Çalışan anneler için pratik mutfak önerileri

0
1681

Özellikle son yıllarda çalışan bayanların artması, yeni doğum yapmış annelerin zamanla yarışması ve yeni ev kurmuş bayanların bocalaması üzerine hayat kolaylaştırıcı bir yazı olacağına eminim.

Çalışan kadınlara pratik öneriler
Her ne kadar on yıldır cathering sektöründe çalışsam ve gıdacı olsamda yeni evlendiğimde bende bir bocalama dönemi yaşadım tabi ki. O yıllarda İlk internetten araştırdığım konulardan biri ‘Çalışan bayanlara pratik öneriler’ oldu. Zamanla ‘Misafir nasıl ağırlanır’, ‘Yeni annelere hayat kolaylaştırıcı tarifler’ olarak yerini aldı. O günden beri edindiğim tecrübelere dayanarak gönül rahatlığı ile paylaşıyorum sizlerle.

– Soğan doğramayı sevmeyenler için; istediğiniz adet kadar soğanı doğrayıcı ile yemeklik parçalayın. Alacağı kadar kavanoza koyup zeytinyağına boca edin. Zeytinyağı iki hafta kadar muhafaza edecektir. Bu şekilde sulanmıyor ve acı kokusu olmuyor. İşten geldiğinizde veya acele yemek yapmanız gerektiğinde bir kaşık alıp tencereye koyunca direk yemeğinizi yapmaya başlayabiliyorsunuz. Misafir geleceğinde zamandan tasarruf etmiş oluyorsunuz.
Nohut, kuru fasülye, yeşil mercimek, buğday gibi bakliyatları diri olacak şekilde haşlayıp dondurucuya koyduğumuzda çorba yapımında kolaylık sağlayacaktır.
– Dondurucunuzda her zaman bulunması kolaylık olan gıdalar olsun.
– Mısır tanesi; pizza yapımında güzel oluyor. Salatalar için ideal.
Patlıcan ve Kırmızı kapya biber közlemesi ; ani gelen misafir için güzel bir salata alternatifi. Kapya biberi kahvaltılarda sirkeli zeytinyağlı olarak çeşit yapabilirsiniz.
kullanabilirsiniz.
Kaşar peyniri rendesi; omlet ,pizza ve kaşarlı ana yemekler için pratik oluyor.
– Köfte hamuru alıp, kasap köfte, izmir köfte, misket köfte şeklinde buzluğa atabiliriz. Anında çözündürüp kullanabileceğimiz bir ana yemek alternatifi.
Buzluk böreği; her zaman olmazsa olmazı olmalı dondurucunun. Patatesli yapacağınızda yufkayı sararken yağlı süte bulayın, çözündürüp fırınladığınızda farkı göreceksiniz. Peynirli sigara böreği kahvaltılar için güzel bir alternatif oluyor.
– Cezerye; petibör büsküvileri parçalayın. 10 kadar havucu rendeleyip 3-4 çorba kaşığı şeker ve hafif su ile yumuşayana kadar pişirin. Bisküvilerin içerisine vanilya ile ilave edip yoğurun. Dondurucudan çıkarttığınızda hindistan cevizi ile servis edin. Kahve ve çay yanına anında çözülüp ikram edilebilecek hafif bir tatlı. Yine bisküvilerden mozaik pasta yapıp dondurabilirsiniz.
– Kırmızı lahanayı salamura yapıp dolapta saklayabilirsiniz. Salataların içerisine, lahmacun gibi etli yemeklerin içerisine güzel bir seçenek oluyor.
– Kemikleri müsait bir zamanınızda kaynatıp kavanozlara pay edin. Çorbalarda pilavlarda bir hafta boyunca kullanabilirsiniz.
– Kuşbaşı etleri hiçbir şey katmadan kavurup kavanozla dolapta saklayın. İki hafta kadar kendini muhafaza ediyor. Düğün çorba yapımında, kavurmalı pilav yapımında kolaylık sağlıyor.
– Daha fazla çeşit seven bayanlar için; yaprak sarma, içli köfte, bulgur köftesi, şerbetlenmemiş kuru tatlılar, havuç topları, kek, kurabiye.
– Domates sosu her zaman destekçiniz olacak. Dolma içi hazırlarken, menemen ve zeytinyağlı yemekler yapımında, kızartma ve makarna soslarında büyük kolaylık.

Bir misafiriniz geleceği zaman menünüzden birinin hazır olduğunu bilmek bile sizi rahatlatacaktır. Bu yüzden her zaman poğaça ve tatlı gruplarından müsait zamanlarınızda kendinize yaparken bir miktar kadar da dondurucunuza atın. Sevgilerle..

Bir Cevap Yazın