelik lekelerine neden oluşur?

Pek çok hamile, hamilelik dönemindeki lekelenmelerden şikayet eder? Peki hamilelik döneminde lekelenmeler neden oluşur? Doğal reçetelerle hamilelik lekelerinden kurtulmak mümkün müdür? Melasma olarak da bilenen hamilelik lekelerinin çözüm yolları nelerdir? Hamilelik lekeleri kimlerde görülür? Hamilelik dönemi lekelenmeleri ile ilgili merak edilenleri Cilt Bakım Uzmanı Yasemin Miras, Anne Bebek Kulübü için yazdı.

Hamilelik lekeleri neden oluşur?

Hamilelik döneminde hormonlarda meydana gelen değişiklikler ciltte lekelenmelere neden olur. Özellikle güneş ışığı, ciltteki pigmentasyonu arttırdığı için kalıcı hamilelik lekelerine yol açabilir.

Kadınların hayattaki en özel dönemi olan hamilelik sürecinde meydana gelen bu ciltteki lekelenmeler anne adaylarını artık rahatlatabilir. Bazen koyu bazen açık şekilde kendini gösteren bu lekeler doğru tedavi yöntemiyle önlenebilir.

Melasma olarak da nitelendirilen hamilelik lekeleri, bacak ve kol gibi çeşitli yerlerde görülse de en sık yüzde rastlanır. Yüz haricinde yanaklar, boyun, alın ve dudak üstünde de hamilelik lekeleri görülebilir. Lekelenmeler kişinin genel sağlık durumu ve hormon yapısına göre değişiklik gösterir.

Hamile lekeleri hormonların haricinde doğum kontrol hapı kullanıldığı zaman ya da yüzde uygulanan ağda veya bazı kozmetik ürünler sebebiyle de ortaya çıkabilmektedir.

Öncelikle Ultraviyole ışınlarından korunmak için doktorunuzun önerdiği bir güneş koruyucudan yararlanmanızı tavsiye ederim.

Okumalısınız: Hamilelikte cilt lekeleri (Hiperpigmentasyon) nedir, neden olur?

Hamilelik lekelerine doğal çözümler nelerdir?
Hamilelik lekelerine doğal çözümler nelerdir?

Okumalısınız: Hamilelikte makyaj yapılabilir mi?

Hamilelik dönemi lekeleri için doğal çözümler nelerdir?

Hamilelikte aşırı kilo artışı ve hormonların değişmesiyle ciltte bir takım lekeler ortaya çıkabilir. Bu lekeler estetik olarak hoş olmayan bir görünüme sebep olur. Alacağınız bazı önlemlerle bu lekelerden kurtulabilirsiniz

E vitamini ve hint yağı

Hazırlanışı: E vitamini ve Hint yağını iyice homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.

Kullanımı: Her akşam yatmadan önce lekelere sürülürse cilt lekelerinde gözle görülen bir azalma olur.

Nişasta tozu ve susam tohumu

Hazırlanışı:

Nişasta ve susam tohumunu bir kabın içinde iyice ezin. Bu iki maddeyi bir krem kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin.

Kullanımı:

Oluşan karışımı cilt lekelerine her gün düzenli olarak sürün.

Maydanoz suyu maskesi

Malzemeler:

  • 1 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı taze limon suyu
  • 2 çay kaşığı bal

Hazırlanışı:

Maydanozları iyice yıkadıktan sonra robota alın. Limon suyunu ekleyin. Maydanozlar kıyılana kadar iyice çekin. İçerisine balı da ilave ettikten sonra iyice karıştırın.

Kullanımı:

Hazırladığınız maskeyi lekelerin olduğu bölgelere sürün. Yaklaşık 15 dakika bekledikten sonra ılık su ile durulayın. Bu maskeyi haftada 1 kere yapmanız yeterli olacaktır.

Düzenli uyguladığınız takdirde, maydanoz maskesinin cilt lekeleri ve kırışıklıklara etkisini kısa sürede görebilirsiniz

Okumalısınız: Evde doğal ürünlerle cilt bakımı nasıl yapılır?

Hamilelik dönemi lekeleri ve diğer cilt problemleri ile ilgili doğal reçeteleri merak mı ediyorsunuz? Dilerseniz forum sayfamızda tecrübeli annelerimizden destek alabilirsiniz! Siz de aklınıza takılanları, merak ettiklerinizi veya öğrenmek istediklerinizi bize Forum Anne Bebek Kulübü üzerinden yazabilirsiniz. Kadınlar olarak birlikte güçlüyüz!

 

Bir Cevap Yazın