Yeni normalde tatil nasıl olacak? 2020 tatil sezonu için öneriler…

0
1022
2020 Gökçeada'da yaz tatili nasıl olacak?
2020 yaz tatili nasıl olacak?

Koronavirüs salgınının hayatımıza girmesi ve bütün dünyada pandemi ilan edilmesi ile birlikte yaz tatili planlarımız da değişti. Artık zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmayı tercih etmiyor, kalabalık ortamlarda bulunmayı tercih etmiyoruz. Tatil planları yapmayı bırakın, sokağa çıkmaya bile çekinir olduk. Peki normalleşme süreci ile birlikte karantina günlerinin yorgunluğunu üzerimizden atmak için tatile gidecek misiniz? Cevabınız evetse, yeni normalde tatil yapacaklara özel önerilerimizi sonuna kadar okuyun!..

2020 yaz tatili sezonunu açılıyor… Peki tatile gidecek misiniz? 

Karantinadan kızgın kumlara…. 

Bu sene akşam modumuz “eller havaya yerine, akşam oldu hüzünlendim ben yine” modu olacak sanırım. Kulaklığımızı yanımıza almayı sakın unutmayalım. Zira bol bol Zeki Müren, Müzeyyen Senar dinleyip efkarlanacağız. Akşam üzeri tek başımıza kulaklığımızı takıp, müziği açıp yürümek iyi bir alternatif olabilir.

Tatil denilince aklımıza ilk gelen şey şort , terlik kombinasyonu kimin aklına gelirdi ki buna maske ve eldiveni ekleyeceğimiz. Güneşlenirken , denize girerken , yemek yerken tabiki sosyal mesafeyi korumak gerekli. Benden size tavsiye güneşlenirken maske ve eldivenlerinizi çıkartmayı sakın unutmayın. Maazallah maske ile güneşlenirken uyuya kalırsanız, yüzünüzde maske izi ile uyanabilirsiniz! Benim en çok merak ettiğim konu açık büfeler aslında?! Yemeklerin aşçılar tarafından verildiğini varsayarsak, bunun üzerine sosyal mesafeyi de eklersek… Yemek kuyruğunun sahile kadar uzayacağını düşünüyorum! Gerçekten bu sene yapılacak olan tatil ve tatil maceralarını çok merak ediyorum…

Karantina tatili için bavulunuzda olması gerekenler

Zaten işletmelerin yeterli önlemi alacaklarını düşünüyorum. Bavulunuza hem şezlong, hem de duş için havlu koymayı unutmayın. Ufak şişelere kolonya ve dezenfektan koyup, plaj çantanızda mutlaka bulundurun. Plajdayken sürekli elinizi yıkama fırsatı bulamayacaksınız.
Peki geri kalan kesim tatil planlarını yaptı bile! Sadece rezervasyonları kaldı…

2020 yaz tatili nasıl geçecek? Bu yaz tatil için nereye gidilebilir?

Sizin için Gökçeada Belediye Başkanı Sayın Ünal Çetin, Olympos Sherif Pansiyon’un İşletmecisi Sayın Halil Karataş ve Bodrum’da yer alan SÖR Yalıkavak Hotel’in İşletmecisi Berna Şenyiğit ile Anne Bebek Kulübü Instagram hesabımızda Genel Yayın Yönetmenimiz Nurhan Demirel canlı yayınlar yaptı ve 2020 yaz tatili nasıl geçecek konusunda konunun muhataplarına merak edilenleri sordu.

2020 yaz tatili Gökçeada
2020 yaz tatili Gökçeada Yıldızkoy

İzole tatilin en iyi adresi: Gökçeada

Türkiye’nin en büyük adası Gökçeada, izole tatil için en iyi adres diyebilirim. Doğa, deniz ve su sporları aşığıysanız Gökçeada’da sizin için en ideal yer. Bir de bonus olarak fotoğraf çekmeyi seviyorsanız muhteşem gün batımı manzaralarını da fotoğraflayabilirsiniz. Ancak adalara giriş ve çıkışlarda dikkat etmeniz gerekenler var. Eskiden olduğu gibi arabaya atlayıp, “yüreğinin götürdüğü yere gitme” dönemi resmen bitti. Gökçeada’da tatil yapmak için mutlaka rezervasyon yaparak adaya gitmeniz gerekiyor. Bu yıl kontrollü bir turizm sezonu geçirileceğini ifade eden Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, koronavirüs vakası görülmeyen adada virüs ile mücadele kapsamında maksimum tedbirlerin alındığını söylüyor. Adadaki turizm işletmeleri de bu sürece oldukça titiz bir şekilde hazırlanarak, misafirlerini kabul etmeye başlayacaklar. Çınarlı Kasrı Otel, adada konaklayabileceğiniz en iyi seçenekler arasında yer alıyor.

Gökçeada’ya ulaşım bilindiği üzere feribotlarla gerçekleştiriliyor. Feribot seferleri de eskiden olduğu gibi yeni normalde sıklaştırılmış ve koltuklara sosyal mesafenin korunması açısından uyarılar konulmuş. Zaten insanlar birbirine daha mesafeli olduğu için feribotlarda da birbirinden uzağa oturmaya gayret gösteriyorlar.

2020 bodrum yaz tatili
2020 Bodrum yaz tatili, SÖR Yalıkavak Hotel

Butik otellerin adresi: Bodrum

Bodrum’da bu sene her işletme açılmayacak. Henüz kimse net değil ama açılmayacak olan işletmeler fazlalıkla çünkü sabit personel ve kira giderlerini düşünürsek bazı işletmeler kardan çok zarara uğrayacağını düşünüyor. Instagram canlı yayınımıza konuk olan SÖR Yalıkavak Hotel işletmecisi Berna Şenyiğit, bu sezon butik otellerin ve izole tatil konseptinin daha fazla rağbet göreceğini söylüyor. Bodrum’da bir çok butik otelin olması sebebiyle bu sezon en çok tercih edilen tatil destinasyonlarından birinin Bodrum olacağını düşünüyorum.

Burada sayın yetkililere şunu iletmek istiyorum. Mesela butik otellerde her odanın şezlongu ayrı olmalı, kişi tatili sona erene kadar aynı şezlongu kullanmalı ve buna ek olarak sabah kahvaltısında ve akşam yemeklerinde de aynı masada yemek yemeli.  Bir de tek kullanımlık tuz, karabiber, ketçap, mayonez vs. yemeğin yanında servis edilmeli diye düşünüyorum. Bu benim kişisel önerim. Elbette işletme yetkilileri maksimum tedbirleri alıp, misafirlerini kabul edeceklerdir.

2020-yaz-tatili-olympos-sheriff-rezervasyon
Sheriff Olympos Pansiyon

Sosyal mesafeli bungalowların adresi: Olympos

Olimpos, yıllardır severek tatil yaptığımız bungalow evlerden oluşan bir tatil cenneti. İnsanların sadece tatil yapmaya geldikleri, antik kenti ve muhteşem denizi ile gönüllerimizi çalan bir destinasyon. Karantina tatili için de en ideal yerlerden biri. Keza büyük oteller ve ucu bucağı olmayan açık büfeler olmadığı için herkes kendi bungalowunda rahatlıkla tatilini yapabilir. Ancak gene de her işletme kapasitesinin neredeyse yarısı kadar misafir kabul edecek. Nitekim salgın hastalık devam ediyor ve işlemeciler de öncelikle kendi sağlıklarını ve misafirlerinin sağlığını düşünüyorlar. Haliyle dip dibe tatil yapmak gibi bir durum söz konusu değil. Aynı şekilde eğlence yerleri de bu sezon açılmayacağa benziyor. Zaten Olympos’a gittiğinizde akşam “eller havaya” yapabileceğiniz pek bir alternatif yok. Her pansiyonun müdavimleri var. Genelde herkes ilk konakladığı pansiyona yıllarca gelmeyi tercih ediyor. Bizim de Olympos’ta tercihimiz Sheriff Olympos Pansiyon. Portakal ve nar bahçelerinin içinde, hijyenik ve sosyal mesafeli bir tatil istiyorsanız Sheriff’de rezervasyon yaptırmak koşulu ile konaklayabilirsiniz. Dilerseniz ormanın içindeki antik kentin içinde kaybolabilir ya da masmavi denizin sularına kendinizi bırakabilirsiniz.

Bir Cevap Yazın