Bebeğiniz katı gıdalara hazır mı?

0
857
iştahsız çocuğun iştahı nasıl açılır

Amerikan Pediatri Akademisi bebeklerde ek gıdaya başlamak için 6 aya kadar beklemeyi önerir, ancak bazı gelişim aşamalarına ulaşıldığı sürece 4 ay kadar kısa bir sürede katı gıdaya başlanabilir.

Ek gıdaya ne zaman başlayabilirsiniz?

Alerji ve Klinik İmmünoloji Dergisi tarafından yayımlanan bir çalışmaya göre, 4 aylıkken katı yiyecekler yemeye başlayan bebeklerde alerji ve astım riski azaldı. Bebeğin dik oturabileceği, başını dik tutabileceği ve ek gıdaya başlayabilmesi ile ilgi işaretleri gösterebilmesi açısından önemlisidir. Çocuk doktorunuzdan onay aldıktan sonra bebeğinizin ilk yiyeceklerini hazırlamaya hazırsınız!

Bebek beslenmesinde unutulmaması gerekenler

Ek gıdaya yeni başlayan bebekler sadece bir öğün yemek için; yaklaşık 1 ila 2 yemek kaşığı ek gıda tüketebilir, bu yüzden porsiyonlarınızı küçük tutun.

Özellikle alerjileri olan çocukları beslerken, alerjilere dikkat edin. Bebeğinizi blw yöntemiyle ek gıdalarla tanıştırabilirsiniz.

Ortak Alerjenler

Gaza neden olabilecek gıdalardan uzak durmak gerekiyor. Soğanlar, fasulye, buğday, süt ürünleri ve turpgiller sebzeler bebeğinizi rahatsız edebilir. Bu öğeleri tanıtmak için bebeğinizin biraz daha büyümesini (8 ila 10 ay) beklemelisiniz.

Mümkün olduğunda organik meyvelerle ve otlarla beslenin. Bütçeniz yüzde 100 organik ürün kullanmanıza izin vermiyorsa, en azından doğal tarım ürünlerini satın almayı tercih edin. Aşağıda risk oluşturabilecek gıdaların listesini bulabilirsiniz:

Elmalar

Şeftaliler

Nektarin

Çilekler

Üzüm

Kereviz

Ispanak

Tatlı biber

Salatalıklar

Çeri domatesler

Çırpılmış bezelye (ithal)

Patates

Bir Cevap Yazın