Hamilelikte seks tabuları!

0
1133
hamile-evli-çift

Gebelik sürecinde seksten kaçınılmasının bazı sebepleri var tabii. Ancak uzmanlar bu konuda hamile eş istediği takdirde bir sorun olmayacağını belirtiyorlar. Ancak işin bazı kuralları da var. İşte sizin için derlediğimiz tabular ve kurallar, doğrular ve yanlışlar…

Bebeğime bir şey olur!

Bu düşünce doğru değildir. Bebeğiniz rahimde korunaklı bir biçimde durmaktadır. Rahim içindeki amniyotik kese içinde korunur. Yani cinsel ilişki bebeğe zarar vermez. Üreme organları en korunaklı bölgemizdir. Ayrıca rahim ağzında bulunan hamilelikte oluşan mukoza tabakası bebeğin zarar görmesini engeller. Bebekte oluşan rahatsızlıklar genellikle erken dönem kromozom gelişimden kaynaklanır, sizin yaptığınız ya da yapmadıklarınızdan değil. Sert bir darbe, kaza vs. durumlarda bebeğiniz etkilenir.

Hamileyken seks yapmak içten gelmez

Bu kişiden kişiye değişir. Bazısı cinsel olarak daha aktif hale gelirken, kimisi de tamamen isteksizleşir. Bu kişinin öğrenilmişinkilerine, hormon seviyesindeki değişikliklere  göre kişiye kalmış bir durum. Biz kadınlar için önemli olan ruh halimizin iyi olması. Bazılarımız zor bir hamilelik süreci geçirir.  Ancak anlayışlı bir eşin güzel sözleriyle aşılamayacak bir sorun yoktur.

Eşim beni beğenmez

Çoğu erkeğin sizin hamile iken seksi ve dünyanın en muhteşem kadını olarak gördüğünü biliyor muydunuz? Bazı duyarsızlar hariç bunu itiraf eden birçok erkek var. Hormonal değişiklikler nedeni ile kendimizle ilgili algımız değişir. Bebeğimiz büyürken kendimizi çirkin ve kilolu hissederiz. Ayna bile görmek istemezken eşimizin gelip “ güzelsin!” demesi pek inandırıcı değildir. Ancak doğrudur. O sizin mucizenize hayranlık duymaktadır. Eski çağlarda ana tanrıçaların yapılma nedeni kadının doğurgan olmasına bir şükrandı. Şimdi bile erkeklerin bu hayranlığının izlerini görmek mümkün…

Ya çocuğum düşerse ya da erken doğum olursa…

Çocuğunuzun doğumu fizyolojiniz ve bünyenizle ilgili şartlarla ilişkilidir. Seks, doğum sürecini hızlandırmaz ya da yavaşlatmaz. Doğum saati ya da düşük sizin biyolojik saatinize ve sağlık durumunuza bağlıdır. Eğer seks sırasında doğum başlamışsa bu tamamen bir tesadüftür. Yine de böyle bir durumdan çekiniyorsanız doğuma yakın zamanda seks yapmamayı tercih edebilirsiniz.

Bir Cevap Yazın