Anne ve babalara söylenmeyecek sözler!

0
1158

Anneliği ve babalığın ne demek olduğunu bilmeyen birinden ne bekliyoruz ki? Ama eğer siz bu çocuğu olmayan kategoriye giriyorsanız o zaman bebek doğduktan sonra yeni anne ve baba adaylarına söylememeniz gereken şeyler olduğunu da bilmeniz gerekiyor. İşte asla sormamamız gereken sorular:

Dün gece uyumadın mı sen?
Yani gerçekten bu soruyu neden sorarsın ki? Tabii ki de uyumadım! The Walking Dead dizisindeki zombiler gibiyim anne baba olduğun zaman uykunun ne kadar kıymetli olduğunu anlarsın canım!

Senin için ne yapabilirim?
Akşam yemeği için bir şeyler yapıp getiriyorum ya da senin için çocuğa bir kaç saat bakmamı ister misin gibi soruları sormayacak ve yapmayacaksınız lütfen bizim için bir şey yapmayı teklif etmeyin. Çünkü tek isteğimiz uyku, dinlenmek ve biraz sessizlik!

Karın nasıl?
Evet çocuğunu yeni kucağına almış bir babaya sorulmayacak bir soru daha! Karısı muhteşem o kadar muhteşem ki aynaya bakmaya vakti bile yok!

Bebek uyumayı başlamadı mı?
Evet çünkü bebekler uykuya nasıl dalacağını o kadar iyi biliyor ki, sorma!!! Hatta çok uyuyor diye bol bol vaktim oluyor. Modayı takip ediyorum, evde kendime vakit ayırıyorum. Dalga geçiyorlar herhalde?

“Ben de kopek aldım bir tane! Artık anne baba olmak ne demek biliyorum”
Gerçekten biliyor musun? Çünkü en son baktığımda köpekler gecenin 2’sinde, 4’ünde sonra bir daha 6’da ağlayarak uyanmıyor!

“Ağlıyorsa ya açtır ya uykusuz ya da altına yapmıştır!”
Yapma ya? Çok sağ ol iyi ki söyledin!

“Ee ikinciyi ne zaman yapıyorsunuz?”
Elimdeki büyüsün, ben biraz nefes alıyım ve eğer kendimi öldürmez anneliğin tadını çıkarabilirsem ikinciyi de düşünürüm tabii, neden olmasın?

Çocuk tüm hayatını değiştiriyor mu?
Evet! Ama inanın annelik ve babalık duygusunu yaşamak uğruna geri çevirdiğin her şeye değer!

Bir Cevap Yazın