11 pratik yolla yaz coşkusunu kucaklayın!

0
795

1. Sıcak yaz gecelerinde ay ışığının altında sessiz ve sakin zaman geçirmeyi ihmal etmeyin. Yazın anlamı ille her akşamı dışarıda geçirmek demek değildir. Kendinizi dinlemek için eşsiz bir fırsattır.

2. Vejetaryen  olmasanız bile vegan dondurmalar deneyebilirsiniz. Üstelik evde birkaç dakika içinde mevsimlik meyveler, bol buz ve soya sütü, arzunuza göre badem ve fındık ile hazırlayabilirsiniz. Hem leziz hem sağlıklı bu lezzetle tanışın. Muzlu ve yabanmersinli olan çeşit bizim favorimiz.

3. Temizlik yapın. Hayır, bu defa evinizi kastetmiyoruz. İçinizden bahsediyoruz. Yarım kalmış işlerinizi tamamlayın, bitirmek istediğiniz ilişkiyi sonlandırın ve belki de bir türlü cesaret edemediğiniz o başlangıcı yapın.

4. Sosyal medya hesaplarınızı bir tatile gönderin. Kısa da olsa bir müddet hesaplarınızı dondurabilirsiniz. Yani biraz ortadan kaybolun. Kendinizi merak ettirin, özlenin.

5. Daha az yorulun. Evet, iş yaşamınızdan bahsediyoruz. Kabul, hayat gailesi mevsimlere göre biçim değiştirmiyor. Ama biraz mola sizin de hakkınız.

6. Soğuk duş yapın. Ürperin, dirilin ve direncinizi test edin. Vücudunuzun dayanıklılığını egzersiz ve sonrasında buz gibi bir duşla ölçebilirsiniz.

7. “Anlatamıyorum galiba, hüzün değil yaz mutluluğu…” der Edip Cansever o enfes şiirinde. Yaz, hüzün kaldıran bir mevsim değildir pek. Bu yüzden zorlayın kendinizi. Enerjisi yüksek insanlarla görüşün. Sıkıntıları kaldırdığınız yorganların arasına koyun gitsin.

8. Cüzdanınız zorlanacak gibi değilse bile pasajlardan, pazarlardan bir iki farklı parça alın. Her zamanki tarzınızın dışına çıkın. Biraz yenilik, hem de ekonomik yoldan iyi gelir.

9. Açık havada uyuyun. Gökyüzünü ne zamandır seyretmediniz? Balkon, teras, bahçe… Bahane yok, mutlaka bir yolunu bulursunuz.

10. 1 haftalığına da olsa sadece meyve ve sebze ile beslenin. Sinirli, halsiz ve mutsuz halinizi bu doğal beslenme mutlaka pozitif anlamda etkileyecektir. Tamam, dondurma yiyebilirsiniz arada.

11. Kumda yürüyün. Kumsalda yürüyüş pek çok uzman tarafından da tavsiye edilir. Sıcaktan kumun kavrulduğu saatleri seçmeyin elbette. Şöyle boydan boya yürüyerek aşın kumsalı. Ayaklarınızın altında dünyayı, dünyanızı, mutluluğu hissedeceksiniz…

Bir Cevap Yazın