Evde kahkül ve perçem nasıl kesilir? Yüz şeklinize uygun saç kesimi nasıl olmalı?

0
6378
2020 saç ve kahkül modelleri
2020 saç ve kahkül modelleri

Evde saç kesimi nasıl yapılır? Evde kahkül nasıl kesilir? Evde saç nasıl boyanır? Son zamanlarda kadınların en çok merak ettiği sorular sanırım bunlar!… Koronavirüs nedeniyle artık çok zaruri olmadıkça birçok alışkanlığımızı erteliyoruz. Bunlar arasında kuaföre gitmek de başı çekiyor. Peki kuaföre gitmeden evde saç bakımını nasıl yapacağız? Saçımızı ve kahküllerimizi nasıl keseceğiz? Resimli anlatım için makas ve tarağınızı alıp buyrun okumaya… 

Evde saç nasıl kesilir? 

Karantina günlerinde pek çok işimizi evde kendimiz yapıyoruz. Aslında bu sürece çok da yabancı değilim. Daha önce oturduğum 3+1 evimi tek başına boyamak gibi çılgınlıklarım olmuştu. Hatta hızımı alamayıp, kapıları da Yunan adaları ve Bodrum’da olduğu gibi mavinin en sevdiğim tonuna da boyamışlığım da var. Saçlarımı da pandemi günleri öncesinde zaten evde boyuyordum. Tek radikal aksiyonum saç kesimini de evde yapmaya başlamak oldu!

Evde saç kesmek, aslında çok da zor değilmiş. Bu konuda Google ve YouTube’da o kadar fazla kaynak ve yöntem var ki. Pandemi sayesinde içimizdeki saç kesme ve şekillendirme yeteneğini de ortaya çıkardık diyebilirim. Bu yazıda sizinle saç kesme ve evde kahkül kesme deneyimimi paylaşacağım. Kendim kolaylıkla kestiğim ve saçlarımı severek kullandığım için bu yöntemi sizlerle de paylaşmak istedim.

Penelope Cruz Mango saç modeli
Penelope Cruz Mango saç modeli
Penelope Cruz Mango saç modeli
Penelope Cruz Mango saç modeli

Evde kahkül nasıl kesilir? 

Bir gün evde otururken birden aklıma köklü bir değişim isteği düştü. Saçlarımın havasını ve enerjimi değiştirmek istedim. Daha önce ünlü kuaförlerde kahkül kestirme denemelerim olsa da bu çabalar nedense hep olumsuz sonuç verdi. Bir dönem Penolope Cruz MANGO’nun yüzü olmuştu ve o zamanlar kestirdiği kahküllere bayılmıştım. Tam da istediğim gibiydi. Ancak bir türlü istediğim saç kesimine  kavuşamıştım. Neyse, o gün bugündü! Bir cesaretle aldım elime makası ve açtım Google’ı! Kız kardeşim dehşet içinde yüzüme bakıyor… “Nasıl yani saçını mı keseceksin?” diye sordu çekinerek. “Evet, keseceğim” diye cevap verdim, nereden geldiğini bilemediğim bir özgüvenle. Sonra Google görselleri baktım, inceledim ve biraz taktik öğrendim. Sıra geldi saçları kesmeye… Ellerim titremedi değil ama şak diye de kestim. Sonra yavaşça kahküllerimi sağa sola savurdum ve sonu gerçekten şahane! Tam da hayal ettiğim gibi olmuştu ve bunu ben başarmıştım! Kendimi gururla tebrik ettim ve yeni saçlarımın keyfini sürmeye başladım. Şimdi uzadıkça elime makası alıp, iki hareketle şaaakkk diye kesiyorum saçları!..

Nurhan Demirel, evde kahkül ve perçem kesimi
Nurhan Demirel, evde kahkül ve perçem kesimi
Nurhan Demirel, evde kahkül ve perçem kesimi
Nurhan Demirel, evde kahkül ve perçem kesimi
Nurhan Demirel, evde kahkül ve perçem kesimi
Nurhan Demirel, evde kahkül ve perçem kesimi

Yüz şekline göre kahkül ve perçem modelleri 

Kahkül kesmek aslında oldukça radikal bir karar. Herkese yakışmayabiliyor. Keza daha önce de söylediğim gibi ünlü kuaförlere kestirmeme rağmen kahküllerim asla istediğim gibi olmamıştı. Bir de neredeyse günde 2 kez canlı yayın yaptığım ve çok yoğun ekran önünde olduğum bir dönemde kahkül kesmeye niyetlendim. Sonuç istediğim gibi olmasa ne yapacağım, nasıl bir cinnet geçireceğim tam bir muamma!… Neyse ki sonuç tam da istediğim gibi oldu da böyle bir tecrübe yaşamak zorunda kalmadım. Ancak burada en çok dikkat etmeniz gereken kritik nokta yüz şeklinize göre ddoğru kahkül ve perçem modelini seçmek. Şimdi aşağıda paylaşacağım resimli anlatıma göre yüz şeklinizi belirleyelim. Ardından benim kahküllerimi nasıl kestiğimi göstereceğim.

Yüz şekline göre kahkül ve perçem modelleri
Yüz şekline göre kahkül ve perçem modelleri

Bu görsele göre benim yüz şeklim oval ve kahküllerim de hafif yana doğru taranmış, kesinlikle dümdüz değil. Bir de çok kısa kesmemeye gayret gösterin. Kaşlarınızın hizasında keserseniz daha rahat edersiniz. Uzun keserseniz gözlerinizi kapatır ve rahat kullanamazsınız.

evde kahkul kesimi, saç kesimi resimli anlatim evde kahkul kesimi, saç kesimi resimli anlatimevde kakul kesimi, saç kesimi resimli anlatim

Adım adım evde kahkül kesimi – Resimli anlatım 

1. Adım: Keseceğiniz Bölümü Belirleyin!

Keseceğiniz bölümü belirleyin. Bu bölüm göz bebekleri hizasından başlayıp başın ortasına doğru üçgen şeklini almalıdır.

İPUCU: Üçgen ne kadar dar olursa yüzünüz o kadar küçük ne kadar geniş olursa yüzünüz de o kadar geniş görünür.

2. Adım: Saçı Islatın!

Saçı daha kolay kesebilmek için fön suyu veya su ile ıslatıp tarayın. Dilerseniz kuru da kesebilirsiniz. Ben genellikle kuru ve fönlü kesiyorum. Böylece boyunu daha rahat ayarlıyorum.

3. Adım: Keseceğiniz Noktayı Belirleyin!

Saçınızı yukarıdaki resimde olduğu gibi ayırın ve kıvırarak keseceğiniz noktayı belirleyin.

4. Adım: Kesin!

Cesaretin var mı aşka? diye kendinizi motive edip, keskin bir makasla saçınızı kesin.

5. Adım: Düzeltin!

Dilerseniz perçemin uçlarını küçük hareketlerle düzeltin veya kısaltın.

Önceki İçerikBatı Antalya’nın antik kentleri
Sonraki İçerikSezaryen doğum hakkında bilmeniz gerekenler
1983 yılı Ordu doğumlu olan Nurhan Demirel, Ortaköy Zübeyde Hanım Anadolu Kız Meslek Lisesi Grafik Tasarım Bölümü’nün ardından, Marmara Üniversitesi Matbaa Öğretmenliği Bölümü’nü bitirmiştir. Nurhan Demirel, 15 yılı aşkın süredir bilişim sektöründe iletişim danışmanı olarak hizmeti vermiş ve farklı platformlar için içerik üretmiştir. TRT 1’de yayınlanan kara mizah programı RADAR’ın, Kanal 1 Televizyonu’nda yayınlanan Bravoo isimli şaka programının senaryo yazarıdır. Nurhan Demirel’in; Turkcell Blog, Media Markt’ın teknoloji bloğu Media Trend, Kadinmag.net, Uçuş Noktası, PCkoloji ve Macline dergilerinde, sürekli olarak yazıları yayınlanmaktadır. AnneBebekKulubu.com'un Kurucu Ortağı ve Genel Yayın Yönetmeni'dir. LOCARD Global Cyber Security Summit adıyla Türkiye’nin ilk global siber güvenlik konferansını düzenleyen Demirel, “İlişkisi yok” isimli kitabıyla, sosyal medyanın ilişkileri nasıl etkilediği konusunda araştırmalar yapmıştır. Çocuklar için alternatif teknoloji okulu PlayLab Türkiye’yi hayata geçiren Demirel, Bilişim Muhabirleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olarak STK’ların çalışmalarına destek olmaktadır.

Bir Cevap Yazın