Ayak bakımı artık daha kolay

0
498
Ayak bakımı nasıl yapılır?
Ayak bakımı nasıl yapılır?

Vücudun yükünü ayaklar çekiyor ve sizce de bakım yapmayı hak etmiyorlar mı? Sağlıklı ve bakımlı ayaklara sahip olmak bir o kadar kolay ve az malzeme ile kurumuş ve çatlamış ayaklardan kurtulmak için Cilt Bakımı Uzmanı Yasemin Miras, Anne Bebek Kulübü için evde yapabileceğiniz ayak bakımı önerilerini yazdı.

Sağlıklı ayaklar için bakım önerileri

Ayak bakımı, ayak parmaklarını, topuğu, ayak tabanını ve ayakların üst kısmını da içine alan bir bakım ritüeli. Bu ritüeli evinizde hiç para ödemeden yapmaya ne dersiniz?

Ayak bakımı nasıl yapılır?
Ayak bakımı nasıl yapılır?

Kuru  ve çatlamış ayaklar için

Hindistan cevizi + tuz: Eğer bulabilirseniz saf Hindistan cevizine ihtiyacınız olacak. Yarım fincan hindistancevizi yağını,3 kaşık bal ve birkaç tutam tuz ile karıştırın.

Bu karışımı 3 ay kadar bir kavanozun içinde saklayabilirsiniz. Hazırladığınız karışımı ayaklarınıza sürüp ılık su ile fırçalayın. Çok kuru ve çatlamış ayaklar için harika bir çözümdür.

Ölü hücrelerden kurtulmak için

Listerin + sıcak su: Bu karışım en iyi ayak bakım karışımıdır. Ayrıca topuk çatlakları için çok önemlidir. Tek ihtiyacınız olan, bir kovaya yarısına gelinceye kadar ılık su doldurunuz.

Listerini 3 ölçekte suya koyunuz ve 25 dakika ayaklarınızı bu şekilde ıslatınız. Ayaklarınızdaki kir ve ölü hücrelerin yok olduğunu ve daha iyi bir görünüme sahip olduğunu göreceksiniz.

Kahverengi şeker + zeytinyağı

Duş öncesinde yapabileceğiniz harika bir maskedir.  Bir çorba kaşığı esmer şekeri zeytinyağı ile karıştırınız. Diz ve dirseklerinizdeki kiri yok eder, cildinizi beyazlatır ve besler.

Çay ağacı ve nane

Bir tutam deniz tuzu alın ve bir kabın içine atın. Kâsenin içine çay ağacı ve birkaç damla nane yağı ile birlikte 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Bu malzemeleri karıştırıp ayaklarınızı bir fırça yardımı ile fırçalayın. Eğer topuklarınızda çatlaklar varsa dikkat etmenizi öneririm.

Limon suyu + çay tozu

Yapmanız gereken ayaklarınız için bir kova sıcak su hazırlamak. Hazırladığınız sıcak suyun içine yarım limon suyu sıkmak ve yarım fincan çay tozu eklemek. Ayaklarınızı 20-25 dakika bu karışımın içinde tutunuz. Cildi besler ve ayak tırnaklarınızın sağlığı ve güçlülüğü için çok önemlidir.

 Biberiye + gül yaprakları + şeker

Bu karışıma susam yağı ekleyerek, yarım bardak içinde hazırlanmış biberiye, gül yaprakları ve şekeri dövülmüş halde karıştırınız, ve ayaklarınızı bu karışım ile fırçalayınız. Ayrıca bu maskeyi yüzünüz içinde kullanabilirsiniz

Bir Cevap Yazın