Kuru ciltleri nemlendirmek için ipuçları

0
904
kuru cilt bakımı

Pırıl pırıl bir cilde sahip olmanın yolları… “Su ve sabun tetmez mi?” sorunuzu duyuyoruz. Yetmiyor maalesef. Elbette temizliğin bu muhteşem ikilisi demirbaşlarımız. Ancak farklı uygulamalar ve ürünler olmadan o ışık gelmiyor tenimize. Hele bir de kuruluk gibi bir sorunumuz varsa.

Genetik faktörler, yaşam tarzı ya da dış etkenlerden dolayı cildinizde meydana gelen kurumalardan şikayet ediyor olabilirsiniz. Kuru bir cilt, kötü görüntüsünün yanında kaşıntıya ve deride pul pul dökülmelere neden olur. Bu sorundan kurtulmanız için ise yapmanız gereken, cildinizi nemlendirmek. Parlak ve ışıltılı bir cilde sahip olmak için cildinizi nemlendirmeyi günlük rutin haline getirmeniz şart!

İşte kuru ciltleri nemlendirmek için ipuçları…

Bol su için…

Su, vücuttan toksinleri temizlemeye yardımcı olur ve aynı zamanda cildinizi nemli tutar. Nemli bir cilde kavuşmak için her gün bol su içmeyi alışkanlık haline getirmeniz gerekiyor.

Nemlendirici kullanın…

Piyasada farklı cilt tipleri için pek çok nemlendirici ürün bulabilirsiniz. Kendi cilt tipinizi öğrenerek, sizin için en uygun olan nemlendiriciyi seçin. Ayrıca yatmadan önce ve duştan sonra muhakkak bir nemlendirici krem kullanın.

Maske yapın…

Elma, yoğurt, bal ve çilek ile yüzünüz veya tüm vücudunuz için bir maske hazırlayarak, birkaç dakikalığına uygulayabilirsiniz. Yoğurt, cildinizi nemli tutmanın en doğal yoludur. Bal ise cildinizi doğal yöntemle yağlı tutmasına yardımcı olur.

Yumuşak sabun kullanın…

Sıcak su ile alınmış bir duş tüm cildinizdeki gözeneklerin açılarak, temizlenmesini sağlar. Yumuşak bir sabun eşliğinde temizlenen cilt ise hem mikroplardan arınır, hem cildinizin nemini korur.

Bir Cevap Yazın