Annelerden emzirme önerileri

0
1507
Bebeği emzirirken nasıl tutmalı? Bebek nasıl emzirilir?
Bebek nasıl emzirilir?

Emzirme sorunlarınız mı var? En önemli uzmanların, bunu iyi yapan annelerin, önerilerine kulak verin. Süt salgılanması uzmanları gibi profesyoneller bu konuda iyidir, ancak annelerin annelere önerileri asıl etkili olanlardır.

Karşılaştırmalardan kaçının!
Emziren annelerin yaptığı en büyük yanlış, kendilerini başka annelerle karşılaştırmak . Unutmayalım ki her anne-bebek ilişkisi farklı ve dolayısı ile emzirme ilişkisi de özgündür. Kendi emzirme deneyiminizi bu yüzden başkalarıyla kıyaslamamaktan vazgeçin.

Kendinize güvenin!
Emzirmek yeni anneler için yeni bir deneyimdir. Bu yüzden bu yeni deneyime alışmaya çalışın ve Pes etmeden önce emzirmeye alışmak için kendinize 6 ile 8 hafta arasında bir zaman tanıyın.

Sakın susuz kalmayın!

Kendinize bir matara ya da pipetli bir su şişesi edinin. Ya da evdeyken su dolu sürahiyi hemen yanınızda hazır bulundurun. Ne zaman susayacağınızı bilemezsiniz ve bazı durumlar (örneğin emzirirken) su içmenize elverişli olmayabilir.

Süt sağıcınız sorunlarınızı çözmenize yardımcı olabilir!

Göğüs uçlarınız içeri doğruysa birkaç dakika sağmanın onları düzeltmeye yardımcı olduğunu görebilirsiniz.

Soğuk algınlığına rağmen emzirmeye devam edin!

Sütünüz, soğuk algınlığınızın bebeğinize bulaşmasını engeller. Ancak hastalığınız ve kullandığınız ilalar konusunda doktora danışmanızda fayda var.

Gerekiyorsa ek besine başvurun!

Aynı anda bebeğinizi hem emzirip hem de mama yedirebilirsiniz. Yalnızca anne sütüyle beslenmesi gerekmez ancak alacağı her damla süt bebeğiniz için faydalıdır. Unutmayın ki bebeğiniz için en faydalı besin anne sütüdür.

Bebeğiniz küçük görünüyor diye üzülmeyin!

Doktorum bebeklerin yaklaşık 3.5 kilo olana kadar tombul gözükmeyeceklerini söylüyordu. Ben ve bebeğim için bu kiloya ulaşma süresi altı haftaydı.

Toplum içinde emzirmeyi deneyin!

İnsanların arasında emzirmekten rahatsız olmayın, siz bir annesiniz ve bebeğinizin sütünüze ihtiyacı var. Her ne kadar artık bir çok AVM’de emzirme odaları olsa da hala dışarıda bebeğinizi emzirmek problem olabiliyor. Kendinize rahat edebileceğiniz bir yer bulun ve lütfen bebeğinizi emzirmekten çekinmeyin. Bu durumda düşünmeniz gereken tek kişi bebeğiniz!

Bez kontrolü yapın!

• Pediatri uzmanları bir aydan sonra, anne sütüyle beslenen bebeklerin 10 gün boyunca dışkılamayabileceğini ve bunun normal olduğunu söylüyor. Ancak bebeğinizin doğumundan sonraki ilk ayda kirli bezleri daha sık görmelisiniz.

• Bebeğinizin kirlenmiş bezinde tohumlar varmış gibi gözüküyorsa bu, sütünüzün en son gelen yağlı bileşiminin bebeğinize yaramayan ve atılması gereken kısmıdır. Mutlu olabilirsiniz, bebeğiniz iyi besleniyor.

• Dışkının farklı renklerde olması sizi endişelendirmesin. Bebeğim farklı renklerde dışkıladığı için doktorumuzu aradığımda, sarı, kahverengi ya da yeşil benzeri renkler olduğu sürece bunun bir sorun olmadığını öğrendim.

• Ne kadar ıslak olmalı? Bebeğimin bezinin ıslanıp ıslanmadığını anlamak için temiz bir bebek bezine 4 kaşık su dökmeyi denedim. Bu şekilde ıslak bir bezin nasıl olduğunu anlayabiliyordum.

Süt sağmak önemli!

• Nem ve sıcaklık süt sağmayı kolaylaştırır. Süt sağmak çoğu zaman stresli olabilir ve sütün gelmemesinden korkulabilir. Islak bir havluyu mikrodalga fırında kısa bir süre ısıtmak ya da sıcak bir duş oldukça faydalı olabilir.

• Okumak rahatlamanıza yardımcı olur. Süt sağarken sakinleşmek için bir şeyler okuyabilir ya da bulmaca çözebilirsiniz. Bu, yeterli miktarda sütün gelmesi veya belli bir süre boyunca sağmak gibi gerginliklerden, kafanızı dağıtmanıza yardımcı olur.

• Süt çıkışını artırmak için emzirirken süt sağmayı deneyin. Bu sayede sütünüzün gelmesi kolaylaşır ve hızlanır. Ben sadece pompayla sağarken her zaman zorluk yaşadım ancak bir yandan emzirip diğer yandan sağmak işimi oldukça kolaylaştırdı.

Isırıklara izin vermeyin

• Donmuş bezelyeler yalnızca yemek için değildir. Bir torba donmuş bezelye, tıkanmalar için oldukça iyi bir soğuk komprestir.

• Lahana ağrılarla savaşır. Yalnızca lahana yapraklarını sütyeninizin içine yerleştirin (yaprakları ayıklayın, yıkayın, kağıt havlularla ayırın, büyük bir plastik torbaya koyun ve buzdolabında soğuk tutun).

• Isırıklara izin vermeyin. Uzmanlar bebeğiniz emerken onu izlemenizi tavsiye ediyor. Bebeğinizi Izlediğinizde, emmeyi bıraktığında ardından bir ısırığın geldiğini görebilirsiniz. Bu yüzden ısırıklardan kaçınmanın yolu bebeğiniz emmeyi bıraktığı an onu göğsünüzden uzaklaştırmak olacaktır.

Bir Cevap Yazın