Bebek masajı yapmanın püf noktaları

0
1023

Onlar da masaj sever… Anne ve bebek arasındaki bağı en çok güçlendiren bebek masajını ihmal etmeyin. Uzmanlardan aldığımız bilgi ve öneriler ışığında sizin için pratik ve faydalı olanları derledik.

Yüz masajı

Bebeğinizin yüzü meme emme, diş çıkarma, ağlama ve çevresinde durmadan büyüyen dünyayla karşı karşıya kalmaktan dolayı sürekli ve büyük bir stres altında kalır. O yüzden masaj şart!

– Parmaklarınızı bebeğin alnının ortasına koyun ve şakaklara, oradan da yanaklara doğru masaj yapın.

– Başparmaklarınızla bebeğinizin göz kapaklarını şakaklara doğru hafifçe ovun.

– Yine başparmaklarınızla bebeğin burnunu yanaklara doğru hafifçe bastırarak ovun.

– Çeneden kulak arkalarına doğru hafifçe masaj yapın.

Kol masajı

– Bebeğinizin kolunu kaldırın, omuzdan bileğe doğru önce bir elinizle, sonra da ötekiyle sıvazlayarak masaj yapın. Bu yöntemin adı Hint Masajı Tekniği. Hint Tekniğini uyguladığınızda ovma işlemini bilekte bitirmeyip ellere kadar da uygulayabilirsiniz.

– Aynı hareketi bu kez de bilekten omuza doğru tekrarlayın. Ters yönde yapılan bu masaja da İsveç Tekniği denir. Bebekler el masajına bayılır.

– Bebeğin elini açın, her parmağını sırayla ovun. Elinin üstünü ve avucunun içini parmaklara doğru aşağı yukarı ovun.

Karın masajı

– Ellerinizi kendinize doğru kum çeker gibi bebeğin karnından bacaklarına doğru hareket ettirin.

– Bebeğin bacaklarını havaya kaldırın, dizlerden bükerek hafifçe karına doğru bastırın. Karın kaslarının gevşemesini sağlayacaktır. Bebeğinizin bacaklarını bileklerinden kavrayarak sol elinizle tutun.

– Bir önceki hareketleri sadece sağ elinizi kullanarak yapın. Bu mideyi rahatlatacak ve masajın daha derinlere etkili olmasını sağlayacaktır.

– Karın masajını, parmaklarınızın ucunu bebeğin göbeğinde soldan sağa doğru yürüterek tamamlayın. Bu hareket bebeğin gazının çıkarılmasına yardımcı olur.

Bacak masajı

– Bacağı her iki elinizle yukarı kaldırarak tutun ve ellerinizi birbirine ters yönlerde çevirerek bacağını ovun. Kalçadan bileğe doğru ellerinizin bu hareketini sürdürün.

– Aynı hareketi bilekten kalçaya doğru tekrarlayın. Kollara uyguladığınız burma yöntemini ellerinizi aşağı yukarı hareket ettirerek bebeğin bacağına da uygulayabilirsiniz.

– Bebekler de büyükler gibi ayaklarına masaj yapılmasından hoşlanır. Başparmağınızla topuktan başlayarak, parmaklara doğru ayak tabanını ovun.

Sırt masajı

– Bebeğinizin masajını sırtını ovarak bitirmek en keyiflisi. Sırtını sıvazlarken belki de sizinki uyuyakalmıştır bile!

Bir Cevap Yazın