Uzun ve çekici kirpikler için 7 öneri

0
833
kirpik bakimi nasil yapilabilir

O güzel gölgelerin sırları… Kadınların güzellik listesinde ilk sıralarında yer alan gözler ve kirpikler, her zaman doğal güzelliğinizin bir parçası olmayabilir. Bu 7 temel öneri ile kirpiklerinizi dikkat çekici hale getirebilirsiniz.

1. Kirpik yenileme serumu kullanın

Çarpıcı uzun kirpikler için en önemli tavsiyelerden biri kirpik yenileme serumudur. Kirpik yenileme serumu, çarpıcı kirpikler için yapılan çalışmaların son dalgasında gelişen bir üründür. Saydam likit yapıdaki serum, kirpikler tarafından emiliyor ve daha uzun ve güçlü bir görünüme sahip oluyor. Bu serumlar, saç köklerini güçlendirmeye de yarayan amino asitleri içermektedir. Pek çok kullanım yöntemi olmakla birlikte maskaradan önce sürülen serumun, gün boyunca daha etkili olacağını söylemek mümkün. En iyi sonuç için gün boyunca maskaranın altında kullanın ve yatağa girmeden önce de sürmeyi ihmal etmeyin.

2. Kıvırıcı kullanın

Maksimum kirpik uzunluğu için, maskaradan önce her zaman kirpik kıvırıcı kullanın. Derinizi sıkıştırmayacak kadar kirpik köklerinize yakın bir noktadan kıvırmaya başlayın. Kıvırıcıyı hafifçe sıkın ve her defasında bir süre bekleyin. Kirpiklerinizin ne kadar kıvrılmasını istediğinize bağlı olarak bu hareketi tekrarlayın.

3. Maksimum maskara kullanın

Hızlı ve oldukça geçici bir sonuç için maksimum seviyede maskara kullanın. Bunun için kirpiklerinizi hemen her köşesinden kavrayacak fırçası olmasına dikkat edin. Maskarayı kullanmaya kirpik köklerinizden başlayın ve hafifçe geri doğru çekin. Yoğun maskara kullanımında ilkinin tamamen kurumasını beklemeden ikinciye geçmeyin.

4. Kirpik fırçası kullanın

Kirpiklerinizi fırçalamak, onları doğal bir görünüş sağlayacak şekilde ayırmanızı sağlayacaktır. Kirpik fırçası, maskara kümelerini dağıtmak ve yapışkan kirpikleri ayıklamak için her maskara kullanımından sonra kullanılan bir fırçadır. Dikkat edilmesi gereken tek şey, iki kullanım arasında fırçanın temizlendiğinden emin olmanızdır.

5. Yağlayın

Zeytinyağı, E vitaminli yağlar ve hatta vazelinin kirpiklerin büyümesinde başarılı olduğunu biliyoruz. Yatağa girmeden önce kirpiklerinizi yağladığınızda, onlara bunu emmesi ve gürleşmesi için gerekli zamanı tanımış olursunuz. Maskarasız bir fırçayı yağa sokun ve hafif hareketlerle kirpiklerinizi tarayın. Bu tarama işlemini birkaç kere tekrar edin ve sabah kalktığınızda maskara kullanmadan önce gözlerinizi iyice temizlediğinize emin olun!

6. Düzeltme zamanı

Mevzu uzun çekici kirpikler olduğunda güzellik mitleri bazen birbirine karışır. Küçük bir düzeltme ile uzun vadede sağlıklı ve dolgun kirpiklere sahip olabilirsiniz. Eğer bu metodu seçtiyseniz kirpiklerinizin dörtte birinden fazlasını kesmediğinize emin olun. Fazla kısaltmanız kirpiklerinizin koruyucu etkisini yok ederek gözlerinizi dış etkilere karşı savunmasız bırakmanıza neden olacaktır.

7. Silisyum içeren kaynakları tüketin

Kirpiklerinizi güçlendirmenin ultra doğal yolu silisyum oranı yüksek yiyecekler tüketmekten geçmektedir. Bu yiyecekler zeytin, kuşkonmaz, kabak, salatalık ve pirinç gibi besinlerdir ve saç köklerinizin güçlenmesini sağlarlar. Yeme düzeninizi gözden geçirin ve bol silisyum içeren besinleri de tüketerek uzun ve çarpıcı kirpiklere sahip olun.

Bir Cevap Yazın