Aileye bağlılık

0
2768

Ailenin milletlerin hayatındaki önemi çok büyüktür. Huzurlu, ahenkli ve mutlu bir toplumun oluşması için de ailelerin düzgün olması gerekir. Sosyal ünite olan aileye bakış açımız bir çiçek bahçesine gösterdiğimiz ilgi gibi olmalıdır. İyi bir nesil yetiştirmek ve toplumun geleceği için ailenin önemi büyüktür. Aileler gül bahçesi gibi olmalı ki oradan güller yetişebilsin. Aile bağları ve aileye bağlılık da bu yüzden oldukça önemlidir.

Çocukların eğitimi ve kültürel gelişimi üzerinde ailenin etkisi son derece büyüktür. Ailedeki değerler sistemi, çocukların geleceğini belirler. İnsan aile içerisinde nasıl eğitilir ve yetiştirilirse hayatı boyunca bunun etkisi altında kalır ve kişiliği ona göre oluşur.

Toplumun temelini ve çekirdeğini oluşturan aile milletlerin ve devletlerin geleceğini sağlayan; din, dil, gelenek, görenek ve kültürel değerlerini devam ettiren sosyal bir kurumdur.

Milletlerin yükselmesi ailelerin kültürel seviyesi ile doğru orantılıdır. Çünkü geleceğin ümit çiçekleri olan çocuklar, aile bahçesinde yetişmekte orada gerekli eğitimi almaktadırlar.

Varlığını devam ettirmek ve geleceğinden emin olmak isteyen devletler, aileye gereken önemi vermek durumundadırlar.

Maddi ve manevi ihtiyaçların karşılandığı ailenin iyi bir şekilde düzenlenmesi, aile bireylerinin her yönü ile kültürlü yetişmesi, aralarındaki ilişkileri düzenli ve sağlıklı bir şekilde kurmaları, anne babaların çocuklarına iyi örnek olmaları gerekmektedir.

Toplumsal uzlaşma, toplumun temel taşı olan aileden başlar. Aile bireyleri arasından sevgi, saygı, hoşgörü, anlayış ve iletişim oluşursa bu topluma da yansıyarak daha güçlü, daha mutlu ve huzurlu bir toplum oluşacaktır.

Aileye bağlılık çok önemlidir. İnsanlar hayatlarını borçlu oldukları anne babaya bağlılığı önemsemelidir. Aile ile birlikte eşe bağlılık da önem taşımaktadır. Hayatı birlikte sürdürmek, geleceğe aynı gemide yol almak, çocuklarını iyi eğitip, topluma, devlete faydalı olmak önem taşımaktadır. Çocuklara bağlılık, dünyaya gelişimizin ve değişimin parçası olarak görülmektedir. Çocuklar dünden aldığımız emaneti geleceğe bıraktığımız sorumluluklardır.

Bağlılık zekâ ve yetenekten daha önemlidir. Farklı özellik ve karakterlere sahip insanlar aile kutsallığı içinde bir araya gelerek ailenin varlığı, güzelliği ve devamı için mücadele etmelidir.

Bağlılık tek başına yeterli değildir. Azimli olup ailenin korunması ve devamı için mücadele etmek gerekir. Birbirimize kenetlenip, eksik noktalarımızı tamamlayıp bir bütün olmak için çalışmalıyız.

Mutlu ve huzurlu ailelerle uyumlu bir toplumda yaşamak dileğiyle…

Önceki İçerikÇocuklar için geleceğin meslekleri
Sonraki İçerikHafta hafta hamilelik rehberi: 38. Hafta hamilelik
Murat Ertan
1966 Ankara ili, Güdül ilçesi Sorgun beldesi doğumludur. Evli ve 3 kız babasıdır. Lisans Eğitimini; Ankara Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi’nde tamamlamıştır. Yüksek Lisans Eğitimini; Ankara Üniversitesi’nde “Öğretmen Yetiştirilmesi ve Atamalarının İncelenmesi” konusunda tamamlamıştır. Kamu Kurumları ve Eğitim Kuruluşlarına, Siyasi Partilere, Yöneticilerine; Eğitici Eğitimi, Protokol ve Görgü Kuralları, İletişim, Beden Dili, İletişim ve Beden Dili, Algı Yönetimi, İmaj Yönetimi, Girişimcilik, Sunum Teknikleri, Arabuluculuk, Uzlaşma Teknikleri, Problem Çözme, Diksiyon ve Hitabet,  Zaman Yönetimi, Toplantı Yönetimi, Motivasyon, Liderlik, Stres Yönetimi, Öfke Yönetimi, Aile Eğitimi, Sınav Kaygısı, Verimli Ders Çalışma Teknikleri, Başarının Pin Kodları, Bakış Açısı Eğitimi, İkna Yöntemleri, Etik Eğitimi, Para ve Bütçe Yönetimi, Yaşam Koçluğunda Yedi Yüz Bin kişiye "Eğitim” vermiştir. Milli Eğitim Bakanlığı’na, İçişleri Bakanlığı’na, Sağlık Bakanlığı’na, Ulaştırma Bakanlığı’na, Kültür Bakanlığı’na, Gençlik ve Spor Bakanlığına, Üniversitelere, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne, Valiliklere, Üçüncü Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığına, PTT Genel Müdürlüğü’ne, Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’ne, Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü’ne, İl Milli Eğitim Müdürlüklerine, İl Sağlık Müdürlüklerine,  Polis Meslek Yüksek Okullarına, Polis Mesleki Eğitim Merkezlerine, Kaymakamlıklara, Belediyelere, Hastanelere, Alışveriş Merkezlerine Sendikalara, Gençlik Spor Merkezlerine, Eğitim vermektedir. “Tarihi Sözler Antolojisi”  adlı eseri 10. baskısını yapmıştır. “Sevgi ve Mutluluk Öyküleri” adlı eseri 7. baskısını yapmıştır. “Başarı ve Motivasyon Öyküleri” adlı eseri 6. baskısını yapmıştır. “Sımsıcak Aile Öyküleri” adlı eseri 6. baskısını yapmıştır. “Akıl ve Bakış Açısı Öyküleri” adlı eseri 6. baskısını yapmıştır. “Hayat ve Eğitim Öyküleri” adlı eseri 6. baskısını yapmıştır. “Tarihi Öyküler” adlı eseri 6. baskısını yapmıştır. “Tarihi Anekdotlar” adlı eseri 6. baskısını yapmıştır. “Düşünürlerden Akıl Öğütleri” adlı eseri 4. Baskısını yapmıştır. “Liderlerden Gençlere Öğütler” adlı eseri vardır. “Özlü Sözler Antolojisi” adlı eseri vardır. “Gönül Yazıları” adlı eseri vardır. “Anlayarak Hızlı Okuma” adlı eseri vardır. haberankara.com.tr sitesinde “Kişisel Gelişim” üzerine makaleler yazmaktadır. gercekhaber.com.tr sitesinde “Kişisel Gelişim” üzerine makaleler yazmaktadır. annebebekklubu.com.tr sitesinde “Kişisel Gelişim” üzerine makaleler yazmaktadır. Medya Pusula Dergisinde “Kişisel Gelişim” üzerine makaleler yazmaktadır. Genç Bürokrat Dergisinde “Kişisel Gelişim” üzerine makaleler yazmaktadır. İlgi Alanları:     Türkiye Bilardo Federasyonunda, Antrenörlere Eğitim verdi. Tae-kwondo, Kung - fu, Kick-Boks Branşlarında Antrenörlük ve Hakemlik, Satranç Sporunda Antrenörlük yapmaktadır. Doğa gezileri, Müze gezileri, Fotoğraf çekimleri ile ilgilenmektedir.

Bir Cevap Yazın