Diş çıkarma döneminde bebekler nasıl beslenmeli?

0
2655

Her bebek diş çıkarma döneminde farklı tepkiler verir. Ateşlenen, iştahı olmayan, uyumayan, huzursuz ve sürekli ağlayan bebekler olmaları olağan bir durum bu dönemde. Bunun başlıca nedeni damak gelişimi ve diş çıkarma evresinde yaşadıkları acı..

Bu acıyı biraz olsun hafifletmek, bebeklerimizi biraz olsun rahatlatabilmek adına bir kaç doğal yöntemden bahsetmek istiyorum.

·         Soğuk havuç, muz, pırasa, erik, taze soğan, taze sarımsak gibi boğazına kaçmayacak türden sebze ve meyveler verebiliriz bebeğimizin eline. Soğuk olması damaklarını uyuşturacağı için rahatlatacaktır.

·         Karanfil yağı ile diş masajı yapalım.

Bebeklere diş masajı nasıl yapılır?
1 avuç kadar kuru karanfili blenderden geçirip toz haline getirelim. Küçük bir kavanoza koyduğumuz öğütülmüş karanfilin üzerini geçecek kadar zeytinyağ ilave edip, 2-3 gün buzdolabında bekletelim. Bekleyen karanfil yağını soğuk bir şekilde dairesel hareketlerle bebeğimizin damağına masaj yapalım.
Bebeğimiz muhtemelen karanfil yağının tadını sevmeyecek ve ağlayacak. 1-2 dakika içerisinde rahatlattığını gözlemleyeceksiniz. Bununla birlikte karanfilin faydalarına bir göz atalım:

Karanfil; Antioksidan özelliğinin yanı sıra Omega 3 ve Omega 6 nın çok bulunduğu ender bitkilerdendir. Kalsiyum, potasyum, sodyum ve manganez deposudur. A, K, E ve B6 vitaminleri açısından zengindir. Ayrıca karanfil grip, nezle, soğuk algınlığı ve boğaz ağrılarına iyi gelir. Balgam söktürücü özelliği vardır. Ağız içerisinde oluşan yara ve mikroplara iyi gelir.

Aynı zamanda yapacağınız bu karanfil yağı masajı ile bebeğinizin bir çok hastalığının önüne geçmiş olursunuz.

Bir Cevap Yazın