Uyumak isteyen anneler için öneriler

0
899

Annelik dünyadaki en yorucu işlerden biri! Haftanın 7 günü 24 saat boyunca çalışıyorsun. Uyku yok, hasta olma lüksün yok, yemek yeme vaktin yok, hele de kendine ayırabileceğin bakım zamanı kesinlikle yok!

Tabii ki annelik bu kadar çaresiz olmak değil. Bu kutsal görev için de bir umut var! İşte yorgunluğunu almanıza fırsat verecek altın öneriler:
1. Yardım isteyin!

Evet her şeyi yapmak, her şeye yetişmek istiyorsunuz! Ama bu sadece size yorar bu yüzden gurur yapmaktan vazgeçin ve birinden yardım isteyin.

Eğer çok yoruluyorsanız zaten ev işlerini, çocuk bakımını, temizliği, yemekleri verimli bir şekilde yapmanız imkansız değil mi? Yardımı çok uzakta aramaya da gerek yok. Neden eşinizden yardım istemiyorsunuz mesela? Ya annenizi arasanız? İnanın çocukları birkaç saatliğine dahi olsa birine bırakıp gözlerinizi kapatıp dinlenmenin ne kadar iyi geleceğini tahmin dahi edemezsiniz! 
2. Artık bir ara verin!

Evet şu an içinizden “Ne arası ya, daha çok iş var” diyorsunuzdur. Ama artık gerçekten bir ara vermeniz gerekiyor. Temizlik yapmayı, çamaşır yıkamayı, yemek yapmayı, ütü yapmayı bırakın. Bir daha hiçbir zaman yapmama üzerine bu işleri bırakın demiyoruz sadece her gün bu kadar iş yükünü aynı anda yapmaya çalışmayın. 

Küvet bir gün de temizlenmeyi versin, ya da bir gün de dışarıdan yemek söyleyin ne olacak ki? İnanın bir günlüğüne kimse bir şey olmayacak ama siz biraz olsun dinlenmiş olacaksınız. 
3. Çocuğunuzun odasına saat koyun!
Eğer çocuğunuz saat kavramını bildiği yaştaysa odasına sat koyun ve odasından sabah 7 ya da 8’de çıkmasını söyleyin.
Daha erken uyansalar bile böylece 7’ye 8’e kadar oturup odalarında sessizce oyun oynasınlar. Böylece siz de bir saat daha fazla uyuyabilirsiniz, nasıl fikir?
4. Çocuklarınız güvendeyken biraz kestirin!
Bir annenin en çok ihtiyacı olan şey: uyku! Bu yüzden sabahları her işinizi hallettikten sonra çocuğunuz uyurken siz de kestirin ne olur ki? Ya da çocuğunuz televizyon izlerken ( zaten hipnotize olduğu için yerinden kıpırdamayacaktır) siz de yanında biraz uyuyun. 
“Gerçekten” uykuya dalmasanız bile-biliyoruz ki aklınız hep çocuğunuzda- gözünüzü birkaç dakika kapatmak bile enerji verecektir.
Eğer uyuya kalmaktan korkuyorsanız o zaman saati 10 dakika sonraya kurun ve biraz gözlerinizi dinlendirin.
5. Egzersiz yapın!
Şu an büyük ihtimalle sizle dalga geçtiğimizi falan düşünüyorsunuz! Bu kadar iş arasında bir de spor mu yapacağım gibi düşünceler aklınızdan illa ki geçiyordur.
Ama cevabımız “Hayır sizinle dalga geçmiyoruz ve evet egzersiz yapmanız gerekiyor” Çünkü ne kadar kısa olursa olsun düzenli bir şekilde yaptığınız egzersizler size enerjik tutacak ve işleri daha gönüllü daha istekli halletmenizi sağlayacak.
6. Sağlıklı beslenin!
Ne kadar sağlıklı beslenirseniz o kadar enerjik olur, motivasyonunuzu yüksek tutarsınız.
Bu yorgunluğa rağmen, beslenmeme nasıl dikkat edeceğim diye yakınmaya başlamayın çünkü bu sizi hem fiziken hem de ruhen güçlü kılacak.
Atıştırmak için cips yerine elma ya da yoğurt yiyin. Kahvaltıyı geçiştirmek yerine bir yumurta kırın ve onu yiyin. Beslenmenizdeki küçük değişikler sayesinde hem kilo verebilir hem de enerji depolayabilirsiniz. 

Bir Cevap Yazın