Evde bebe bisküvisi nasıl yapılır?

0
747
Evde bebe bisküvisi yapımı
Evde bebe bisküvisi yapımı

Evde bebe bisküvisi yapmayı denediniz mi? Büyük küçük bebe bisküvisini sevmeyen nerdeyse yoktur. Büyük küçük herkesin severek tüketeceği, Gıda Teknikeri Pelin Kahraman Avşar, sağlıklı bebekler için sağlıklı beslenmeye gönül vererek evde bebe bisküvisi tarifini Anne Bebek Kulübü için yazdı.

Ek gıda dönemi ile birlikte heyecan duyulan hazırlıkların başında bence bebe bisküvisi gelir.

Bebe bisküvisi sanıldığı kadar zor değil aksine mutfağın en basit tariflerinden biri. Hazır satılan, sağlıksız ürünler yedirmek yerine bir seferde hazırlanıp gönlünüz rahat bir şekilde bebeğinize yedirebileceğiniz ve aynı zamanda uzun zaman yetecek olan bir yiyecek bebe bisküvisi.

Bebe bisküvisini robottan geçirip kahvaltılarla birlikte, yoğurt ile karıştırarak ara öğünlerde, 1 yaşını geçmiş çocuklarda süt ile ıslatarak, 1 yaşından küçük bebeklerde anne sütü ile ıslatılarak, bebek magnolia yapımında ve muhallebilerde kullanabilirsiniz.

Dikkat edilmesi gereken durumlardan biri; robottan çektiğiniz bisküvilerin az kısmını buzdolabında, kalan kısmını dondurucuda muhafaza ederseniz erken dönemde bozulmamış olacaktır. Diğeri ise; içeriğindeki her malzemeyi üç gün kuralına uyarak daha önceden tattırmış, herhangi bir alerji riskiyle karşılaşmamış olmanız gerekiyor.
Ani dışarı çıkılması gerektiği durumlarda, ani gelen misafir olduğunda pratik bir şekilde hazırlanıp kurtarıcı bir ara öğün oluyor.
Şimdi kolları sıvayıp bir kaç dakika içerisinde hazır hale getirebileceğiniz bebe bisküvisinin hazırlanışına gelecek olursak ;
Evde bebe bisküvisi nasıl yapılır?
Evde bebe bisküvisi nasıl yapılır?
Malzemeler:
  1. 2 çorba kaşığı tereyağı
  2. 2 çorba kaşığı soğuk sıkım zeytinyağı
  3. 2 çorba kaşığı ev yoğurdu
  4. 1 adet küçük yerli muz
  5. Yarım çay bardağı bebe irmiği
  6. 1,5 su bardağı tam buğday unu
Hazırlanışı:
Tereyağını oda sıcaklığında erittikten sonra muzu çatalla ezelim ve  tüm malzemeleri karıştıralım. Ne yumuşak ne sert bir hamur elde edelim. Şeritler halinde kesip çatalla bastırarak şekil verelim. 160 derecede pişirelim. Hamur istediğiniz kıvama gelmezse tam buğday ununu kendinize göre ayarlayın. Her un verimi farklıdır.
Sadece bebekler için değil kendiniz içinde çay ile birlikte denemenizi tavsiye ederim.
Şifa olsun. 
Yeni anneler burada buluşuyor! Siz de aklınıza takılanları, merak ettiklerinizi veya öğrenmek istediklerinizi bize Forum Anne Bebek Kulübü üzerinden yazabilirsiniz. Kadınlar olarak birlikte güçlüyüz!
Önceki İçerikErgenlik dönemi beslenmesi neden önemlidir?
Sonraki İçerikBebekler için incirli ara öğün tarifi
Uludağ Üniversitesi Gıda teknolojisi mezunuyum. Evli ve 2 çocuk annesiyim.. Bursa’da ikamet ediyorum. Tam bir Bursa sevdalısıyım. Bir cathering şirketinde proje müdürü olarak görev yapıyorum. Türkiye’de işini severek yapan %17 insandan bir tanesi olarak kendimi çok şanslı hissediyorum. Mutfağı seviyorum. İnsanları yemek yerken seyretmek büyük bir mutluluk benim için. Amatör olarak fotoğraf çekiyorum. En sevdiğim kısmı ise yapılan özel yemekleri ölümsüzleştirmek. Alternatif tıp ile ilgiliyiz ailecek. Ekolojik yaşam, kimyasalsız yaşam hayat hedefim. Artık her şeyin katkılı olduğu bu dünyada katkılardan bir nebze olsun uzak kalabilmek adına yazılan hayat tecrübeleridir okuduklarınız. Umarım birilerine ses, birilerine nefes olabilir.

Bir Cevap Yazın