Bebekler için brokoli çorbası tarifi

0
999
Brokoli çorbası tarifi
Brokoli çorbası tarifi
Ek gıda dönemindeki her bebeğin farklı damak tadı vardır. Bazı bebekler seçici olsalar da anneler sağlıklı besinleri vermenin bir yolunu bulurlar. Bu yollardan biri de çorba ile tadım yaptırmak olabilir. Herkes için sağlıklı besin grubuna giren brokoli, bebekler için de sağlıklıdır ve yine her bebek brokoliyi yemek istemeyebilir. Daha önce brokoli çorbası yaptınız mı? Brokoli çorbası nasıl yapılır? Gıda Teknikeri Pelin Kahraman Avşar, sağlıklı beslenmeye gönül vererek, bebekler için brokoli çorbası tarifini Anne Bebek Kulübü için yazdı.
Brokoli, bebek ve çocukların damak tadına oldukça farklı geliyor. Kimi bebek ağzına bile almak istemezken kimi bebek çok severek yiyor. Zorlamamak, sabırlı olmak ve sonradan yeniden teklif etmenin önemini uzmanlar oldukça vurguluyor.
Brokoliyi her ne kadar 6 ay itibari ile verilse de 8 ay sonrası verilmesini tavsiye eden uzmanlarda var. Ben 8 aylıkken ilk denememi BLW yöntemi ile yaptım ve sonuç çokta iç açıcı değildi. Unutması için bir kaç gün bekledim ve sonrasında bu çorbayı yaptım. Sonuç mükemmel.
Bir kaç kez bu çorbadan yaptıktan sonra tek brokoliden yapılmış çorba yapmayı düşünüyorum.
Sizlerin de bu konuda önerileriniz varsa ve bizimle paylaşırsanız mutlu oluruz.
Brokolinin faydaları nelerdir?
Brokolinin faydaları nelerdir?

Brokolinin faydaları nelerdir?

  • Brokoli C vitamini deposudur.
  • Brokoli saçı güçlendirir, dökülmesini kırılmasını önler ve çabuk uzatır.
  • Lif kaynağıdır. Hücre yapısını korur, vücut direncini arttırır ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
Brokoli gaz yapan bir sebze olduğundan bebeğinize rahatsızlık verdiğinizi düşündüğünüz an sonraki aylara bırakmanızı tavsiye ederim.
Brokoli çorbası nasıl yapılır?
Brokoli çorbası nasıl yapılır?

Brokoli Çorbası Nasıl Yapılır?

+6 ay ve üzeri

Malzemeler:
  • 2 çiçek brokoli
  • Yarım havuç
  • Yarım patates
  • İçme suyu
  • 1 çorba kaşığı bebe irmiği
  • 1 çay kaşığı soğuk sıkım zeytinyağı
Yapılışı:
  • Sebzeler soyulur, yıkanır ve doğranır.
  • Üzeri geçecek kadar içme suyu ilave edilir ve ocağa alınır.
  • Haşlanmak üzere iken bebe irmiği ilave edilir ve irmik piştiğinde altı kapatılır.
  • Blender ile püre haline getirilir ve zeytinyağı eklenir.
Şifa olsun.
Anneler burada buluşuyor! Siz de aklınıza takılanları, merak ettiklerinizi veya öğrenmek istediklerinizi bize Forum Anne Bebek Kulübü üzerinden yazabilirsiniz. Kadınlar olarak birlikte güçlüyüz!
Önceki İçerikBebekler için incirli ara öğün tarifi
Sonraki İçerikEl-ayak-ağız hastalığı nedir?
Pelin Kahraman Avşar
Uludağ Üniversitesi Gıda teknolojisi mezunuyum. Evli ve 2 çocuk annesiyim.. Bursa’da ikamet ediyorum. Tam bir Bursa sevdalısıyım. Bir cathering şirketinde proje müdürü olarak görev yapıyorum. Türkiye’de işini severek yapan %17 insandan bir tanesi olarak kendimi çok şanslı hissediyorum. Mutfağı seviyorum. İnsanları yemek yerken seyretmek büyük bir mutluluk benim için. Amatör olarak fotoğraf çekiyorum. En sevdiğim kısmı ise yapılan özel yemekleri ölümsüzleştirmek. Alternatif tıp ile ilgiliyiz ailecek. Ekolojik yaşam, kimyasalsız yaşam hayat hedefim. Artık her şeyin katkılı olduğu bu dünyada katkılardan bir nebze olsun uzak kalabilmek adına yazılan hayat tecrübeleridir okuduklarınız. Umarım birilerine ses, birilerine nefes olabilir.

Bir Cevap Yazın