Aile ile bayram

0
1864

Bugün Ramazan bayramı, hepinize ailenizle ve sevdiklerinizle şeker tadında bir bayram diliyorum….
Bayram aslında o kadar çok duyguyu ihtiva ediyor ki… Ona hangi gözle baktığımıza bağlı! Örneğin çocuk gözüyle bakıyorsanız, bayramın en mutlusu sizsiniz. Çocukların yüzlerine yayılan mutluluk ifadesi ve içimizi ısıtan gülümsemeleri bayramları bayram yapan aslında.

Bize her gün bayram
Büyüklerimiz hep der ya: “Nerede o eski bayramlar…” Ben buna çok fazla katılmıyorum çünkü bayramı bayram yapan bizleriz. Zaman ve mekân neresi olursa olsun fark etmez.  Hele ki bayramı beraberce kutlayabilecek bir aileniz varsa…. İşte o zaman bırakın çifte bayram kapınızdan içeri girsin!

Bayram demek…
Bana gelince… Benim için bayram demek; çocuklar demek, onları mutlu etmek demek…
Büyük kızım 15 yaşında, küçük kızım ise 2 yaşına girecek. Anlaşıldığı üzere bu bayram benim için tam bir şeker tadında olacak. Çocuklarımla mutlu ve sağlıklı geçirdiğim her gün zaten benim için bayram havasında geçiyor. Ancak çocukların bayram beklentileri elbette biz yetişkinlerden daha farklı oluyor. Özellikle yaş farkının fazla olduğu zaman beklentiler bir hayli değişkenlik gösteriyor. Bir anne olarak benim beklentim ise her ikisini de mutlu edebilmek. Tabi bu ergenlik çağında bir genç kız ve 2 yaş sendromundaki bir çocuk için ne kadar gerçekleştirilebilir inanın ben de bilmiyorum…

Bayram demek , aile demek
Bu bayram bizim planımız; yaşadığımız şehirde kalıp, aile büyüklerimizle birlikte olmak ve çocuklarımıza bayramların birlikte kutlandığında mutlulukların katlanıp artacağını göstermek. Dedelerimizden harçlık alıp; o harçlıkla hayatımızda hep sevgiyle hatırlayacağımız hediyeler almak ve onları anı kumbaramızda biriktirmek. Sonra bol bol kahkaha atmak ve birlikte olduğumuz zamanların keyfini çıkarmak. Bence, toplumsal ve manevi değerlerimiz olan bayramları ailecek birlikte kutlamak, çocuklarımıza katabileceğimiz en önemli öğretidir.

İçinizdeki çocuğu özgür bırakın
Tamam, bayram çocukların ama bizlere de küçük bir pay düşer mi diye merakla bekliyorum. Bu bayram ben de içimdeki çocuğu, onların arasına katmayı planlıyorum aslında. Hatta onu bu bayram küçük kızımın peşine takmayı ve yorulmadan peşinden koşmayı düşünüyorum. Nasılsa gittiğimiz yerlerde çok fazla oturmak biz anneler için hayal! O zaman biz de anı yaşayarak, çocukluğumuza geri dönebiliriz belki… Kim bilir?!

Çocuk mutluluğunda bayram geçirmeniz dileğiyle …

Bir Cevap Yazın