Çocuğunuzu kendi yatağına alıştırmanın 5 yolu

0
597
bebek çocuk
bebek çocuk

Uzmanlar çocuğunuzu kendi yatağına alıştırmak için net bir yaş vermekten kaçınıyorlar. İdeal olarak çocuklarınızın kendi yatağına geçeceği zaman duygusal olarak daha da olgunlaştığı zaman dilimine denk getirilmelidir. Bu süreçte çocuk yatağı, yardımcı objeler ve sıralayacağımız 5 fikir size yardımcı olabilir.

1.Yer Yatağı Yapmak

İlk adım olarak yatağı değil ama odayı paylaşmak iyi bir başlangıç olabilir. Küfün bir yer yatağı ya da bir uyku tulumunu yatak odanızın zeminine sererek onu hazırlayabilirsiniz. Bu gerçekten benim ikinci çocuğumda işe yaradı. Başlangıçta yatak odamıza koyduğum yer yatağında kendini güvende hissederek, kesintisiz uyumaya başladı. Ben onu cesaretlendirdikçe haftada birkaç gece kendi odasında uyumaya başladı.

2. Yeni yatak odası.

Çocuğunuzun kendi odasına geçişini onun için gerçekten özel bir hale getirmek istiyorsanız ona yeni bir oda tasarlayıp, yeni bir yatak almanızı öneririz. Bu aşamada alacağınız her kararda çocuğunuzun da fikrini almanız gereklidir.

3. Uykuya geçiş objesi

Benim deneyimimde kızım benim yattığında bile karanlıktan korkuyordu. Odasına geçme aşamasında bu sorunu küçük bir gece lambası ile çözdük. Sizin çocuğunuz kendi seçeceği başka bir obje ile de yalnız kalmanın negatif etkilerini daha rahat atlatabilir. Bu küçük bir oyuncak, ayıcık, karanlıkta parlayan yapıştırmalar, ninni çalan bir mekanizma ya da güzel koku veren aromatik bir yağ olabilir. Çocuklar bu objeyi seçme konusunda çok başarılılar. Onlara sadece seçenekler sunun.

4.İstisnaları kabul edin

Çocuklar bazen daha fazla güvende hissetmek isterler. Çocuğunuz hasta ise, bir kabus gördüyse ya da çok yoğun olduğunuz bir gün sizinle daha fazla vakit geçirmek ve oyun oynamak için kıvrandıysa beraber uyumak onun kendisini çok daha güvende hissetmesine, rahatlamasına ve aranızdaki bağın kuvvetlenmesine yardımcı olur.

5.Pijama partileri

Çocuğunuz tamamen kendi yatağına alıştıktan sonra arada sırada sizin ya da onun odasında pijama partileri verebilirsiniz. Bu çocuğuna beraber uyumanın sizin için de çok özel olduğunu hatırlatmanın hoş bir yoludur. Duygusal bağınızı tazelemek için daha büyük yaştaki çocuklarda da işe yaradığını söylemeliyim.

Bir Cevap Yazın