Bebekler için mucize balkabağı maması tarifi

0
2026
mucize balkabağı maması tarifi
mucize balkabağı maması tarifi

Bebekler için balkabağı maması nasıl hazırlanır? Anne Bebek Kulübü yazarı ve Gıda Teknikeri Pelin Kahraman Avşar, bebekler için mucize balkabağı mamasının tarifini verdi! Evde hazırlayabileceğiniz GDO’suz, tamamen doğal ve çok lezetli balkabağı mamasını gurme bebekler de çok sevecek.

bebekler için balkabağı maması tarifleri
bebekler için balkabağı maması tarifleri

Neden bebekler için balkabağı maması?

Bir anne olarak en çok üzüldüğüm gün artık çocuğuma anne sütü veremeyeceğimi anladığım gündü. Tamda ek gıda döneminde aniden anne sütünün kesilmesiyle birlikte tek bir şeyden emindim. O da katkılı , GDO’lu hazır mamaları vermek istemediğim. Ailecek bunun arayışına girdik ve hamilelik boyunca rehber edindiğim kitap ‘Gerçek Tıp , Yitik Şifanın İzinde’ den mucize balkabağı maması ile tanıştık.

Aramadığım site, bakmadığım yorum kalmamıştı. Bir muzu bile 5 dakika hava ile temas ettiğimizde okside oluyor, hazır mamaların içerisine neler vardı ki bozulmadan duruyordu? Ve dahada önemlisi henüz anne sütünü sindirirken bile zaman zaman zorlanan bebekler nasıl olurda hazır mamayı sindirebilirdi? Balkabağı mamasının benim hayatımda rolü büyük, umarım her anneye ulaşıp yavrusuna şifa olur.

Kızımda halinden oldukça memnundu,  1 yaşına girene kadar seve seve yedi. Öyle ki doğum günü teması bile balkabağı olmuştu

Bebekler için gece maması tarifimizi denediniz mi? Tarifi görmek için tıklayın!

Balkabağının faydaları nelerdir?

Şimdi gelelim balkabağının faydalarına;

– Antioksidan özelliği ile bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Vücudu mikroplardan koruyor. İltihapların iyileşmesine yardımcı oluyor.

– A vitamini ve beta-karoten açısından son derece zengin. Beta-karoten; Vücutta sindirildiğinde A vitaminine dönüşen bu madde, kalp hastalıklarını önlemenin yanında, kanser riskini de azaltmakta, havuç ve benzeri gıdalarda da bulunmaktadır.

– Liften zengin içeriği sayesinde bağırsakların rahat çalışmasını sağlıyor. Kabızlığı önlüyor.

– İçerdiği A vitamini ile hücre yapılanması, deri ve göz sağlığı için önemli.

  • Demir, potasyum, protein, sodyum, fosfor, kalsiyum ve magnezyumdan zengin. Çocuklarda sağlıklı kemik gelişimine katkıda bulunuyor. Demir içermesi nedeni ile de kansızlığı önlüyor

Balkabağı; anne sütünden sonra en kolay sindirilebilen besinlerden biri. Bebeğinizin ek gıdaya geçişi sırasında alerjen riski az olan ve sindirimi kolay olduğundan dolayı kabızlık problemini yaşatmayacak bir besin. Daha ne olsun ama değil mi?

Başka söze gerek olmadığını düşünerek sizleri doğal balkabağı maması ile tanıştırıyorum..

Anneler soruyor: Bebeğim için en iyi bebek maması hangisi? Okumak için tıklayın!

Balkabaklı bebek maması tarifi
Balkabaklı bebek maması tarifi

Mucize balkabağı maması tarifi: 

Malzemeler:

– 1 dilim kabuklu balkabağı
– 6 adet çiğ badem veya 2 ceviz
– Yarım çay kaşığı soğuk sıkım zeytinyağı
– 3 kahve fincanı su

Balkabağı maması nasıl yapılır? 

Önce balkabağımızı kabuğuyla birlikte küçük bir tencerenin içerisine alıp 3 fincan suyumuzu ekliyoruz. Orta ateşte ezilecek kıvama gelene kadar haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra kabuğunu kesiyoruz. 6 adet çiğ bademi havanda unufak hale getirdikten sonra mamamızın içerisine ekliyoruz. Yarım çay kaşığı soğuk sıkım zeytinyağı ekleyip ezerek karıştırıyoruz.

Balkabağı maması 6 ay ve sonrası bebekler için geçerlidir.

Mama günde 1 kere verilebilir.

Bir gün çiğ badem , bir gün ceviz olarak dönüşümlü olarak kullanmalısınız.

Son olarak mama içeriğindeki diğer mucizelerle tanışalım;

Ceviz; Omega 3 açısından yüksek bir besindir.Tiyamin, folik asit, B6,fosfor,magnezyum,bakır gibi vitamin ve minarellerden de zengin. Çok iyi bir E vitamini kaynağıdır. Bebeğinizin beyin,kalp damar ve kemik sağlığı açısından önemli bir besin. Çok önemli bir antioksidan.

Çiğ badem; E vitamini, fosfor, kalsiyum,demir ve mineral bakımından son derece zengindir.İçindeki fosfor sayesinde kemik ve diş yapısını güçlendirir.Bağışıklık sistemini güçlendirir.Lif açısından zengin olması sebebiye kabızlığı önler.Beyin gelişimi ve sağlığı için bir çokgerekli olan bir çok elementi ve bileşeni içermektedir.

Özellikle ailenizde kuruyemiş alerjisi olan varsa doktorunuza danışarak ceviz veya bademi bebeğinize vermenizi tavsiye ederim.

Anne Bebek Kulübü 2020 yılının en iyi bebek mamasını seçiyor. Ankete katılmak için Anne Bebek Kulübü Forum’u ziyaret edin. Foruma giriş için tıklayın! 

 

Bir Cevap Yazın