Kaynanaların gelinlere çektirdikleri!

0
1722
kaynana ve gelin
kaynana ve gelin

Sizin kayınvalidenizin en kötüsü olduğunu mu sanıyorsunuz? Bir daha düşünün deriz. Oğlunu “Başka Kadına” yani gelinlere kaptırmak istemeyen kayınvalidelerin neler yapabileceğini çoğumuz ne yazık ki şahit olmuştur peki ya bunları yaşayan var mı aramızda? 10 boşanmış kadın kayınvalidelerin onlara neler yaptıklarını anlattılar! İşte gelinlerin çektikleri:

1. Oğlundan daha pasif bir gelin istedi!
“Genç, güzel, akıllı ve kariyer odaklı biriydim. Benden gerçekten nefret etti! Bana hatta bir kere kocamla hayallerim ve amaçlarım hakkında konuşmamı söyledi. Neden mi? Çünkü oğlunun işe yaramaz olduğunu düşünmesini istemiyormuş. Oğlunun özgüvenini kırıyormuşum ben. Ee tahmin edersiniz ki böyle bir kaynana ile evliliğim hiç de uzun sürmedi.”

2. Oğlunu çaldığımı düşündü!
Düğün sürecinde ve sonrasında fark etmiştim ama açık açık bunu yüzüme vuracağını düşünmemiştim! “Eski” kayınvalidem oğlu beni koruduğu zaman herkesin içinde “Sen oğlumu benden çaldın!” diye bağırdı ve beni rezil etti. Ee tabii boşanma kararı almamız çok uzun sürmedi.

3. Oğlunun kendi seçtiği kızla evlenmesini istiyormuş!

“Kayınvalidemle ilk kez tanıştığım zaman bana eksi kocamın yani oğlunun lise yıllığını gösterdi. “Oğlumun hep bu kızla evlenmesi istedim” cümlesini birden fazla kurarak sürekli o kızdan bahsetti. Ama daha komiği sırf televizyonda yağmur yağcağını gördüğü için arabaya atlayıp oğlunun iş yerine şemsiye getirdi. Neden çünkü ben eşi olarak ona şemsiye almasını söylemeyi unuturum diye…”

4. Evliliğim boyunca beni eleştirdi!
“Eski kayınvalidem (siz onu ateş saçan ejderha olarak da tanıyabilirsiniz) tanıştığım ilk günden beri oğlu için uygun eş olmadığımı savundu. İlk önce evliliğimize karşı çıktı. Çocuğum dünyaya geldikten sonra da anneliğimin ne kadar kötü olduğuna dair sürekli beni eleştirdi. Genelde eski kocamın kız kardeşine ve onun çocuklarına çok iyi bakardı. Ama benim doğurdum torununa hediye bile almazdı. Boşanmaya karar verdiğimizde ise benim onunla hiç ilgilenmediğimi söyleyerek oğlunu kışkırttı.”

5. Oğluna çocuk gibi davranırdı!
“Ben güçlü bir aile kurmaya çalışırken oğluna bebekmiş gibi davrandı. Hastalandığında bizden çıkmazdı. Onun çamaşırlarını ykıar benimkileri kirli sepetinde bırakırdı. Neyse ki boşandım artık o kadınla uğraşmak zorunda değilim. Aşk sevgi hiçbir şey bırakmadı insanda! “

6. Kuyumu kazmaya çalıştı!
“Benim sadece kayınvalidem değil kayınpederim de muhteşem bir oyuncuydu. Düğünümüzde bile benim yanımda beni ne kadar sevdiklerini oğullarına söyler, oğulları gidince de onlara layık olmadığımı söylerlerdi. O zamanlar çok zorluk çektim ama şimdi söylediklerini düşününce gülüp geçiyorum.”

7. Kocama kendimi savunmaktan bıktım!
“Benim kayınvalidem o kadar ustaydı ki, kendimi sürekli kocamla kavga ederken buluyordum. En sonunda bir gün kocama, ‘Mutlu olmak için illa da annenin ölmesini mi beklemem gerekiyor’ deyip 12 yıllık evliliğimi bitirmeye karar verdim ve kapıyı çektim gittim.

8. Beni tehdit etti!
“Oğlunun kimseyle mutlu olamıyordu. Benimle tanıştığı gün oğlunun ne kadar mutlu olduğunu gördü ve benimle evlenmesi için zorladı. Başta bu kötü bir şey değil gibi gelirdi ama daha sonra evlenmek istemediğimi anlattığımda beni tehdit etmeye başladı. Oğluna evlenelim diye baskı uygulayıp beni kenara çeker evlenmezsem hayatımı mahvedeceğinden bahsederdi. Neyse yıllar sonra arkadaş olarak daha iyi anlaştığımızı fark ettik ve boşandık.”

9. Boşanmamız için uğraştı!
“Kayınvalidem oğluna layık olmadığımı dile getirirdi. Beni sürekli eleştirir ne kadar kötü bir eş olduğumdan bahsederdi. Yıllar geçtikçe bu durum tahammül edilemez bir hal aldı ve biz evliliğimize biraz zaman vermeyi denemeye karar verdik. Boşanmak istemiyorduk ama zamana ihtiyacımız vardı. Bu yüzden ailelerimizin yanına gitmeye karar verdik. Eski kocam beni babamın evine bırakırken ayrılmak istemediğini beni ne kadar çok sevdiğini söylüyordu. Annesinin evinden döndükten sonra ise boşanmak istediğini söyledi ve ayrıldık.”

10. Oğlunun eski kız arkadaşı çağırırdı!
Evliliğimizin ilk zamanlarında kocamın ailesinin yanında 3 ay kaldık. Erkek arkadaşımın benden önceki kız arkadaşını eve çağırmaya başladı. Başka bir eve taşındıktan sonra ise her ziyaretimizde o kızı ve kız kardeşlerini yine eve davet eder, sürekli oğlunun ve o kızın eski anılardan bahsederdi
Tabii buna sadece birkaç yıl sabredebildim ve boşandım!

Bir Cevap Yazın