Instagram’da mutlaka takip etmeniz gereken çocuk doktorları

0
8949
Instagram en iyi çocuk doktorları listesi
Instagram en iyi çocuk doktorları listesi

Bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile birlikte vaktimizin çoğunu sosyal medyada geçiriyoruz. Bugünlerde uzmanlar gerekli olmadıkça hastaneye veya doktora gitmeyi önermiyor. İşte tam da bu noktada Instagram’da ki çocuk doktorları imdadımıza yetişiyor. Yeri geliyor soru cevap etkinlikleri yapıyorlar, yeri geliyor canlı yayınlarla bebeklerin sağlığı konusunda annelere destek oluyorlar. Çocuk büyütme macerasında bizlere destek olan Instagram’ın en iyi çocuk doktorlarını sizler için listeledik. İşte sosyal medyayı en verimli kullanan çocuk ve aile dostu pediatristler! 

Çok takipçisi olması iyi bir doktor olduğunu göstermiyor 

Sosyal medyanın çok yaygın bir şekilde kullanılması ile birlikte pek çok doktor da artık sosyal medya hesabından hastaları ile buluşuyor tecrübelerini paylaşıyor. Buraya kadar herşey normal. Ancak bir süre sonra şöyle yanlış bir algı oluşmaya başladı: Doktorun takipçisi ne kadar yüksekse, mesleğinde o kadar başarılıdır! 

Hemen bu yanılsamayı ışık hızı ile düzeltelim! 2015 yılında Nobel ödülü alan bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar’ın Instagram’da 151bin takipçisi var. Kendisinin 1 milyon takipçisi olmayabilir, çekilişlerle size iPhone hediye etmeyebilir ama milyonlarca takipçiden daha değerli Nobel bilim ödülü var… Umarım burada yaptığım ironi anlaşılmıştır. İşte bu yüzden doktor hesaplarını takip ederken popülariteye değil, doktorun mesleki kariyerine, ne kadar faydalı bilgiler paylaştığına ve takipçilerinin sağlık problemleri ile ne kadar ilgili olduğuna bakmak gerekiyor. Diğer taraftan şunu da aklımızdan çıkarmamalıyız; doktorlar gün içerisinde çok yoğun bir şekilde çalışıyor, bazı doktorlar 150’den fazla hastaya bakıyor, bizlerin 5 dakika takmaktan sıkıldığınız maskeleri neredeyse  günün tamamında yüzlerine takıyorlar. Yetmiyor üstüne siperlik ve tulum giyiyorlar. İşte bu şartlar altında bir de Instagram hesaplarından takip ettikleri hastaların ve bebeklerin sağlık sorunlarına yetişmeye çalışıyorlar.

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

 

@drfahrettinkoca

Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca, aynı zamanda bir çocuk doktoru. Bakanımız, Instagram hesabındaki 10.6 milyon takipçi ile Türkiye’de en fazla takipçisi olan siyasetçi konumuna yükseldi. Açıkçası bir bilim insanının sosyal medyada bu kadar popüler olması oldukça sevindirici.  Kendisi aynı zamanda İstanbul Medipol Üniversitesi Hastanesi ve Medipol Hastaneleri’nin de sahibi. 

Koronavirüs sürecinden önce 1 milyondan az takipçisi bulunan Koca’nın  salgın sürecinde sempatik ve babacan davranışları, toplumu her akşam bilgilendirmesi ve esprili paylaşımlarıyla sosyal medyada hızlıca yükselmesine neden oldu. İnsanın içinden “Bakanım bir çekiliş yapalım mı ne dersiniz?” diye sormak geçiyor. 

@hekimanne - Dr. Görkem Astarcıoğlu Instagram sayfası
@hekimanne – Dr. Görkem Astarcıoğlu Instagram sayfası

@hekimanne

Dr. Görkem Astarcıoğlu, Instagram’da takip etmekten keyif aldığımız ve çok sevdiğimiz bir çocuk doktoru. Hesabında her gün çocuk sağlığı ile ilgili güncel bilgileri paylaşıyor. “Bebek Rehberi İlk Bir Yıl” kitabı, her evde olması gereken başucu eseri diyebilirim. Bugünlerde YouTube kanalını da hayata geçirdi. Artık YouTube üzerinden de Görkem hocamızı takip edebilir, paylaştığı bilgilerden faydalanabilirsiniz.

Doktorumuz aynı zamanda bir kadın girişimci. Yeri geliyor çocuk sağlığının takibi için mobil uygulama geliştiriyor, yeri geliyor çocuklar için vitamin takviyeleri geliştirip, üretiyor.  Şiddetle takip etmenizi öneririm!

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Görkem Astarcıoğlu’nun tüm yazılarını okumak için buraya tıklayın! 

@guncel_anne - Um. Dr. Elif Pınar Çakır Instagram Sayfası
@guncel_anne – Um. Dr. Elif Pınar Çakır Instagram Sayfası

@guncel_anne

Dr. Elif Pınar Çakır, dijital dünyanın en popüler doktorlarından birisi, Instagram’ın kraliçesi. Yıllardır blog sayfasında, internet sitelerinde, gazetelerde ve son olarak Instagram’da içerik üretiyor. “Bebekler Ne İster” isimli kitabı, 0-2 yaş bebekler için ay ay gelişim ve sağlıklı büyüme rehberi olarak bebekli aileler için adeta bir başucu eseri. Doktorumuz, yoğun çalışma saatlerine rağmen annelerin ihtiyaç duyduğu güncel bilgileri her gün Instagram sayfasında paylaşıyor. Aynı zamanda canlı yayınlarla ailelerin sorularını yanıtlıyor ve bebeğinizin büyüme serüvenine eşlik ediyor. Takip etmezseniz çok şey kaçırırsınız!

Uzm. Dr. Rıfat Can Öztürk
Uzm. Dr. Rıfat Can Öztürk

@rifatcanozturk

Dr. Rıfat Can Öztürk, takipçilerinin sevgisini kazanmış oldukça çalışkan bir doktor. Düzce’de özel bir hastanede görev yapıyor. Vakit buldukça annelerin en ihtiyaç duyduğu konularda videolar çekerek, gelen yüzlerce soruyu tek tek yanıtlamaya çalışıyor. Aynı zamanda influencer anneler, yayıncılar ve markalarla işbirliği içerisinde. Rıfat hoca ile çalışmak da hayli keyifli ve etkili. Hem internet sitemizde yayınlanan yazıları iyi okunuyor, hem de yapmış olduğumuz marka iş birlikleri oldukça verimli geçiyor. Kendisi ile canlı yayında sohbet etmek de bir hayli keyifli. Mutlaka takip etmelisiniz.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Rıfat Can Öztürk’ün bütün yazılarını okumak için buraya tıklayın!

@bekircakmak - Uzm. Dr. Bekir Çakmak Instagram Sayfası
@bekircakmak – Uzm. Dr. Bekir Çakmak Instagram Sayfası

@dr.bekircakmak

Dr. Bekir Çakmak, işinde oldukça başarılı hem de teknolojiyi oldukça iyi kullanan bir  çocuk doktoru. Yeniliklere ve iş birliklerine açık, rahat iletişim kurulabilen, işinde oldukça dikkatli ve titiz bir uzman. Hastaları tarafından da çok seviliyor. Muayenehanesi Ataşehir‘de, bize komşu. Hem Instagram, hem YouTube, hem de TikTok hesabında güncel konularda video ve paylaşımlar yaparak aileleri bilgilendiriyor. Yaptığı paylaşımların altına yüzlerce yorum geliyor. Her gün düzenli bir şekilde aksatmadan ailelerin ihtiyaç duyabileceği konuları araştırıp, sosyal medyadan ve kendi sitesinden paylaşıyor. İstanbul Anadolu yakası çocuk doktoru tavsiyesi isteyenler kendisinden randevu alabilirler.Takip etmenizde fayda var.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Bekir Çakmak’ın bütün yazılarını okumak için buraya tıklayın!

 

Prof. Dr. Hasan Yüksel - Çocuk Allerji ve Astım Uzmanı
Prof. Dr. Hasan Yüksel – Çocuk Allerji ve Astım Uzmanı

@cocuk_allerji_ve_astim_klinigi

Prof. Dr. Hasan Yüksel, Çocuk Allerji ve Astım Uzmanı. Hem mesleki olarak çok bilgili ve deneyimli hem de insan ilişkilerinde çok başarılı bir doktor. Pandemi günlerinde hasta olduğumda aslında şikayetimin sinüzit değil, bahar alerjisi olduğunu beraber keşfettik! O yüzden hocamıza ayrıca minnettarım. Ayrıca Hocamla birlikte çocuklarda alerji konusunda çok kapsamlı çalışmalar hazırladık. Annelerin aklına gelebilecek tüm soruları neredeyse kendisine sordum ve çok detaylı yanıtlar aldım. Çocuğunda alerji olabileceğini düşünen anneler buraya tıklayarak, hocamızla yaptığımız kapsamlı röportajı okuyabilir. Kendisinin muayenehanesi İzmir’de. İzmir’de yaşayan annelerimiz randevu alarak, hocamızı ziyaret edebilirler. 

Çocuklarda bahar alerjileri ile ilgili Prof. Dr. Hasan Yüksel’in hazırladığı rehbere de buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

@dr_mehmetcengiz - Instagram Sayfası
@dr_mehmetcengiz – Instagram Sayfası

@dr_mehmetcengiz

Dr. Mehmet Cengiz ile ilk olarak Mardin’de görev yaparken tanıştık. Her gün neredeyse 150’den fazla bebeğe bakıyor, bu da yetmezmiş gibi benim sağlık sorunlarıma yetişmeye çalışıyordu. İş birliğine açık, oldukça yardımsever ve hastalarına her koşulda yardımcı olmaya çalışan idealist bir çocuk doktoru. Sayfasında da sürekli hediyeli paylaşımlar yapan doktorumuzu takip etmenizde fayda var. Bugün itibarı ile Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesi‘nde yeni görevine başladı. Ankaralı annelere duyurulur: Bebesini alan koşsun!

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Cengiz’in bütün yazılarını okumak için buraya tıklayın!

@uz.dr.dundaryaykiran-Instagram Sayfası
@uz.dr.dundaryaykiran-Instagram Sayfası

@uz.dr.dundaryaykiran

Dr. Dündar Yaykıran, Dündar hoca çok mütevazi ve idealist bir doktor. Anne Bebek Kulübü internet sitemizin en çalışkan uzmanları arasında yer alıyor. Ailelerin ihtiyacı olan tüm konularda kendisine danışıp, birlikte içerik üretiyoruz. Yakın zamanda da kitabı “Hoş geldin Bebek” okuyucusuyla buluştu.  Şu günlerde yeni kitabının hazırlıklarını yapıyor. Şimdiden başarılar diliyorum!..

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Dündar Yaykıran’ın bütün yazılarını okumak için buraya tıklayın!

@drfatihsaracoglu - Dr. Fatih Saraçoğlu Instagram Sayfası
@drfatihsaracoglu – Dr. Fatih Saraçoğlu Instagram Sayfası

@drfatihsaracoglu

Dr. Fatih Saraçoğlu, çok paylaşımcı ve samimi bir doktorumuz. Mesajlarına hızlıca döner ve işbirliğine açıktır. Kendisiyle uzun zamandır iletişim halindeyiz. Hem çalışması, hem de sohbeti oldukça keyiflidir. Ailelerin soru ve sorunları ile yakından ilgilenir, neredeyse her gün bilgilendirici postlar ve videolar paylaşır, canlı yayınlarla annelerin sorularını yanıtlar ve özlü sözleriyle duygularımıza tercüman olur. Özellikle son zamanlarda sağlam çocuk takibi, özel aşılar ve büyüme geriliği konularında paylaşımlar yapıyor. Şanlıurfa’da özel bir hastanede görev yapıyor. Salgın döneminde mutlaka takip etmeniz gereken doktorların başında geliyor.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Fatih Saraçoğlu’nun bütün yazılarını okumak için buraya tıklayın! 

@drabdurrahmanyildirim - Instagram Sayfası
@drabdurrahmanyildirim – Instagram Sayfası

@drabdurrahmanyildirim

Dr. Abdurrahman Yıldırım, uzun zaman Şişli Memorial Hastanesi Pediatri Servisi‘nde görev yaptıktan sonra bu yıl Nişantaşı’nda muayenehanesini açtı ve minik afacanları kabul etmeye başladı. Pandemi süresince hastanelere gitmeye çekinen aileler için özel doktor muayenehaneleri gerçekten iyi bir alternatif oldu.  İstanbul Avrupa yakası çocuk doktoru tavsiyesi isteyenler kendisinden randevu alabilirler.  Hocamız aynı zamanda güncel konularla ilgili hazırladığı makaleler, canlı yayınlar ve videolarla ailelere bu zorlu süreçte destek oluyor. Videolarındaki kusursuz diksiyonunun sırrını da buradan açık edelim: Hocamız tiyatro eğitimi almış. O yüzden videolarda bir İstanbul beyefendisi gibi düzgün konuşuyor.  Kendisini takip etmenizde fayda var.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Abdurrahman Yıldırım’ın bütün yazılarını okumak için buraya tıklayın!

@pediatrikulubu- Dr. Muhammet Ali Varkal Instagram Sayfası
@pediatrikulubu- Dr. Muhammet Ali Varkal Instagram Sayfası

@pediatrikulubu

Dr. Muhammet Ali Varkal, Bugünlerde Instagram’da çok aktif olmasa da oldukça başarılı ve ilgili bir çocuk doktoru. Uzun yıllar İstanbul’da bulunan Özel Memorial Hizmet Hastanesi’nde hizmet verdikten sonra şimdilerde İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nde (Çapa Tıp Fakültesi) görev yapıyor. Çok titiz, paylaşımcı ve iletişime açık biri. Kendisiyle çocuk sağlığı konusunda pek çok içeriğe imza attık. Pandemi günlerinin etkisi biraz hafiflediğinde hocamız yeni yazıları ve paylaşımlarıyla bizlerle birlikte olacak. Kendisine sabır ve kolaylıklar diliyoruz.   

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. M. Ali Varkal’ın bütün yazılarını okumak için buraya tıklayın! 

@uzm.dr.diclecelik - Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Dicle Çelik Instagram Sayfası
@uzm.dr.diclecelik – Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Dicle Çelik Instagram Sayfası

@uzm.dr.diclecelik

Uz. Dr. Dicle Çelik; o tatlı mı tatlı, güler yüzlü mü güler yüzlü bir pediatri uzmanı. Çocukların hem Dicle Ablası hem de sağlıklarının koruyucusu. Sosyal medyada da epey aktif. Çalıştığı hastanede tam 11 senedir bulunduğu için bu hastaneye gelen tüm çocukları büyüttü diyebiliriz. Özellikle Instagram postlarında ailelerin çoğunun kafasını karıştıran konularda çözüm önerileri sunan, merak edilen çocuk hastalıkları konularını eğlenceli dille anlatan Dicle hocamız, sosyal medyanın sevilen isimleri arasında. Ayrıca ne zaman Anne Bebek Kulübü’nün bir sorusu olsa içtenlikle yanıtlıyor ve tüm takipçilerimizi de bilgilendiriyor. Hasta hekim ilişkisini bu kadar iyi yürütebilen nadir doktorlardan biri olan Dicle hanım, sosyal medyanın da yeni yıldızı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Ayrıca hocamız, hastalarına 7/24 dönüş yapan, aşı konusunda aileleri teşvik eden bir hekim. Bu arada doktorumuzu sık sık televizyonların ana haber bültenlerinde de görmek mümkün; kendisi ünlü pediatri uzmanları arasında yer alıyor.

@uzm.dr.eliferdemozcan - Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Elif Erdem Özcan
@uzm.dr.eliferdemozcan – Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Elif Erdem Özcan

@uzm.dr.eliferdemozcan

Uz. Dr. Elif Erdem Özcan; genç ve başarılı Pediatri Uzmanı ve minik hastaların gözdesi. Instagram’da paylaştığı güzel bilgilerle ebeveynleri bilgilendirmeye çalışan doktorumuzun sosyal medya sayfasını incelediğinizde mesleğini nasıl sevdiğini anlamanız mümkün. Konuşkan, güler yüzlü olarak bilinen doktorumuz, iletişim konusunda çok iyi. Bütün bilimsel çalışmalarda, kongrelerde, seminerlerde görebileceğiniz doktorumuz, bulunduğu hastanede yedinci senesinin içinde. Aşı karşıtlığı konusunda özellikle paylaşımlar yapan Elif hocamız, aileleri doğru bilgilendirmek için elinden gelen ne varsa yapıyor.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Alp Tunç
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Alp Tunç

@uzm.dr.alptunc

Alp hocamız gündemi takip eden ve çocuk sağlığı açısından önemli konuları sosyal medya hesabından paylaşan oldukça başarılı bir doktorumuz. Ayrıca pandemi öncesi bebek ve çocuklar için ilkyardım kursu, ek gıda ve bağışıklık sistemi güçlendirme workshopları düzenliyor, aileleri canlı canlı bilgilendiriyordu. Şu günlerde Antalya’da yeni muayenehanesini açmakla meşgul. Antalyalı anneler çocuklarının takibi için doktorumuzdan destek alabilirler. İhtiyaç duyan ebeveynlerimiz pandemi günlerinde online doğuma hazırlık, yenidoğan bebek bakım eğitimi gibi konularda hocamızla iletişim kurabilirler.

Dünyada ilk koronavirüs vakaları çıktığında hocamızla birlikte ilk haberleri yaptık ve olası risklere karşı aileleri uyardık. Açıkçası işin buralara geleceğini hiç de tahmin etmezdik!

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Alp Tunç’un yazılarını okumak için buraya tıklayın. 

@drmustafaduyar - Dr. Mustafa Orhan Duyar Instagram Sayfası
@drmustafaduyar – Dr. Mustafa Orhan Duyar Instagram Sayfası

@drmustafaduyar 

Dr. Mustafa Orhan Duyar, çok çalışkan bir pediatri asistanı. Öğrencilik yıllarından bu yana sosyal olarak aktif birisi. Anne Bebek Kulübü için de içerikler üretiyor ve bizlere destek oluyor. Bugünlerde Instagram’da çok fazla paylaşım yapmasa da, sosyal medya hesabı üzerinden iletişim kurduğunuzda elinden gelen desteği veriyor. Daha fazla bilgi paylaşımı yapması durumunda yakın gelecekte kendisini fenomen doktorlar arasında görebiliriz.

Asistan doktorumuzun “Son Mektup” isminde yayınlanmış bir şiir kitabı da var. Şimdilerde Kayseri Şehir Hastanesi Pediatri servisinde görev yapıyor. 

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Orhan Duyar’ın bütün yazılarını okumak için buraya tıklayın! 

NOT: Takip edilmesi gereken tüm doktorlarımız için liste güncelleniyor. Listenin  tamamına bir kaç gün içerisinde ulaşabilirsiniz.

Önceki İçerikDünya turu yapmak artık hayal mi oldu?
Sonraki İçerikBebeklerde pişik ve isilik (sivilce) nasıl geçer?
1983 yılı Ordu doğumlu olan Nurhan Demirel, Ortaköy Zübeyde Hanım Anadolu Kız Meslek Lisesi Grafik Tasarım Bölümü’nün ardından, Marmara Üniversitesi Matbaa Öğretmenliği Bölümü’nü bitirmiştir. Nurhan Demirel, 15 yılı aşkın süredir bilişim sektöründe iletişim danışmanı olarak hizmeti vermiş ve farklı platformlar için içerik üretmiştir. TRT 1’de yayınlanan kara mizah programı RADAR’ın, Kanal 1 Televizyonu’nda yayınlanan Bravoo isimli şaka programının senaryo yazarıdır. Nurhan Demirel’in; Turkcell Blog, Media Markt’ın teknoloji bloğu Media Trend, Kadinmag.net, Uçuş Noktası, PCkoloji ve Macline dergilerinde, sürekli olarak yazıları yayınlanmaktadır. AnneBebekKulubu.com'un Kurucu Ortağı ve Genel Yayın Yönetmeni'dir. LOCARD Global Cyber Security Summit adıyla Türkiye’nin ilk global siber güvenlik konferansını düzenleyen Demirel, “İlişkisi yok” isimli kitabıyla, sosyal medyanın ilişkileri nasıl etkilediği konusunda araştırmalar yapmıştır. Çocuklar için alternatif teknoloji okulu PlayLab Türkiye’yi hayata geçiren Demirel, Bilişim Muhabirleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olarak STK’ların çalışmalarına destek olmaktadır.

Bir Cevap Yazın