Dünya turu yapmak artık hayal mi oldu?

0
1002
Dünya turu yapmak istiyorum diyenler dikkat!
Dünya turu yapmak istiyorum diyenler dikkat!

Dünya turu yapmak birçoğumuzun hayalini süslüyor. Ancak korona günlerinde bu hayalimiz artık hayal olarak kalacağa benziyor. Anne Bebek Kulübü Seyahat Editörü Hülya Çatalbaş, dünya turu yapmak isteyenler için yazdı!..

80 günde devri alem!..

Yıllar önce Jules Verne’nin 80 Günde Devri Alem romanını okuyunca dünyayı acaba bende dolaşabilir miyim diye hayal kurmuştum. Yıllar geçti bu hayalimi hep ertelediğimi fark ettim. Elimden geldiğince birçok ülkeyi dolaştım. Fakat tam bir dünya turunu gerçekleştiremedim. Bir yandan bu hayal beni heyecanlandırıyor. Çünkü klasik turların çok ötesinde belki içsel bir yolculuk. Belki hayatıma farklı bir anlam katacak olan bir serüven.

Örneğin;

– Ata değil de file binmek istiyorum. Her dile ait birkaç kelime öğrenmek istiyorum.

– 24 saat gündüz ve 24 saat gece yaşantısını tecrübe etmek istiyorum.

– Soğuğu hic sevmem ama buzulları görmek istiyorum. Hatta onlara dokunmak.

– Türkmenistan’da ki “Cehennem Kapısı” adıyla anılan Darvaza kraterini görmek istiyorum. Sonra beyaz kumlarda dolaşmak.

Dünyayı keşfetmek istiyorum

Dünya zıtlıklar üzerine kurulu aslında. Herşeyin bir zıttı varken bunu dünyayı gezerken yaşamak çok enteresan bir duygu olabilir. Belki bu yolculuğumda bir kabileyle karşılaşacağım. Herşey öyle sıradan ki hayatımda. Herşey değil aslında hayatımda bana güven veren insanlar dışında. Avrupa’ya bile gitmek artık sıkıcı geliyor bana. Pizza , makarna dışında çok ilginç bir yemek istiyorum. Daha farklı inançları ve yaşantıları olan insanların hikayelerini okuyorum işte onları tanımak istiyorum. Hepimiz farklı yerlerde olsak da aynı gökyüzüne bakıyoruz. Sonra bende o insanlara kendi kültürüme ait olan bir yemek yapmak istiyorum. Düşününce bile çok güzel değil mi ?

dünya turu yapmak ne kadar tutar?
dünya turu yapmak ne kadar tutar?

Siz siz olun, hayallerinizi ertelemeyin! 

Bu yolculuğa çıktığımda umarım yamyamlarla karşılaşmam. Kendimi bir kazanın içinde tuz ve karabiber eklenip haşlandığımı düşününce tüylerim diken diken oluyor 😊 Şaka bir yana kim bilir bunu daha önce yapsaydım ne kadar çok anlatacak hikayem olurdu . Oysa artık kendi ülkemizde farklı bir şehre bile gidemiyoruz. 

Umarım bu sadece COVID-19 ile sınırlı kalır,  insanlık bunu yok eder. Bende yıllar önce kurduğum bu hayalimi yaşarım. 

Hayallerinizi ertelemeyin ! Anda kalmanız dileğiyle ….

 

Bir Cevap Yazın