Bebekler için bezelye çorbası nasıl yapılır?

0
551
Bebeklerde ek gıda dönemi geldiğinde anneler tarif arayışına girer. Bebekleri için en sağlıklı ürünleri bulup nasıl yedireceklerini düşünürler. Her yeni gıda deneyiminde 3 gün kuralının önemini artık biliyorsunuz. Gıda Teknikeri Pelin Kahraman Avşar, sağlıklı beslenmeye gönül vererek, bebekler için bezelye çorbası tarifini Anne Bebek Kulübü okuyucuları için yazdı.

Bezelyenin faydaları nelerdir?

Çorba bebeğimizin atlanmaması gereken bir öğünüdür. Fakat bazı günler bebeğimize ne çorbası yapacağız diye düşündüğümüz oluyor. Bu günlerde dondurucuda olan sebzeleri değerlendirebiliriz.
Örneğin yazdan sakladığımız bezelyelerden yapılmış bir çorba güzel bir alternatif olacaktır.
Bezelye besleyici bir sebzedir. İçerisinde Kalsiyum, C vitamini, A vitamini ve Demir bulunur. Özellikle C vitamini açısından oldukça zengin bir sebzedir.
Havuç ve bezelye birbirine çok yakışan bir ikili olduğundan bebeklerinizin damak tadına uyacağından eminim.
20211201 190359 0000
Bezelye çorbası nasıl yapılır?

Bezelye Çorbası Nasıl Yapılır?

Malzemeler
  • 1 çay bardağı yıkanmış bezelye
  • Yarım patates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı soğuk sıkım zeytinyağı
  • 1 su bardağı içme suyu
Hazırlanışı
  • Bezelyeleri yıkayalım ve tencereye alalım.
  • Patates, havuç ve sarımsağı doğrayıp suyu ilave edelim.
  • Sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
  • İlk sıcaklığı geçince blenderdan geçirelim ve zeytinyağ ilave edip karıştıralım.
Şifa olsun
Yeni anneler burada buluşuyor! Siz de aklınıza takılanları, merak ettiklerinizi veya öğrenmek istediklerinizi bize Forum Anne Bebek Kulübü üzerinden yazabilirsiniz. Kadınlar olarak birlikte güçlüyüz!
Önceki İçerikSezaryen sonrası doğum nasıl olmalı
Sonraki İçerikÇocuklarda merak duygusu ve dikkat edilmesi gerekenler
Pelin Kahraman Avşar
Uludağ Üniversitesi Gıda teknolojisi mezunuyum. Evli ve 2 çocuk annesiyim.. Bursa’da ikamet ediyorum. Tam bir Bursa sevdalısıyım. Bir cathering şirketinde proje müdürü olarak görev yapıyorum. Türkiye’de işini severek yapan %17 insandan bir tanesi olarak kendimi çok şanslı hissediyorum. Mutfağı seviyorum. İnsanları yemek yerken seyretmek büyük bir mutluluk benim için. Amatör olarak fotoğraf çekiyorum. En sevdiğim kısmı ise yapılan özel yemekleri ölümsüzleştirmek. Alternatif tıp ile ilgiliyiz ailecek. Ekolojik yaşam, kimyasalsız yaşam hayat hedefim. Artık her şeyin katkılı olduğu bu dünyada katkılardan bir nebze olsun uzak kalabilmek adına yazılan hayat tecrübeleridir okuduklarınız. Umarım birilerine ses, birilerine nefes olabilir.

Bir Cevap Yazın