Hafta hafta hamilelik rehberi: 1. Hafta Hamilelik

0
1926
Hafta hafta hamilelik 1. hafta
Hafta hafta hamilelik 1. hafta

Birinci trimesterde ve ilk haftadaysanız…

Alışmaya başlayın. Her şey hafta hafta ne kadar hızlı değişecek, göreceksiniz! Mutluluk, merak ve heyecan gibi duygularınız da günbegün yükselişe geçecek! Neler olacağını öğrenmek istemez misiniz?

Adet krampları, pedler ve çikolata aşermeleri güle güle! Merhaba gebelik krampları, gebelik pedleri ve daha büyük çikolata aşermeleri! 
Bu hafta, doğum sonrasına kadar son adet döneminiz olabilir. Tadını çıkarın! Her ay yumurta düşmesi, rahimin kalınlaşması, kan akıntısı dönemini yaşamayı seviyor olsanız bile onlar durmadan kucağınıza almayı umduğunuz bebeğinizin hayata gelmesi mümkün olamayacak.
Bebeğiniz
…

Teknik olarak gebeliğiniz ilk haftası. Bebeğiniz sizin için çok parlak bir yıldız gibi olabilir ama o sadece yumurtalığınızda bir yumurta. Son periyodunuzun ilk günü, yani 280 günün 1. gün olarak kabul edilir. Kesin gebe kaldığınızı anlamanız için önünüzde 14 veya daha fazla gününüz var.

Birkac satir govde metni ekle 17
hafta hafta hamilelik

Siz…
Gebeliğinizin ilk iki haftası, aslında tam anlamıyla gebe değilsiniz. Hekiminiz, son adet döneminizin ilk gününden 40 hafta sayarak doğum yapacağınız günü hesaplayacak. Bebeğinizin rahminize ilk düştüğü günden itibaren değil. 

Adet görürken, rahimde kanama olur, duvar örer ve yumurta en şanslı ve hızlı spermle buluşmak için fallopia kanalına yerleşmeye hazırlanır. 

Gebe kalmayı düşünüyorsanız, hayatınızdaki sigara ve alkol gibi tüm anlamsız ve zararlı alışkanlıkları bir yana bırakmanız gerekecek. Aynı zamanda doğum öncesi vitaminlerden  kullanmaya başlamalısınız. Bu vitaminler beyninizi ve nöral tüp kaynaklı doğum etkilerinden korur. Mümkünse gebe kalmadan önce kullanmaya başlayın ve unutmayın, 9. ayın sonuna kadar kullanabilirsiniz!

Belirtiler
…

Kanamanın 5’ten 7 güne uzaması
: Bu son süreci uzun bir zaman yaşayacaksınız. Hamile kaldığınızda sadece adetiniz kesilmeyecek, aynı zamanda emzirdiğiniz sürece adetiniz birkaç ay olmak üzere ileri bir tarihe ertelenecektir. Eğer hijyenik pedler kullanıyorsanız onları sakın çöpe atmayın. Çünkü doğumdan sonra vajinal akıntı ve kanama sürecinde ihtiyacınız olacak.

Okumalısınız: Ay ay hamilelikte beslenme

2. Hafta

Yeni anneler burada buluşuyor! Siz de aklınıza takılanları, merak ettiklerinizi veya öğrenmek istediklerinizi bize Forum Anne Bebek Kulübü üzerinden yazabilirsiniz. Kadınlar olarak birlikte güçlüyüz!

Bir Cevap Yazın