Bebeğinizi nasıl güvenli bir şekilde taşıyabilirsiniz?

0
859

Tıpkı bebekler gibi ebeveynlerde bebeklerini kucaklarına aldıklarında onu her an düşürebilirim hissine kapılırlar. Fakat bir süre sonra hem ebeveynler hem de bebekler buna alışırlar.

Bebeğinize yanında olduğunu hissettirin
Bebeğinizi almadan önce bunu ona hissettirin. Bebeğiniz sizin onun yanında olduğunuzu anlamadan birden onu kucağınıza almanız onu ürkütebilir. Bebeği bulunduğu yerden almaya gittiğinizde kısa bir zamanda olsa onunla ilgilenin ve iki elinizide kullanarak onu kavrayın ve onu birden çekmek yerine biraz bu pozisyonda kalın. Daha sonra başını ve belini kontrol altına alarak, bebeğinizi kucağınıza alın.

Henüz yeni doğmuş olan bebekleri tek bir kolla dahi tutmak mümkündür. Elinizin bebeğin poposunun altında olmasını sağlayın ve daha sonrada kolunuz ile sırtına destek verin. Bu şekilde bebeği rahatlıkla tutabilirsiniz. Aynı zamanda bir eliniz bebeği alttan tutarken diğer elinizle de belinden tutmanız daha güvenli olabilir.

Bebeğinizin çevresini daha rahat görmesini sağlamak için onun yüzünü öne gelecek şekilde tutabilirsiniz. Sırtını kendinize doğru yaslayınız ve poposunun altından bir elinizle tutarken diğer elinizlede göğsünü tutun.

Bebeğiniz kucağınızdayken bir şeyler yapmanız gerekiyorsa onu yan pozisyona getirerek poposunun kalçanıza gelmesini sağlayarak tek kolunuzla tutabilirsiniz.
Bebeğininizin gazını çıkarırken en çok kullandığınız yöntem bebeği sırtta taşımak olacaktır. Bebeğinizi yüz üstü omzunuza doğru yerleştirin ve daha sonra bir elinizle poposuna destek verirken diğer elinizle de başını kavrayın. Bu şekilde tutulmak bir çok bebeğin en çok hoşlandığı yöntemdir.

Bebeği yatağına yatırmak için onu iyice kavrayarak sırt üstü tutun ve olduğu gibi yatağına yerleştirin. Bu işlemi yaparken bebeği kendinize oldukça yakın tutun.

Bir Cevap Yazın