4-6 ay bebek beslenmesi nasıl olur?

0
1174

Bebeğiniz 4 ila 6 aylıkken, basit, tek bileşenli püreler kullanmak isteyeceksiniz. Bu, bir gıda alerjisini belirlemenize ve tanımlamanıza yardımcı olabilir. Çocuğunuzun münferit gıdalara toleransını tespit ettikten sonra, lezzeti ve benzerliğini geliştirmek için kombinasyonları deneyebilirsiniz. İşte 4-6 aylık bebekler için tarifler

bezelye puresi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1.Bezelye Püresi

Bezelye Vitamin A ve C, demir, protein ve kalsiyum içeren, küçük ama güçlü bir besin kaynağıdır. Bezelye kabuğu, çocuğunuz için görüntüyü daha az çekici hale getiriyorsa, bunları mümkün olduğunca yumuşak hale getirmek için zorladığınızdan emin olun.

bananapuree
2.
Muz püresi

Çoğunlukla muz için “mükemmel” bir yiyecek denir, muzlar potasyum ve lif bakımından oldukça zengindir. Muzlar aynı zamanda doğanın kendi antasitlerinden biri olarak bilinir ve midede çok hassastır. Muzlar bebekler için en iyi ilk besinlerden biri olmasına rağmen, aşırıya kaçmamaya dikkat edin. Çok fazla muz kabızlığa neden olabilir.

bebek esmer pirinc puresi
3. Esmer pirinç püresi

Esmer pirinç, alerjik olmayan ve kolayca sindirilebildiği için en yaygın gıdalardan biridir.  Bebeklerin tamamen sıvı bir diyetten daha katı bir yapıya geçmesine yardımcı olabilir.

avakado puresi
4.Avakado püresi

Bu tarif, bebeğin beyni ve fiziksel gelişimi için harika yağlar içeren iyi bir besindir. Ayrıca, mükemmel olgun avokado’nun kremsi dokusu, bebekler tarafından oldukça seviliyor. Kızarmayı önlemeye yardımcı olmak için, buzdolabındaki peyniri püre haline getirebilirsiniz.

Baked Sweet Potato 3
5. Fırında Tatlı Patates Püresi

Bilinçli yetişkinler sağlık açısından fayda sağladığı için tatlı patates yiyorlar. Tatlı patatesler vitaminler, antioksidanlar ve liflerle yüklüdür, bu nedenle bebeğinizin de bu lezzetli yiyecekten faydalanabileceği anlamına gelir. Su veya süt dokunuşuyla basit bir patates püresi, nefis ve besleyici bir ek gıda olabilir.

bebekler icin havuc puresi
6. İlk Havuç Püresi

Havuçlar, doğal tatlı tadı ve hoş dokuları nedeniyle  katılara harika bir başlangıç niteliğindedir. Havuçların basit bir şekilde hazırlanması, antioksidan beta karoten ve A vitamini açısından zengin bir tedarik sağlar.

Bir Cevap Yazın